Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

  Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 21.10.2019, echipaje ale avioanelor Su-24M au efectuat zboruri de instrucție pe timp de noapte, în Regiunea Volgograd.

 

În timpul activităților desfășurate pe timp de noapte, echipajele bomardierelor de front au efectuat peste 10 ieșiri-avion, cu întrebuințarea de rachete nedirijate și bombe într-un poligon din Regiunea Astrakhan, distrugând puncte de comandă și depozite de muniții ale adversarului convențional.

 

De asemenea, echipajele au efectuat decolări și aterizări de pe/pe pista luminată, executând manevre de luptă, inclusiv la joasă altitudine (de la 100 la 1.000 de metri). Între elementele de instrucție efectuate de către piloți s-a aflat și simularea luptei aeriene, cu executarea ulterioară de atacuri cu bombe asupra unor ținte terestre.

 

Începând din luna ianuarie 2019, intensitatea pregătirii pentru luptă în cadrul regimentului dotat cu avioane Su-24M din Regiunea Militară Sud a crescut cu 15% față de aceeași perioadă a anului trecut. Numărul de ore de zbor efectuate de piloți a crescut în mod semnificativ, iar programul de pregătire a personalului navigant a fost complicat intenționat, în baza lecțiilor învățate în conflictele locale.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Activitățile de pregătire pentru luptă au fost executate în cadrul Regimentului 11 Aviație Mixtă – Marinovka a Diviziei 4 Aviație Mixtă – Marinovka din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

În compunerea regimentului se află o escadrilă de aviație de bombardament, dotată cu 12 avioane Su-24M, și o escadrilă de aviație de cercetare, în înzestrarea căreia se află 12 avioane Su-24MR.

În anul de instrucție 2019, avioanele din dotarea regimentului au fost implicate în foarte multe activități de pregătire pentru luptă, atât la nivelul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, cât și în sprijinul Forțelor Terestre și al Forțelor Navale (în special în zona de responsabilitate a Flotilei din Marea Caspică).

Avioanele regimentului apar mai rar în zona Mării Negre, ținând cont de faptul că Aviația navală a Flotei ruse din Marea Neagră dispune de propriile bombardiere Su-24M (în compunerea Regimentului 43 Aviație de Asalt – Saki). De asemenea, în Crimeea se mai află o escadrilă de bombardiere de front Su-24M în dotarea Regimentului 37 Aviație Mixtă – Gvardeiskoe al Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană.

21 octombrie 2019
 Bombardierele de front Su-24M din RM Sud au efectuat zboruri pe timp de noapte

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE