Camera termica portabila

svg%3E

svg%3E

Întotdeauna am crezut că a avea o cameră termică bună este o problemă pentru ingineri sau profesioniști în construcții, dar odată ce am reușit să găsesc cea mai bună cameră termică portabilă, mi-am dat seama că oricine poate avea una. De fapt, nu trebuie să știți prea multe despre ele pentru a le putea folosi și nu trebuie să aveți multe cunoștințe sau experiență pentru a alege una bună.

Deci puteți uita de toate acele camere care oferă o detecție slabă a temperaturii , o rezoluție scăzută sau pur și simplu nu pot oferi citiri precise .

 

Cele mai bune camere de termoviziune portabile de înaltă rezoluție și acuratețe

Care este cea mai bună cameră de termoviziune portabilă?

Vorbind cu mai mulți profesioniști și experți în domeniu, am reușit să înțeleg lucruri despre aceste camere de care nu aveam nicio idee înainte. De exemplu, nu are niciun rost să aveți un model cu un afișaj cu rezoluție foarte mare sau o funcție tactilă dacă intervalul de temperatură este prea mic. O cameră multispectrală cu o sensibilitate slabă este, de asemenea, inutilă, deoarece nu vă va oferi citiri precise care să vă permită să luați decizii concrete.

Toate aceste cunoștințe m-au ajutat să mă documentez și să le aleg pe cele mai bune de pe piața actuală, apoi să le adun în lista comparativă pe care v-o prezint mai jos. Toate sunt de o calitate foarte bună și provin de la cele mai recunoscute mărci.

Iată cele mai bune camere termice portabile:

1. Camera termică portabilă RevealXR de la Seek Thermal

Pentru profesioniști

svg%3E

Vezi pretul Emag

Aceasta este o cameră foarte recomandată care este folosită chiar și de diferiți antreprenori și companii de construcții pentru inginerii și personalul lor de întreținere. Are o rază de acțiune reală de 300 de metri, o gamă largă de detecție de la -40 la 330 ºC și este dotat chiar și cu o lanternă cu LED-uri cu lumen de 300 lumeni , care poate fi atenuată.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale sale este bateria reîncărcabilă care oferă până la 10 ore de utilizare continuă, precum și rezoluția de 76800 p.

2. Camera de termoviziune portabilă ANRIS UNI-T UTi80

Foarte versatilă și fiabilă

Cu această cameră veți putea măsura o gamă de temperatură de la -30 la 400 ºC, ceea ce vă va permite să detectați orice defecțiune la timp și cu destulă precizie. De asemenea, permite utilizarea unui card micro SD de 8 GB pentru a stoca imaginile captate de camera de 2 MP. În plus, are un ecran de 2,4 inci, precum și capacitatea de a face fotografii în lumină vizibilă.

3. Camera de mână Reveal Reveal cu termoviziune de la Seek Thermal

Pentru o utilizare mai ușoară

svg%3E

Vezi pretul Emag

Aceasta este o cameră de mână ceva mai simplă, dar are totuși capacități excelente pentru utilizatorul mediu. De exemplu, permite vizibilitatea pe timp de noapte, are o lanternă puternică pentru o captură ușoară și ușoară a imaginilor și are, de asemenea, o bună rezistență la șocuri și la apă. În cele din urmă, încape în buzunar și este perfect pentru reparații la domiciliu. Nu mai aveți nevoie de o cameră de termoviziune mobilă.

4. Camera de termoviziune portabilă Elikliv XE-02

Foarte practică

svg%3E

Vezi pretul Emag

Cu designul său de pistol, este foarte confortabilă și ușor de manevrat cu o singură mână. În același timp, are un cititor de carduri SD pentru stocarea comodă a fotografiilor și funcționează cu 4 baterii AAA, o veste bună pentru cei care preferă bateriile de unică folosință.

Măsoară între -20 și 300°C și poate oferi, de asemenea, citiri cu contrast ridicat, roșu de fier, curcubeu sau scară de gri. Pentru lucrătorii din domeniul electric, producători și nu numai.

5. Camera de termoviziune Topker Hti HT-02D

Un pachet complet

Această cameră de termoviziune cu infraroșu vă poate oferi suprapunerea imaginii termice cu imaginea în lumină vizibilă pentru a detecta cu ușurință acele defecte supărătoare și cu o rezoluție bună de 1024 pixeli. Are o sensibilitate de ±2°C și o gamă de temperaturi cuprinse între -20 și 300°C, ideal pentru o utilizare simplă sau la domiciliu.

Funcționează cu 4 baterii AA și, deși nu este inclusă, este însoțită de un card de memorie de 4 GB și de un șnur de agățat.

 

Ce ar trebui să aibă cel mai bun aparat de termoviziune portabil

Deși este adevărat că acestea sunt dispozitive foarte tehnice, cu specificații care uneori sunt greu de înțeles, adevărul este că găsirea celui mai bun aparat de termoviziune portabil nu este imposibilă. La fel ca în cazul oricărui alt produs, trebuie să știți despre ce este vorba și la ce doriți să îl utilizați. Apoi, puteți cumpăra cel mai sofisticat sau chiar cel mai puțin scump și veți fi complet mulțumit de decizia dumneavoastră.

Așadar, haideți să aruncăm o privire asupra tuturor acelor caracteristici pe care ar trebui să le cunoașteți și să le căutați la cea mai bună cameră cu infraroșu :

Cameră termică sau vizualizator de imagini

O cameră termică poate capta imagini termice și le poate salva pentru vizualizare ulterioară, ceea ce o face alegerea obligatorie pentru experții în construcții, electricienii profesioniști și așa mai departe. Aceste dispozitive salvează imaginile pe carduri SD și pot avea chiar funcții care facilitează analiza capturilor.

Un vizor termic vă permite să vizualizați o imagine termică în timp real, fără a o salva pentru mai târziu. Acest lucru le face perfecte pentru întreținere sau pentru sarcini simple.

Rezoluția imaginii

Asigurați-vă că are rezoluția necesară pentru sarcina respectivă. Problema este că modelele mai accesibile tind să aibă o rezoluție scăzută, astfel încât nu veți vedea atât de multe detalii și s-ar putea chiar să obțineți rezultate neclare. Dacă trebuie să lucrați cu componente electrice sau cu spații complicate, cel mai bine este să căutați o cameră cu rezoluție ridicată.

Dimensiunea ecranului

Dacă aveți o rezoluție bună și un ecran mare, veți câștiga. În același timp, aceste ecrane mai mari sunt adesea dotate cu funcție tactilă , ceea ce face lucrurile mult mai ușoare.

Greutate și dimensiuni

Având în vedere că este vorba despre aparate foto portabile, trebuie să căutați întotdeauna compactitatea și ușurința. Nu uitați să luați în considerare și carcasa sau geanta în care îl veți transporta, care trebuie să reziste la vibrații, șocuri și multe altele.

Intervalul de temperatură

Se referă la temperaturile de care este capabilă camera, de la cea mai mică la cea mai mare. În mod ideal, modelul dvs. ar trebui să fie capabil să citească o gamă largă pentru fiabilitate. În acest sens, camera ideală va avea o gamă de temperatură cuprinsă între -15 și 110 °C.

În cazul necesităților industriale sau științifice, al luptei împotriva incendiilor sau al altor utilizări de urgență, cele mai recomandate camere au de obicei o gamă mult mai largă.

Nivelul de sensibilitate

Aceasta este cunoscută și sub numele de rezoluție termică și se referă la cea mai mică diferență de temperatură pe care o cameră termică o poate citi între două obiecte diferite. În acest moment, va trebui să vă uitați doar la nevoile dvs. și la locul în care veți utiliza aparatul foto.

De exemplu, un inspector mecanic trebuie să detecteze mici diferențe pentru a face reparații precise, la fel cum pompierii trebuie să poată discerne între obiecte în flăcări sau corpuri fierbinți. Cele mai sensibile pot detecta diferențe de până la 0,0045 °C, deși cele mai frecvente au o sensibilitate de 1 sau 2.

Suprapunerea imaginilor

Unele modele pot îmbina imagini și pot facilita analiza și prelucrarea acestora. Suprapunerea imaginii este o funcție care vă permite să plasați o imagine luminoasă normală peste o imagine termică pentru a obține mai multe informații.

Alte funcții

De asemenea, merită să vă uitați la modurile în care aparatul vă permite să afișați imaginile capturate. Aceasta poate fi prin stocarea lor pe un card SD , pe o memorie internă, ale cărei fișiere pot fi transferate prin USB la un PC, sau unele au chiar o funcție de înregistrare pentru a salva videoclipuri.

Alte modele includ o funcție de cameră digitală pentru a face fotografii în lumină vizibilă și suprapunere, bliț LED, un sistem de focalizare bun pentru imagini mereu clare, posibilitatea de a adnota cu voce sau text lângă imagini, conectivitate cu dispozitive inteligente și multe altele.

Cele mai recurente aplicații și utilizări ale camerelor termice portabile

Acum câțiva ani, camerele termice erau un obiect foarte scump și erau destinate doar profesioniștilor , pentru construcții sau servicii de întreținere. Astăzi, însă, acestea au devenit mult mai ieftine și, odată cu apariția camerelor foto portabile, chiar și utilizatorii mai puțin experimentați și ocazionali le pot folosi în orice moment. Acesta este motivul pentru care ele pot fi utilizate în prezent pentru atât de multe aplicații diferite:

În clădiri și construcții

În acest tip de mediu, puteți detecta conductele și țevile de serviciu, izolația defectuoasă, pătrunderea umezelii și posibila dezvoltare a mucegaiului, defecțiuni ale componentelor electrice și electronice, service și verificare a panourilor solare și multe, multe altele.

Pentru electricitate și electronică

Există multe utilizări în acest caz, deoarece vă permit să vedeți defecțiunile din echipamentele electrice, băncile de baterii, cutiile de siguranțe, condensatorii, stațiile de service, transformatoarele, echipamentele de răcire sau de încălzire, printre altele.

În procesele de fabricație

Defecțiunile pot fi găsite în motoare, rotoare, cuplaje, compresoare, pompe și orice alt utilaj utilizat în aceste procese.

Pentru serviciile de urgență

Aceasta este una dintre cele mai importante utilizări, permițând pompierilor și salvatorilor să găsească diferențe de temperatură în incendii sau chiar avalanșe. În acest fel, un corp încă cald poate fi detectat sub un strat gros de zăpadă sau chiar printre resturi și moloz la temperaturi ridicate în mijlocul unui incendiu.

În medicină

Poate detecta viruși precum SARS și Ebola sau chiar prezența artritei și a cancerului de sân.

Aplicații viitoare

Noi aplicații sunt încă în curs de dezvoltare, cum ar fi camerele de termoviziune din mașinile BMW pentru a oferi o mai bună vedere pe timp de noapte și a preveni accidentele pe timp de noapte, utilizarea lor pentru a evalua panourile solare și turbinele eoliene defecte sau chiar pentru a fi utilizate în casă în viața de zi cu zi.