Candidatul V. Zelensky - dispus să negocieze problema Donbas; nimic despre Crimeea

Sursa: nv.ua, uawire.org

 Volodymyr Zelensky, actorul ucrainean care este unul dintre principalii candidați la alegerile prezidențiale din 31 martie 2019, ar fi dispus să negocieze cu Moscova pentru a obține o încetare a focului în Donbas.


"Aș vrea să fac totul pentru a opri împușcăturile din estul Ucrainei, pentru ca oamenii noștri să nu mai fie uciși ... Pe frontul diplomatic trebuie să conducem atacul și nu să  așteptăm până se va face acest lucru pentru noi. Trebuie să negociem. Trebuie să restabilim întâlnirile în formatul Normandia și să invităm SUA și Marea Britanie la negocieri multilaterale. Dacă noi, aliații și partenerii noștri considerăm că este necesar, ar trebui să purtăm chiar negocieri bilaterale cu Rusia", a declarat V. Zelensky în cadrul unui interviu acordat pentru postul de știri Novoe Vremya.


"Nu pot exista compromisuri în materie de independență, suveranitate și integritate teritorială. În același timp, trebuie să propunem inițiative ucrainene pentru a pune capăt combaterii, desființării Donbasului și revenirii Crimeei. De la acordurile de la Minsk, nu au existat practic astfel de inițiative din partea Ucrainei. Avem nevoie de voință politică", a declarat V. Zelensky.

 

Referitor la importanța construirii unei armate puternice, candidatul ucrainean a precizat: "Integrarea în NATO este în primul rând o modalitate de reformare a armatei și de asigurare a suveranității Ucrainei. Cred că aderarea la NATO ar trebui făcută doar printr-un referendum național. Dar armata trebuie să treacă la standardele NATO și să învețe de la specialiștii NATO. Salariile și protecția socială a soldaților trebuie să fie la același nivel cu a celor din armatele NATO." 


Acesta a subliniat că, în afară de rezolvarea conflictului din Donbas, că celelalte două priorități ale sale, în calitate de președinte, vor fi lupta împotriva corupției - "inamicul principal al Ucrainei" și construirea de drumuri.


 

Mulțumim pentru încredere
22 martie 2019

   Exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic

 "Centru-2019"

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro