10 februarie 2020

Sursa: tass.ru

 Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 10.02.2020, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că este planificat ca bombardierele strategice de tip Tu-160 să fie dotate cu rachete hipersonice ale complexului Kinzhal.

 

“Este luată în considerare posibilitatea instalării de rachete Kinzhal pe avioanele Tu-160. Decizia finală în ceea ce privește o astfel de opțiune va fi luată în acest an”, a menționat sursa.

 

Aceasta nu a precizat dacă vor fi dotate cu rachete Kinzhal și avioanele Tu-160 aflate în exploatare sau numai aeronavele modernizate de tip Tu-160M.

 

În luna iulie 2018, o altă sursă din cadrul Complexului Militar Industrial al Federației Ruse a declarat pentru agenția Tass că rachetele hipersonice Kinzhal vor fi testate pe bombardierul cu rază lungă de acțiune Tu-22M3.

 

Tu-160 este un bombardier strategic supersonic, cu geometrie variabilă a aripilor. În anulul 2015 s-a aflat despre decizia de a relua producerea avioanelor Tu-160, în versiunea modernizată Tu-160M. Pe 02 februarie 2020, prototipul Tu-160M, dezvoltat pe baza avionului Tu-160 aflat în exploatare, a efectuat primul zbor. Pe avion au fost refăcute echipamentele de pilotaj și navigație, complexul de comunicații, sistemul de conducere, radarul sau echipamentul de contramăsuri electronice. Bombardierul este capabil să poarte până la 12 rachete strategice de croazieră, amplasate în două instalații de lansare rotative în interiorul fuzelajului.

 

Kinzhal este un complex rusesc nou de aviație, în compunerea căruia intră platforma purtătoare, respectiv avionul de vânătoare MiG-31K, și racheta hipersonică. Potrivit datelor din presă, se pare că racheta Kinzhal este versiunea pentru aviație a complexului operativ-tactic de rachete Iskander. Pentru prima dată despre complexul Kinzhal a informat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în timpul unui mesaj adresat Adunării Federale în martie 2018. În prezent, în Regiunea Militară Sud se află în exploatare experimentală o escadrilă de avioane MiG-31K cu rachete hipersonice.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele de vânătoare-interceptare MiG-31K pot purta o singură rachetă hipersonică de tip Kinzhal amplasată sub fuzelaj.

Potrivit experților militari ruși, pe bombardierul cu rază lungă de acțiune Tu-23M3 vor fi instalate patru rachete Kinzhal, fixate sub aripi.

În ceea ce privește bombardierul Tu-160, probabil că acesta va putea ambarca cel puțin 12 rachete hipersonice Kinzhal.

Până în anul 2027, Federația Rusă va dispune de 26 de avioane modernizate la versiunea Tu-160M, din care 10 vor fi noi. 

 

Bombardierele strategice rusești de tip Tu-160 vor fi dotate cu rachete hipersonice Kinzhal

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE