23 iunie 2019

Sursa: 112.international, rustavi2.ge

 Pe 21 iunie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret potrivit căruia, din 8 iulie, companiilor aeriene rusești le este interzis să transporte cetățeni ai Federației Ruse pe teritoriul Georgiei. Documentul intitulat „Cu privire la unele măsuri pentru asigurarea securității naționale a Federației Ruse și protejarea cetățenilor ruși împotriva acțiunilor ilegale sau de altă natură“ a fost publicat pe site-ul Kremlinului.

 

Potrivit decretului, pe durata interdicției, operatorii de turism sunt sfătuiți să se abțină de la vânzarea produselor turistice care prevăd transportul (inclusiv de tipul comercial) cetățenilor de pe teritoriul Rusiei în Georgia.

 

Putin a cerut guvernului rus să „ia măsuri pentru a se asigura întoarcerea în Rusia a cetățenilor ruși care locuiesc temporar pe teritoriul Georgiei, precum și a bagajelor acestora“ și pentru „adoptarea altor măsuri necesare punerii în aplicare a decretului."

 

Comentariu BSMAP: Timp de două zile, la Tbilisi au loc ample proteste antiruse. Acestea au fost inițiate imediat după ce deputatul rus Serghei Gavrilov a vorbit în parlamentul georgian și, în fața președintelui parlamentului, a vorbit în limba rusă. Discursul acestuia a fost întrerupt de deputații opoziției, care au cerut ca delegația rusă să părăsească parlamentul.

Protestatarii cer demisia președintelui parlamentului georgian, Irakli Kobakhidze, șefului Ministerului de Interne, Giorgi Gakhariya și șeful Serviciului Securității de Stat, Vakhtang Gomelauri.

În urma protestelor, 240 de persoane au fost rănite, dintre care 80 de polițiști.

În mijlocul evenimentelor, președintele parlamentului Georgiei, Irakliy Kobakhidze, a demisionat.

 

 

Ca urmare a amplelor proteste antiruse din Tbilisi, Putin interzice cursele aeriene spre Georgia

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE