Camera foto profesionala

mejor-cámara-compacta-profesional

Când vrei să faci o ședință foto frumoasă cu familia, prietenii sau să călătorești în locuri exotice, smartphone-ul nu mai pare a fi o idee bună. Poate că are multe caracteristici și calități, dar va fi întotdeauna depășit de un aparat foto compact profesional mai bun. Dacă doriți să obțineți imagini bune, acesta este într-adevăr alegerea cea mai potrivită.

Ideea este să obțineți unul potrivit, care să aibă tot ceea ce căutați la un preț accesibil. Bineînțeles, o marcă recunoscută, specializată în fotografie avansată, este cea mai rezonabilă și există mai multe astfel de mărci.

Dar, în cele din urmă, cel mai important lucru este ca alegerea dvs. să aibă un raport calitate-preț bun și să nu fiți dezamăgit atunci când, de exemplu, trebuie să faceți fotografii în condiții de lumină slabă și nu aveți senzorul potrivit pentru acest lucru. Da, pentru a fi un bun fotograf, nu este suficient să apeși pe declanșator, sunt mai multe lucruri de care trebuie să ții cont, inclusiv un aparat foto bun.

Cele mai bune aparate foto compacte profesionale

Care este cel mai bun aparat foto compact profesional?

Dacă doriți un model mai puțin costisitor și ușor de transportat, există întotdeauna alternative bune, puternice, dar mici, pe care le puteți cumpăra. Pentru a ajunge la ele fără să vă chinuiți, în magazine sau online, ar trebui să luați în considerare următoarele:

Ar trebui să vă gândiți dacă sunteți în căutarea unui aparat foto de tip point-and-shoot. Un model automat, digital, pe care nu trebuie să faci prea multe pentru a obține fotografii frumoase. Dacă doriți una care să înregistreze toate videoclipurile în HD, este ceva mai avansat.

Cele rezistente la apă sunt excelente pentru fotografii la piscină sau pe plajă. Obiectivele interschimbabile reprezintă un mare avantaj pentru cei care doresc să realizeze fotografii panoramice. Există o mulțime de opțiuni, așa că cel mai bine este să știți ce vă doriți la un preț corect.

Ar trebui să alegeți întotdeauna cel mai mare senzor pe care vi-l puteți permite. Acest lucru vă va garanta fotografii de calitate superioară și o iluminare mai bună. Aproape întotdeauna le veți găsi de 1 inch (12,8 mm x 9,6 mm), iar mai sus vor fi camere avansate.

Butoanele și cadranele fizice pot fi mult mai rapide pentru a schimba opțiunile decât un meniu cu ecran tactil, dar totul depinde de preferințele dumneavoastră.

Având în vedere că sunteți în căutarea unui model portabil, compact și ușor, dimensiunea va fi importantă atunci când alegeți o cameră foto profesională. Cu cât este mai ușor și mai ușor de manevrat, cu atât vă va fi mai ușor să îl aveți la îndemână pentru a surprinde momentul pe care doriți să îl păstrați.

Doriți să aveți o listă cu cele mai bune 5 aparate foto compacte profesionale pentru a putea alege mai ușor și fără a vă încurca între atâtea opțiuni? Această comparație le reunește pe cele mai eficiente de pe piață.

Iată dintre cele mai bune aparate foto compacte profesionale:

1. Aparat foto compact profesional Panasonic Lumix G Vario

516t2QDNrfL

Vezi pretul Emag

Este o versiune îmbunătățită a acestui aparat foto, cu un senzor de 20 MP, ideal pentru cei care pe lângă fotografie își doresc și video full hd, deoarece are o înregistrare maximă de 180 B/S. Poate capta imagini în seriile 4K și 6K - 4K cu 60 B/S/6K cu 30 B/S. În plus, dacă doriți imagini stabile, acest model nu are nevoie de un trepied, deoarece dispune de un stabilizator de imagine dual I.S. eficient - dual: I.S. pe 5 axe pe corp + stabilizare O.I.S. pe obiectiv.

Carcasa sa este fabricată din DC gh5 fs12060e și include mai multe accesorii la îndemână, cum ar fi o baterie litiu-ion, un încărcător, un obiectiv H, un cablu USB, un suport pentru ocular, o sabotă pentru bliț și o curea pentru transport confortabil. (Aparat foto compact Sony Cyber-shot DSC- RX10 II 41PINbX-2EL

Vezi pretul Emag

Dacă vă plac momentele amuzante sau doriți să surprindeți zborul unei păsări cu încetinitorul, acesta poate fi modelul perfect pentru dumneavoastră. Această versiune dispune de o funcție super slow motion 40X cu înregistrare video de mare viteză la 1000 fps. De asemenea, are o viteză de declanșare ultra-rapidă de 1/32000 sec. și un sistem anti-distorsiune pentru subiecții care se mișcă rapid.

Cu Sony DSC puteți face fotografii foarte bune și înregistrări video excelente în Full HD, deci este o cameră all-in-one. Dispune de un vizor electronic OLED XGA de 2,6 MP XGA pentru a oferi o vedere mai clară și de înaltă rezoluție. Aceasta are avantajul de a realiza înregistrări video 4K cu suprimarea moirurilor și a marginilor zimțate.

Are un stabilizator de imagine și este compatibil cu diverse sisteme de stocare, cum ar fi MicroSD (TransFlash), MicroSDHC, MicroSDXC, MS Duo etc.

3. Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

41FlvA38S8L

Vezi pretul Emag

Este o cameră frumoasă, de dimensiuni reduse, ideală pentru călătorii care preferă să meargă cu bagajele ușoare, dar fără să uite de camera lor profesională pentru a face toate fotografiile. Ecranul său este de 3,5 inci și are o rezoluție de 800 x 480 pixeli. Funcționează cu diferite tipuri de memorie flash SD / SDHC / SDXC. Are o baterie cu litiu încorporată care consumă 5,92 wați/oră și oferă o autonomie de o oră.

Senzorul său optic măsoară 23,5 x 15,6 mm și puteți ajunge la obiecte aflate la distanță. Înregistrează clipuri video în 4K. Are o mufă de intrare pentru microfon.

Pe de altă parte, este compatibil cu sistemele de operare Mac și Windows. Dacă doriți să îi extindeți memoria pentru stocarea de fotografii și clipuri video, puteți achiziționa în plus un card de memorie SanDisk Extreme Pro UHS-I SDHC de 64 GB.

4. Aparat foto compact Olympus Stylus 1

51naIXpAFIL

Vezi pretul Emag

Similar cu smartphone-urile, acest aparat foto puternic permite focalizarea automată prin atingere pentru a fotografia în momentul în care subiectul este clar. Astfel, nomofobii se vor simți confortabil să îl folosească. De asemenea, vă permite să creați efecte frumoase de blur în a doua fotografie. Este perfect comparabilă cu o cameră analogică de 35 mm.

Acest model are un inel de control hibrid și un zoom optic de la 28 la 300 mm cu o diafragmă fixă de 1:2,8. Este foarte subțire și portabil, rapid pentru a capta imagini de calitate și stabilitate.

Vizorul său are 1,44 milioane de puncte pentru o revizuire ușoară a imaginilor realizate. Câmpul său de vizibilitate de 100% este superior oricărui aparat foto SLR low end. Dacă doriți să vă geolocalizați imaginile, puteți face acest lucru și să asociați camera cu telefonul mobil pentru a partaja toate fotografiile. (Aparat foto compact Canon Powershot S120 41D0gcljRBL

Vezi pretul Emag

Dacă vă plac fotografiile panoramice ale peisajelor pe care le vizitați, acesta este aparatul foto potrivit pentru dumneavoastră. Este un model cu un obiectiv ultraangular de 24 mm care facilitează obținerea de imagini mari cu un câmp vizual larg. De asemenea, are o lentilă luminoasă f/1,8 care vă permite să surprindeți bine orice situație chiar și în condiții de iluminare slabă.

Vă permite să vă apropiați cu ușurință de subiect, fiind echipat cu un zoom optic 5x și 10x cu ZoomPlus. Împușcăturile sale sunt rapide și în serie, dacă doriți. Este capabilă să capteze 9,3 cadre pe secundă, pentru o perioadă de până la un minut, atâta timp cât folosiți carduri SD compatibile pentru a le stoca.

Ecranul său tactil poate fi operat prin gesturi, este intuitiv și foarte ușor de utilizat. De asemenea, are o rezoluție de 922.000 de pixeli. Acesta include o funcție WiFi pentru sincronizarea cu imprimantele și computerele de acasă.

Pentru a vă îmbunătăți experiența fotografică și pentru a prelungi durata de viață a aparatului foto compact profesional, puteți obține întotdeauna o geantă pentru a o transporta, în special pentru aparate foto, bliț ușor și detașabil, carduri de memorie și obiective cu rază de acțiune mai mare.

Dacă vă decideți pentru una dintre cele 5 opțiuni, ne-ar plăcea să știm care dintre ele și de ce. Așteptăm cu nerăbdare să ne contactați în comentarii, OK?

Avantajele aparatelor foto compacte

mejor-camara-compacta

Dacă nu sunteți fotograf profesionist sau nu lucrați pentru o revistă de modă, atunci veți descoperi că, cu un aparat foto compact, puteți face fotografii la fel de bune ca cele profesionale cu un echipament minim, este doar o chestiune de cunoaștere a echipamentului pe care îl aveți în mână și de a ști cum să îl folosiți în avantajul dumneavoastră.

Ținând cont de faptul că sunt mai mici decât echipamentele profesionale, poate că principalul avantaj al unui aparat foto compact este tocmai acesta, portabilitatea, îl poți purta în buzunar sau în huse mici care nu ocupă mai mult de un mic spațiu în valiză sau în mașină, chiar dacă trebuie să folosești un trepied sau un fel de suport pentru ca aparatul să nu se miște odată cu respirația, poți cumpăra unele la fel de mici ca și aparatele foto compacte și care le completează.

S-au dus zilele în care trebuia să târâți cu dvs. echipamentul de iluminat imens, blițurile și trepiedurile de care aveți nevoie cu un aparat foto digital profesional sau SLR, aparatele foto compacte vă vor face viața și călătoriile mai ușoare cu un minim de greutate.

Cum este calitatea imaginii?

Este o greșeală să crezi că dacă un aparat foto nu este de tip SLR sau de tip profesional nu îți va oferi o calitate decentă a imaginii. Poți obține imagini bune chiar și cu o cameră de telefon mobil dacă ai minte și cunoști aparatul. De exemplu, aparatele foto compacte au obiective fixe, astfel încât distanța focală și diafragma obiectivului sunt fixate pe orice, este doar o chestiune de a ști cum să profiți de acest lucru.

De asemenea, compactele au senzori de imagine digitali care, deși mai mici decât la alte aparate foto, pot realiza lucruri bune, este o chestiune de determinare și răbdare. Un senzor mai mare oferă, de obicei, mai multe posibilități: mai multe detalii, viteze de declanșare mai rapide, imagini mai clare, în special în condiții de lumină slabă. Unele aparate foto compacte s-au îmbunătățit foarte mult în această privință.

Aveți nevoie de un aparat foto compact?

După cum am spus, acest lucru va depinde de nevoile și scopurile dumneavoastră, dacă nu sunteți fotograf profesionist și o cameră mobilă nu vă satisface, o cameră compactă poate fi o soluție bună. Este ușor, versatil și, deși nu este profesional, vă va oferi o calitate a fotografiilor destul de acceptabilă în comparație cu alte dispozitive de fotografiere.

Dacă nu vă deranjează, sau dacă vă puteți descurca cu câteva trucuri, calitatea imaginii și capacitatea de a mări obiectele, atunci una dintre aceste camere poate fi foarte utilă pentru proiectele dumneavoastră. Chiar și fotografii profesioniști au adesea un aparat foto mic și compact pe care îl păstrează ca rezervă în caz de defecțiune a echipamentului sofisticat.

Puteți folosi un aparat foto compact în mai multe momente decât credeți, este doar o chestiune de cunoaștere a trucurilor și funcțiilor sale. Poate că, până la urmă, aveți nevoie de una dintre acestea.

Caracteristici esențiale ale aparatelor foto compacte

camara-compacta-profesional

Deși par simple, aparatele foto compacte au o serie de caracteristici care pot fi foarte utile dacă știi cum să profiți de ele, aici îți voi vorbi despre câteva dintre ele care, dacă știi cum să le folosești, te pot ajuta să faci fotografii foarte bune, care nu ar avea nimic de invidiat față de cele profesionale. Trebuie să vă amintiți că o imagine nu reprezintă aparatul foto, ci fotograful care o realizează. Așa că ar fi bine să aveți în mânecă toate cunoștințele despre cele mai importante caracteristici ale acestor dispozitive:

Deși multă lume nu știe, aparatele foto compacte au un mod manual pe care aproape nimeni nu îl folosește. Da, cu siguranță au o funcție automată care face totul pentru tine, controlează cantitatea de lumină care captează și intră în obiectiv pentru a forma imaginea, ISO-ul care trebuie folosit în funcție de condițiile de lumină și viteza obturatorului, această funcție este vitală dacă ești începător, dar dacă ești deja familiarizat cu aparatul foto îl poți folosi în modul manual.

Cu un aparat foto în modul manual controlați obiectivul, lumina și diafragma obiectivului, veți obține exact rezultatele pe care le doriți și imagini mai creative.

Această funcție înseamnă că puteți capta imagini bune chiar și în condiții critice de iluminare și fără bliț sau cu un bliț slab. ISO determină cât de sensibil la lumină este senzorul aparatului foto. Aparatele de fotografiat care oferă un ISO 1600 sau mai mult decât atât sunt destul de bune. Înainte de a vă decide asupra unuia, vă sfătuiesc să vă uitați la fotografii realizate la diferite numere ISO, astfel încât să vă faceți o idee despre cum vor arăta fotografiile dvs. în intervalul selectat.

Acest termen definește măsurătorile de rezoluție ale aparatului foto, cu cât această măsurătoare este mai mare, cu atât mai mare este calitatea imprimării clare a imaginii realizate. În funcție de scopurile pe care le urmăriți, puteți selecta o cameră în funcție de megapixeli. De exemplu, cu 20 de megapixeli puteți obține imagini imprimate de înaltă calitate de 12X18 inci.

Pentru a face o selecție corectă, trebuie să luați în considerare tipul de rezoluție de care aveți nevoie, deoarece, deși megapixelii sunt importanți, ei nu reprezintă totul în imagine. Ideea este de a face ca ceea ce vedeți pe ecranul să corespundă în ceea ce privește claritatea cu ceea ce este imprimat.

Acest detaliu este esențial dacă aparatul foto este ceva ce veți folosi în mod constant, trebuie să vă simțiți confortabil cu el, altfel va fi limitat la un colț din birou, birou sau dormitor, pentru a fi folosit doar din când în când pentru aniversarea ocazională a nepoților, nepoatelor sau bunicilor. Așadar, pentru a vă asigura confortul, trebuie să acordați atenție următoarelor detalii:

dacă mâinile tale sunt prea mici, ar trebui să alegi în consecință, la fel și dacă este adevărat contrariul și mâinile tale sunt prea mari. În mod ideal, ar trebui să puteți ajunge la toate butoanele fără a vă înțepeni sau a fi nevoit să vă întindeți prea mult degetele.

Unul dintre motivele pentru care mulți oameni aleg un aparat foto compact este tocmai greutatea redusă. Nu te vei simți confortabil să ridici tot timpul un obiect prea greu pentru brațele tale, vei sfârși prin a fi epuizat.

Dacă aveți mâinile alunecoase, poate doriți să alegeți un aparat rezistent la șocuri. Unele modele au o construcție solidă și sunt realizate din materiale rezistente la șocuri și la intemperii.

Deși puteți consulta întotdeauna manualul, un aparat foto cu un sistem de meniuri simplu, pe care îl puteți utiliza cu ușurință fără a complica lucrurile, este întotdeauna cel mai bun. Va veni un moment în care îl veți programa chiar și involuntar și fără să vă dați seama.

Nu toate aparatele foto compacte au această funcție, dar dacă găsiți una care are, ar trebui să profitați din plin de ea. Majoritatea acestor dispozitive stochează fotografiile realizate în format JPG, dar cele care stochează imagini în format RAW sau raw sunt ideale pentru lucrări speciale, oferindu-vă flexibilitatea de a procesa imaginea și de a utiliza alte instrumente tehnologice pentru a corecta anumite erori. Dacă vă ocupați serios de fotografie, un aparat foto în format RAW este o necesitate pentru o calitate decentă a imaginii.

Aceasta este o calitate tipică a acestor aparate foto, mai ales dacă sunt în modul automat. Adesea nu trebuie să vă faceți griji cu privire la focalizarea subiectului care urmează să fie fotografiat, deoarece aceste dispozitive au focalizare automată. Înainte de a cumpăra, trebuie să vă asigurați că această funcție este tot ceea ce vă așteptați să fie. Un exercițiu bun ar fi să vă uitați prin vizorul LCD în timp ce apăsați butonul de declanșare, unde puteți vedea tipul de focalizare, timpul necesar și claritatea. Atunci când vă este clar acest lucru, puteți face o selecție mai obiectivă.

Funcții suplimentare

31vJud41LjL

Există și alte funcții care pot face din aparatul foto un dispozitiv util, nu toate, dar dacă aparatul dvs. este unul dintre ele, puteți realiza o mulțime de imagini interesante. Iată câteva dintre cele mai frecvente.

Unele dintre aceste aparate foto au un mod panoramic care funcționează prin realizarea mai multor imagini din puncte diferite din același loc, iar apoi aparatul foto le combină pentru a vă oferi o vedere panoramică minunată. Rețineți că această funcție este ideală pentru peisaje și imagini statice. Un băiețel agitat în modul panoramic, de exemplu, poate arăta ca fiul femeii elastice din imagine, poate fi amuzant, dar poate fi și terifiant.

La primele aparate de fotografiat, dacă nu te așteptai la o imagine care să nu tremure, erai obligat să folosești un trepied, oricât de mic ar fi fost acesta, dar acum aceleași aparate încorporează un stabilizator de imagine foarte util care reduce vibrațiile și trepidațiile în timpul fotografierii și cu ajutorul căruia vei obține fotografii de o calitate mai bună.

Apariția rețelelor de socializare în diferite formate a adus necesitatea de a acoperi toate formatele. Nu doar o fotografie amuzantă este postată pe internet, ci și un tutorial video sau o mică știre, așa că aceste camere, majoritatea au și o funcție de înregistrare video; standardul pentru înaltă definiție sau full hd este de 1080 de pixeli, unele camere oferă o calitate video chiar mai bună, până la 4K, care este de cel puțin două ori mai clară decât cea a unui video full hd standard.

Această funcție este utilă pentru sporturi și imagini în mișcare și se referă la numărul de imagini pe secundă pe care aparatul foto este capabil să le realizeze. Dacă fotografiați acest tip de imagini, ar trebui să țineți cont de această calitate.

  • Curățarea automată a senzorului

Deși ideea este de a păstra aparatul foto curat, este întotdeauna un avantaj dacă dispozitivul în sine are o funcție de curățare a senzorului prin vibrații ultrasonice. Această funcție vă poate fi foarte utilă.

  • Afișaj cu cristale lichide

Ecranul LCD a devenit un element comun în aparatele foto, unele au o claritate și o rezoluție mai mare decât altele și chiar mai recent aparatele foto au prevăzut ecrane articulate care se pliază pe o axă pentru a obține un unghi mai clar al imaginii pe care doriți să o realizați.

Toate aparatele de fotografiat au un vizor, la unele este de tip tradițional, prin care te uiți pentru a realiza imaginea, la cele mai moderne acest vizor poate fi un ecran cu cristale lichide, totul depinde de ceea ce alegi pentru tine.

Această funcție este relativ nouă, dar acum, cu ajutorul camerei, vă puteți conecta la rețea fără fir și descărca imaginile pe un computer sau le puteți posta direct pe web sau pe rețelele sociale. Această funcție este utilă mai ales dacă fotografiați pentru mass-media în timp real sau dacă vă ocupați de fotografie sportivă, aceasta vă va oferi imediatețe. În mod evident, depinde dacă aveți acces liber la aceste rețele fără fir în locația dumneavoastră.

Dacă sunteți un călător frecvent și vă este greu să vă amintiți unde ați făcut o fotografie, această funcție vă va fi utilă, deoarece geoetichetarea poate ține evidența locului unde au fost capturate imaginile.

De ce să cumpărați o cameră compactă profesională?

A avea unul dintre cele mai bune aparate foto compacte profesionale poate fi util din mai multe motive, dar sunt trei în special care vă vor face să vă decideți: prețul, volumul și ușurința de utilizare. Aceste dispozitive pot fi obținute la prețuri destul de rezonabile și totuși oferă imagini de calitate, nu ocupă aproape deloc spațiu și nu trebuie să fii un geniu pentru a le folosi, plus că au caracteristici care te vor convinge să folosești unul, de exemplu:

Având în vedere tehnologia în plină expansiune, se așteaptă acum ca aparatele foto compacte să aibă o adâncime de câmp mai mare, o sensibilitate ISO mai mare și o calitate mai bună a imaginii, iar acest lucru se realizează cu ajutorul unor senzori mai mari.

Pentru a determina această calitate, este important să analizați puterea de zoom optic și valoarea f de lângă aceasta. Un obiectiv luminos poate atinge o diafragmă între f / 1,8 și f / 2,8, dar dacă măriți obiectivul, este posibil să capteze mai puțină lumină. Dacă obțineți unul cu un interval f / 4, acesta va funcționa cu o diafragmă constantă.

  • Un vizor utilizabil, sau cel puțin unul convenabil

Vizorul electronic devine din ce în ce mai frecvent în cazul aparatelor compacte profesionale, permițându-vă să fotografiați și să încadrați o imagine bună în lumina puternică a soarelui. Pentru că nu vei fi deranjat de reflecții.

Aparate foto compacte profesionale pentru călătorii

Alte considerații

Deși am trecut deja în revistă toate calitățile importante pe care le puteți găsi utile și interesante atunci când vă decideți să cumpărați un aparat foto compact profesional în locul unui aparat SLR sau al unui alt stil mai sofisticat, mai există și alte aspecte care prezintă interes și sunt cele care vă fac să vă decideți să cumpărați unul dintre acestea, acestea sunt:

  • Raport calitate-preț bun

Nu este niciun secret că un aparat foto SLR sau digital bun, de tip profesional și non-compact, este un dispozitiv foarte scump și, dacă nu este o carieră sau o ocupație permanentă, s-ar putea să vi se pară o cheltuială prea mare pentru a cheltui mulți bani pe unul dintre acestea. Cu toate acestea, o cameră compactă profesională cu stabilizator de imagine se află de obicei într-o gamă de preț mai mică, mai accesibilă și cu o calitate care nu este prea departe de alte camere din gama de preț mai mare.

O cameră compactă profesională decentă poate costa între 250 și 550 de euro, sunt bune și se încadrează încă în categoria de buget. Dacă vrei ceva mai ieftin, cel mai bine este să rămâi cu telefonul tău inteligent, dar dacă intenționezi să investești în ceva bun, poți oricând să investești ceva mai mulți bani într-un produs de calitate reală, nu vei regreta.

Dacă înainte de a vă decide să cumpărați o cameră compactă profesională, experiența dumneavoastră cu aceste dispozitive de fotografiere se limitează la smartphone-ul dumneavoastră, atunci veți avea neapărat nevoie de un dispozitiv care să fie ușor de utilizat. Avantajul acestor camere față de un telefon inteligent este faptul că vă vor oferi mai multe funcționalități și veți obține cu siguranță imagini de înaltă calitate dacă știți clar toate funcțiile dispozitivului.

Am enumerat deja mai sus o listă detaliată a tuturor funcțiilor importante și interesante pe care le pot avea dispozitivele inteligente, astfel încât să aveți o idee despre ce aveți nevoie și ce ar trebui să căutați atunci când cumpărați.

Motivul pentru a alege un aparat foto compact pentru imaginile dumneavoastră este că multe dintre acestea vin cu o mulțime de funcții utile pe care nu le puteți obține cu telefonul mobil.

Nu trebuie să fie o bătaie de cap să folosești o cameră compactă profesională, dimpotrivă, cu cât îți place mai mult să o folosești, cu atât o vei folosi mai des nu numai în proiecte creative, ci și în activitățile tale de zi cu zi. Dacă nu ți se pare amuzant să folosești aparatul foto, sunt șanse mai mari să îți fi aruncat banii în oală și să o fi lăsat limitată într-un colț al camerei. Cu cât experiența cu aparatul foto este mai distractivă și mai plăcută, cu atât îl veți folosi mai mult și veți profita mai mult de funcțiile sale.

De unde să cumpărați o cameră compactă profesională?

Dacă sunteți în căutarea unuia dintre aceste aparate foto, aveți multe opțiuni din care puteți alege, de exemplu aparate foto compacte la El Corte Ingles, Media Markt, magazine specializate în fotografie și video.

Țineți cont și de opțiunile disponibile pe internet, deoarece puteți obține oferte foarte bune, unele dintre aceste locuri pot fi pccomponentes.com, carrefour.es sau Amazon unde puteți găsi aparate foto de la cele mai recunoscute mărci, cum ar fi sony dsc, panasonic lumix dmc sau canon

Întrebări frecvente

La ce folosește un aparat foto compact profesional?

Acestea sunt utilizate în principal pentru călătorii și pentru a face fotografii, înregistrând videoclipuri Full HD sau 4K de înaltă calitate, majoritatea au autofocus, mai multe moduri presetate care vă vor ajuta în diferite situații, cum ar fi portret, peisaj, fotografie panoramică și altele.

Sunt camerele compacte mai bune decât cele de pe telefoanele mobile?

Fără îndoială, sunt mai bune pentru că au o densitate mai mare a pixelilor, pe lângă faptul că dimensiunea senzorului cmos, fiind mai mare, poate capta mai bine lumina, iluminând și capturând mai bine toate culorile fotografiei.

Cum funcționează aparatele foto compacte?

Funcționarea sa este destul de asemănătoare cu cea a aparatelor DSLR sau mai bine cunoscute sub numele de aparate foto reflex, însă la acestea nu există o oglindă care să reflecte lumina, ci senzorii digitali fac toată această muncă împreună cu obiectivul care încorporează aparatul foto.