Calculator grafic

la-mejor-calculadora-gráfica

Fiecare viitor inginer, matematician sau om de știință ar trebui să aibă la-mejor-calculadora-gráfica

cel mai bun calculator grafic, un instrument indispensabil care să le fie aliat pentru a realiza analize numerice complexe în câțiva pași simpli.

Calculatoarele îi ajută pe elevi să înțeleagă și să rezolve mai bine problemele prin accelerarea timpului, motiv pentru care reprezintă un partener indispensabil în pregătirea profesioniștilor în cariere numerice.

În prezent, există trei mărci majore: Texas Instruments, Hewlett-Packard și Casio, care de ani de zile s-au remarcat ca fiind cele mai bune și care, de-a lungul timpului, au evoluat cu caracteristici unice și au încorporat noi funcții care le diferențiază și le sporesc versatilitatea.

Dacă sunteți în căutarea unui calculator, vă felicităm pentru că v-ați documentat în prealabil, pentru că în funcție de nevoile dumneavoastră există unul care vi se potrivește cel mai bine și ar fi o mare greșeală să cumpărați un calculator fără să știți în prealabil ce este capabil să facă.

 

Cele mai bune calculatoare grafice

Care este cel mai bun calculator grafic?

Pentru a vă ghida în privința celor mai bune opțiuni, am făcut o comparativă între caracteristicile unor calculatoare grafice, analizând diferitele aplicații ale acestora, ușurința de utilizare, garanția, durabilitatea, dacă are un manual prietenos și toate specificațiile care fac ca utilizarea să fie simplă; astfel, vă prezentăm cele mai bune opțiuni pe care le puteți avea, conform cercetării noastre:

Iată dintre cele mai bune calculatoare grafice:

1. Texas Instruments TI Nspre CX CAS graphing calculator

Cel mai bun pentru studenții la inginerie

41D8LOeWMFL

Vezi pretul Emag

Texas Instruments este cea mai căutată marcă atunci când vine vorba de calculatoare științifice, iar acesta este unul dintre cele mai noi modele ale sale.

Are un ecran color mare de 3,2' pe care puteți vedea clar grafica; pe lângă tastatura numerică, are un touchpad care vă va facilita manipularea și localizarea zonei de pe ecran, are și o tastatură de litere cu ajutorul căreia vă puteți face notițe și le puteți salva în memoria de 100Mb disponibilă.

Este o mașină cu totul originală, cu un mod CAS puternic, ceea ce o face potrivită pentru studenții unor profesii precum inginerie sau matematică.

Probabil că prețul pare un pic cam piperat, dar este o mașină inteligentă, capabilă să facă derivate, integrale, să rezolve sisteme de ecuații, matrici și multe altele, totul în mod eficient, ceea ce face să merite fiecare euro investit.

2. Calculator HP Prime Graphic Touchscreen

Simplu, dar eficient

51VPk-BqpEL

Vezi pretul Emag

Este un calculator care va fi fidel cerințelor de calcul pe parcursul carierei dumneavoastră. Acesta are funcții precum foile de calcul și este pregătit să rezolve ecuații geometrice sau grafice avansate.

Se aplică în estimarea statistică a unei variabile, a două variabile, și prelucrează grafice liniare și neliniare, în același timp puteți salva operațiile și le puteți consulta ulterior.

Un alt avantaj este faptul că îl puteți configura în mai multe limbi, inclusiv în engleză și spaniolă și, deși ecranul este color, îl puteți seta pe o temă discretă, astfel încât să consume mai puțină energie.

Aparatul satisface nevoile chiar și ale profesioniștilor și va fi ușor să profitați la maximum de el, deoarece este foarte ușor de utilizat.

3. Hewlett Packard G8X92AA

Cea mai versatilă

51XjpMHI7fL

Vezi pretul Emag

Nu o să vă vină să credeți câte funcții are, fiind una dintre cele mai economice calculatoare de pe lista noastră. Este un model practic cu care orice student la științe ar trebui să înceapă să intre în lumea calculatoarelor grafice.

Hewlett Packard iese întotdeauna în evidență cu modelele sale, iar acesta nu face excepție, deoarece are funcții aplicabile în diferite domenii, perfecte pentru diverse cariere sau niveluri de educație, iar tu poți programa funcțiile pe care le folosești cel mai des.

Calculatorul are o viteză de procesare de 400 Mhz, 32 Mb de memorie standard și 256 Mb de memorie flash, astfel încât răspunde eficient la schimbările de mod între simboluri, grafice sau foi de calcul.

Are un preț scăzut , dar calitatea sa este remarcabilă și este ușor de înțeles, tot ceea ce caută un student universitar.

4. Casio FX-9750GII

Cel mai bun pentru elevii de liceu

41u9qQyyojL

Vezi pretul Emag

Acesta este cel mai elementar calculator din lista noastră, dar utilitatea sa îl face perfect pentru elevii de liceu, deși are funcții care ar putea fi aplicabile în anumite cariere universitare.

Rezolvă ecuații de probabilitate , ecuații diferențiale, matrice, diagrame de bare, vectori, derivate, integrale și multe altele.

Afișajul este monocrom, dar are un contrast ridicat, astfel încât veți aprecia bine rezultatele, precum și afișajul are 8 linii și 21 de caractere.

Prețul său este cel mai ieftin dintre sugestiile noastre, dar este totuși puternic și va satisface cerințele dumneavoastră.

 

Tipuri de calculatoare grafice

Calculatorul ideal vă va permite să rezolvați rapid ecuații matematice sau științifice complexe, să îl utilizați în clasă sau la locul de muncă și este un instrument necesar atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

Tipurile sunt împărțite în funcție de capacitățile lor sau de modul de a găsi răspunsul dorit, unele calculatoare științifice sunt de bază, cu un ecran mic care exprimă doar numere, simboluri sau unități, altele mai avansate sunt capabile să facă grafice, să facă notații științifice, funcții trigonometrice, logaritmice sau exponențiale datorită ecranului lor mare, ceea ce îmbunătățește experiența în timpul manipulării.

Pe de altă parte, există și cele care au butoane sau comenzi rapide care facilitează introducerea datelor, precum și cele care au capacitatea de a stoca informații, de a crea diagrame, calcule statistice, tabele analitice și multe altele.

CAS (Computer Algebra Systems) vs Non-CAS

Ambele încorporează funcții avansate care permit lucrul cu variabile sau rezolvarea de ecuații, însă Non-CAS răspund doar la probleme minore, dar sunt utile pentru a vă familiariza cu manipularea calculatoarelor științifice și, în majoritatea cazurilor, este recomandabil să începeți cu modelele Non-CAS.

Calculatoarele se diferențiază, de asemenea, în funcție de exprimarea formulelor, de numărul de variabile pe care le pot prelucra sau de formatul de afișare. În cele mai recente modele, expresii matematice similare celor din manuale sunt afișate într-un mod care le face digerabile pentru elevi și ușor de explicat pentru profesori.

Calculatoarele CAS procesează expresii cu simboluri, o caracteristică utilă pentru profesioniști și cercetători, motiv pentru care sunt mai scumpe, în timp ce calculatoarele non-CAS produc expresii în sintaxă, care sunt simple pentru cursanți și mult mai ieftine .

RPN (Reverse Polish Notation) vs Moduri algebrice

Calculatoarele științifice acoperă o gamă largă de domenii și probabil că trebuie să faceți calcule în mediul ingineriei electrice, chimiei, astronomiei sau fizicii; pentru a acoperi această cerință există RPN sau algebrice.

Cele mai cunoscute sunt calculatoarele algebrice, care asimilează datele în ordinea cunoscută în mod obișnuit de majoritatea profesorilor și elevilor. Unele calculatoare sunt convertibile și pot fi setate în modul RPN, astfel încât operațiile să fie efectuate într-o ordine inteligibilă, economisind timp, spațiu de procesare și de stocare.

 

Opțiuni online

Calculatoarele online reprezintă o alternativă economică la calculatoarele fizice și sunt recomandate pentru o utilizare ocazională, dar aveți nevoie de un computer pentru a vă conecta la ele.

Există aplicații de calculatoare fără abonament; cu toate acestea, utilizarea poate fi limitată, ceea ce vă obligă să achiziționați funcții suplimentare de care ați putea avea nevoie.

Una dintre cele mai bine cotate opțiuni online este calculatorul grafic Desmos, care funcționează la nivel academic și profesional și este disponibil pentru PC, Mac sau pe telefoane sau tablete Android sau Apple, deși există și Geogebra cu practic aceleași specificații și este dezvoltat de asemenea de universități de prestigiu din întreaga lume.

Aplicațiile online vă permit să creați tabele, să rezolvați ecuații rapide sau să generați grafice și puteți, de asemenea, să vă creați un profil în care să rețineți ecuațiile utilizate recent.

Dezavantajul de a te baza pe un calculator online este că ai nevoie de un calculator sau de un alt echipament care ar putea rămâne fără baterie în orice moment și are și alte funcții care ar putea întrerupe utilizarea calculatorului, iar conexiunea la internet este indispensabilă, ceea ce nu depinde de tine pentru a garanta momentul în care vrei să o folosești.

Aplicații ale calculatoarelor grafice

Calculatoarele moderne, oricât de elementare ar fi, au utilități care facilitează învățarea, predarea, practica și utilizarea generală.

Unele modele sunt dotate cu NoteFolio o tastatură de scrisori concepută pentru a lua notițe în timpul orelor de curs, care pot fi introduse într-un document Word și apoi partajate.

Pe de altă parte, există și StudyCards , concepute pentru a realiza carduri virtuale pentru a stoca informații care nici măcar nu au legătură cu calculele.

LearningCheck LearningCheck este similar cu luarea de notițe, dar de data aceasta se generează o listă de întrebări, observații sau comentarii în timpul învățării.

eActivity îi ajută pe profesori să creeze exerciții pe baza informațiilor primite de la elevi și să împărtășească aceste exerciții cu restul clasei.

În plus, există modele care încorporează foi de calcul pentru analiza statistică și cel mai bun lucru este că majoritatea sunt compatibile cu alte aplicații suplimentare pentru a le spori versatilitatea.

 

Recomandări pentru elevi

După cum am menționat mai sus, aplicarea calculatoarelor științifice depinde de nivelul de educație în care vă aflați, fie că este vorba de liceu sau universitate. Unele sunt potrivite pentru algebră, matematică, trigonometrie și chiar afaceri și finanțe, în timp ce altele sunt capabile de calcule geometrice, de arii ale unui triunghi sau de alte formule.

Calculatoarele pentru cursurile de liceu, oricât de elementare ar fi, sunt aplicabile la matematică, statistică, probabilistică și oferă funcții pentru diagrame de dispersie, grafice de bază, valori absolute, funcții științifice, determinarea valorilor maxime sau minime sau dispersie exponențială.

Câteva dintre aceste modele sunt aplicabile pentru clasele universitare, dar trebuie să fiți atenți la specificațiile lor și să analizați dacă sunt potrivite pentru dumneavoastră. Pe de altă parte, este recomandat să vă consultați și cu școala sau profesorul, deoarece unii nici măcar nu acceptă instrumente cu funcții atât de avansate.

Recomandări pentru profesori

Fiecare profesor ar trebui să înțeleagă cum funcționează calculatorul, motiv pentru care mai multe mărci oferă cursuri de formare pentru profesori, astfel încât aceștia să cunoască toate funcțiile aparatului, să poată profita la maximum de el și, în cele din urmă, să transfere cunoștințele elevilor.

Texas Instruments oferă un dispozitiv numit ViewScreen , care funcționează ca un retroproiector pentru a mări afișajul calculatorului, util pentru demonstrații de utilizare, introducerea formulelor sau pentru a facilita metoda de predare a subiectului sau a instrumentului ca atare.

În mod similar, alte mărci oferă testări gratuite pe termen limitat care permit experimentarea calculatorului înainte de cumpărare pentru a se asigura că acesta corespunde așteptărilor.

Ce trebuie să căutați la calculatoarele grafice

Există caracteristici care determină caracterul adecvat al mașinii, așa că vă sfătuim să luați în considerare următoarele înainte de a o alege pe a dumneavoastră:

Afișaj

În prezent, majoritatea firmelor fabrică instrumente cu afișaje mari, retroiluminate , care facilitează vizualizarea afișajului, unele sunt chiar color și de înaltă rezoluție, o caracteristică avantajoasă în cazul reprezentării grafice, prin afișarea trăsăturilor în diferite nuanțe pentru a facilita comprimarea.

Un afișaj mare poate găzdui, de asemenea, mai multe caractere sau linii de caractere, cele mai puternice afișând până la opt linii cu 21 de cifre pe fiecare linie.

Viteza de procesare

Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte, atunci când un calculator este rapid, indiferent cât de complexă este ecuația, acesta vă va oferi un răspuns rapid.

 

Bateria și alimentarea cu energie

Trebuie remarcat faptul că toate dispozitivele funcționează cu baterii, astfel încât utilizarea nu va fi întreruptă de schimbarea bateriilor sau pentru că bateria s-a consumat în mijlocul orei. Cel mai bine este ca sursa de alimentare să fie reîncărcabilă, unele se încarcă prin USB, altele prin prize de perete.

Ușurința de utilizare

Pentru începători, este esențial să caute caracteristici care să faciliteze utilizarea. Unele calculatoare au ecrane tactile, butoane care vă permit să parcurgeți funcțiile, comenzi rapide și chiar ecrane divizate care vă permit să vizualizați simultan grafice sau ecuații.

Există calculatoare cu formule preîncărcate, în care trebuie doar să introduceți valori pentru a ști cu ușurință răspunsul, precum și calculatoare care se conectează la imprimări pe hârtie pentru a suprapune expresiile sau graficele cu care lucrați.

Alte caracteristici utile

Calculatoarele grafice 3D facilitează înțelegerea efectului unor funcții, deoarece puteți vedea panta sau înălțimea.

Dacă un computer include conectivitate USB , va fi ușor să gestionați fișiere sau să partajați informații. Cele cu conectivitate USB se conectează la procesoare de text sau foi de calcul.

Calculatorul dvs. va rămâne actualizat și pregătit să instaleze noi aplicații, chiar dacă dispozitivul este destinat utilizării în școli, ceea ce nu îi va diminua utilitatea la niveluri de învățare superioare.

Preț

Puteți găsi totul de la 50 la 150 de dolari, iar prețul depinde de capacitatea calculatorului. Dacă doriți un model accesibil, dar de bună calitate , este mai bine să investiți în modele non-CAS, acestea funcționează bine pentru studenți sau pentru anumite tipuri de calcule profesionale.

Luați în considerare, de asemenea, faptul că, dacă achiziționați un model de bază și intenționați să instalați aplicații suplimentare pe acesta, prețul poate fi mai mare pe termen lung.

Dacă ceea ce căutați este un instrument specific pentru anumite materii, ați putea cumpăra un calculator de ocazie al cărui preț ar fi scăzut și, de asemenea, la sfârșitul cursului l-ați putea revinde pentru a cumpăra un calculator cu o utilitate mai durabilă.

Dintre cele mai populare, Texas Instruments sunt cele mai scumpe, deoarece sunt în mod tradițional versatile și populare printre studenți și profesori. Casio, pe de altă parte, este mai ieftin și chiar mai ușor de utilizat. Ambele sunt opțiuni bune, iar alegerea uneia sau alteia va depinde de nevoile dumneavoastră.

Garanție

Având în vedere că investiția este importantă, dar și că este un instrument de studiu sau de cercetare, cel puțin o calitate excepțională ar trebui să vă așteptați de la ea. Garanția este o bună soluție de rezervă, cele mai multe vin cu o garanție de un an împotriva defectelor de fabricație, dar altele includ deteriorări datorate utilizării sau chiar neconformități ale dispozitivului.

Calculatoarele bune sunt suficient de rezistente pentru a rezista la o cădere neintenționată, dar vă recomandăm să vă asigurați că garanția acoperă orice defecțiune a calculatorului.