Capsator de birou

mejor-grapadora-de-oficina

Cel mai bun capsator de birou este cel care ne ajută în proiectele și sarcinile noastre zilnice, fie că este vorba de a lega documente, cabluri care zac prin casă sau chiar de a ne tapița mobila uzată. Utilizarea lor se extinde de la domiciliu la birou, de la sala de clasă la atelierul de artă. Sunt instrumente funcționale, convenabile și, odată ce folosim unul, devine foarte greu să ne lipsim de el.

Originea capsatorului datează din secolul al XVIII-lea, când unealta a fost primită în dar de regele Ludovic al XVII-lea al Franței; la acea vreme, fiecare capsă era perforată cu numele insignei regale. De-a lungul anilor și datorită utilizării din ce în ce mai frecvente a hârtiei, acest instrument metalic a ajuns să fie folosit de tot mai mulți oameni și a devenit indispensabil pentru viața modernă.

Aproape sigur aveți un capsator acasă sau la locul de muncă. Dacă vechiul dvs. capsator a fost deteriorat de utilizarea intensă și căutați să cumpărați unul nou pentru a-l înlocui, puteți arunca o privire la această comparație și vă puteți face o idee mai bună despre ce aveți nevoie la acest tip de instrument de birou.

Cele mai bune capsatoare de birou

Care este cel mai bun capsator de birou?

Dacă de fiecare dată când trebuie să pui laolaltă foi de hârtie la birou constați că colegul tău a dus capsatorul de birou înapoi în cabina lui și ți-a lăsat un bilet pe care scrie îmi pare rău lângă o cutie de agrafe de hârtie, atunci este timpul să cumperi unul pe care să îl poți ține ascuns de ochii tuturor, evitând astfel viitoarele certuri cu colegii tăi de serviciu.

Cea care vă va fi cea mai utilă este cea care are cele mai multe capse în magazie, pentru a evita reumplerea constantă. De asemenea, este important ca aceasta să aibă o capacitate de performanță în funcție de numărul de coli care urmează să fie capsate și, bineînțeles, este vital ca aceasta să aibă adâncimea exactă pentru a lega cantitatea de hârtie de care aveți nevoie.

Materialul, indiferent dacă este doar metalic sau are mânere și o bază din cauciuc, poate fi factorul determinant în decizia dumneavoastră. Dacă nu aveți de gând să mutați capsatorul de pe birou, o bază de cauciuc antiderapantă și o structură cu piese din plastic este o opțiune bună, dar dacă aveți nevoie ca acest instrument de birou să fie mai portabil, s-ar putea să nu fie necesar, în afară de greutatea redusă și rezistența la eventualele căderi.

Iată dintre cele mai bune capsatoare de birou:

1. Capsator LandHope Heavy Duty

513VX9YuXIL

Vezi pretul Emag

Poate fi foarte enervant să trebuiască să reîncarci capsatorul la birou din când în când, dacă sunt multe documente de capsat. Problema poate fi mai gravă dacă grosimea foilor care urmează să fie capsate este foarte mare.

În acest caz, acest model vi se va potrivi de minune, deoarece poate perfora până la 20 de coli deodată. Are profunzimea necesară pentru asta. Acesta reduce efortul cu până la 60%, astfel încât puteți uita de durerile de mâini și degete, care sunt tipice pentru această sarcină repetitivă.

În plus, construcția complet metalică înseamnă că poate rezista la impactul și forța necesară pentru a capsa o mulțime de hârtie, carton dur și chiar carton. Fără grija ruperii sau a deformării din cauza presiunii și fără blocaje enervante, vă veți face treaba mai eficient.

2. Capsator de birou de tip clește Tacwise 1213

41gR-6N029L

Vezi pretul Emag

Deși acțiunea acestui capsator este lină, nu vă lăsați păcăliți de acest lucru, deoarece este puternic și robust. Aceasta ușurează capsarea și funcționează nu numai pentru foi de hârtie la birou, ci și pentru ambalarea și închiderea cutiilor de carton, inclusiv carton ondulat. Este, de asemenea, foarte ușor de sigilat saci poștali și saci. Așadar, dacă trimiteți multă corespondență, aceasta ar putea fi opțiunea dumneavoastră.

Este fabricat din oțel pentru a rezista la presiune și, bineînțeles, la căderile care pot apărea adesea în timpul utilizării. Cele două vârfuri incluse o fac mai versatilă la capsarea diferitelor tipuri de materiale.

3. Capsator Petrus 44794

41JG713Xi8L

Vezi pretul Emag

Capsatoarele sunt instrumente esențiale în orice birou și casă și sunt întotdeauna însoțite de alte produse și ustensile de lucru, așa că este întotdeauna o idee bună să găsești unul bun care să se potrivească cu tot ce ai la îndemână. Această marcă oferă mai multe culori din care puteți alege, iar un capsator albastru drăguț poate adăuga o notă de eleganță spațiului de lucru.

Dacă estetica este un aspect care vă interesează, acest Petrus este o alternativă bună datorită designului său plăcut. Desigur, este, de asemenea, convenabil pentru că poate perfora și lega până la 30 de coli, deci nu este deloc un performer rău. Ca prespapier este grozav pentru că este robust, așa că îl puteți folosi și ca prespapier.

4. Capsator de birou Novus B 7A

41MESOyv+vL

Vezi pretul Emag

Pentru cei cărora le place să evite efortul inutil, acest capsator poate fi foarte util. Cu un singur deget și puțină presiune, puteți induce impactul de perforare și capsa până la 8 coli deodată. Designul este frumos și poate fi combinat cu restul mobilierului de birou sau de birou pe care îl aveți acasă.

Pentru a reîncărca cu capse, se deschide din față, ceea ce face sarcina mai convenabilă și, cum nimic nu este mai enervant decât un capsator blocat, acesta are un sistem anti-blocare pentru a evita acele blocaje enervante.

Hârtiile nu vor zbura de pe masă dacă folosiți acest model și ca împingător de hârtie. Greutatea sa este de 550 g. Puteți să o plasați într-un loc ușor accesibil și să o păstrați acolo ori de câte ori aveți nevoie să capsați documente. Un alt lucru bun la acest model este că, dacă aveți nevoie să capsați un document mai târziu, puteți utiliza modul de capsare deschis sau temporar, care este mai puțin puternic și fixează ușor hârtiile.

5. Capsator de birou 5 stele

Pentru capsarea documentelor mai groase

41zmx0D1l2L

Vezi pretul Emag

Acest capsator de birou negru, practic și convenabil, este fabricat din materiale de bună calitate, este foarte solid și leagă foi de hârtie, carton și alte materiale ușoare.

Capsează grosimi mari de până la 100 de coli cu o singură apăsare, suportă capse mai mici, adâncimea de intrare a hârtiei este de 70 mm și este disponibilă în negru.

6. Capsator gros Rapesco X5-90ps

Cu dispozitiv de reglare a marjei

41h9Nhpb8JL

Vezi pretul Emag

Marca Rapesco prezintă acest capsator de mare rezistență care vă va permite să capsați cu 60% mai puțin efort. Numeroasele comparații îl fac să fie preferatul utilizatorilor, deoarece are o structură metalică foarte rezistentă și o putere de până la 5 ori mai mare decât a concurenței.

Datorită mecanismului său intern inovator, nu va mai trebui să vă aplecați pentru a lega acel teanc de hârtii groase de pe birou. Cu o singură apăsare, veți obține cele mai bune rezultate acasă, la birou sau la școală.

Este de culoare neagră, are o dimensiune bună și capsează până la 90 de coli deodată. Folosește capse de 923/8-12 mm, care sunt incluse. Este practic, ușor de manevrat și este prevăzut cu un dispozitiv de reglare a marjei pentru a ușura procesul.

Este fabricat din fier cromat cu carcasă și bază din plastic, este prevăzut cu benzi de cauciuc pe partea inferioară pentru a nu aluneca în timp ce îl folosiți, are un preț redus, dimensiunile sale sunt 20 x 16 x 5, cântărește 706 g, iar banda de capse are o lungime de 5,3 mm.

7. Esselte Leitz 10510628

Model clasic

419oP+HjyaL

Vezi pretul Emag

Acest capsator cu clește eficient este cel mai bine vândut model și este preferat de toate florăriile din lume. Este perfect pentru aceste meșteșuguri. Designul său clasic atractiv cu nicovală reglabilă o face ideală atât pentru capsarea deschisă, cât și pentru cea închisă.

Este solidă, ușor de manevrat, capsează peste 110 coli fără dificultate, ideală pentru servicii poștale, magazine, birouri și, bineînțeles, pentru uz casnic. Este disponibil în argintiu, este destul de accesibil și are o garanție de 5 ani.

De ce să folosiți un capsator de birou?

Capsarea este cea mai frecventă formă de legare folosită în prezent în lume. Capsatoarele disponibile în comerț sunt utilizate pentru o mare varietate de proiecte, cum ar fi păstrarea documentelor organizate, tapițarea mobilei, restaurarea acoperișurilor etc. Acestea sunt cele mai bune instrumente pentru aceste sarcini, deoarece pot fi utilizate într-o mare varietate de aplicații. Acestea sunt cele mai bune instrumente pentru aceste sarcini datorită simplității și caracterului lor practic.

Sunt, de asemenea, foarte populare în industria de tipărire a cărților, în florărie, în remodelarea casei și în crearea de broșuri mici. Pe scurt, aceste instrumente au rolul de a ne face viața de zi cu zi mult mai ușoară și mult mai organizată.

Considerații înainte de a cumpăra un capsator de birou

mejor-grapadora-de-oficina

Există câteva considerente de care trebuie să țineți cont înainte de a investi bani într-un capsator. Caracteristicile, designul, funcțiile, dacă este manuală sau electrică, capacitatea de încărcare a capselor, adâncimea la care perforă foile... totul contează în momentul cumpărării, pentru că toate acestea împreună vor determina cât de utile sau nu vor fi aceste instrumente pentru noi.

Ce ai de gând să capsezi?

Asigurați-vă întotdeauna că știți ce fel de hârtie sau material capsați. Diferitele mașini de capsat disponibile în prezent sunt capabile să capseze diferite cantități de hârtie. Există cele manuale, care sunt folosite în general acasă sau la birou, și cele electrice, care sunt capabile să capseze zeci de coli de hârtie dintr-o singură lovitură.

grapas-para-grapadora-de-oficina

De asemenea, nu uitați că există diferite dimensiuni și lungimi de capse. Asigurați-vă întotdeauna, înainte de a cumpăra, că capsatorul dumneavoastră poate suporta adâncimea de capsare de care aveți nevoie. Uneori, cele care au forma unui clește nu sunt suficiente pentru a ajunge la materialul în cauză.

Unele de pe piață pot fi atât de puternice încât sunt capabile să penetreze lemnul, dar pentru aceste tipuri de materiale și pentru categoriile superioare de bricolaj există capsatoare mai specializate, pneumatice, în formă de pistol, care pot face o serie de lucruri, inclusiv tapițerie. În aceste cazuri, ele pot fi chiar mai eficiente decât un ciocan.

În ceea ce ne privește aici, este vorba despre sarcini mai simple decât lemnul, vorbim despre hârtie și documente de birou.

Care sunt nevoile dumneavoastră viitoare?

Întotdeauna ar trebui să vă asigurați că aveți în vedere nevoile viitoare de capsare. Aceste produse trebuie să fie folosite foarte frecvent la locul de muncă, așa că este important să luați în considerare achiziționarea unui capsator profesional. Deși pot costa puțin mai mult, nu uitați că este mai bine să investiți într-un singur produs care să vă satisfacă toate nevoile, decât să cumpărați un capsator mai mic, mai puțin scump sau de proastă calitate, care se poate rupe după câteva săptămâni de utilizare.

Care va fi volumul zilnic de capsare?

Tipul de capsator pe care îl cumpărați va depinde, desigur, de volumul de capse pe care intenționați să le utilizați și de viteza de capsare de care aveți nevoie. Testele efectuate de-a lungul anilor sugerează că un capsator manual este capabil să vă rezolve perfect eventualele nevoi de acasă sau de la birou. Pe de altă parte, dacă credeți că veți avea nevoie de un capsator de zi cu zi rapid și foarte puternic, atunci opțiunea electrică este ideală pentru dumneavoastră.

În realitate, este vorba de strângere, de faptul că impactul realizează strângerea suprafețelor care urmează să fie îmbinate, nu-i așa? Și că se face într-un mod practic, fără prea mult efort. Și apropo de efort, există modele cu sisteme de lucru diferite.

Tipuri de capsatoare

S-ar putea să vă simțiți puțin confuz sau copleșit atunci când cumpărați un capsator de birou din cauza diverselor modele disponibile astăzi. De exemplu, capsatoarele electrice sunt folosite fără a necesita o presiune mare, cele mai robuste au cea mai mare capacitate de coli, cele portabile pot încăpea cu ușurință într-o valiză și lista poate continua la nesfârșit.

mejores-grapadoras-de-oficina

Să examinăm mai jos cele mai populare tipuri, astfel încât să puteți face o alegere înțeleaptă.

Cu un model ca acesta, care vine cu un cablu, nu va trebui să aplicați nicio forță în afară de a o porni și, în plus, veți avea capacitatea de a lega 80 de coli sau mai mult într-o clipă. Dacă intenționați să o folosiți intensiv, cu multe coli, atunci veți avea nevoie de una cu cartușe care să conțină cel puțin 5.000 de capse, ceea ce va prelungi timpul dintre reîncărcări. De asemenea, veți avea nevoie de un nit plat pentru ca hârtiile să fie stivuite uniform.

Pentru utilizarea individuală, este important să țineți cont de spațiul disponibil pe birou. Dacă biroul dvs. este mic sau aglomerat, poate doriți să luați în considerare achiziționarea unui capsator mai mic, dar la fel de puternic. De asemenea, trebuie să știi că există capsatoare electrice care nu au nevoie de cablu, deoarece folosesc baterii, sunt mici și pot fi plasate oriunde fără a ocupa o suprafață mare.

 • Capsatoare de mare capacitate

Acest tip este ideal pentru capsarea și fixarea documentelor cu multe coli. Pentru sălile de copiere, papetărie și alte spații comune, este posibil să doriți să luați în considerare modelul cu cea mai mare capacitate de 215. Unele sunt concepute astfel încât să nu necesite multă prindere, iar altele sunt prevăzute cu opțiuni soft-touch, care fac capsarea mai confortabilă.

Potrivit cumpărătorilor, o altă caracteristică foarte importantă de luat în considerare este performanța fără blocaje. Cu siguranță nu doriți ca capsatorul să se blocheze chiar înainte de întâlnirea importantă de la birou și să nu vă lase să vă aranjați caietele de contabilitate, făcându-vă să arătați prost în fața tuturor colegilor. Luați întotdeauna în considerare sugestiile experților.

Există trei tipuri diferite de capsatoare de birou: capsatoare cu clemă, capsatoare de birou și capsatoare portabile. Care dintre ele este cea mai convenabilă pentru dvs.? Răspunsul constă în faptul că doriți să o luați cu dvs. la drum sau să o lăsați pe biroul de acasă sau de la birou.

Capsatoarele cu prindere au mânere mai moi, mai durabile și sunt mult mai ușoare, capsatoarele de birou sunt mai mult destinate utilizării zilnice, iar capsatoarele portabile sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni, astfel încât să încapă în serviete sau chiar în poșetă.

Capsatoare speciale

Există și alte tipuri de capsatoare cu caracteristici foarte speciale, să aruncăm o privire la unele dintre ele și la avantajele lor.

 • Capsatoarele verticale economisesc spațiu.
 • Capsatoarele cu jumătate de bandă conțin numai 105 capse.
 • Capsatoarele cu efort redus oferă ușurință și confort la capsare.
 • Cele la modă oferă un aspect elegant și modern.

În ceea ce privește produsele de bază:

 • Capsele standard vor funcționa în orice capsator standard.
 • Capsele premium oferă performanțe superioare și previn blocajele.
 • Capsele Crown sunt utilizate numai în capsatoare specializate care oferă o putere de prindere sporită.
 • Capsatoarele de înaltă rezistență sunt capabile să țină împreună un număr mare de coli.

Avertismente la utilizarea unui capsator de birou:

 • Deoarece poate fi extrem de dureros, este mai bine să vă țineți degetele și alte extremități departe de orificiul de injectare a capsei pentru a evita rănirea. Nu uitați că acest aparat are o intenție de bătut în cuie și nu doriți să vă atașați nicio parte a corpului de nimic.
 • Niciodată nu vă capsează vreo parte a corpului. Evident, nu-i așa? Dar pentru orice eventualitate.
 • Nu folosiți capsatorul pe nicio ființă vie, pe lângă faptul că este crud, capsarea cuiva poate deveni o infracțiune.
 • Țineți-l departe de ochii dumneavoastră.

[evaluări].