18 aprilie 2019

Sursa: defence-blog.com

 Forțele Amate ale SUA au anunțat că peste 450 militari și șase bombardiere de tip “B-52H Stratofortresses" de la baza aeriană Barksdale/ Louisiana, s-au întors în SUA după ce au fost dislocate pe termen scurt la Baza aeriană Fairford din Marea Britanie.

 

Bombardierele Comandamentului Strategic american din Europa au devenit un coșmar absolut pentru militarii și politicienii ruși. Aeronavele americane, capabile să transporte rachete nucleare de croazieră, s-au apropiat în mod repetat de granița cu Rusia și au ajuns în zonele Sankt-Petersburg și Baltiysk. Surse militare rusești au susținut, de asemenea, că cinci bombardiere “B-52H Stratofortress” au simulat în timpul zborurilor de instrucție din 28 martie o lovitură nucleară împotriva unor ținte din Rusia, printre care Moscova și Sankt Petersburg.

 

Potrivit unui comunicat al Forțelor Armate ale SUA, dislocarea “Bomber Task Force” (BTF) a permis instruirea cu partenerii comuni, cu națiunile aliate și cu alte unități ale forțelor americane pentru a crește nivelul de interoperabilitate al bombardierilor în teatrul de operații. "Sunt multe lucruri pe care nu le putem face acasă și pe care le-am învățat aici. Procedurile sunt diferite, spațiile aeriene sunt diferite și lucrurile pe care le facem sunt diferite când ne pregătim în diferite state", a declarat Lt. col. Mike Esposito, comandantul BTF în Europa.

 

Din Marea Britanie au fost efectuate misiuni de zbor în diferite zone, cum ar fi Norvegia, Islanda, Ungaria, Letonia și Marea Baltică. "Am efectuat peste 40 de zboruri peste Europa și am lucrat cu mulți dintre partenerii noștri", a precizat Lt. col. M. Esposito.

 

"Se trimite un mesaj potențialilor adversari că desfășurăm facil acțiuni în această zonă și că suntem întotdeauna pregătiți să acționăm rapid dacă ar apărea vreodată un conflict. Desigur, sperăm că nu se va întâmpla niciodată, dar trebuie să putem demonstra că suntem capabili să o facem pentru a preveni izbucnirea unui conflict", a declarat generalul James Dawkins Jr., comandantul Centrului 8 Operații Întrunite-Globale de Lovire și Forțe Aeriene (J-GSOC).

 

Cooperarea cu aliații SUA este un element vital pentru succesul misiunilor BTF. "Pentru noi cei din SUA, războiul este un joc în afară. Noi o facem și ca o coaliție, nu o facem singuri. Venind aici și integrându-ne cu atât de mulți parteneri europeni diferiți și zburând peste atât de multe locuri diferite, exersâm în mod real modul în care ne vom lupta în viitor", a declarat Lt.col. M. Esposito

 

Bombardierele americane B-52H s-au întors acasă din Europa 

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE