16 iulie 2020

N. Iordan, sursa: rtklive.com

  Cotidianul "Dnevni Avaz" a relatat (15.07.2020) că Bosnia-Herțegovina a blocat intrarea diplomatului rus Vladislav Filippov, care, ani buni, a lucrat ca spion în Macedonia de Nord și Albania.
 
Potrivit surselor, Rusia a renunțat la numirea lui Filippov ca atașat militar la Sarajevo, în urma rezistenței din partea bosniacilor ca acesta să activeze în Bosnia și Herțegovina.
 
Mass-media bosniacă citează surse din mass-media kosovară și rețeaua Bellingcat, relatând că Filippov a fost implicat în scandaluri în timp ce s-a aflat în Macedonia de Nord.
 
Radioteleviziunea Kosovară a relatat, la 20 noiembrie 2019, că Filippov este un spion rus și a fost implicat în multe scandaluri destabilizatoare în regiune, inclusiv încercările sale, în cooperare cu agentul serviciilor sârbe de informații, Gorab Zivalevic, de a-i asasina pe Zijad Sela și Zoran Zaev (fost premier).
 
Federația Rusă s-a confruntat în ultimii ani cu expulzarea spionilor ruși, care activează acreditați ca personal diplomatic atât în regiune, cât și în lume.
 
Săptămâna trecută la Belgrad și în alte câteva orașe au avut loc proteste violente față de care însuși președintele Aleksandar Vucic a arătat cu degetul asupra influenței ruse. Presa apropiată guvernului de la Belgrad a relatat, de asemenea, despre "mâna rusă" în proteste.
 
 
 
 
 
 
 

 

Bosnia-Herțegovina a blocat intrarea în țară a unui diplomat rus 

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE