18 iunie 2019

Sursa: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com, twiter.com

 Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a anunțat că, pe 17.06.2019, avioane de vânătoare rusești au interceptat bombardiere strategice ale SUA deasupra Mării Negre și Mării Baltice.

 

“Pe 17 iunie 2019, echipaje ale avioanelor rusești de vânătoare Su-27 din compunerea forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană au fost ridicate în aer pentru interceptarea unor bombardiere strategice B-52H aparținând Forțelor Aeriene ale SUA, care se apropiau de granițele Fedrerației Ruse dinspre Marea Neagră și Marea Baltică”, se arată în comunicatul de presă al centrului.

 

“Zborurile avioanelor rusești au avut loc în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian”, au precizat reprezentanții militari ruși.

 

Bombardierul strategic B-52H Stratofortress a avut numărul de bord 61-0038 și a utilizat indicativul HODOR52. Acesta s-a apropiat de Crimeea, în raionul Sevastopol, la o distanță de mai puțin de 100 de kilometri.

 

Al doilea bombardier strategic B-52H Stratofortress, care a zburat din SUA în pereche cu cel din Marea Neagră, a avut numărul de bord 60-0009 și a utilizat indicativul HODOR51. Din datele prezentate de sursele de monitorizare occidentale, rezultă că acesta a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie, având două motoare avariate.

 

Fostul comandant al Flotei ruse din Marea Neagră, amiral Vladimir Komoedov, a declarat că, prin geografia zborurilor, piloții americani înșiși îi provoacă pe militarii ruși la acțiuni de răspuns.

 

“Cred că americanii înșiși ne provoacă într-o direcție, apoi în alta: când în Marea Neagră, când în Marea Baltică”, a spus amiralul.

 

Comentariu BSMAP: Este posibil ca NATO (SUA) să fi pus deja în aplicare planul de afișare a puterii nucleare, ca parte a măsurilor strategice de combatere a agresivității Rusiei anunțate încă de anul trecut. Observația este justifictă de faptul că se poate observa un șablon trimestrial al acțiunilor “Bomber Task Force” (BTF) în Marea Neagră și Marea Baltică. 

În urmă cu trei luni, Pentagonul a transferat temporar, la Baza Aeriană din Fairford (Marea Britanie), 6 bombardiere strategice B-52H Stratofortress. Pe 14-15 martie, înainte de a ajunge la Baza Aeriană Fairford, bombardierele au executat zboruri similare spre regiunea Kaliningrad, iar pe 18 martie bombardierul strategic B-52H cu numărul de bord 61-0015 și indicativ AERO11 a efectuat o misiune în Marea Neagră și a fost realimentat în spațiul aerian al României (deasupra Constanței).

Precizăm că și aeronava cu numărul de bord 61-0038 și indicativul HODOR52, care a zburat deasupra Mării Negre ieri (17 iunie) a efectat realimentare în aer în spațiul aerian al României (deasupra localității Turnu Severin).

Așadar, este de așteptat ca în perioada 15-20 septembrie 2019 bombardierele B-52H din cadrul BTF să apară iar în zonele celor două mări și să execute misiuni similare.

Un caracter regulat al acestor misiuni ar avea un efect dublu și contradictoriu pentru Rusia. Pe de o parte ar fi liniștitor, prin previzibilitatea sa și evitarea surprinderii, iar pe de alta ar fi deranjant, prin agresivitatea resimțită și prin faptul că obligă Kremlinul la acțiuni similare și într-un ritm mai mare decât poate și-l permite.

 

Bombardierele americane B-52H au efectuat noi misiuni în Marea Neagră și Marea Baltică

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE