Cantar inteligent cu Wifi

svg%3E

Cel mai bun cântar inteligent din baia ta va fi un aliat important pentru a te menține la o greutate sănătoasă; există unele atât de avansate încât se sincronizează cu aparatele de exerciții fizice de acasă, astfel încât aparatele tale de sănătate vor fi la curent cu informațiile despre activitățile pe care le faci cu ele și, în același timp, îți vei monitoriza greutatea.

Probabil că ați auzit acele povești despre pierderea drastică în greutate, pentru ca după o vreme să ajungeți să vă îngrășați din nou, ba chiar să vă îngrășați mai mult decât ați pierdut. Acest lucru se întâmplă la aproximativ 40% dintre oameni; dar riscul acestei situații este redus atunci când aveți un cântar de precizie pe care vă puteți verifica zilnic greutatea.

Acest lucru a fost demonstrat într-un studiu în care 162 de persoane au dorit să își reducă grăsimea corporală. În cadrul cercetării, aceștia au fost puși să piardă 10% din greutatea lor inițială; apoi au fost împărțiți în două grupuri, primul grup și-a înregistrat zilnic greutatea cu ajutorul unui cântar, în timp ce celălalt nu a făcut acest lucru. La sfârșitul anului, toată lumea a pierdut aproximativ aceeași cantitate; diferența a apărut în anul următor, când participanții care și-au verificat greutatea au reușit să păstreze kilogramele pierdute, în timp ce celălalt grup a câștigat mai mult decât pierduse deja.

De aceea, cântarele inteligente atrag tot mai mulți utilizatori, iar cu acestea este mai ușor să înregistrezi și să controlezi greutatea, deoarece te vor avertiza atunci când există o creștere, atenționându-te să ai grijă de obiceiurile tale și să duci o viață mai sănătoasă.

Cel mai bun cântar inteligent

Care este cel mai bun cântar inteligent?

Pentru a cumpăra un cântar inteligent, primul lucru de care trebuie să ținem cont este prețul, în prezent acestea sunt scumpe, mai ales în comparație cu cântarele electronice tradiționale sau cu cântarele mecanice, care au prețuri semnificativ mai mici; totuși, această diferență de cost va merita datorită principalului avantaj pe care ni-l oferă cântarele inteligente , și anume că, înregistrându-ne zilnic greutatea, ne va fi mai ușor să ne stabilim un obiectiv și să îl atingem, deoarece putem cunoaște evoluția noastră constantă și putem simți cât de aproape suntem de atingerea obiectivului nostru.

În continuare veți citi care sunt cele mai bune mărci și modele de cântare de baie, având în vedere prețurile, avantajele, utilitatea, ușurința de utilizare, conectivitatea și multe altele; caracteristici care vă vor ajuta să știți care este cel care vi se potrivește cel mai bine și astfel să puteți face una dintre cele mai bune investiții în sănătate pe care le veți face în viața dumneavoastră.

Iată dintre cele mai bune cântare inteligente:

1. Cântar inteligent FitBit Aria

svg%3E

Vezi pretul Emag

Este un cântar inteligent care va ține evidența exactă a greutății dumneavoastră; vă măsoară procentul de grăsime corporală și indicele de masă corporală. Acesta măsoară 30,5 x 30,5 x 2,6 cm și cântărește 1,2 kg, fiind perfect pentru a se potrivi în orice spațiu din baie.

Cântarul este fabricat din metal, are un finisaj excelent și un afișaj cu LED care arată clar informațiile solicitate.

Dispozitivul se conectează automat la pagina fitbit.com personalizată, unde puteți să vă verificați istoricul și să vizualizați statisticile de progres pe un PC sau pe smartphone-ul.

Este ușor de configurat cu rețeaua dvs. wireless și poate recunoaște până la 8 utilizatori, fiecare utilizator putând alege ce informații să împărtășească cu ceilalți și ce nu, deoarece conturile pot fi protejate prin parolă.

Cântarul de aer Fitbit Aria Black,... vă va ajuta să vă atingeți obiectivele, urmărindu-vă progresul și menținându-vă motivația zilnică prin furnizarea de informații exacte despre sănătatea și condiția fizică.

Ce ne place:

 • Statisticile pentru greutățile înregistrate sunt încărcate automat.
 • Puteți stabili obiective cu greutate și plan zilnic de calorii.
 • Aplicațiile mobile care fac legătura cu echipamentul sunt gratuite.
 • Garanția este de un an.
 • Disponibil în alb și negru.
 • Cântarul este compatibil cu Mac sau PC.
 • Include patru baterii AA necesare pentru funcționare.
 • Este ușor de utilizat și de configurat.
 • Designul este modern și elegant.
 • Un raport calitate-preț excelent.

Ce nu ne place:

 • Capacitatea maximă de cântărire este de 158 kg.

2. Withings Smart Body Analyzer

svg%3E

Vezi pretul Emag

Versatilitatea se numără printre cele mai mari avantaje ale sale; este un cântar analitic și multifuncțional care măsoară greutatea, indicele de masă corporală, procentul de grăsime viscerală, ritmul cardiac și chiar cunoaște nivelul de salubritate din mediul înconjurător. Toate aceste informații sunt actualizate în aplicația gratuită Health Mate, unde puteți fi la curent cu evoluția obiectivului dumneavoastră.

Cântarul este ușor de configurat, datorită conectivității wireless rapide care îi permite să se conecteze rapid la dispozitive wireless ; fiind un cântar wifi care funcționează și cu bluetooth. Cântarul măsoară 32,5 x 32,5 x 2,3 cm și cântărește 2 kg.

Echipamentul este conceput pentru a fi utilizat de întreaga familie; până la opt utilizatori diferiți se pot controla cu acest cântar și pot gestiona un profil separat în care vor împărtăși datele pe care le decideți.

Una dintre cele mai inovatoare caracteristici ale acestui cântar este că, prin intermediul conexiunii sale, acesta face prognoze meteo, informându-vă despre cum va fi vremea dimineața și după-amiaza, inclusiv despre temperatura medie din timpul zilei.

Pentru a afla aceste informații trebuie doar să vă cântăriți dimineața, pentru că dacă o faceți noaptea, veți avea informațiile pentru ziua următoare.

Ce ne place:

 • Aplicația compatibilă cu echipamentul este disponibilă gratuit pentru iOS și android
 • Cântarul include cele patru baterii AAA necesare pentru funcționarea sa.
 • Echipamentul are atât conexiune wifi, cât și bluetooth.
 • Este ușor de configurat.
 • Vă va menține dorința de a vă atinge obiectivele prin analizarea progreselor înregistrate.
 • Disponibil în alb și negru.
 • Balanța este robustă și de bună calitate.
 • Intervalul de cântărire este de până la 180 kg.

Ce nu ne place:

 • Cântarul ar putea fi lent la detectarea ritmului cardiac în comparație cu un monitor tradițional de ritm cardiac.

3. 1byone smart scale

svg%3E

Vezi pretul Emag

Dimensiunile cântarului sunt de 28 x 28 x 2,4 cm și greutatea de 1,4 kilograme, echipamentul funcționează cu 3 baterii AAA incluse în produs. Are un afișaj cu LED-uri pe care puteți vedea clar informațiile afișate.

Acest cântar bluetooth măsoară greutatea, grăsimea viscerală, apa corporală, caloriile arse, masa musculară și masa osoasă a persoanelor care îl folosesc. Echipamentul este capabil să țină evidența unui număr nelimitat de informații despre utilizator și să transfere date prin Bluetooth, fiind compatibil cu iOS și Android.

Dispozitivul este compatibil cu aplicația 1byone Health App, care este ideală pentru stabilirea obiectivelor de pierdere în greutate și de grăsime corporală.

Ce ne place:

 • Materialele cântarului sunt de bună calitate.
 • Are o capacitate de cântărire de până la 180 kg.
 • Se măsoară în kilograme și lire.
 • Disponibil în alb.

Ce nu ne place:

 • Fără conexiune wifi.

4. Cântarul inteligent Withings

svg%3E

Vezi pretul Emag

Este compatibil cu Bluetooth și wifi și este conceput pentru a vă sincroniza măsurătorile cu aplicația Health Mate pentru iOS și Android, unde puteți vedea înregistrarea progresului dumneavoastră.

Transmiterea automată a datelor după fiecare măsurătoare, veți avea informații actualizate pe smartphone-ul.

Dispozitivul are dimensiunile de 32,51 x 32,51 x 1,78 cm și cântărește 2,3 kg; capacitatea maximă este de 180 kg greutate maximă.

Dispune de tehnologia Position Control, care realizează o măsurare precisă a indicelui de masă corporală și a greutății, astfel încât să vă puteți cunoaște starea și să vă stabiliți obiective sănătoase.

Brandul are o aplicație prin care vă puteți crea un cont personal și puteți vizualiza datele grafice ale măsurătorilor dumneavoastră, puteți vedea tendințele greutății și o puteți folosi ca antrenor personal.

Cântarul vă permite să gestionați până la opt profiluri, să păstrați informațiile individuale private, să le trimiteți prin e-mail medicului dumneavoastră sau să le distribuiți pe rețelele de socializare.

Ce ne place:

 • Conexiunea wifi este rapidă.
 • Baremul recunoaște utilizatorii.
 • Instalarea și configurarea sunt simple.
 • Balanța este robustă și de bună calitate.
 • Este disponibil în alb și negru.

Nu sunt acceptate:

 • Nimic de remarcat. Cântarul oferă ceea ce promite într-un mod satisfăcător.

5. Xiaomi Mi Smart Scale

svg%3E

Vezi pretul Emag

Acesta este un cântar inteligent modern de la prestigioasa marcă Xiaomi, care se caracterizează, de asemenea, prin raportul calitate-preț bun. Echipamentul are un design futurist, cu un ecran cu LED-uri pe care sunt afișate cifrele într-o dimensiune foarte bună.

Dimensiunile dispozitivului sunt de 30 x 30 x 2 centimetri și cântărește 1,6 kg. Cântarul este alimentat de patru baterii AA, care nu sunt incluse în preț.

Dispozitivul analizează greutatea, procentul de grăsime viscerală, procentul de apă, indicele de masă corporală, densitatea osoasă și musculară a până la 16 utilizatori, gestionând conturi independente și informații private.

Ce ne place:

 • Este ușor de configurat.
 • Design elegant și atractiv.
 • Cântarul măsoară în kilograme și lire.
 • Produsul este de o calitate excelentă.

Nu sunt acceptate:

 • Nimic de remarcat. Cântarul oferă ceea ce promite într-un mod satisfăcător.

Ce este un cântar inteligent?

Un cântar inteligent face parte dintr-un sistem complet care vă va permite să vă urmăriți sănătatea și condiția fizică. Aceste dispozitive urmăresc mai multe măsurători biometrice, inclusiv densitatea osoasă, procentul de apă, greutatea totală și procentul de grăsime corporală, pentru a numi doar câteva. svg%3E

Ce poate face un cântar inteligent?

Un cântar inteligent face mult mai mult decât să vă măsoare greutatea. Aceste dispozitive sunt concepute pentru a se integra cu un dispozitiv de urmărire a activității, cum ar fi FitBit, și cu aplicații de monitorizare a sănătății , permițându-vă astfel să creați o imagine mai completă și mai holistică.

Pentru a obține cea mai bună utilizare și integrare a unui cântar inteligent, trebuie să vă asigurați că alegeți unul care are conectivitate Wi-Fi pentru a sincroniza datele cu alte dispozitive inteligente de sănătate fără a fi nevoie ca cântarul să se afle în raza de acțiune a acestor dispozitive (așa cum ar fi necesar cu conectivitatea Bluetooth ).

Mai jos sunt prezentate câteva dintre caracteristicile disponibile pentru cântarele inteligente:

 • Urmărirea greutății individuale

Aceste dispozitive sunt capabile să urmărească greutatea fiecărui membru al familiei în parte, personalizând fiecare dată prin utilizarea smartphone-ului dumneavoastră.

 • Sincronizarea cu alte dispozitive

Au, de asemenea, funcția de sincronizare cu alte echipamente tehnologice inteligente din lumea fitness-ului. Unele aplicații bine cunoscute sunt Fitbit, Apple Health, Google Fit sau antrenorul de fitness, pe care le puteți asocia cu smartphone-ul dumneavoastră.

 • Înregistrează informații biometrice

Sunt capabile să înregistreze și alte informații biometrice, cum ar fi grăsimea corporală, procentul de apă, densitatea osoasă și chiar ritmul cardiac în repaus . Toate acestea se realizează prin intermediul unor impulsuri electrice ușoare trimise prin picioare (cunoscute și sub numele de analiză de impedanță sau măsurători de impedanță).

 • Activarea sau dezactivarea funcțiilor

Dacă sunteți însărcinată sau aveți un stimulator cardiac sau un alt dispozitiv medical implantat în corp, nu vă faceți griji. Aceste cântare au în cadrul funcțiilor lor capacitatea de a activa sau dezactiva măsurarea impedanței. Acest lucru se datorează faptului că persoanele cu această afecțiune ar trebui să evite impulsurile electrice utilizate pentru a colecta informații biometrice .

 • Creați o imagine mai detaliată a stării dumneavoastră de sănătate

Când sincronizați informațiile colectate de Fitbit sau de alte dispozitive de fitness , se creează o imagine mai detaliată a stării dumneavoastră de sănătate, care poate fi împărtășită cu profesioniștii din domeniul medical și cu consultanții în antrenamente sportive.

 • Ideal pentru sportivii profesioniști

Pentru pasionații de fitness și pentru sportivii profesioniști, aceste tipuri de cântare inteligente sunt echipamente ideale, deoarece unele modele pot fi sincronizate cu aplicațiile de urmărire și de antrenament, permițând includerea de date suplimentare, cum ar fi intensitatea antrenamentului, pragul de acid lactic , precum și alte statistici avansate.

 • Partajați datele privind pierderea în greutate pe rețelele de socializare

Prin intermediul acestor dispozitive și, bineînțeles, în funcție de modelul pe care l-ați ales, veți putea crea permisiuni personalizate pentru a partaja datele privind pierderea în greutate pe rețelele de socializare sau pe aplicații specifice.

Această funcție este destul de atractivă și utilă pentru fitness în grup sau chiar pentru o competiție ușoară între prieteni și familie. În cazul în care versiunea de cântar inteligent are această funcție, nu uitați să o activați.

Tipuri de cântare inteligente

svg%3E

Pe piață există multe tipuri de cântare din care puteți alege, iar atunci când lucrați din greu pentru a pierde în greutate, doriți să aveți un echipament precis de partea dumneavoastră.

Cu toate acestea, deși există multe mărci și stiluri din care puteți alege, există și câteva diferențe cheie în cadrul acestor cântare care vă pot ajuta să decideți care dintre ele se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. și care este cea mai potrivită pentru dvs. pentru a obține rezultatul dorit în ceea ce privește pierderea în greutate și alte funcții de sănătate. Prin urmare, vă sugerez să continuați să citiți această recenzie, deoarece chiar mai jos, voi afișa câteva informații utile despre aceasta.

Aceste tipuri de cântare sunt cele pe care le vedeți în cabinetele medicale și în sălile de sport. Acestea sunt structuri verticale mari, în care pacientul stă pe o platformă, iar apoi, prin intermediul unui mecanism, trebuie să vă echilibrați greutatea cu greutățile de deasupra. Cu alte cuvinte, greutățile din jurul piesei de sus trebuie mutate până când cântarul este echilibrat chiar în centru.

Aceste modele de cântare sunt mari și grele și, deși sunt precise, dacă nu aveți spațiul necesar pentru a amplasa una în casă, este mai bine să optați pentru o versiune mai mică, portabilă.

Acesta este modelul standard, care există dintotdeauna. Pur și simplu vă urcați pe cântar și stați pe platforma acestuia, care este conectată la un mecanism cu arc , care va fi comprimat de greutatea dumneavoastră, determinând deplasarea discului. Gravitația ajută la determinarea distanței până la care discul trebuie să se rotească, iar un ax va fi responsabil de direcționarea greutății.

În general, aceste dispozitive sunt destul de fiabile, dar se pot rupe dacă sunt folosite în mod excesiv sau incorect. De obicei, acestea au un simplu buton, un buton sau un alt mijloc de recalibrare.

Odată cu era digitală a apărut și scara digitală . Pur și simplu vă urcați pe un cântar, iar greutatea dumneavoastră este calculată și proiectată pe un ecran electronic. Acestea sunt adesea alimentate cu baterii, deși sunt disponibile și modele alimentate cu energie solară; cu toate acestea, în cazul în care sunt puțin încărcate, acestea pot citi incorect. Acestea au în plus un comutator de resetare în cazul în care există o problemă cu dispozitivul.

 • IMC și alte caracteristici

Cântarul digital oferă avantajul suplimentar al unor caracteristici care vă pot spune mai multe despre pierderea în greutate, cum ar fi Indicele de masă corporală (sau procentul de grăsime corporală, cunoscut sub numele de IMC = Indicele de masă corporală), masa musculară, conținutul de apă și multe altele. Aceste caracteristici suplimentare oferă o citire mai detaliată a corpului și a rutinelor dumneavoastră, care se va reflecta în mare măsură în greutatea dumneavoastră totală.

Atunci când vă concentrați asupra pierderii în greutate, cel mai puternic număr este IMC, deci acesta este procentul pe care trebuie să vă concentrați. De asemenea, trebuie să vă amintiți că greutatea poate varia în funcție de momentul zilei, de nivelul de apă din organism, iar în cazul femeilor, de hormoni , de menstruație și chiar de stres.

În cele din urmă, pot să vă spun că, indiferent de cântarul pe care îl alegeți, cheia este să vă asigurați că acesta funcționează corect și că este calibrat corespunzător, așa că urmați întotdeauna instrucțiunile care însoțesc echipamentul, astfel încât să știți că acesta va oferi date exacte.

Dacă doriți să urmăriți în mod special masa musculară și metabolismul bazal, un cântar digital de bună calitate se va dovedi a fi cea mai bună investiție. În plus, dacă ați constatat vreodată că echipamentul dvs. nu funcționează corect, puteți compara rezultatele greutății sale cu un cântar de la o sală de gimnastică și puteți investi într-un echipament nou, deoarece numai așa veți putea să vă atingeți în mod corespunzător obiectivele de slăbire.

Ce pot face aceste cântare inteligente?

În primul rând, trebuie să identificați parametrii pe care doriți să îi urmăriți. Pentru majoritatea oamenilor, acestea vor fi greutatea, IMC, metabolismul bazal și grăsimea corporală. Cei interesați de mai multe date pot căuta alți factori, cum ar fi masa corporală slabă, masa musculară și nivelul de hidratare.

Toate aceste cântare sunt compatibile cu mai mulți utilizatori și sunt capabile să recunoască în mod automat cine se află pe ea, evident pe baza diferențelor relative de greutate sau, uneori, pe baza profilurilor locale ale unei persoane, care pot fi transmise prin Bluetooth prin telefon.

Cu toate acestea, cântarul poate fi ușor confundat dacă există utilizatori cu greutate similară. Aceasta nu este o problemă serioasă, deoarece puteți oricând să schimbați manual profilul cu cel corect. Numărul de înregistrări de utilizator care pot fi stocate este cuprins între 8 și 16, ceea ce ar trebui să fie mai mult decât suficient.

Sunt cântarele inteligente cu adevărat precise?

svg%3E

Aproape toate cântarele de gradație pot avea o anumită marjă de eroare, dar în general doriți ca acestea să reprezinte destul de fidel greutatea și măsurile reale ale corpului dumneavoastră.

Impedanța bioelectrică poate fluctua în funcție de hidratare și de alți factori. Pe de altă parte, studiile au arătat că, deși măsurătorile individuale pot fluctua, tehnologia este, în general, acceptabilă pentru determinarea compoziției corporale pe o perioadă extinsă de timp.

De asemenea, rețineți că, dacă sunteți gravidă sau aveți un implant electric, cum ar fi un stimulator cardiac sau un defibrilator, nu trebuie să utilizați un cântar de impedanță bioelectrică.

Cu excepția scalei Under Armour , practic toate scalele sunt relativ precise și consecvente. Măsurătorile nu au fluctuat cu mai mult de o jumătate de kg în timpul perioadei de testare de trei săptămâni.

Aplicații compatibile cu cântarul inteligent

Datele înregistrate de cântar vor fi sincronizate cu o aplicație de pe telefonul dvs. inteligent. De acolo veți putea vedea tendințele privind greutatea și măsurătorile în timp.

De exemplu, există aplicații precum Under Armour Record , care se dorește a fi un ghișeu unic pentru tot ceea ce ține de fitness. Este compatibil cu diverse echipamente de la diferite companii de sănătate și fitness.

Aplicația Fitbit și aplicația MyFitnessPal se concentrează pe un ecosistem tehnologic care adaugă urmărirea cu servicii de nutriție, în timp ce Withings permite monitorizarea tensiunii arteriale cu ajutorul unui dispozitiv conectat la aplicația .

Pe scurt, dacă doriți să vă monitorizați zilnic prin intermediul unei aplicații, trebuie să cumpărați nu numai un cântar accesibil și de calitate excelentă, ci și unul pe care să îl puteți sincroniza.

O altă sugestie este că puteți descărca aplicația înainte de a cumpăra un dispozitiv și să vedeți dacă vă place.

Cum funcționează un cântar inteligent?

Prin intermediul acestor dispozitive veți putea în sfârșit să fiți inteligent atunci când vine vorba de a vă cântări. Dar de ce este necesar să fiți inteligent? Pur și simplu pentru că, atunci când vine vorba de sănătate, ar trebui să ne străduim întotdeauna să obținem tot ce este mai bun, iar aceste tipuri de cântare vă pot oferi informații suplimentare pentru a cunoaște caracteristicile fizice ale corpului dumneavoastră și pentru a determina dacă sunteți sănătos.

Așadar, dacă sunteți gata să începeți să faceți măsurători de greutate și să țineți evidența altor elemente legate de sănătatea dumneavoastră, iată câteva detalii pe care este important să le aveți în vedere atunci când primiți aceste dispozitive în casa dumneavoastră.

Ce este BIA în cazul cântarelor inteligente?

BIA este Analiza Impedanței Bioelectrice. Acest sistem canalizează curentul printr-o parte a corpului, iar cântarul în sine măsoară viteza cu care circulă curentul.

Poate că vă întrebați de ce devine această informație utilă? Pur și simplu, deoarece curenții electrici se deplasează cu viteze diferite prin anumite părți ale corpului, de exemplu:

 • Curge rapid prin mușchi și apă,
 • Dar, în schimb, grăsimea corporală și oasele îl fac să se deplaseze încet.

Fiecare dintre aceste caracteristici ale caroseriei va permite o anumită viteză. Prin urmare, cântarul poate determina cât de multă grăsime, mușchi și apă se află în corpul dumneavoastră și poate deduce diverse informații din aceste rezultate.

Pentru a realiza acest lucru, astfel de dispozitive încorporează un software, care utilizează ecuații care determină detaliile specifice ale corpului dumneavoastră. În general, cântarul are nevoie de următoarele informații:

După ce ați introdus aceste date manual, cântarul inteligent va putea genera date utile pentru controlul dumneavoastră prin analiza impedanței bioelectrice.

Cum să alegeți cântarul inteligent ideal?

Există multe produse disponibile la vânzare atât în marile magazine, cât și pe portalurile online , însă, indiferent de locul de unde vă achiziționați echipamentul vă recomand să renunțați la un model mai puțin costisitor, este mai bine să căutați cântare care să vă garanteze calitate și rezistență în materialele de construcție, precum și caracteristici de funcționalitate cu aplicații, opțiuni energetice, ușurință în utilizare etc. În acest sens, luați în considerare aceste sfaturi:

Asigurați-vă că alegeți un cântar cu un consum de energie excelent . Nu este recomandabil să schimbați bateriile în fiecare săptămână.

Căutați aplicații intuitive și ușor de înțeles. Încercați-le online sau urmăriți videoclipuri până când găsiți unul confortabil și ușor de utilizat. Unele au tendința de a oferi prea multe informații care pot fi mai degrabă greoaie decât utile.

Alegeți un cântar care se potrivește nevoilor dumneavoastră, astfel încât să nu plătiți pentru ceva ce nu veți folosi. Aceasta include numărul de utilizatori pe care îl poate gestiona echipamentul și dispozitivele pe care le puteți sincroniza. Nu uitați că nu toate cântarele inteligente oferă toate citirile menționate mai sus. Deci, găsiți unul care vă oferă ceea ce doriți să știți despre greutatea și greutatea corporală.

Beneficiile utilizării unui cântar inteligent

Dincolo de urmărirea greutății, există și alte beneficii pe care le puteți obține prin utilizarea unui cântar inteligent:

După cum am menționat mai devreme, urcatul pe cântar poate fi uneori neplăcut din punct de vedere psihologic, dar atunci când folosiți un dispozitiv inteligent, nu trebuie să vă uitați dacă nu vreți să o faceți. Chiar și așa, greutatea va fi înregistrată în aplicație, pe care o puteți consulta și împărtăși ulterior cu medicul dumneavoastră.

 • Urmărirea greutății în timpul și după sarcină

Cu acest tip de echipament, acum este mult mai ușor să urmăriți greutatea în timpul și după sarcină. Știu că multora nu le place să se confrunte cu aceste cifre, dar imaginați-vă cât de rău ar putea fi dacă hormonii corpului dumneavoastră sunt în fluctuație în timpul sau după ce purtați un copil.

Unul dintre cântarele mele inteligente preferate, Healthkeep, poate fi găsit pe Amazon la un preț de aproximativ 80 de euro și are o funcție numită pregnancy mode care ascunde greutatea dvs. de pe cântar în timp ce înregistrați pe aplicație. Acest mod dezactivează, de asemenea, funcțiile de compoziție corporală, pe care femeile însărcinate, precum și persoanele cu dispozitive implantate, cum ar fi monitoarele de ritm cardiac, sunt adesea sfătuite să nu le folosească.

 • Creșteți motivația

Dacă familiei dvs. îi place tehnologia, încorporarea unui cântar inteligent poate face distractiv să începeți să urmăriți greutatea, sau cel puțin să vă motivați să începeți o rutină de exerciții în care la sfârșitul zilei puteți monitoriza progresul. Având o jucărie nouă în casă ar putea da tuturor impulsul de care au nevoie pentru a începe să se urce pe cântar în fiecare zi.

 • Copiii pot deprinde obiceiuri bune

Dacă toată lumea de acasă se urcă zilnic pe cântar și se generează o evidență care să arate acest lucru, copiii vor înțelege ce înseamnă să creeze un obicei din practicile de monitorizare a greutății lor. Crearea unor obiceiuri bune este cheia unei vieți sănătoase.

 • Sincronizare cu dispozitivele de urmărire a activității fizice

Dacă utilizați deja un dispozitiv de urmărire a activității fizice, cumpărarea cântarului inteligent vă va oferi mult mai multe informații despre cum să vă desfășurați corect activitățile, de exemplu: timpul de somn și modul în care consumul de alimente vă afectează greutatea. În prezent, există cântare care funcționează cu dispozitive de urmărire fabricate de Fitbit, Garmin, Polar, Withings, Nuyu, și Pivotal Living, aplicații concepute de etichete cunoscute.

 • Cântare de antrenament

În timp ce mulți oameni doresc să își urmărească greutatea și numărul de pași pe care îi fac într-o zi pentru a avea o idee mai bună despre starea lor de sănătate, alții sunt mai entuziasmați să urce pe cântar în fiecare dimineață. Mă refer la atleți, sportivi și persoane care se antrenează în mod regulat. Aceștia vor dori un cântar care nu numai că are caracteristici excelente, dar le poate facilita monitorizarea rutinei prin intermediul altor aplicații și instrumente.

În cadrul recomandărilor mele individuale și pentru persoanele care sunt în formă fizică bună și cărora le place marca de ceasuri Polar, veți descoperi că există trackere pentru alergători și oameni de fitness care vor vedea în Polar Balance un ceas ideal.

Cântarul în sine nu are un factor de uimire, dar aplicația complementară Flow este superbă. Acesta face sugestii specifice în fiecare zi cu privire la ceea ce puteți face pentru a vă atinge obiectivul de greutate, cum ar fi să mâncați cu patru uncii de pizza mai puțin sau să alergați minute în plus. Flow este una dintre cele mai intense aplicații de urmărire a corpului și a sănătății, deoarece calculează intensitatea antrenamentului zilnic, pragul și urma de acid lactic și așa mai departe.

Dar nu intrați în panică, dacă sunteți încă la început cu rutina de exerciții pentru pierderea în greutate, poate că un cântar inteligent cu Wi-Fi vă va face experiența de utilizare mai ușoară.

Femeile care se întâlnesc sau care ar putea rămâne însărcinate au nevoi unice atunci când vine vorba de urmărirea greutății lor.

În plus, multe femei aflate într-o stare nu doresc măsurători de impedanță, care, după cum am văzut, sunt efectuate prin intermediul unor impulsuri electrice ușoare trimise prin picioare pentru a estima compoziția corporală (adică grăsimea corporală, densitatea osoasă și procentul de apă). Persoanele care au un dispozitiv de sănătate implantat sunt, de asemenea, avertizate să nu utilizeze cântare de impedanță.

În timp ce unele cântare acceptă măsurători de impedanță și au opțiunea de a le dezactiva, un model precum QardioBase 2, este capabil să ofere un mod complet de urmărire a sarcinii. Atunci când este activată, impedanța este dezactivată, iar cântarul afișează o față fericită de fiecare dată când îl apăsați, în loc să afișeze greutatea dumneavoastră în cifre.

Aplicația mobilă de însoțire Qardio ajută proaspetele mămici să revină la greutatea de dinainte de sarcină . Încet, bineînțeles, atâta timp cât acesta este obiectivul dumneavoastră.

S-ar putea să nu fiți surprins să observați o corelație directă între preț și rating. Cele mai bune cântare inteligente costă cu siguranță mai mult. Ceea ce face ca aceste dispozitive să fie mai scumpe este suportul pentru sincronizarea Wi-Fi și timpul și energia investite în crearea unei experiențe funcționale excelente pentru o aplicație.

Cel mai ieftin și mai acceptabil cântar ar putea fi completat de eticheta Healthkeep și costă mai puțin de 20 de euro; are mai puține caracteristici și mai multe limitări, dar este totuși un bun instrument pentru început. Alte modele mai bine cotate costă în jur de 160 de euro. În cele din urmă, aș spune că, înainte de a investi într-un cântar inteligent, intervalul de preț acceptabil este între 110 și 140 de euro.

De ce să alegem un cântar inteligent

În trecut, dacă aveam un cântar în baie, îl foloseam doar pentru a ne cântări din când în când, sau doar în acele ocazii în care mâncam desertul dorit care ne aducea la fel de multe calorii ca și o conștiință vinovată.

În zilele noastre, tehnologia poate face orice, iar cântarul care ne controlează greutatea nu face excepție de la această inovație. Cântarele de astăzi, pe lângă măsurarea volumului nostru, măsoară grăsimea, indicele de masă corporală, masa osoasă și multe altele, unele au conexiune bluetooth, iar altele au wifi.

Aceste dispozitive moderne, care se află pe piață doar de câțiva ani, vor trimite datele către smartphone-ul dumneavoastră sau către pagina personală de sănătate, iar unele includ aplicații pentru a vă verifica și a vă urmări progresul, ceea ce va servi drept motivație pentru a continua să vă mențineți obiceiurile sănătoase.

La fel ca și cântarele digitale de buzunar , cu ajutorul cărora puteți măsura și consuma porții adecvate de alimente, cântarele inteligente pentru baie sunt concepute pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivul de pierdere în greutate; astfel, cele două se completează foarte bine.

Diferențe între cântarele Bluetooth și Wifi

Există cântare electronice care dispun de ambele tehnologii, altele se ocupă doar de conectivitatea Bluetooth sau Wifi.

Cântarele Bluetooth sunt bune cu transferul de date, mai ales dacă este pentru smartphone, atâta timp cât distanța dintre cele două dispozitive nu depășește 10 metri aproximativ, caracteristicile sale sunt mai de bază, iar prețul este mai accesibil.

Cântarele Wi-Fi sunt mai flexibile în ceea ce privește conexiunea, putând transfera date către dispozitive aflate la o distanță de până la 30 de metri, oferă o comunicare mai rapidă, o tehnologie mai bună și mai multe avantaje și, prin urmare, prețurile sunt mai mari decât cele ale cântarelor bluetooth .

Cântarele inteligente Wifi: aliatul tău în pierderea greutății și a grăsimii corporale

Procesul de pierdere în greutate este un lucru complex, atunci când începi un program și începi să pierzi câteva kilograme, pierzi de fapt mușchi, țesut, apă și grăsime.

Pentru majoritatea oamenilor, cea mai eficientă pierdere în greutate și cea care li se potrivește cel mai bine este atunci când pierd doar grăsime.

Dacă folosiți un cântar inteligent , acesta ar putea să vă măsoare greutatea, procentul de grăsime corporală și chiar nivelul de hidratare din corpul dumneavoastră. Acest lucru vă va oferi informații exacte despre greutatea dvs. reală și despre procentul de grăsime corporală pe care doriți cu adevărat să îl pierdeți; evitând să luați în calcul pierderea de greutate datorată deshidratării, care este un dezavantaj care tinde să inducă în eroare, deoarece aceste grame pierdute sunt recuperate automat prin oferirea corpului dvs. a lichidului de care are nevoie.

De unde să cumpăr un cântar inteligent cu wifi?

Unde să cumpărați un cântar inteligent depinde dacă preferați să îl cumpărați personal sau online. Magazine precum MediaMarkt, Carrefour, Alcampo, sunt câteva dintre locurile în care puteți merge pentru a vedea tipurile de cântare, funcțiile sau dimensiunile acestora. Dacă ați definit deja scara pe care doriți să o luați acasă, o puteți face prin intermediul unor pagini precum Amazon, unde există o mare varietate de modele și mărci, există și site-urile MediaMarkt sau PC Componentes.

Întrebări frecvente

Informațiile privind sănătatea sunt una dintre cele mai importante și mai protejate date pe care le putem colecta despre noi înșine. Acesta este motivul pentru care cântarele inteligente au fost concepute ținând cont de sensibilitatea acestor informații.

Prin urmare, gândindu-mă la unele preocupări care pot apărea odată cu utilizarea acestor tehnologii, voi comenta unele îndoieli care există adesea cu privire la utilizarea acestor dispozitive.

Sunt periculoase cântarele inteligente?

Aceste dispozitive inteligente care măsoară informațiile biometrice prin analiza impedanței trimit impulsuri electrice ușoare prin picioare. Orice cântar cu caracteristici de impedanță sau listat ca fiind un cântar de impedanță nu trebuie utilizat de femeile însărcinate sau de persoanele care au un dispozitiv medical implantat, cum ar fi un stimulator cardiac.

După cum am văzut, multe modele permit utilizatorului să dezactiveze funcțiile de măsurare a impedanței, dar nu toate cântarele inteligente o fac. Dacă aveți un dispozitiv medical implantat sau sunteți însărcinată sau intenționați să rămâneți însărcinată, verificați cu atenție dacă cântarul pe care îl achiziționați poate permite modul dezactivat. Vă sugerez, de asemenea, să vă consultați medicul de familie, care vă va putea oferi sfaturi suplimentare și recomandări de sănătate.

Poate un hacker să acceseze informațiile despre greutatea și sănătatea mea prin intermediul cântarului meu inteligent?

Un cântar inteligent activat prin Wi-Fi accesează aceeași rețea Wi-Fi de acasă care este utilizată și de dispozitivele dvs. inteligente, cum ar fi tabletele și smartphone-urile. Prin urmare, cel mai bun mod de a asigura securitatea oricărui dispozitiv care se conectează la rețeaua Wi-Fi este de a o securiza cu parole complexe și de a permite numai conexiuni sigure.

Care este cel mai bun moment pentru a utiliza un cântar inteligent?

Cel mai bun moment pentru a vă măsura greutatea este dimineața, deoarece a trecut suficient timp pentru a digera ultimele alimente, ceea ce face ca numărul să fie mai precis.

Surse:

Eficacitatea unei intervenții zilnice de pierdere în greutate de auto-cântărire folosind cântare inteligente și e-mail - The Obesity Society

Concordanța dintre măsurarea cântarului 'inteligent' la domiciliu și greutatea corporală măsurată în persoană - Știința și practica obezității