Caiac gonflabil

mejor-kayak-hinchable

Cumpărarea celui mai bun caiac gonflabil pentru navigație este o activitate interesantă, însă este un proces care te poate umple de îndoieli din cauza atâtor factori care trebuie luați în considerare.
Caiacul este un instrument care, în cele mai multe ocazii, este folosit pentru recreere, dar, de asemenea, dacă ești un iubitor al activităților nautice sau al sporturilor în aer liber îi vei da și alte întrebuințări și în funcție de acestea îl vei alege pe cel mai potrivit pentru tine.
Există oameni care o folosesc pentru aventuri în largul mării, alții preferă să facă excursii scurte, sunt și cei care merg la pescuit în ea, iar câțiva se orientează către activități mai extreme și se avântă în ape albe.
Probabil că știți deja ce este un caiac și ce puteți face cu un caiac, dar știți care este gama largă de tipuri de caiace? De asemenea, sunteți clar cu privire la utilizarea sau activitățile pe care vă așteptați să le faceți cu ambarcațiunea?

Cele mai bune caiace gonflabile

Care este cel mai bun caiac gonflabil?

Dacă ai ajuns până aici este pentru că știi clar ce este un caiac și tipurile care există, însă piața oferă atât de multe încât încă ai îndoieli cu privire la care ar trebui să cumperi.
Având în vedere că este vorba despre un caiac gonflabil, primul lucru de luat în considerare este rigiditatea caiacului și dacă doriți să împărțiți excursii sau dacă preferați să călătoriți singuri pe apă.
Oricare ar fi cazul, iată cele mai bune modele pe care le puteți avea, cu o structură robustă cu un loc sau cu două locuri , cu linii aerodinamice care se comportă bine în apă și în vânt, care curg ușor și cel mai bun lucru este că se adaptează la aproape orice buget.
Iată cele mai bune caiace gonflabile:

1. Caiac gonflabil Intex Explorer K2

Cel mai bun pentru începuturile în acest sport
41psWwz-Q2L

Vezi pretul Emag


Stabilitatea oferită de acest model este foarte apreciată de cei care învață acest sport. Este un scaun cu două locuri, perfect pentru a împărți aventura, ambele sunt reglabile, gonflabile și confortabile.
Rezistența materialului vă permite să îl folosiți în râuri lente, lacuri sau mare, dar este necesar să luați în considerare vântul sau curenții.
Funcționează cu două camere de aer independente, care se umplu rapid cu pompa de mână încorporată în achiziție și are, de asemenea, o frânghie care îl face ușor de transportat.
Vâslele sunt fabricate din aluminiu, măsoară 218 cm în lungime și au o greutate medie pentru manevrare și fermitatea necesară instrumentului.
Este un produs bine făcut, cu un finisaj impecabil și este, de asemenea, unul dintre cele mai puțin costisitoare de pe listă și cel mai bine cotat după părerea de utilizatori .

2. Caiac gonflabil Intex Challenger K1

Cel mai bun pentru lacuri
51dHT84kMpL

Vezi pretul Emag


Este un caiac de bază, cu un singur scaun perfect pentru utilizarea în ape calme. Piesa vine cu chila de direcție și tot ce ai nevoie pentru a naviga, în plus, achiziția vine cu un kit de reparații.
Ambarcațiunea este fabricată din cele mai bune materiale care garantează performanța și se adresează atât marinarilor amatori, cât și celor profesioniști. După umflare, barca va menține presiunea pe tot parcursul zilei.
Este ușor de controlat, scaunul este larg, este necesar doar să se ia în considerare faptul că este pentru un maxim de 100 kg. Are un preț scăzut, însă își păstrează calitatea bună și își îndeplinește corect funcția.

3. Caiac gonflabil Sevylor Riviera

Cel mai bun pentru utilizatorii avansați
41O4m7mBEoL

Vezi pretul Emag


Caracteristicile acestui model îl fac cel mai potrivit pentru utilizatorii profesioniști. Are cinci camere de aer și are, de asemenea, un manometru pentru a urmări starea caiacului, iar cu ajutorul manometrului veți ști exact cantitatea de aer de care aveți nevoie pe bucată.
Unul dintre avantajele acestui model este faptul că se rulează și este foarte compact, atât de mult încât devine un rucsac, iar portabilitatea sa este mai ușoară.
Pe de altă parte, sistemul de umplere este eficient, deoarece are o supapă Boston cu două căi care controlează fluxul de aer atât pentru umflare, cât și pentru dezumflare.
Este un caiac dublu colorat, fiind mai mare, poate suporta până la 180 kg și îl puteți folosi pentru dumneavoastră și pentru copiii dumneavoastră, întotdeauna sub supravegherea unui adult.

4. Bestway Hydro forcé caiac gonflabil

Cel mai bun pentru aventuri pe râu
41NmNaeUTDL

Vezi pretul Emag


Liniile sale aerodinamice îl fac perfect pentru a se deplasa și, de asemenea, are o construcție cu crestături care nu permite apei să intre.
Designul este un albastru și un gri izbitor, cu scaune întărite și benzi care susțin spătarul.
De asemenea, are un mâner la prova pentru mobilizare și frânghii cu nituri pentru a asigura structura.
Este un model economic , dar eficient, cu vâsle de aluminiu cu palete mari, proiectate ergonomic, care garantează o propulsie reușită.

5. Caiac gonflabil Sevylor Reef 300

Cel mai bun pentru toate tipurile de apă
41FtCOZ45IL

Vezi pretul Emag


Cu o construcție rezistentă din nailon , podea întărită și un corp aerodinamic, este canoea perfectă pentru utilizarea pe râuri, mări și lacuri.
Structura acesteia este diferită, pe lângă faptul că este una dintre cele mai solide, are o fereastră în podea pentru a vedea fundul mării.
Înfășurat în bagajul său, cântărește doar 9 kg, dar poate susține până la 150 kg.
Are un preț peste medie , dar poate fi accesibil în raport cu calitatea și poate fi cea mai bună investiție pe care o faceți este un caiac.

6. Sevylor Canoe Adventure

Cea mai remarcabilă calitate
41nhXP3dd2L

Vezi pretul Emag


Din nou marca se remarcă cu o altă canoe, cu practic aceleași caracteristici ca și cea precedentă, dar acum cu anumite detalii care o fac superioară.
Dimensiunea este mai mare, are trei supape și greutatea pe care o suportă este mai mare, de asemenea, are un spațiu în mijlocul scaunului cu două locuri pentru un copil.
Calitatea se reflectă în materialele de calitate superioară și în cât de robustă și rigidă se simte la fiecare călătorie.

Ce trebuie să căutați la un caiac gonflabil?

Un caiac gonflabil este o opțiune mult mai accesibilă decât frații săimejores-kayaks-hinchables-300x163

, caiacele rigide, și oferă în continuare multă distracție și plăcere atunci când le folosiți pe un lac sau chiar pe plajă.
Sunt, de asemenea, o opțiune excelentă dacă doriți să economisiți spațiu atunci când călătoriți și există o mare varietate, cu caracteristici diferite, din care puteți alege, iar pentru a-l găsi pe cel mai bun este important să analizați factorii pe care orice caiac gonflabil bun ar trebui să îi aibă:

Materiale:

Materialul cu care este construit caiacul este una dintre cele mai importante caracteristici de care trebuie să țineți cont, unde veți găsi că aceste bărci practice pot fi fabricate din:

Hypalon:

Acest material este cunoscut pentru calitatea sa bună, fiind prezent în caiace gonflabile cu finisaje mai fine și este un cauciuc sintetic care oferă beneficii precum durabilitatea și protecția împotriva factorilor externi, cum ar fi vremea, substanțele chimice și razele UV.

PVC:

Aceasta este opțiunea perfectă dacă aveți un buget restrâns pentru caiacul dvs., deoarece este un material plastic obținut din combinația chimică de carbon, hidrogen și clor, care este mai puțin costisitor, dar are o calitate ridicată.

Nitrilul:

Pe de altă parte, există caiace fabricate din nitril sau nitrilon, care este un material ecologic, foarte rezistent și care funcționează perfect în climatele mai reci.

Greutate:

Acesta este un echipament pe care îl veți lua în călătorii, fie cu mașina, fie în drumeții, așa că este important să acordați atenție greutății sale, care se recomandă să fie ușoară pentru a fi transportată mai ușor.
Trebuie să luați în considerare faptul că un caiac mai greu va fi fabricat din materiale mai rigide și mai groase, ceea ce îl va face mult mai rezistent la înțepături.

Scaunele caiacului:

Ar trebui să căutați opțiuni de caiac care să vă ofere un scaun de calitate, precum și unul confortabil, deoarece de acesta va depinde manevrabilitatea și capacitatea de mișcare pe care o veți avea atunci când îl veți folosi.

Accesorii pentru caiac:

Un caiac bun ar trebui să includă diferite accesorii care sunt indispensabile în utilizarea sa, cum ar fi vâsle, pompe pentru a-l umfla și chiar kituri de reparații, ceea ce vă va scuti de deranjul de a le cumpăra separat.

Portabilitate:

Pe lângă greutatea sa, portabilitatea sau dimensiunea caiacului este, de asemenea, un factor de care ar trebui să țineți cont, mai ales dacă intenționați să îl folosiți în călătoriile de vacanță sau în escapadele în aer liber, unde trebuie să economisiți cât mai mult spațiu posibil.
Prin urmare, uitați-vă la dimensiunea caiacului atunci când nu a fost umflat, astfel încât să știți cât spațiu va ocupa în bagajul dumneavoastră.

Capacitatea de pasageri:

Dacă intenționați să folosiți caiacul cu prietenii sau familia, este mai bine dacă are mai multe locuri, unde puteți găsi modele cu o capacitate de până la trei persoane.
Un caiac cu mai multe locuri va fi un pic mai dificil de manevrat, dar va avea o stabilitate mai bună și veți putea împărți munca de vâslit, și veți avea chiar spațiu pentru a vă lua animalul de companie, ceea ce va fi ideal dacă aveți un câine aventurier.

Manevrabilitate:

Dacă sunteți un caiacist începător, optați în mod ideal pentru modelele scurte și late, deoarece acestea au o manevrabilitate mai bună și se găsesc de obicei ca opțiuni cu un singur loc.
Dacă aveți mai multă experiență, vă puteți aventura cu un model cu mai mulți stâlpi care, deși sunt puțin mai greu de manevrat, vor fi perfecte pentru a lua mai multe persoane cu dumneavoastră.

Costuri:

Prețul unui caiac poate varia în funcție de caracteristici, accesorii, dimensiuni și materiale, așa că trebuie să țineți cont de cât sunteți dispus să cheltuiți pentru un echipament de calitate.
În timp ce costul nu ar trebui să fie factorul decisiv în alegerea unui model, acesta poate deveni un indicator al unei opțiuni durabile care va merita fiecare euro din investiția dumneavoastră, mai degrabă decât să optați pentru un caiac ieftin care va rezista doar câteva utilizări înainte de a se strica.
Pentru a clarifica orice îndoială pe care o puteți avea, continuați să citiți despre cele mai populare tipuri de caiace și practicile fiecărui model:

Tipuri de caiace

Caiac de agrement:

Este unul dintre cele mai generice și servește pentru diverse practici. tipos-de-kayaks-225x300

Sunt în general închise și sunt recomandate pentru începători. Se folosește în special în mările calme, râurile blânde sau lacurile.

Caiac cu autoevacuare:

Acestea sunt, de asemenea, cele mai des folosite pentru plimbări sau pentru călărit copii: sunt folosite pe plaje, lacuri sau ape calme.

Caiac de inițiere:

Stabilitatea pe care o oferă este pe măsura așteptărilor pentru a da primele impulsuri în ape, iar în caz de cădere este ușor să te întorci pe scaun.

Caiac de mare:

Cu aceste canoe puteți prelungi distanțele de călătorie și vă puteți face călătoriile mai lungi. Dimensiunea medie a acestora este de 5 m lungime și au compartimente pentru a transporta tot ce aveți nevoie.

Caiac de pescuit:

Nu sunt prea multe de spus, poate fi cel mai simplu model, însă este nevoie de spațiu pentru a depozita uneltele de pescuit.

Caiac de cursă pe râu:

Acesta este pentru caiaciștii avansați. Acestea sunt canoe mari cu un design care permite sărituri, frecare, căderi sau mișcări bruște. Se utilizează în ape agitate cu curenți și sărituri de nivel mediu.

Kayak Creek:

Similară cu Riverrunning, dar este capabilă să reziste la sărituri mai mari și oferă o manevrabilitate mai mare.

Squirt Kayak:

Același lucru pentru sporturi extreme și ape agitate, dar designul este de volum redus, mai lung și mai plat.

Playboat Kayak:

Este un model pentru surfing sau freestyle, folosit în mod normal într-un loc fix pentru a face manevre cu un val, practică sau spectacol.

Slalom în caiac:

Utilizat pentru competiții, de obicei pe un râu cu o viteză mai mare de 2 km/h.

Caiac demontabil:

Ideal pentru cei care fac caiac, dar nu au spațiu pentru un caiac rigid . De obicei sunt mai lente, dar își fac treaba.

Caiac de traseu:

Sunt ușoare și înguste și sunt folosite mai ales pe lacuri, poteci sau pe râuri calme .

Kayak polo:

Folosit pentru polo pe apă

Kayak polinezia:

Un caiac european, în special pentru competiții

Kayak polo:

Un caiac european, în special pentru competiții

Kayak polo:

Un caiac european, în special pentru competiții.

Caiac SUP (Stand up paddle surfing):

Nu are spațiu pentru a sta jos, se manevrează în picioare.
După cum puteți vedea, lista este extinsă, dar în acest articol ne vom concentra pe caiacele gonflabile , deoarece sunt ideale pentru începători, oferind totodată diferite forme de recreere sau posibilități de antrenament pentru utilizator.

Avantajele caiacului gonflabil

Dintre atâtea tipuri de bărci , acestea se remarcă mai ales prin faptul că sunt pliabile și ușor de transportat, precum și prin faptul că se poate găsi un spațiu pentru ele acasă.
Un caiac rigid, care măsoară în medie mai mult de 300 cm, poate fi puțin dificil de așezat, dar caiacul gonflabil, fiind pliabil și incluzând în general o geantă de transport, este ușor de depozitat chiar și într-un dulap.
Plutele gonflabile pot fi, de asemenea, cea mai bună opțiune pentru amatori, deoarece, pe lângă faptul că sunt aplicabile pentru aproape orice derivare de caiac și dacă nu vă place să vâsliți, le puteți găsi și cu pedale.

Avantajele caiacului gonflabil

  • Acestea sunt portabile și ușoare.
  • Ele sunt versatile.
  • Se umflă și se dezumflă rapid.
  • Sunt mai ieftine decât caiacele rigide.
  • Sunt rezistente și durabile
  • Întreținerea este ușoară
  • Nu trebuie să fii expert pentru a le manevra

Întrebări înainte de a cumpăra

Dacă ai deja un model de caiac în vizor, ideal este să îți pui următoarele întrebări și să compari rezultatele cu specificațiile celui pe care l-ai ales, în acest fel poți fi sigur că aceasta va fi cea mai bună opțiune pentru a-l lua acasă și în călătoriile tale.

Cât de des va fi utilizat?

O modalitate bună de a ști cât de mult este ideal să investești într-un caiac, este frecvența cu care va fi folosit, deoarece un model care este destinat unei utilizări frecvente trebuie să aibă o calitate excelentă, protecție împotriva înțepăturilor și stabilitate în contact cu apa, în acest fel vei fi în siguranță atunci când îl folosești.
Pe de altă parte, dacă este vorba doar de un caiac pe care îl veți folosi sporadic sau pe care doriți să-l folosiți doar pentru distracție, puteți opta pentru modele mai simple.

Veți călători singur sau însoțit?

Știți deja că există modele de caiace care au mai mult de un scaun, ceea ce vă oferă posibilitatea de a călători însoțiți în aventura dvs. de vâslit, așa că este important să țineți cont de acest lucru.
Pe piață există și modele convertibile, care sunt perfecte pentru a călători singur sau însoțit, ceea ce reprezintă o opțiune excelentă dacă doriți să aveți ambele posibilități în același caiac.

Câtă greutate puteți căra?

Dacă faceți de obicei aceste excursii singur, luați în considerare greutatea caiacului, care trebuie să fie suficient de ușoară pentru a putea fi transportată de unul singur.
Dar, dacă aveți ajutor, puteți alege un caiac mai greu și, prin urmare, mai rezistent, deoarece materialele sale sunt mai groase.

De câtă capacitate de transport aveți nevoie?

Un caiac are o capacitate de încărcare, adică o limită de greutate pe care este capabil să o suporte, care va fi suma persoanelor de la bord, plus bagajele sau uneltele pe care le transportați, astfel încât este necesar să aveți o greutate aproximativă în timpul călătoriilor și să o comparați cu limita pe care o poate suporta.

În ce tip de apă va fi utilizat?

Țineți cont de locul în care veți folosi caiacul, deoarece unul conceput pentru apele calme ale unui lac nu va avea aceeași rezistență ca unul pentru râuri cu curenți mai puternici, ceea ce poate duce la o situație periculoasă, așa că este necesar să folosiți un echipament adecvat mediului în care va fi folosit.

În ce condiții meteorologice va fi utilizat?

În funcție de modelul de caiac pe care îl alegeți, există opțiuni care sunt ideale pentru vremea ploioasă, deoarece au o fustă atașată caiacului care se ajustează la piept, ceea ce vă menține corpul mai uscat și vă protejează de frig.
Iar dacă vă aflați într-un loc cu temperaturi ridicate, există modele care vă permit să ieșiți cu ușurință din caiac și să intrați în apă, ceea ce este o idee excelentă pentru a scăpa de căldură.

Aveți nevoie de un caiac cu drenaj automat?

Aceste caiace sunt o opțiune perfectă pentru râurile cu curenți rapizi, deoarece au găuri în partea de jos care permit apei să treacă prin ele, împiedicând-o să intre în barcă.
Dar, dacă intenționați să vă folosiți caiacul în ape mai liniștite, un sistem automat de drenaj nu va fi la fel de necesar.

Caiac canoe sau un model mai închis?

Un caiac canoe vă permite să vâsliți așezat și să vâsliți la o anumită înălțime față de apă, în timp ce un model închis este mai aproape de apă. Alegerea între una sau alta va depinde de gusturile și preferințele dumneavoastră.

Vâslitul într-un caiac gonflabil vs. unul rigid

Dacă ați vâslit într-un caiac rigid, nu va fi dificil să o faceți într-unul gonflabil, deoarece funcționează în același mod, dar trebuie să țineți cont de faptul că primele vor fi puțin mai puțin stabile decât unul rigid, ceea ce nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare, deoarece un model de calitate va fi suficient de sigur pentru a naviga.

Pași de urmat înainte de a cumpăra un caiac gonflabil

Dacă sunteți puțin nesigur în legătură cu achiziționarea unui caiac gonflabil pentru că nu ați avut niciodată experiența de a vâsli cu unul, nu trebuie să vă faceți griji, deoarece există modalități de a vă asigura că investiția vă va lăsa pe deplin mulțumit și nu va trebui să regretați decizia pe care ați luat-o.

Încercați un caiac:

Dacă sunteți entuziasmat de această activitate, dar nu ați avut contact cu un caiac, puteți închiria unul pentru a-l încerca și a vedea dacă sunteți cu adevărat interesat să continuați.
Există, de asemenea, opțiunea de a naviga cu un prieten care deține un caiac, deoarece cineva cu experiență vă va putea oferi sfaturi, trucuri și recomandări pe care le puteți pune în practică imediat ce veți avea propriul echipament de vâslit.

Nu uitați de lecțiile de caiac:

Cel mai bun mod de a învăța este să fiți ajutat de un profesionist din zonă, care vă va oferi cele mai bune tehnici de folosit în caiac, în plus, vă veți simți mai încrezător dacă veți exersa înainte de a face investiția și de a ieși pe apă pentru prima dată, așa că niște lecții de caiac sunt o idee excelentă.

Citirea recenziilor și vizionarea de videoclipuri este o idee excelentă:

Internetul este un instrument excelent atunci când vine vorba de autoînvățare, unde puteți găsi o mulțime de informații utile care vă vor ajuta atunci când începeți o nouă activitate, chiar și caiac-canoe.
Puteți găsi diferite videoclipuri și recenzii de la alte persoane care, prin experiențele lor, vă pot oferi sfaturi și tehnici pe care le puteți pune în aplicare în noul caiac gonflabil, fiind, de asemenea, de mare ajutor atunci când vine vorba de a alege între un model sau altul.

Comparați specificațiile:

Și apropo de alegere, atunci când vine momentul să luăm o decizie cu privire la care este cel mai bun caiac gonflabil pe care îl putem găsi pe piață, aceasta poate deveni total copleșitoare, deoarece există multe modele care sunt capabile să se adapteze nevoilor tale.
Pentru a găsi caiacul ideal, ar trebui să vă uitați la specificațiile sale și la ceea ce are de oferit, nu trebuie să luați în considerare doar un preț accesibil, ci și toate caracteristicile, accesoriile, designul și capacitatea sa, doar în acest fel veți putea găsi opțiunea care se potrivește perfect cu ceea ce căutați.
V-ar plăcea să citiți și: Idei de cadouri pentru Kayakeri