Busola

Brújula

416EUheitoL

Pentru un pasionat de grătare unul dintre cele mai importante lucruri este să aprindă un foc bun, să dureze suficient de mult și să emită puțin fum, așa că, ca un bun iubitor de grătar, mi-am propus să găsesc cele mai bune brichete de cărbune pentru a face preparatele mele preferate.

De ce prefer brichetele de cărbune? Ei bine, dacă nu știați, acestea sunt complet ecologice și regenerabile, ceea ce este mult mai sănătos pentru mesele noastre, deoarece nu sunt impregnate cu mirosuri neplăcute și aproape că nu există cenușă atunci când ați terminat.

 

Cele mai bune brichete de cărbune

Care sunt cele mai bune brichete de cărbune?

Există o mare varietate de brichete pe piață și pentru a le alege pe cele mai bune ar trebui să țineți cont de anumite lucruri, cum ar fi cât timp ard , cât timp durează să se aprindă, de cât timp aveți nevoie pentru un grătar și ceva foarte important este să vă uitați la compoziția brichetelor.

Brichetele au o putere calorică mai mare decât cărbunele obișnuit, motiv pentru care sunt preferate pentru a frige alimente, dar utilizările lor depășesc doar grătarul, deoarece pot fi folosite în șeminee, aragazuri și cuptoare.

Dacă sunteți în căutarea unor brichete de cărbune de bună calitate, citiți mai departe, deoarece am realizat o comparație pentru a vă ajuta să le alegeți pe cele mai bune.

Iată cele mai bune brichete de cărbune:

1. Big K brichete de cărbune Big K

20 de kilograme de produs

51s1tQ8UyWL

Vezi pretul Emag

Ce poate fi mai bun decât să ai brichete care aprind focul la grătar în scurt timp și îl mențin mult timp? Cu acestea de la marca Big K va fi posibil.

Este un amestec de cărbune, rumeguș și lemn, care vă va oferi mai mult timp de foc pentru un grătar perfect.

2. Bruzzzzler Premium Charcoal Briquettes

Gata de grătar în 35 de minute

5132oamCtjL

Vezi pretul Emag

Căldura omogenă este unul dintre cele mai bune beneficii pe care le oferă brichetele, deoarece ne oferă o gătire perfectă a alimentelor, iar cu acestea o veți obține cu ușurință. Sunt 10 kg de produs de cea mai bună calitate, care vă va ajuta să preparați orice rețetă pe grătar, de la bucăți mari de carne la frigărui.

3. Brichete de cărbune Weber 17591

Recomandat de experții în grătare

41KejH-ZAsL

Vezi pretul Emag

Dacă doriți să mergeți pe calea naturală și ecologică pentru a vă aprinde grătarele, aceste brichete vor fi excelente pentru această treabă, deoarece sunt un combustibil complet natural.

Au un timp de aprindere de 20 de minute și apoi o durată de viață lungă de până la 3 ore, asigurând căldură fără a reduce intensitatea acesteia

4. Brichete cu cărbune 01037 de la Carcoa

Brichete de lungă durată

51Y-7EKYyWL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni accesibile pentru a vă aprinde grătarele, cu aceste brichete veți reuși acest lucru în pași simpli, deoarece sunt una dintre cele mai puțin costisitoare de pe listă și oferă un foc care va dura atât timp cât este necesar pentru a face toate preparatele dvs. preferate. Sunt de volum mare, ușor de aprins și oferă o căldură uniformă.

5. Brichete de cărbune Coco Blaze

Fără culoare și fără miros adăugat

Brújula

Vezi pretul Emag

Și dacă vorbim despre brichete ieftine , aceste brichete trebuie să fie printre cele mai bune opțiuni pentru a cumpăra , deoarece sunt economice, dar au o calitate excelentă.

Sunt complet naturale, realizate dintr-o combinație de cărbune de lemn și coajă de nucă de cocos , vor fi foarte sigure de utilizat, deoarece nu au substanțe chimice care să contamineze alimentele.

 

Definirea brichetelor

Dacă nu vă este foarte clar ce sunt brichetele, permiteți-mi să vă explic, acestea sunt un amestec sau o uniune de diferite materiale compactate, care este cunoscut sub numele de biomasă și sunt de obicei sub formă de cilindri sau cărămizi și sunt folosite în diferite surse de căldură pentru a aprinde focul, cum ar fi grătarele, cuptoarele și aragazurile.

Brichetele sunt clasificate ca fiind un produs natural, regenerabil și ecologic, deoarece sunt fabricate din biomasă naturală , cum ar fi rumegușul și alte deșeuri de la fabricile de cherestea, biomasa artificială provenită din industrii, cărbunele de lemn, cenușa de cărbune, printre altele.

Cât timp ard brichetele?

Totul depinde de marca pe care o cumpărați, dar timpul estimat de ardere a unei brichete este de una până la două ore, putând ajunge până la trei ore fără dificultate, astfel încât veți avea suficient timp pentru a vă prăji toate preparatele.

Acest lucru va depinde, de asemenea, de factori precum cantitatea de oxigen care intră în grătarul dumneavoastră și de temperatura la care ard.

Metode de gătit cu brichete

Un alt avantaj al brichetelor este că vă permit să folosiți diferite metode de gătit, în funcție de tipul de mâncare pe care o veți pregăti, trei dintre acestea fiind cele mai des folosite:

Grătare pe zone:

Cu această metodă trebuie să așezați toate brichetele pe o singură parte a grătarului , ceea ce vă va lăsa cu o parte fierbinte și cealaltă rece, ceea ce va fi ideal pentru prepararea cărnii pe partea mai fierbinte, iar pe partea mai rece puteți face mâncăruri care tind să se ardă mai repede, cum ar fi cartofii sau porumbul în știulete.

Metoda șarpelui:

Această metodă se numește 'Șarpele', deoarece brichetele sunt poziționate în forma acestui animal, de la mai puțin la mai mult, în interiorul grătarului , ceea ce face ca căldura să se deplaseze încet, ceea ce este perfect pentru preparatele lente.

Metoda Minion:

Această metodă constă în a avea o grămadă de brichete neaprinse și apoi, în partea de sus a grămezii, adăugați alte brichete care sunt aprinse, ceea ce va face ca cele de mai jos să înceapă să se încălzească încet, ceea ce va crea cărbuni de mai lungă durată.

Combustibilul

Atunci când alegeți brichetele pentru grătare , ar trebui să le căutați pe cele care conțin cel mai mult material combustibil, deoarece acestea vor fi de cea mai bună calitate.

Combustibilul este cel care le menține arzând mai mult timp, așa că optați pentru brichete fabricate din cărbune de lemn, cărbune mineral, cum ar fi antracit, lemn sau biomasă.

Acceleratoare

Un accelerator este un accelerator care va ajuta brichetele să ardă mult mai repede, acest lucru fiind necesar deoarece, datorită structurii lor compacte, acestea nu absorb oxigenul în același mod în care ar absorbi o bucată de cărbune.

În acest scop, nitratul este foarte recomandat, deoarece este un oxidant, care ajută la emiterea de oxigen care face ca bricheta să se aprindă mai bine și mai repede.

Cenușă albă

În ceea ce privește brichetele, cele de cea mai bună calitate au de obicei în compoziția lor var, calcar sau carbonat de calciu, ceea ce ajută la cunoașterea momentului perfect de încălzire, deoarece acestea generează cenușă albă pe suprafața lor.

Aceste tipuri de compuși nu sunt combustibile, deci vor face ca brichetele să dureze mai mult timp până la aprindere, dar încetinesc viteza cu care sunt consumate, astfel încât brazii vor arde mai mult timp.

Lianți pentru brichete

Știți deja că brichetele sunt o îmbinare a diferiților compuși naturali, artificiali și combustibili, dar aceștia nu pot fi integrați singuri și atunci apare liantul , care are rolul de a da formă brichetei și de a face ca totul să rămână împreună.

Ca lianți se folosesc diferite materiale, dar cel mai căutat este amidonul, care poate fi amidon de porumb sau de manioc.

Pentru a utiliza amidonul, este necesar ca acesta să treacă printr-un proces de gelatinizare, care constă în descompunerea moleculelor sale în apă fierbinte, rezultând o pastă care se leagă de ceilalți compuși din brichetă.

Brichete vs. bucăți

Dacă sunteți pasionați de grătare, știți care este diferența dintre o brichetă și o bucată de cărbune, care nu este altceva decât o bucată de cărbune obținută din lemn ars , dar care este mai bună?

Ei bine, ambele au avantajele lor, cărbunele de lemn este capabil să transmită mai multă căldură, dar nu este la fel de omogen ca și brichetele, iar durata sa de viață este mult mai scurtă.

Pe de altă parte, există cei care preferă aceste bucăți, care sunt foarte căutate de cei care consideră că brichetele sunt fragile și că durează mult mai mult timp pentru a se aprinde.