Boxe pentru pc

altavoces-para-pc

Se întâmplă adesea să cumpărăm cel mai bun monitor, cea mai bună tastatură și cel mai bun mouse pentru PC-ul nostru, dar nu acordăm prea multă atenție sunetului. Adevărul este că a avea cea mai bună boxă pentru PC este un mare avantaj, deoarece vă permite să vă bucurați de sunet de înaltă fidelitate și de o calitate excelentă pentru jocuri, pentru a asculta muzică, pentru a viziona videoclipuri pe internet și multe altele.

În afară de aceasta, este foarte frecvent să găsim monitoare din ce în ce mai subțiri, atât la laptopuri , cât și la desktopuri, ceea ce face ca stereo-urile integrate să fie de o calitate foarte slabă, cu un sunet strident și rustic. Sigur, sunt bune pentru alertele sistemului de operare, dar nu și pentru sunetul HIFI , sunetul sistemului 5.1 și multe altele.

Din fericire, aceste dispozitive de calculator există și vă vom spune totul despre ele.

Cele mai bune boxe pentru PC

Care este cea mai bună boxă pentru PC?

Dacă doriți să știți cum să cumpărați cea mai bună boxă pentru desktop sau laptop și să vă bucurați de cea mai bună experiență atunci când vizionați filme, jucați jocuri video și ascultați melodiile preferate, vă recomandăm să citiți această listă de comparație pe care am pregătit-o pentru dumneavoastră.

În el am inclus cele 5 modele de pe piață cu cele mai bune caracteristici, de la cel mai economic la cel mai versatil și puternic, cu conexiune USB și chiar fără cabluri pentru o mai mare versatilitate. Există, de asemenea, difuzoare foarte mici și convenabile, autoalimentate și chiar high-end care vă oferă cea mai bună calitate audio posibilă.

Iată cele mai bune difuzoare pentru PC:

1. Logitech Z213

41tZMm4yiKL

Vezi pretul Emag

Vorbim despre niște boxe excelente care depășesc așteptările multor utilizatori, conform celor recenzii. Cea mai mare calitate a acestor boxe de la renumita marcă Logitech este că pot oferi un bas profund și puternic de la 65Hz la 20kHz, care poate fi gradat în funcție de gustul și utilizarea dvs. Fără îndoială, un plus atunci când vine vorba de vizionarea filmelor!

Au un design compact , dar, datorită curburii moderne a părții superioare, oferă o acustică excelentă fără a reduce calitatea sunetului și economisesc spațiu pe birou. Acest sistem vă permite să ascultați muzică de pe dispozitive fără fir Bluetooth , cum ar fi telefonul mobil, tableta sau laptopul, prin adăugarea unui adaptor audio fără fir. Este un sistem 2.1 cu 2 wați RMS și vine echipat cu 2 difuzoare, telecomandă cu fir, ieșire pentru căști, un subwoofer de 4 wați și o garanție de 2 ani.

2. Woxter Big Bass 95

51IjXLZ+GZL

Vezi pretul Emag

Acest stereo pentru computer 16 W accesibil vine cu un design mult mai simplu, spre deosebire de multe dintre boxele pe care le vedeți pe piață astăzi. Acest lucru se datorează faptului că este livrat fără cabluri, ceea ce reprezintă unul dintre marile sale avantaje. În afară de aceasta, datorită faptului că poate fi alimentat prin conexiune USB, nu necesită alimentare directă de la o priză de perete

În plus, calitatea și puterea sa vorbesc de la sine. Acest model este perfect pentru îmbunătățirea semnificativă a sunetului difuzoarelor încorporate în computer sau consolă și este disponibil la un preț excelent scăzut. Are o putere RMS de 8 wați și o putere maximă de 16 wați.

4. CreativeLabs A60

Fără fir, cu un design sobru și elegant

41-TMqZMI5L

Vezi pretul Emag

Uitați de interferențele de sunet în timp ce primiți un sunet de foarte bună calitate, datorită acestui 2. 0 sistem de difuzoare cu ecranare magnetice și două drivere de calitate în frecvențe de la 90Hz la 20kHz. Vorbim despre un dispozitiv wireless, elegant și compact care vă oferă calitatea de care aveți nevoie în audio pentru muzica și jocurile dvs.

Aceste difuzoare sunt concepute pentru a profita la maximum de playerul MP3, de dispozitivele mobile, portabile, PC și console cu un sunet fiabil, de înaltă fidelitate . Portul integrat ajută, de asemenea, la îmbunătățirea basului și oferă sunetului impulsul pe care îl căutați. Un alt mare avantaj al acestui sistem este că este unul dintre cele mai puțin costisitoare de pe lista noastră.

5. Genius SP-U120 3W

Cel mai mic preț de pe piață

31c8TqAkpZL

Vezi pretul Emag

Renumita marcă Genius nu dezamăgește cu acest model, acest echipament fiind unul dintre preferatele utilizatorilor, deoarece are un raport calitate-preț excelent. De fapt, este vorba despre echipamentul care se remarcă prin faptul că este cel mai economic din toată lista comparativă. Cu toate acestea, își păstrează o calitate bună, ceea ce reprezintă o mare atracție pentru utilizatorii ca dumneavoastră, care caută produse bune.

Aceste difuzoare sunt alimentate prin USB, astfel încât nu va trebui să aveți de-a face cu cabluri lungi și enervante, are un control convenabil al volumului pe partea din față și este perfect pentru laptopuri, smartphone-uri, playere MP3, PC-uri sau Mac-uri și multe altele. În afară de aceasta, este echipat cu o putere de 3 wați și frecvențe de la 160 Hz la 20 kHz.

 

Cum este compus un difuzor de PC?

Pentru a face audibil sunetul emanat de 41gzqbsjbiL

calculatoare, laptopuri, tablete și alte dispozitive, difuzoarele sunt compuse din următoarele părți:

Carcasă

Aceasta este partea principală. Este carcasa care adăpostește celelalte două părți următoare, le acoperă și, datorită formei sale, permite o emisie optimă a sunetului. O incintă mare permite circulația aerului și a energiei sonore. Practic, dimensiunea unui difuzor determină volumul maxim al acestuia.

Cu toate acestea, este greșit să credem că dacă cumpărăm de difuzoare mari de birou ne vom asigura că acestea vor suna mai tare decât de difuzoare mici. Difuzoarele mari nu sună bine în încăperi mici, așa că dimensiunea camerei în care vor fi folosite ar trebui să fie un aspect esențial.

De asemenea, ar trebui să fie etanșate și consolidate pentru a preveni vibrațiile care dăunează sunetului.

Difuzoare

Acestea sunt o parte vitală a tuturor difuzoarelor pentru PC, deoarece transformă energia provenită de la amplificator în sunet prin vibrația unei diafragme expuse la un câmp electromagnetic. Este partea centrală sau conică din centrul dispozitivului. Driverele mai mari produc un sunet mai puternic și mai clar.

Acesta este un aspect la care trebuie să fiți foarte atenți atunci când cumpărați sisteme 2.0. Acestea nu vin cu subwoofer, ci cu tweeter și woofer. Căutați un model cu un diametru de cel puțin 12,7 cm.

Subwoofere

Basul este acea vibrație profundă pe care o auziți atunci când difuzorul redă sunete de frecvență joasă. Pentru a o face să sune mult mai tare, vă recomandăm să cumpărați un model care include subwoofere, care sunt dispozitive care reproduc semnalele joase ale unei melodii sau ale unui sunet. Dacă sunteți în căutarea acestei funcții, va trebui să cumpărați cel puțin un model cu un sistem 2.1 cu canale sau să căutați un subwoofer extern pentru a amplifica basul.

Tweeter

Un difuzor bun, pe lângă un subwoofer, este format de obicei dintr-un driver secundar mai mic, cunoscut sub numele de tweeter. Acestea au de obicei un diametru de 2,5 cm și au rolul de a reproduce sunetele de înaltă frecvență. De asemenea, acestea pot veni cu un al treilea driver, care este responsabil pentru reproducerea frecvențelor medii.

Diafragmă

Acestea sunt responsabile de sunet și de calitatea acestuia, iar materialul din care sunt fabricate joacă un rol foarte important în reproducerea unui sunet de bună calitate. Cele mai ieftine sunt fabricate din mătase, hârtie și plastic, dar dacă sunteți în căutarea unui model high-end, căutați diafragme din titan sau aluminiu, deoarece acestea răspund mai bine la stimularea electromagnetică și produc un sunet mai bun.

Canale

Dacă doriți să redați sunet stereo de la dispozitivele dvs., aveți nevoie de un sistem cu două difuzoare. Chiar dacă vine cu subwoofere, echipamentul dvs. va putea să atribuie fiecare parte a sistemului fiecărui canal audio . Pentru a afla numărul de difuzoare dintr-un sistem audio , adăugați un număr cu o zecimală. Cele mai simple sisteme sunt cele 2.0, deoarece sunt dotate doar cu 2 difuzoare.

Modelele 2.1 vin cu două difuzoare și un subwoofer pentru a produce un sunet stereo mai realist și mai puternic. Teatrele de acasă și echipamentele high-end pot avea până la 5.1.

Comenzi

Aceste dispozitive sunt de obicei prevăzute cu cel puțin un buton de volum. Cu toate acestea, nu uitați că, dacă modelul pe care îl alegeți nu are butoane, va trebui să reglați nivelurile de la computerul . Modelele mai avansate au butoane și butoane pentru a controla nivelurile fiecărui canal audio , precum și nivelul de acuitate și de bas.

Terminologie tehnică

Răspunsul în frecvență

Puterea de ieșire a unui difuzor pe o anumită frecvență. Căutați modele care variază între 100 Hz și 20 kHz, astfel încât să obțineți basuri profunde și puternice și înalte bogate și fine. Rețineți că modelele mai scumpe pot atinge frecvențe de până la 30 Hz, ceea ce reprezintă un bas de foarte bună calitate.

Putere

Aceasta se poate referi la puterea continuă (RMS) sau la puterea maximă de intrare. RMS este exprimat în wați și reprezintă puterea pe care dispozitivul o poate gestiona în mod continuu. Puterea maximă este limita pe care o poate suporta sistemul. Echipamentele audio mai avansate gestionează limite și puteri mai mari și, prin urmare, sunt mai puternice și mai rezistente la șocuri electrice.

Pentru un model simplu de PC, 40 de wați sunt suficienți, dar dacă sunteți în căutarea a ceva care să se conecteze la alte echipamente și console , căutați 200 de wați RMS și o limită maximă de 400 de wați.

Impedanță

Aceasta este rezistența difuzoarelor la un semnal electric. Modelele cu impedanță mică pot absorbi mai multă putere de la un amplificator decât modelele cu impedanță mare. În mod obișnuit, impedanța acestor difuzoare de birou este cuprinsă între 4 și 6 ohmi. Această specificație este relevantă numai dacă intenționați să le utilizați cu un amplificator extern sau un receptor AV.

Sensibilitate

Aceasta determină cât de tare este un difuzor atunci când primește semnale de intrare. Măsurate în dB pe watt și exprimate în dB, acestea reprezintă o măsură a presiunii direct legată de volumul unui sistem de sunet. Acest lucru înseamnă că un echipament cu sensibilitate ridicată va suna mai tare cu 1 watt de intrare decât un difuzor cu sensibilitate scăzută.

Căutați modelele cu sensibilitate ridicată, deoarece acestea sunt cele mai eficiente din punct de vedere energetic și au cel mai bun sunet.

Tipuri de conexiuni și porturi pentru difuzoare

Cu fir sau fără fir

Modelele cu fir nu au de obicei baterii reîncărcabile, utilizează cabluri pentru a se conecta la PC și sunt, în general, mai durabile și mai accesibile. În afară de aceasta, au o calitate a sunetului mai bună decât modelele fără fir .

Difuzoarele wireless pot fi conectate prin Wi-Fi sau Bluetooth și pot fi dotate chiar și cu baterii reîncărcabile, ceea ce le face foarte convenabile. Puteți găsi, de asemenea, modele care nu folosesc cabluri, dar care necesită o conexiune USB sau o priză pentru alimentare.

Bineînțeles, modelele Wi-Fi au o rază de acțiune mai mare și o calitate mai bună a sunetului decât cele BT. De fapt, acestea sunt comparabile cu modelele cu fir din punct de vedere calitativ, deoarece pot gestiona audio de înaltă fidelitate cu Dolby și chiar THX.

Intrări

Conexiunea de 3,5 mm este standard și cea mai frecvent utilizată în aproape toate dispozitivele electronice moderne, cum ar fi tabletele, telefoanele mobile , laptopurile și altele. Un avantaj al porturilor USB este acela că le puteți folosi pentru a încărca și alte dispozitive în același timp. Totuși, verificați dacă modelul permite streamingul audio și încărcarea prin USB, deoarece unele modele nu oferă acest lucru.

Există, de asemenea, porturi RCA, care sunt utilizate de producătorii de sunet, muzicieni și iubitori de muzică pentru a lucra cu audio la nivel profesional. Căutați acest tip de conexiune dacă aveți nevoie de ea.

Sursă de alimentare

Difuzoarele de calculator pot fi alimentate de la priza de curent, prin conexiune USB sau de la o baterie reîncărcabilă. Dacă sunteți în căutarea a ceva puternic și zgomotos, vă recomandăm să vă feriți de echipamentele alimentate prin USB, deoarece acestea tind să aibă o putere și o capacitate mai mici.

Apoi vin modelele cu baterii , care sună considerabil mai bine decât modelele USB, dar nu se compară cu modelele cu conectare. Acestea din urmă tind să aibă drivere și componente mai mari și de mai bună calitate, care produc un sunet mai puternic, în stil HIFI .

Cât ar trebui să cheltuiesc?

Puteți cumpăra seturi stereo 2.0 la un preț foarte mic, deși acestea nu vă vor oferi fidelitatea și puterea pe care le doriți dacă aveți de gând să ascultați muzică sau pentru jocuri. În acest caz, veți dori să achiziționați un echipament mai scump, care oferă de fapt îmbunătățiri față de difuzoarele dvs. actuale.

Și, deși modelele din plastic nu sunt rele, nu uitați că calitatea construcției și materialele folosite afectează direct sunetul boxei, așa că, dacă doriți un sunet de cea mai bună calitate, de înaltă calitate, fără zgomot, ar trebui să luați în considerare cele mai bune materiale, cum ar fi titanul și aluminiul. Dacă achiziționați modelele mai scumpe, veți obține o calitate audio profesională.

Cum funcționează difuzoarele?

Vorbitorii lucrează cu un electromagnet care creează un câmp magnetic atunci când este traversat de un curent electric. Acest magnet este conectat la un con flexibil din plastic sau hârtie care amplifică vibrațiile create de magnet și creează undele sonore pe care le auziți. Aceste vibrații variază în amplitudine și frecvență, ceea ce face ca noi să auzim note și volume diferite.

Cine ar trebui să cumpere boxe pentru PC?

Aceste dispozitive sunt ideale pentru multe scopuri și, deoarece puteți separa fiecare claxon, puteți obține un efect stereo mai bun decât în cazul sistemelor simple. În afară de aceasta, au și o fidelitate mai bună, deoarece oferă configurație cu subwoofer, woofer și tweeter. Indiferent de ceea ce faceți, fie că vă uitați la filme, ascultați muzică sau jucați jocuri video, este mai bine să folosiți aceste difuzoare decât difuzoarele încorporate în calculator.

Acum, dacă doriți să ascultați podcast-uri sau să ascultați câteva melodii, ar fi mai bine să folosiți difuzoare Bluetooth alimentate cu baterii. Veți avea, de asemenea, avantajul suplimentar al unei mobilități îmbunătățite.

Cerințe pentru difuzoarele pentru PC

Un alt aspect foarte important de luat în considerare înainte de a cumpăra difuzoare pentru PC este mediul în care le veți utiliza. De aici puteți stabili dacă difuzorul care vine cu desktop sau laptop este suficient pentru dumneavoastră și cum ar trebui înlocuit. Aici vă ajutăm cu asta:

Pentru muncă

În acest caz, nu este nevoie de hi-fi echipamente de sunet , deoarece acestea sunt rareori folosite pentru divertisment. În general, difuzoarele încorporate în laptopuri sunt suficiente pentru nevoile de la birou.

Pentru divertisment

Dacă sunteți în căutarea unor difuzoare pentru calculator sau laptop nu numai pentru muncă, ci și pentru divertisment, un set bun de înaltă calitate vă va permite să vizionați filmele și jocurile preferate la cea mai bună calitate audio. Aceste modele sunt de obicei foarte performante și sunt autoalimentate, astfel încât vă puteți bucura de tot volumul, calitatea și puterea de care aveți nevoie.

Pentru laptop

Există laptopuri high-end cu difuzoare încorporate de cea mai înaltă calitate, care oferă un sunet ideal pentru jocuri, ascultarea de muzică și vizionarea de filme. Cu toate acestea, majoritatea laptopurilor din gama medie și inferioară sunt dotate cu difuzoare potrivite pentru cea mai elementară utilizare și nu pentru cele mai solicitante sarcini.

Există modele care pot fi conectate cu ușurință la porturile laptopului, sunt compacte, convenabile și mici, deși există și sisteme mai mari care pot fi echipate chiar și cu un subwoofer.

Pentru computerele desktop

Unele dintre aceste computere sunt dotate cu difuzoare încorporate de foarte bună calitate care folosesc componentele computerului. Cu toate acestea, marea majoritate necesită un sistem separat și, din moment ce există mai mult spațiu și nu este nevoie să vă gândiți la mobilitate, sistemele mari cu difuzoare multiple și subwoofer sunt foarte convenabile.

Ce trebuie să căutați la un difuzor pentru PC

Dacă doriți să cumpărați cel mai convenabil și complet model capabil să vă satisfacă nevoile audio, căutați următoarele caracteristici:

Sunet stereo 2.1 sau sunet surround: diferențe

După cum am văzut mai devreme, sistemele stereo 2.1 includ două difuzoare și un subwoofer, dar sistemele de sunet surround sunt dotate cu 5 sau chiar 7 pentru fiecare canal de sunet, plus un subwoofer. Unele echipamente, indiferent dacă sunt 2.1 sau surround, pot avea un răspuns excelent la frecvențe joase datorită subwooferelor.

Cu toate acestea, nu uitați că mulți oameni preferă să rămână la sistemele stereo populare, deoarece sunt mai convenabile și economice, în timp ce sistemele surround ocupă mult spațiu și sunt destul de scumpe.

Monitoare de studio

Această variantă a sistemelor 2.0 este utilizată în studiourile de înregistrare și producție, deoarece sunt mai mari decât difuzoarele tradiționale 2.0 și cele compacte ale sistemelor 2.1. Cu toate acestea, motivul pentru care sunt mai mari este că au woofere mai mari pentru a produce sunete mai profunde și mai puternice.

Specificațiile și calitatea audio

Adevărul este că, deși acestea reprezintă un bun ghid pentru calitatea unui echipament, nu reprezintă un cuvânt definitiv în ceea ce privește calitatea audio a sistemului dumneavoastră. În plus, din păcate, unii producători exagerează cifrele pentru a face publicul să creadă că produsele lor sunt mai bune decât sunt în realitate. Pentru a obține o opinie imparțială , vă recomandăm să testați sistemul și să citiți recenziile altor utilizatori de pe internet.

Rețineți că unul dintre punctele critice ale acestor sisteme audio este reprezentat de bas. Nu uitați că conurile mici nu produc bas profund, așa că, dacă doriți un bas de înaltă calitate, căutați un model cu conuri mai mari.

Estetică

Deși aspectul nu este cel mai important lucru la o boxă, veți fi cu siguranță mai mulțumit de achiziția dvs. dacă vă place ceea ce vedeți. Evitați doar modelele foarte lucioase, care atrag praful și petele de amprente, sau cele strălucitoare, care se vor demoda rapid.

Caracteristici suplimentare

Chiar dacă nu sunt esențiale, este întotdeauna bine să luați în considerare câteva lucruri în plus, deoarece acestea pot fi utile la un moment dat:

  • Controlul basului și al acelor înalte.
  • Butonul Mute.
  • Port auxiliar pentru conectarea unui MP3 player sau a unui alt dispozitiv.
  • Telecomandă.
  • Port USB pentru încărcarea dispozitivelor.

Preț

Un lucru foarte pozitiv în legătură cu aceste dispozitive este că sunt printre cele mai puțin costisitoare dispozitive electronice și accesorii pentru calculatoare. Veți găsi cu siguranță un model uimitor la un preț excelent în lista noastră uimitoare.