13 martie 2019

Sursa: twitter.com, uawire.org

 Camera Reprezentanților din SUA a adoptat un proiect de lege care interzice guvernului Statelor Unite să recunoască legitmitatea anexării Crimeei la Federația Rusă.

 

Proiectul de lege este cunoscut sub denumirea de Actul de nerecunoaștere a anexării Crimeei. Potrivit datelor publicate pe Twitter de serviciul de presă al Camerei Reprezentaților, proiectul de lege a fost votat cu 427 de voturi pentru și unul împotrivă.

 

Textul proiectului de lege este compus din două articole. Primul se referă la numele documentului, iar în cel de-al doilea se precizează că politica Statelor Unite nu recunoaște suveranitatea de jure sau de facto a Federației Ruse asupra Crimeei, a spațiului aerian sau a apelor teritoriale ale acesteia.

 

De asemenea, în paragraful doi al celui de-al doilea articol, se interzice în continuare oricărui departament sau agenție federală să întreprindă orice acțiune sau să extindă orice asistență care presupune recunoașterea suveranității Rusiei asupra Crimeei.

 

Cu toate acestea, în paragraful trei al celui de-al doilea articol se prevede că președintele poate anula precizările paragrafului doi dacă stabilește că acest lucru este vital pentru interesele de securitate națională ale Statelor Unite.

 

Documentul a fost prezentat Camerei Reprezentanților pe 16 ianuarie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Camera Reprezentanților din SUA interzice recunoașterea anexării Crimeei de căte Rusia

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE