Camera de vanatoare

mejores-cámaras-de-caza

Vânătoarea a devenit un mare hobby pentru mine și colegii mei, așa că de fiecare dată când ne facem rucsacurile și plecăm într-o aventură, trebuie să avem un echipament cât mai complet, de la lanterne pentru o bună iluminare, cizme de vânătoare, binocluri și chiar cea mai bună cameră de vânătoare.

Camerele de urmă au devenit un obiect indispensabil, ele ne ajută să cunoaștem zonele neexplorate și astfel să determinăm care sunt cele mai bune pentru capcane, deoarece pot petrece noaptea înregistrând și astfel să știe ce se întâmplă în timp ce dormim.

O cameră de vânătoare trebuie să fie capabilă să surprindă tot ce se întâmplă în jurul ei, în acest fel puteți obține un video clar și nimic nu vă va scăpa din vedere, pentru aceasta este necesar ca ea să aibă o rezoluție de înaltă definiție, care poate varia de la 720p la 1080p.

Nu uitați că aceste camere trebuie să aibă vizibilitate pe timp de noapte, pentru că, dacă intenționați să o folosiți noaptea, în acest fel veți putea vedea clar ceea ce dispozitivul a surprins.

Alegerea între atât de multe modele de pe piață cu caracteristici similare poate fi copleșitoare, așa că am creat o comparație în care puteți găsi o cameră foto accesibilă și de bună calitate.

Cele mai bune camere de vânătoare

Iată cele mai bune camere de vânătoare :

1. SUNTEKCAM 16MP HD Hunting Camera

Cu senzor automat zi/noapte

51FmEKtPTzL

Vezi pretul Emag

Pentru toți cei care sunt interesați să capteze scene de viață nocturnă cu mare profesionalism și de înaltă definiție, una dintre cele mai fiabile și mai competitive opțiuni de camere de vânătoare de pe piața produselor pentru activități în aer liber vine de la casa de producție Suntekcam , care a proiectat o cameră de 16 megapixeli fiabilă și o rezoluție video 1080P excepțională, programabilă datorită senzorului de zi și de noapte.

O altă caracteristică este faptul că are 36 de LED-uri infraroșii de 940 nm cu temperatură scăzută, pentru fotografii excelente alb-negru ale vieții de noapte în pădure sau în locuri întunecate. Dispozitivul este rezistent la apă și la praf IP65, iar vitezele multiple ale obturatorului, reglabile de la 0,2 la 0,3 secunde, îl fac ideal pentru supravegherea proprietăților.

2. FANTASKY cameră de vânătoare și supraveghere nocturnă

Cu vizibilitate nocturnă cu rază lungă de acțiune

51lZm-rvvwL

Vezi pretul Emag

Un alt echipament care a dat rezultate bune în ceea ce privește captarea de imagini nocturne în medii naturale, vine de la Fantasky, , care produce de mult timp camere de vânătoare și de supraveghere fiabile, cum ar fi acest model capabil să ofere videoclipuri de înaltă definiție de 16 MP și 1080P datorită senzorului CMOS pentru capturi multi-shot alb-negru pe timp de noapte datorită senzorului pasiv.

Tehnologia sa dispune de o vizibilitate nocturnă cu rază lungă de acțiune de 25 de LED-uri cu infraroșu, complet rezistentă la condițiile meteorologice și la condițiile de vreme din exterior, care oferă până la 3 fotografii per cadru la o distanță de 20 de metri, atât în culori (ziua), cât și în alb-negru (noaptea).

În sfârșit, un alt avantaj al acestuia este că include o funcție de măsurare a presiunii barometrice, a locației geografice prin GPS, a fazei lunii, a temperaturii și a timpului de înregistrare.

3. Cameră de vânătoare ENKEEO PH760

Performanță ridicată

51KtYKZtiEL

Vezi pretul Emag

O cameră de vânătoare care nu va lăsa niciun animal să scape, deoarece are un unghi de vizibilitate de 98° care va surprinde orice moment important, în plus, are detecție de mișcare pentru a fi activată atunci când este necesar.

Camera pentru traseu ENKEEO de la ENKEEO vă va oferi imagini clare, deoarece este de înaltă rezoluție și are o calitate de înregistrare de 1080p. Cu această cameră nu trebuie să vă faceți griji că nu veți rămâne fără spațiu, deoarece puteți adapta un card SD.

4. Apeman H65

Include curea de montaj

Dacă sunteți în căutarea camerei perfecte pentru utilizarea în aer liber, această cameră Apeman este o cameră foarte recomandată , deoarece are toate caracteristicile necesare pentru utilizarea în aer liber, de la lumini LED bune care vă vor oferi o imagine clară a ceea ce doriți să surprindeți, până la protecția împotriva stropilor care va menține camera în siguranță.

Cu o rezoluție de 12 megapixeli și o rezoluție de 1080p, această cameră vă va oferi cele mai bune imagini și clipuri video zi și noapte.

5. Campark T70

Cu vedere pe timp de noapte

Veți putea surprinde cele mai bune imagini ale animalelor sălbatice pe timp de noapte datorită acestei camere Campark și a funcției sale de lumină infraroșie și nici măcar nu vor observa că sunt fotografiate, deoarece această cameră de vânătoare cu vedere pe timp de noapte este extrem de silențioasă și discretă.

Aceasta este una dintre cele mai mari opțiuni de megapixeli, cu 14 megapixeli, astfel încât veți obține imagini extraordinare din natură și poate fi folosită acasă ca metodă de securitate.

6. Victure HC200

Imagini de înaltă calitate

O opțiune mai ieftină decât cele anterioare, dar de o calitate excelentă, care vă poate însoți în călătoriile și aventurile de vânătoare, deoarece este concepută pentru a capta fotografii și înregistrări din natură, indiferent de cantitatea de lumină.

Are 24 de blițuri cu infraroșu, cunoscute sub numele de bliț negru, pentru a face fotografii de la o distanță de până la 20 de metri în întuneric, poate fi folosit la temperaturi extreme și este extrem de rapid, nu va lăsa să scape nimic din obiectiv.

7. Gosira

Rezistent la apă

51Fx167Ed6L

Vezi pretul Emag

De la utilizarea ei pentru a capta fotografii incredibile de vânătoare și videoclipuri, până la paza casei tale, această cameră cu viziune nocturnă, rezistență la apă și praf, o viteză de declanșare de 0,5 secunde și o rezoluție optimă, va deveni cel mai bun aliat al tău atunci când pleci în aventuri în natură sau pentru a-ți proteja casa de intruși.

Luminile sale cu LED cu infraroșu sunt perfecte pentru utilizarea pe timp de noapte, deoarece sunt imperceptibile pentru ochiul animalelor și acestea nu vor observa că sunt înregistrate.

Ghid de cumpărături: Cele mai bune camere de luat vederi

Ce este o cameră de luat vederi?

cámara-de-caza-300x210

O cameră pentru traseu sau cameră de vânătoare este o cameră proiectată pentru a fi folosită în natură, deoarece au un design camuflat care va trece neobservat de orice animal, permițându-vă să capturați imagini și clipuri video de înaltă rezoluție, făcându-vă treaba în locuri în care nu puteți vedea, fie din cauza lipsei de lumină, fie pentru că doriți să vedeți ce se întâmplă în zonă.

Aceste camere nu sunt folosite doar ca însoțitoare pentru vânătoarea de spioni, deoarece sunt versatile și pot fi folosite ca măsură de securitate a locuinței, anunțându-vă dacă cineva a încercat să intre pe proprietatea dumneavoastră.

Tipuri de camere de vânătoare

Dacă sunteți în căutarea unei camere de vânătoare pentru a o lua cu dvs. la vânătoare, este important să știți ce model este cel mai potrivit pentru nevoile dvs., acesta fiind cel mai popular:

Aparate foto cu bliț de vânătoare:

Acest tip de aparat foto este dotat cu un bliț sau o lumină care se aprinde atunci când este activat butonul de declanșare, astfel încât pot fi folosite atât ziua cât și noaptea, cu diferența că, în fotografiile fără lumină naturală, acestea vor fi în alb-negru.

Multe dintre aceste modele de camere sunt dotate cu funcția de detectare a mișcării, care activează camera și captează tot ceea ce se întâmplă în fața ei.

Camere de vânătoare cu infraroșu:

O noutate în lumea camerelor de vânătoare pentru trasee sunt camerele cu tehnologie de bliț în infraroșu , acestea nu numai că fac ca durata de viață a bateriei echipamentului să fie mult mai mare, dar permit și captarea imaginilor fără a provoca deranj, deoarece sunt imperceptibile pentru un animal.

Acestea sunt activate atunci când detectează emanația de căldură.

Camere de luat vederi fără fir pentru casă:

O cameră de vânătoare wifi sau o cameră de vânătoare cu cartelă sim vă permite să aveți o conexiune wireless cu dispozitivele mobile, generând imagini live pe care le puteți vizualiza de la distanță de ecran, în acest fel nimic nu vă va scăpa din vedere și veți avea imagini video instantaneu, ceea ce le face ideale pentru a fi folosite ca și camere de supraveghere.

La ce ar trebui să vă uitați atunci când alegeți o cameră de vânătoare?

camara-de-caza

Dacă doriți să cumpărați o cameră de vânătoare, este important să țineți cont de caracteristicile esențiale care trebuie să fie prezente în oricare dintre aceste dispozitive, dintre care cele mai importante sunt următoarele:

Blițul:

Blițul este lumina integrată în echipament care vă va permite să îl folosiți pe timp de noapte, deoarece va fi capabil să capteze imagini chiar și atunci când nu aveți la dispoziție lumina soarelui.

Există diferite tipuri de blițuri, cum ar fi blițurile cu infraroșu cu o viteză de declanșare mai mare, blițurile cu incandescență, blițurile cu infraroșu fără strălucire, blițurile cu strălucire roșie care generează o lumină blândă atunci când sunt declanșate și blițurile cu LED care vă vor oferi o calitate mai bună a imaginii, vor fi, de asemenea, colorate, dar nu sunt invizibile pentru ochiul animalului sau al omului.

Circuit de detecție:

Circuitul de detecție este un alt factor de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți una dintre aceste camere și constă în trei aspecte fundamentale:

Zona de detecție:

Zona de detecție vă indică distanța maximă la care trebuie să se afle un obiect, un animal sau o persoană pentru a fi captat de camera de vânătoare, de obicei o distanță măsurată în picioare, deși o puteți găsi și exprimată în metri.

Timp de ardere:

Denumirea acestui aspect este de la sine înțeleasă, este timpul necesar pentru ca echipamentul să se declanșeze după ce senzorul a detectat diferite tipuri de mișcări sau, la unele modele, a detectat căldură.

Pe un echipament de calitate superioară, acest timp va fi de doar câteva miimi de secundă, ceea ce este ideal, mai ales dacă nu doriți să vă scape nimic din vedere.

Timp de recuperare:

Ca și timpul de declanșare, aceste camere au un timp de recuperare, care indică câte secunde sau minute trebuie să treacă înainte ca echipamentul să fie pregătit pentru o nouă captură, de obicei între 30 și 60 de secunde.

Calitatea imaginii:

Nu puteți lăsa deoparte calitatea imaginilor care vor fi captate de aparatul foto, acesta este unul dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare, deoarece va face diferența între fotografii nu foarte clare și fotografii care sunt pe deplin vizibile, chiar și pe timp de noapte.

Când vă uitați la calitate, este important să verificați numărul de megapixeli pe care îl are aparatul foto, pentru a vă face o idee despre cât de clare vor fi imaginile.

Durata de viață a bateriei:

Ultimul lucru pe care vi-l doriți este ca aparatul foto să se oprească în mijlocul nopții și să nu mai capteze imagini importante, așa că trebuie să luați în considerare tipul de baterie pe care o folosește pentru a funcționa și cât timp va rezista; rețineți că un aparat foto mai ieftin vă va oferi o durată de viață mai scurtă a bateriei.

Tipul de baterie:

În funcție de model, aparatul foto poate folosi diferite tipuri de baterii, cele mai populare fiind cele cu litiu, cu nichel și alcaline.

Ar trebui să țineți cont de faptul că fiecare dintre aceste opțiuni are o durată de viață diferită și că este întotdeauna mai bine să alegeți modelele care sunt reîncărcabile, deoarece veți economisi bani prin faptul că nu va trebui să cumpărați baterii noi de fiecare dată când utilizați aparatul foto.

Alte opțiuni de alimentare:

Dacă doriți să mergeți mai departe de bateriile convenționale, puteți utiliza și baterii externe de 6 până la 12 volți pe care le puteți atașa la echipamentul dvs., dar nu uitați că această baterie trebuie să fie adaptabilă la aparatul foto, altfel veți ajunge să îl deteriorați.

Panouri solare:

Energia solară devine din ce în ce mai populară, deoarece este gratuită, reutilizabilă și ecologică și, din fericire pentru noi toți pasionații de vânătoare, este posibil să folosim panouri solare pentru a încărca o cameră de luat vederi.

Profitați de lumina soarelui cu un panou solar și reîncărcați-vă aparatul foto, dar nu uitați că echipamentul trebuie să fie compatibil.

Video:

Aceasta este o funcție la fel de importantă ca și cea de fotografiere, deoarece vă va arăta imagini ale oricărui animal care trece prin fața camerei și din acest motiv este necesar să vă uitați la rezoluția echipamentului, fiind cel mai recomandat să alegeți modelele care înregistrează în HD, deoarece vă vor oferi o vedere mai clară, chiar și pe timp de noapte.

Memorie:

Atunci când înregistrați clipuri video de înaltă calitate, este normal ca aparatul foto să nu aibă suficient spațiu în memorie, așa că este mai bine să aveți o memorie externă sau SD care să vă permită să stocați mai multe informații fără a fi nevoit să lucrați la jumătatea drumului.

Trebuie să luați în considerare compatibilitatea camerei cu diferite carduri SD, deoarece unele modele acceptă doar până la 36 GB, în timp ce altele au capacitatea de a stoca mai multe informații.

Vizor încorporat:

Nu toate camerele de vânătoare au această opțiune, ele urmează formatul camerelor Go-Pro care captează doar imagini și videoclipuri, în timp ce altele au un vizor încorporat care vă permite să accesați diferite setări.

Acesta este un accesoriu recomandat pentru aparatul foto, deoarece veți putea șterge informații în cazul în care rămâneți fără memorie, veți avea acces la diferite modificări pe care le puteți face din echipament și veți putea, de asemenea, să vedeți capturile realizate fără a avea nevoie de un laptop sau de un computer.

Securitate:

Aceste camere, chiar și atunci când au un design camuflat, sunt susceptibile să fie luate de altcineva sau să fie doborâte de un animal din locul în care au fost montate, de aceea este necesar să aveți o cutie de securitate care să vă permită să protejați echipamentul, care să fie rezistentă la șocuri și care să nu poată fi deschisă cu ușurință.

Funcții suplimentare:

În funcție de modelul camerei, veți descoperi că acestea pot avea caracteristici pe care altele nu le au, cum ar fi capacitatea de a crea videoclipuri time-lapse, care vă permit să capturați imagini la viteze foarte lente.

De asemenea, veți descoperi că multe modele vă permit să faceți înregistrări cu sunet, ceea ce conferă mai mult realism videoclipurilor capturate.

Design:

Marea majoritate a acestor camere au un design asemănător, sunt compacte și cu culori camuflate pentru a trece neobservate de orice animal, însă, puteți găsi modele puțin diferite și, în funcție de gusturile dumneavoastră, puteți alege cel care vi se potrivește cel mai bine.

Utilizări

După cum probabil știți deja, camerele de vânătoare sunt extrem de versatile și, prin urmare, pot fi folosite în multe alte scopuri, cum ar fi:

Pentru recunoaștere:

Una dintre principalele utilizări și principala funcție a acestor camere este aceea de a explora o zonă pentru a ști ce animale o frecventează, în acest fel veți economisi timp și veți ști exact ce se întâmplă în acel loc.

O cameră de vânătoare cu gprsos vă va permite să comunicați instantaneu cu telefonul mobil, având acces la imagini live cu ceea ce a surprins în fotografii sau videoclipuri.

Pentru securitate:

Puține lucruri sunt mai bune decât să te simți în siguranță acasă, lucru pe care îl poți obține cu un sistem bun de camere de luat vederi care înregistrează tot ce se întâmplă în jurul tău, în acest fel vei ști dacă cineva a intrat sau încearcă să intre pe proprietatea ta, iar camerele de vânătoare sunt ideale pentru acest lucru.

Acestea sunt ușor de camuflat, iar blițul lor încorporat vă permite să capturați imagini și clipuri video pe timp de noapte fără ca nimeni să observe.

Întrebări frecvente

Sunt cu adevărat necesare lunetele?

Un vizor încorporat va fi extrem de convenabil, deoarece veți avea acces la setările aparatului și la imaginile realizate, dar nu este complet necesar, pornind de la faptul că un aparat foto fără vizor va fi mult mai ieftin și mai puțin greu, ceea ce îl va face mai potrivit pentru transport.

Există vreo diferență între 1080p și 720p?

Acest lucru vă indică rezoluția videoclipului capturat de cameră; în ambele cazuri, acesta va fi de înaltă calitate, iar în vizor nu veți observa diferența, dar, atunci când îl veți reda pe un monitor sau televizor, veți observa că imaginile 1080p sunt mult mai clare și mai clare.

Se poate utiliza orice card SD cu camera?

Se poate spune că aproape orice card SD poate fi utilizat cu aparatul foto, trebuie doar să vă asigurați că acesta este compatibil cu echipamentul, deoarece acest lucru poate varia în funcție de model.

Poate fi folosită camera fără protecție?

Nu este deloc recomandat să folosiți aparatul foto fără husa de protecție, deoarece aceasta este concepută pentru a proteja echipamentul de factori precum soarele, ploaia, loviturile și mulți alții care pot sfârși prin a-l deteriora, așa că, dacă doriți să vă protejați investiția, este bine să o folosiți.

Este dificil de montat o cameră de vânătoare?

Montarea acestui echipament va depinde de modelul în cauză, deoarece, dacă este vorba de o cameră de vânătoare cu pușcă, montarea sa va fi diferită de cea a uneia cu un design tradițional care se instalează doar pe un copac, în plus, acest echipament are tot ce este necesar pentru montarea sa.

Câte fotografii și clipuri video poate stoca un card?

Acest lucru depinde de mai mulți factori, în primul rând, trebuie să țineți cont de capacitatea cardului de stocare, care poate varia de la 1GB la 32GB și puteți găsi chiar carduri cu mult mai mulți gigabytes pentru a stoca informații.

De asemenea, trebuie să luați în considerare calitatea fotografiilor și a clipurilor video capturate, deoarece cu cât rezoluția este mai mare, cu atât mai mult spațiu va ocupa pe card.

Toate camerele de vânătoare pot înregistra video?

Nu, nu toate modelele de camere de vânătoare au funcția de înregistrare video și, deși nu este ceva obișnuit, există camere care fac doar poze, mărindu-și viteza de fotografiere și calitatea imaginii.

Fotografiile făcute noaptea vor fi de bună calitate?

Un aparat foto de calitate vă va oferi întotdeauna cele mai bune rezultate, chiar și atunci când este vorba de a face fotografii pe timp de noapte, deoarece acestea sunt concepute în acest scop.