27 noiembrie 2019

Sursa: militarynews.ru, redstar.ru, remnmilitaryblog.com

 În cadrul unui interviu acordat cotidianului Krasnaya Zvezda, locțiitorul comandantului-șef al Forțelor Navale ale Federației Ruse, general locotenent Viktor Astapov, a declarat, pe 27.11.2019, că Infanteria Marină va fi întărită cu tancuri, aparate de zbor fără pilot și mijloace de război electronic.

 

“În prezent, potențialul de luptă al Infanteriei Marine se află în creștere, ținând cont de înființarea unor noi subunități de tancuri, de război electronic și de UAV-uri”, a precizat Astapov, în contextul sărbătoririi pe 27 noiembrie a Zilei Infanteriei Marine.

 

Cotiadianul Izvestia a informat, în luna octombrie, că brigăzile de infanterie marină din cadrul Forțelor Navale vor fi reformate. În compunerea fiecăreia dintre acestea vor mai fi înființate câte patru batalioane, inclusiv câte unul de tancuri.

 

“Prezența vehiculelor blindate grele va permite beretelor negre să acționeze în mod autonom în orice punct al lumii, fără să mai fie nevoie de sprijinul altor categorii de trupe. Prima brigadă, care va trece la noul ștat încă din acest an, va fi Brigada 61 Infanterie Marină a Flotei de Nord”, a precizat sursa pentru Izvestia.

 

În luna septembrie 2019, Serviciul de Presă al Flotei din Oceanul Pacific a informat că brigada de infanterie marină din Primorie a primit în înzestrare tancuri T-80BVM. În anul 2018, subunități de tancuri au apărut și în compunerea brigăzii de infanterie marină din Kamchatka.

 

Anterior, militarii ruși au adoptat decizia de a întări cu tancuri și Trupele de Desant Aerian. În luna aprilie 2019, la Ministerul rus al Apărării s-a confirmat, în mod oficial, că în două divizii și o brigadă ale Trupelor de Desant Aerian au fost înființate batalioane de tancuri, dotate cu tancuri moderne de tip T-72B3.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, în cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse se află în derulare un proces de transformare a Infanteriei Marine în Trupe Expediționare, capabile să îndeplinească misiuni oriunde în lume.

În acest context are loc și reforma brigăzilor de infanterie marină, care vor trece la un nou ștat organizatoric.

Structura actuală a Infanteriei Marine include câte o brigadă de infanterie marină pentru fiecare flotă, cu excepția Flotei din Oceanul Pacific, care dispune de două brigăzi (una în Primorie și una în Kamchatka), și un regiment de infanterie marină pentru Flotila din Marea Caspică.

În consecință, structurile de infanterie marină sunt următoarele:

– Brigada 336 Infanterie Marină – Baltiysk / Flota din Marea Baltică;

– Brigada 810 Infanterie Marină – Sevastopol / Flota din Marea Neagră;

– Brigada 61 Infanterie Marină – Sputnik / Flota de Nord;

– Brigada 155 Infanterie Marină – Vladivostok / Flota din Oceanul Pacific;

– Brigada 40 Infanterie Marină – Petropavlovsk-Kamchatsky / Flota din Oceanul Pacific;

– Regimentul 77 Infanterie Marină – Kaspiysk / Flotila din Marea Caspică.

Probabil, acestea vor trece la noile ștate de organizare în perioada 2019-2020.

În ceea ce privește Brigada 810 Infanterie Marină – Sevastopol, în prezent, aceasta are efective de 3.185 de militari și următoarea structură organizatorică:

– conducere și stat major – Sevastopol;

– Batalionul 382 Infanterie Marină – Temriuk;

– Batalionul 557 Infanterie Marină – Sevastopol;

– Batalionul 542 Desant-Asalt – Sevastopol;

– companie lunetiști;

– divizion artilerie autopropulsată;

– baterie de artilerie reactivă;

– companie de cercetare-asalt;

– companie transmisiuni;

– batalion de asigurare tehnico-materială;

– divizion de rachete și artilerie antiaeriană;

– companie geniu-desant;

– companie aruncătoare de flăcări;

– companie reparații;

– companie mijloace de desant și parașutare;

– baterie rachete antitanc;

– pluton protecție RCB (radiații, chimică, biologică);

– pluton de conducere al șefului artileriei;

– pluton de comandament.

Probabil, în urma trecerii la noul ștat de organizare, în compunerea brigăzii vor fi formate cel puțin un batalion de tancuri, dotat cu tancuri T-72B3, o companie de UAV-uri și o companie de război electronic.

Trebuie menționat faptul că, în cursul anului 2019, în cadrul Diviziei 7 Desant -Asalt – Novorossiysk a fost format un batalion de tancuri, dotat, de asemenea, cu tancuri de tip T-72B3.

Prin formarea unui batalion similar și la Sevastopol, Federația Rusă își va întări trupele din zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud cu aproximativ 100 de tancuri moderne de tip T-72B3, dislocate în zonele Bazelor Navale principale ale Flotei ruse din Marea Neagră de la Sevastopol și Novorossiysk. Acestea vor putea fi ambarcate rapid în navele mari de desant și transportate în zonele în care va fi nevoie de intervenția lor.

 

Brigăzile de infanterie marină din Rusia vor fi întărite cu tancuri, UAV-uri și mijloace de război electronic

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE