Camera subacvatica

mejor-cámara-sumergible

Urma să mergem într-o vacanță de familie în Punta Cana și aveam nevoie urgentă de cea mai bună cameră foto subacvatică, deoarece copiilor le place să se fotografieze făcând fețe sub apă. Problema era că mai cumpărasem camere pentru sporturi acvatice și că acestea se dovediseră a fi o dezamăgire.

Primul pe care l-am avut, la primul contact cu apa, a încetat să mai funcționeze. Cel de-al doilea a ajuns ruginit, iar cel de-al treilea mi-a căzut din buzunar o dată și s-a rupt. A trecut, fără durere și fără glorie. Așa că era mai bine să știi cum să alegi unul de bună calitate și de marcă, dar și unul care să fie accesibil.

A trebuit să fac o cercetare preliminară și am constatat că există mai multe caracteristici de care trebuie să ținem cont înainte de a găsi cea mai eficientă și mai puțin costisitoare. Dacă citești aceste rânduri, sunt sigur că și tu ești interesat să îți achiziționezi unul dintre aceste aparate foto digitale care este rezistent la apă și care poate capta imagini de bună calitate, chiar și în condiții de lumină slabă.

Am să vă dau câteva sfaturi care m-au ajutat să găsesc cea mai potrivită.

Cele mai bune camere subacvatice

Care este cea mai bună cameră subacvatică?

Nu trebuie doar să fie rezistent la apă și să facă fotografii bune. Este important ca acesta să fie compact pentru o manevrare mai ușoară, să poată înregistra video Full HD, desigur!

Pentru amintiri memorabile sub mare sau în piscină. Și trebuie să fie rezistent la șocuri, ca să nu mi se întâmple mie.

Problema este că orice poate aluneca în apă, chiar și aparatul foto rezistent la apă pentru sport. Pentru un ghid mai complet, verificați întotdeauna, pe lângă preț, și următoarele:

Ecran:

Un ecran LCD, cu o luminozitate suficientă, vă poate ajuta să vedeți mai bine lucrurile atunci când vă aflați în apă, în special în condiții de lumină slabă. Dacă ați convenit, de exemplu, să mergeți la scufundări, cineva trebuie să fie capabil să păstreze acele momente cu ajutorul camerei subacvatice. De asemenea, în caz de întuneric, este bine dacă este prevăzut cu un bliț.

Adâncime:

Capacitatea modelului pe care îl alegeți de a merge mai adânc în apă este foarte importantă. Această rezistență vă va permite să coborâți fără să vă faceți griji că veți pierde acele imagini sau că veți deteriora aparatul foto.

Câmpul de vizualizare:

Capacitatea de a adapta un obiectiv cu unghi larg pentru a surprinde o gamă mai largă de acțiuni în fotografie este interesantă pentru toată lumea. Așa că, dacă vă puteți permite, nu o excludeți.

Calitatea imaginii:

De acest lucru depinde dacă veți obține imagini bune sau rele din apă. Balansul de alb, expunerea manuală sau automată, claritatea sunt calități care trebuie verificate.

Așa cum v-am spus înainte de călătoria mea în Punta Cana, am verificat foarte bine și acestea sunt, în opinia mea, cele mai bune 5 camere subacvatice de pe piață. Această listă comparativă vă poate servi drept referință înainte de a începe să faceți fotografii subacvatice.

Iată dintre cele mai bune aparate foto subacvatice:

1. Camera digitală compactă subacvatică NIKON COOLPIX W100

Cu o aplicație excelentă de partajare a imaginilor

41p5kZF+1gL

Vezi pretul Emag

Când vine vorba de distracție și fotografie subacvatică, cel mai bine este să ai încredere în profesioniștii din domeniu, cum ar fi cei de la Nikkon, care au dezvoltat o cameră rezistentă la apă până la 10 metri adâncime. În plus, materialele de fabricație și designul său ergonomic îl fac durabil și capabil să reziste la șocuri și căderi de la o înălțime de până la 1,8 m.

Alte caracteristici remarcabile care m-au încântat este faptul că imaginea și captura video sunt full HD, datorită senzorului CMOS de 13,2 MP și a zoom-ului optic cu mărire de 6x. Oferă, de asemenea, sunet stereo și aplicația Snapbridge , , astfel încât să puteți împărtăși cu familia imaginile memorabile pe care le-ați făcut la plajă sau la piscină.

Este intuitiv și simplu de utilizat, cu o interfață care poate fi adaptată pentru a fi utilizată de adulți sau de copii. În plus, dacă sunteți în căutarea celor mai bune tehnologii, cu acest model veți avea la dispoziție un detector automat de ținte AF, astfel încât să puteți încadra și focaliza cu precizie fiecare fotografie.

2. 'APEMAN'

Cu telecomandă și baterii reîncărcabile

Dacă sunteți în căutarea unui aparat care să realizeze fotografii și clipuri video fantastice la rezoluție înaltă, cu 4K și 16 MP, dar care să vă ofere și un preț competitiv, vă sugerez să alegeți cu ochii închiși, produsele de la Apeman.

Această marcă distinsă, pentru o medie de aproximativ 50 de euro, vă garantează o cameră sport rezistentă la apă, potrivită pentru înregistrare în buclă, fotografiere în rafală și o telecomandă la încheietura mâinii practică de 2,4 G, care vă va permite, după instalarea piesei pe o cască, să efectuați toate operațiunile de fotografiere și de setare fără mâini, ceea ce va fi foarte util atunci când vă aflați în acele zone naturale greu accesibile.

De asemenea, este echipată cu un obiectiv fisheye cu unghi larg de 170°, excelent pentru fotografierea subacvatică, are WiFi și un adaptor de ieșire HDMI, ceea ce vă va permite să vă bucurați și să vizualizați cu ușurință toate materialele pe care le-ați înregistrat cu camera pe televizor, laptop, proiector și chiar de pe telefonul mobil prin intermediul aplicației iSmart DV.

3. Olympus TG-5

Cu înregistrare video 4K

41Ksrrkk0UL

Vezi pretul Emag

Cei care nu se pot opri din filmările subacvatice pentru a surprinde stelele de mare și multe alte specii în mișcare vor adora cu siguranță această opțiune cu înregistrare de calitate 4K. Poate înregistra cu încetinitorul cu informații de urmărire și are o rezoluție de 12 megapixeli.

Are un senzor de imagine TG-5 care permite o performanță mai mare în ceea ce privește viteza și sensibilitatea. Acesta dispune de un sistem de mărire a imaginii cu vedere panoramică și de un microscop pentru a capta obiecte aflate la o distanță de până la 1 cm fără a le estompa.

Atunci când este combinată cu , carcasa Olympus PT-058 poate rezista la o adâncime de până la 45 de metri.

4. Panasonic DMC-FT5

Compactă și rezistentă la apă până la 7 metri

41SIcfQU0lL

Vezi pretul Emag

Perfectă pentru piscină sau snorkeling, această cameră este frumoasă, compactă și ușor de utilizat, astfel încât să o puteți lua cu dvs. în vacanță. Are un ecran LCD lat de 3 inchi. Are un zoom optim de 4,6x și o înregistrare video Full HD 1080p și un senzor de 16,1 Mp.

Mișcarea valurilor nu va fi o problemă, deoarece stabilizatorul optic de imagine va ajuta la captarea de imagini fixe și clare. De asemenea, vă puteți scufunda până la o adâncime de până la 7 metri fără a vă teme de defectarea camerei sau de pierderea unor momente prețioase. Acesta dispune de expunere manuală și automată.

5. Aparat foto digital subacvatic Nikon CoolPix S2700

Cu carcasă subacvatică inclusă

41TF37mQfRL

Vezi pretul Emag

Dacă vă place să faceți scufundări, această combinație de aparat foto și carcasă vă va fi utilă, deoarece împreună pot rezista până la 60 de metri sub apă. Camera este plată, compactă și se potrivește în orice buzunar. Poate înregistra video și face fotografii cu o gamă completă de filtre pentru îmbunătățirea imaginii.

Are un senzor CCD de 16 megapixeli, iar obiectivul este un obiectiv 5x Zoom-Nikkor cu unghi larg, echivalent cu formatul 24×36: 26-130 mm. În plus, puteți înregistra videoclipuri HD (720p) la 40 fps. Dispune de 18 moduri de scenă cu ajutorul cărora puteți optimiza automat condițiile ambientale și realiza efecte fotografice.

6. Fujifilm FinePix XP90

Rezistent la căzături

41HNnJmC1OL

Vezi pretul Emag

Oricine devine neîndemânatic în apă și pentru a evita o sperietură, acest aparat foto este rezistent la căzături de la 1,75 m. În plus, este, desigur, rezistent la apă, la praf și la îngheț până la -10°C. Pentru a face fotografii foarte bune cu acesta, are un senzor BSI CMOS cu o rezoluție de 16,2 MP și un zoom optic de 5x cu ajustare de 28 mm a unghiului larg.

Unul dintre cele mai mari avantaje este culoarea sa galbenă, care vă permite să o vedeți sub apă dacă un curent v-o ia din mână. Are un ecran LCD de 3' și permite conectivitatea wireless cu telefoane mobile și tablete pentru fotografiere și descărcare.

7. Easypix W1400 Camera foto subacvatică activă

Cu ecran LCD dublu

51mgB5UA2-L

Vezi pretul Emag

Selfie-urile în piscină sau pe plajă sunt o necesitate în vacanță, iar dacă sunt subacvatice sunt și mai cool, nu-i așa? Acest aparat foto facilitează realizarea lor, deoarece are un ecran LCD dublu de 2,7″ și 1,8″. Este dotată cu un senzor CMOS de 14 MP și o rezoluție a imaginii de 20 MP, iar pentru a vă putea salva fotografiile și chiar descărca fotografiile pe computer, este dotată cu un micro SD/SDHC extern, care acceptă până la 32 GB.

Este robustă și de culoare galbenă, foarte comodă pentru a o localiza dacă cade la fund. Este rezistent până la 3 metri adâncime și are un design frumos, foarte practic și rezistent la praf și șocuri. Poate fi folosit în timpul scufundărilor, al snorkeling-ului, al surfing-ului și în piscină.

Ce face o cameră foto rezistentă la apă

Este un fapt că, deși avantajele oferite de tehnologie sunt adesea uluitoare, nimic nu se întâmplă prin magie, iar dovada sunt camerele foto rezistente la apă, extrem de utile pentru scafandri, fotografi profesioniști și utilizatori aventuroși care doresc să experimenteze fotografia la un alt nivel.

mejor-cámara-sumergible

Și pe piața , există multe modele de gadgeturi de acest stil, dar printre ele nu vorbesc de o cameră rezistentă la apă capabilă să reziste la câteva scântei și atât, ci de o adevărată cameră rezistentă la apă pe care ai putea să o scufunzi în apă pentru a face fotografii și chiar să înregistrezi video .

Dar pentru ca astfel de genii să fie posibile, o cameră foto rezistentă la apă trebuie să aibă o carcasă etanșă, garnituri de cauciuc, un obiectiv mai gros și un scop.

Carcasa

Carcasa este factorul esențial care diferențiază un aparat de fotografiat rezistent la apă de un aparat de fotografiat digital convențional , deoarece împiedică apa să se infiltreze în aparat și să provoace daune care ar putea fi chiar ireparabile.

Desigur, este posibil să achiziționați o carcasă rezistentă la apă pentru camera dumneavoastră digitală normală; cu toate acestea, carcasele montate din fabrică sunt de obicei mai fiabile.

Garnituri de cauciuc

Mă refer la garniturile de cauciuc plasate în jurul tuturor părților camerei care se deschid (pentru a accesa porturile și fantele, de exemplu). Acestea împiedică pătrunderea apei în interiorul dispozitivului.

Un lucru pe care nu trebuie să-l neglijați niciodată este că, înainte de a deschide oricare dintre ele, este necesar să uscați și să curățați bine aparatul foto. Cu atât mai mult dacă ați fost într-un mediu marin, deoarece sarea este dăunătoare.

Obiectivul mai gros

La fel ca orice navă subacvatică care folosește geamuri foarte groase la ferestre pentru a împiedica presiunea adâncurilor să le spargă, o cameră submersibilă este echipată cu un obiectiv mai gros în același scop.

Așadar, este foarte important ca atunci când alegeți o cameră subacvatică, să verificați adâncimea metri permisă , astfel încât să nu fiți dezamăgiți dacă intenționați să faceți fotografii sau să înregistrați videoclipuri în ape adânci.

Scopul

Acest punct este legat în mod intrinsec de nevoile și intențiile dumneavoastră cu privire la aparatul foto.

La fel cum aparatele foto convenționale sunt prevăzute cu setări care le fac ideale pentru anumite condiții, cum ar fi, de exemplu, capturarea de imagini în aer liber, în condiții de lumină slabă sau în mișcare, aparatele foto subacvatice sunt în general prevăzute cu aceleași setări, dar optimizate - evident - pentru contexte subacvatice.

Cu toate acestea, ar trebui să vă asigurați că aparatul foto pe care vă orientați are opțiunile și funcționalitățile necesare care să respecte liniile directoare pe care le aveți în minte; și chiar să vă ofere posibilitatea de a avea la îndemână cele mai bune două lumi: fotografii și/sau videoclipuri de bună calitate atât în apă, cât și în afara ei.

Acestea sunt cheile pentru a cumpăra cea mai bună cameră subacvatică

Este necesar să se țină cont de faptul că cumpărarea unei camere subacvatice merge dincolo de faptul că este o marcă cunoscută , foarte ieftină sau cea mai ieftină dintre cele mai scumpe .

Realitatea este că există caracteristici fundamentale, cum ar fi spațiul de stocare și autonomia, precum și dimensiunea și greutatea, pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a vă decide asupra acelui model specific cu care veți imortaliza momentele subacvatice.

Desigur, există și alte particularități care v-ar fi foarte utile; printre acestea, rezoluția de captură video (una înaltă, în HD 1080p, sau, cele mai joase, 720p sau standard), marcarea GPS , sau chiar dacă aparatul vine cu conectivitate WiFi , de exemplu.

Capacitatea de stocare și durata de viață a bateriei

Luați în considerare modelul de cameră subacvatică care vine cu o baterie reîncărcabilă litiu-ion și garantează peste 300 de fotografii la o încărcare completă.

Dimensiuni și greutate

Deși această parte poate fi legată de gustul dumneavoastră, pe lângă faptul că aparatele foto subacvatice sunt în general ușoare, iar cele mai mari au o lățime de aproximativ 5 inci, experții recomandă ca pentru experiențe în aer liber și recreere - într-o piscină sau într-un râu, de exemplu - să se folosească un aparat foto mic și ușor, în timp ce pentru fotografia subacvatică, un aparat foto mare și greu este ideal.

Acestea sunt avantajele unei camere subacvatice

Dacă v-ați întrebat vreodată dacă veți realiza cu adevărat lucruri cu o cameră subacvatică pe care nu le-ați realiza cu o cameră normală, permiteți-mi să vă spun că există două avantaje bune care nu vă vor face să vă îndoiți nici măcar o secundă.

Imagini originale

Da, cu o cameră rezistentă la apă veți putea surprinde cele mai bune imagini ale familiei și prietenilor în timp ce se scufundă și se joacă în orice mediu acvatic.

Rezistente la intemperii

Poate că nu ați ghicit, dar camerele submersibile nu sunt capabile doar să reziste la bătaia aventurilor dvs. subacvatice, ci și la ploaie și soare.

Desigur, camerele de luat vederi rezistente la intemperii nu sunt indestructibile; în plus, acestea nu ar trebui să stea sub apă pentru perioade prelungite de timp.

Experiența și părerea despre utilizarea aparatelor foto subacvatice

Un aparat foto subacvatic oferă posibilitatea de a fotografia natura într-un mod pe care un aparat foto digital convențional nu îl va putea face niciodată.

Iar liniștea de a captura imagini de înaltă calitate în aer liber, fără a vă face griji că aparatul foto se va uda în timpul unei plimbări cu barca sau în timp ce copiii se distrează în piscină, este de neegalat. Și cu atât mai mult atunci când ai chef de scufundări și vrei să imortalizezi acea îmbrățișare a oceanului, chiar și cu o fotografie panoramică .

Pe scurt, vă pot asigura că există nenumărate avantaje în utilizarea unei camere foto rezistente la apă; totuși, atunci când alegeți una, nu vă zgârciți să verificați în timp util zoom-ul pe care îl oferă, numărul de megapixeli, întârzierea obturatorului, dacă are sau nu vizor optic , dimensiunea memoriei interne și tipurile de fișiere cu care lucrează.

De asemenea, acordați atenție dimensiunilor și greutății aparatului foto, deoarece acestea vor determina și cât de mult sau cât de puțin puteți realiza cu el; de la transportarea lui până la ținerea lui în timpul portretului .

Și, cel mai important, nu uitați de diferența mică, dar foarte semnificativă, dintre o cameră rezistentă la apă și o cameră subacvatică rezistentă la intemperii.

Primul este excelent pentru fotografierea subacvatică; cel de-al doilea, în cazul în care, ocazional, trebuie să vă confruntați cu medii naturale extreme și fotografierea subacvatică nu este pentru o perioadă de timp prelungită.

6 lucruri pe care trebuie să le faceți înainte de a utiliza o cameră foto rezistentă la apă

1. Verificați garnitura de cauciuc de pe baterie și card, precum și capacele porturilor, pentru a vedea dacă nu există zgârieturi, fisuri sau murdărie care ar putea împiedica unitatea să se etanșeze bine.

2. Dacă observați lichid, păr, scame, nisip sau praf pe oricare dintre garnituri sau capace, ștergeți zona cu o cârpă curată, uscată și fără scame.

3. Închideți garniturile și capacele până când auziți 'clicurile' sau pocniturile respective.

4. Evitați să deschideți sigiliile și capacele cu mâinile umede sau în apropierea apei. De asemenea, așteptați până când camera este complet uscată înainte de a schimba bateria sau de a înlocui cardul SD .

5.- Atașați la încheietura mâinii cureaua furnizată cu aparatul foto, astfel încât, dacă aparatul foto vă alunecă din mână, să nu-l pierdeți.

6. Păstrați curată sticla care protejează obiectivul aparatului foto și garantați astfel captarea unor imagini de bună calitate.

Cele 9 măsuri de precauție atunci când utilizați o cameră foto rezistentă la apă

1.- Nu duceți niciodată camera foto la o adâncime mai mare de 10 metri în apă, cu excepția cazului în care specificațiile producătorului vă permit acest lucru.

2. Folosiți camera subacvatică timp de cel mult 120 de minute consecutive.

3. Nu deschideți în niciun caz garniturile sau capacele porturilor sub apă.

4. Nu utilizați aparatul foto în apă fierbinte sau în izvoare fierbinți.

5. Nu încercați niciodată să săriți în apă cu aparatul foto, deoarece acest lucru poate deschide capacele și deteriora unitatea.

6.- Dacă vă aflați la plajă, nu lăsați niciodată aparatul foto pe nisip, deoarece, pe lângă faptul că funcționarea sa ar putea fi compromisă de temperaturile ridicate, este foarte posibil ca difuzorul și/sau microfonul să fie obstrucționate.

7.- Evitați să ridicați aparatul foto cu mâinile unse cu cremă de protecție solară sau loțiune de bronzat, deoarece acest lucru poate decolora suprafața. În cazul în care oricare dintre aceste produse intră în contact cu aparatul, spălați-l imediat cu apă călduță.

8. Păstrați aparatul foto departe de vibrații, șocuri sau presiuni extreme, pentru a evita deteriorarea performanțelor sale de rezistență la apă .

9. Depozitați și transportați aparatul foto într-o geantă sau o husă specială, astfel încât să reduceți diferențele de temperatură și să preveniți condensarea în interiorul și exteriorul corpului terminalului.

Cum să faci fotografii și videoclipuri subacvatice cu orice aparat foto sau telefon mobil?

În cazul în care doriți să faceți fotografii sau să înregistrați sub apă, dar bugetul nu vă permite sau pur și simplu nu doriți să cumpărați o cameră rezistentă la apă, ar trebui să optați pentru carcase speciale, capabile să vă facă camera digitală sau smartphone-ul rezistent la apă.

Ați putea să vă uitați atât la carcasele impermeabile ale mărcii a aparatului dumneavoastră foto, cât și la accesoriile de la terți. Cu toate acestea, cercetați adâncimea pe care o poate suporta și verificați dacă se potrivește bine pe terminalul dvs.

În ceea ce privește prețul unei huse impermeabile, acesta variază în funcție de tipul de aparat foto la care urmează să fie atașată.

De exemplu, o carcasă impermeabilă pentru un aparat foto autonom poate costa între 170 și 430 de euro, în timp ce pentru un aparat foto reflex digital ( DSLR ) sau un aparat foto fără oglindă, cifra se ridică la 650 și 1300 de euro.

Bineînțeles, vin cu butoane și prize, precum și cu lentile interschimbabile.

Iar dacă vorbim despre impermeabilizarea unui telefon inteligent, în general, soluția vine sub forma unei carcase sau a unei huse standard, care vă poate costa între 12 și 70 de euro, pentru modelele care pot rezista la adâncimi de până la 2 metri; și peste 85 de euro, carcase care vă permit să faceți scufundări cu telefonul.

Cele 3 tipuri de fotografii cu un aparat foto rezistent la apă pe care nu le-ai realiza niciodată cu un aparat foto convențional

Având în vedere rezistența la apă, un aparat foto rezistent la apă îți oferă șansa de a experimenta și de a te distra cu fotografii unice, care te vor face invidiat de toată lumea.

Tot ce trebuie să faceți este să vă lăsați imaginația să zburde și asta e tot, atâta timp cât nu vă puneți în pericol pe dumneavoastră sau aparatul foto.

Fotografia de imersiune

Cu grijă ca aparatul foto să nu atingă direct apa, puteți lua aparatul foto și să faceți un selfie în modul rafală în timp ce cădeți cu spatele în piscină.

Rezultatul este garantat să vă uimească.

Fotografia fețelor distorsionate

Cu fotografia făcută în sens invers, puneți puțină apă pe sticla de protecție a obiectivului și faceți fotografia.

Veți vedea că, pe lângă distorsionarea feței, veți putea să vă bucurați de câteva efecte de iluminare deosebite.

Bineînțeles, după ce ați terminat de făcut fotografia, uscați zona.

Fotografia de jumătate în apă și jumătate în afara apei

Când sunteți în piscină, pătrați linia de apă pe centrul obiectivului.

Rezultatul, un cadru cinematografic în care sunt vizualizate ambele scenarii: sub apă și deasupra ei.

Chiar și cu fața, încercați să o scufundați până la nivelul nasului și să poziționați camera ca mai sus.

Minunat!