Carcase pentru calculatoare

mejor-caja-de-ordenador

A avea un calculator bun nu este singurul lucru care contează. Adevărul este că achiziționarea plăcii de bază, a plăcii grafice și a altor componente nu este suficientă, ci este important să cumpărați și cea mai bună carcasă de calculator. Această parte este esențială, deoarece este locul în care toate componentele sunt adăpostite corespunzător pentru a le proteja de praf, murdărie, umiditate și multe altele. Amintiți-vă că nimeni nu dorește să aibă un PC deschis.

De asemenea, acestea vă protejează urechile de zgomotul emis de procesoare, indiferent dacă sunt i3, i5, i7 sau de la orice alt producător, precum și de ventilatoarele calculatoarelor dumneavoastră. De asemenea, acestea sunt ideale pentru a vă asambla calculatorul pe părți, astfel încât să aveți exact componentele pe care le doriți organizate așa cum le doriți.

 

Cele mai bune carcase de calculator

Care este cea mai bună carcasă de calculator?

Alegerea celui ideal nu este o sarcină ușoară și trebuie să țineți cont de o serie de aspecte foarte importante, cum ar fi caracteristicile componentelor, capacitatea acestora, numărul de ventilatoare, spațiul pentru antena WiFi și multe altele.

Vă vom spune mai multe despre asta mai târziu, dar deocamdată vom vorbi despre cele mai populare modele de pe piața și la prețuri mici, cum ar fi cele incluse în următoarea listă de comparație .

Iată cele mai bune carcase de calculator:

1. Nox NXHUMMERMCB Carcasă pentru computer de birou

Uimitoare, elegantă și populară

31xdZppv1IL

Vezi pretul Emag

Aceasta este o carcasă neagră cu factor de formă ATX sau micro ATX, care vine de asemenea cu cele două ventilatoare incluse, precum și cu spațiu izolat pentru sursa de alimentare și hard disk.

De asemenea, este prevăzut cu un port USB 3.0 pentru cele mai rapide viteze de transfer de date și poate găzdui plăci grafice mari și puternice.

Oferă, de asemenea, o protecție incredibilă împotriva prafului, deoarece este prevăzut cu un filtru magnetic pe capacul superior. Are o bună gestionare a cablurilor și o notă de lux cu luminile LED externe.

2. Carcasă de calculator pentru jocuri Mars Gaming MC416

Un design de pe altă planetă

41cNviMn1lL

Vezi pretul Emag

Această carcasă are un design asemănător cu cel al renumitelor laptopuri Alienware și are același scop: este pentru jocuri.

Dispune de iluminare cu LED-uri roșii, factor de formă ATX și capacitatea de a găzdui 2 ventilatoare de până la 153 mm. De fapt, acesta este deja prevăzut cu un ventilator de 12 cm instalat.

Include 4 porturi USB, cititor de carduri multiple și un capac frontal convenabil care ascunde și protejează locașul porturilor și cititorul. În același timp, este fabricat din aliaj armat, astfel încât este foarte rezistent și durabil.

3. Aerocool DSCUBEPK

Pentru fetele pasionate de calculatoare

41F3AYHKNAL

Vezi pretul Emag

Acesta este un model ATX roz , ideal pentru fetele jucătoare, deși este disponibil și în versiunea neagră pentru băieți. Acesta oferă avantaje bune în ceea ce privește sunetul și protecția, deoarece are un flux de aer intern excelent și este silențios.

Are patru sloturi de expansiune, porturi USB 2.0 și 3.0, astfel încât să puteți continua să utilizați vechile unități flash și să profitați de noile tehnologii de mare viteză.

Oferă audio HD, cântărește doar 7 kg și are filtre de alimentare.

4. NZXT CA-S340MB-GB

Ventilație și aspect excelente

41KO4PBVG3L

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unor modele transparente de bună calitate , le-ați găsit. Această cutie are un panou din plastic translucid care vă permite să vedeți componentele interne în acțiune.

Este, de asemenea, compatibilă cu plăcile de bază ATX, micro ATX și mini ATX, în timp ce carcasa exterioară este o combinație foarte atractivă și atrăgătoare de negru și albastru regal. Acesta este prevăzut cu un sistem de răcire cu lichid și un ventilator de 161 mm.

Factorul de formă mid-tower este fabricat din oțel SECC și plastic ABS fiabil. NOX NXCBAYSX

Dimensiuni bune și posibilități de extindere

513HsqKbEpL

Vezi pretul Emag

Acest excelent model de turn are un design mai simplu decât cele anterioare, dar încorporează și lumini LED albastre care dau o impresie de impozanță și de calitate.

Și există și vești bune pentru gameri, deoarece include porturi USB 3.0 de mare viteză și posibilitatea de a instala până la 6 ventilatoare pentru a răci în mod adecvat componentele de calculator cu consum mare de energie de care au nevoie.

Acesta conține, de asemenea, un filtru de praf și spațiu pentru discuri de 8,8 cm sau 6,3 cm. Este de dimensiuni medii și poate găzdui plăci grafice lungi.

 

Ce este o carcasă de calculator?

mejor-caja-de-ordenador

O carcasă de calculator funcționează pur și simplu ca un fel de suport care ține toate componentele computerului dumneavoastră într-un mod organizat și eficient, cum ar fi placa de bază, hard disk-ul, unitatea optică și multe altele. Un alt avantaj bun al achiziționării acestor carcase este faptul că, de obicei, ele sunt livrate cu o sursă de alimentare.

În același timp, pe unele site-uri puteți vedea că husele pentru laptop, notebook, computer all in one și tabletă se numesc și ele huse, dar sunt foarte diferite, deoarece nu sunt la fel de personalizabile și nu se cumpără separat.

Puncte importante

Înainte de a vă achiziționa carcasa PC, trebuie să știți că plăcile de bază, carcasele și sursele de alimentare au dimensiuni standard numite factori de formă și că toate trebuie să fie compatibile pentru a se potrivi.

În același timp, aveți grijă atunci când lucrați cu în interiorul acestor carcase, deoarece acestea au adesea margini metalice destul de ascuțite care pot provoca deteriorări. Iată la ce se referă experții când vorbesc despre calculatoare. Acesta este cazul tuturor componentelor interne.

Importanța de a avea o

Unul dintre cele mai evidente motive pentru care ar trebui să folosiți carcase de calculator de bună calitate este acela de a oferi protecție componentelor computerului. Nu numai de la praf, ci și de la animale, copii, insecte sau chiar de la umiditate. De aceea, este important ca acest caz să se închidă complet.

În același timp, o carcasă bună protejează componentele și le ține departe de ochii dumneavoastră, în cazul în care nu doriți ca acestea să fie vizibile. Desigur, puteți găsi și carcase transparente, astfel încât să puteți face o verificare rapidă a părților interne oricând doriți, fără a fi nevoie să demontați PC-ul .

Un alt motiv important este că acestea pot ajuta la menținerea zonei răcoroase și proaspete, deoarece componentele se pot supraîncălzi și se pot deteriora. Din acest motiv, incinta trebuie să aibă deschideri care să permită aerului rece să intre și aerului cald să iasă. În acest fel, puteți evita defecțiunile și deteriorarea computerului.

Alte puncte importante sunt faptul că carcasele au capacitatea de a diminua zgomotul provenit de la piese , cum ar fi ventilatoarele, făcând astfel calculatorul mai silențios ; și ar trebui să țineți cont și de structura dispozitivului, care ar trebui să vă permită să utilizați orice componentă sau conexiune fără probleme și cât mai ușor posibil.

Descrierea unei carcase de calculator

Dacă încă nu sunteți familiarizați cu aceste produse, vă explicăm că ele pot fi realizate din orice material capabil să susțină și să protejeze componentele interne ale unui calculator. Deci ne referim la plastic, lemn, metal sau chiar sticlă și spumă de ambalaj.

În ceea ce privește forma lor, casetele pot fi destul de standard, adică dreptunghiulare și de culoare neagră. Cu toate acestea, le puteți obține, de asemenea, personalizate cu lumini speciale, un sistem de răcire cu lichid sau modele și decorațiuni exterioare.

Un alt lucru pe care îl veți găsi întotdeauna este prezența unui buton de alimentare pe partea din față a produsului, precum și a unui buton de resetare și a unor LED-uri care indică dacă este pornită sau dacă este utilizată o componentă. Toate aceste butoane și lumini sunt conectate la placa de bază din interiorul carcasei.

De asemenea, vin cu locașuri de expansiune cu componente de 13 x 9 cm pentru hard disk-uri, unități optice și altele, fiind amplasate în partea frontală, astfel încât să aveți acces ușor la ele. De asemenea, se obișnuiește ca părțile laterale ale carcasei să fie ușor de deschis pentru un acces mai bun la componente.

Despre partea din spate: pe partea din spate veți găsi ceilalți conectori care provin de la placa de bază, precum și sursa de alimentare și spațiul pentru ventilatorul CPU .

Caracteristicile unui turn

Orice model de turn de calculator are aceleași caracteristici, și anume spațiu suficient pentru placa de bază cu procesor, plăcile de expansiune, hard disk-ul și orice unitate optică, precum și pentru sursa de alimentare.

Cu toate acestea, cele mai multe turnuri au spațiu pentru mai multe expansiuni și mai multe hard disk-uri sau unități optice, astfel încât veți putea adăuga mai multe componente și să vă modernizați computerul ori de câte ori doriți.

Other people are also being reading: Top 5 cele mai bune tastaturi wireless pentru a vă elibera de cabluri.

Mărimea contează

Deși nu există un standard pentru dimensiunile acestor cutii, termenii mini, mediu și complet pot fi utilizați pentru a face referire la dimensiuni. Modelele mini au o înălțime de aproximativ 35 cm, modelele medii au o înălțime de aproximativ 46 cm, iar modelele complete au o înălțime de aproximativ 51 cm.

Înainte de a cumpăra un anumit model, este important ca acesta să aibă capacitatea de a se potrivi fără probleme cu placa de bază. În cazul modelelor medii și înalte, aproape orice placă de bază va fi suficientă, dar dacă aveți o carcasă mini, veți avea nevoie de una mai mică.

În același timp, dacă intenționați să vă modernizați computerul mai târziu, atunci veți avea nevoie de o carcasă mare, care să aibă loc pentru mai multe hard disk-uri, mai multe ventilatoare, unități optice și plăci grafice puternice.

Caracteristici speciale

Modelele Tower au multe caracteristici de calitate pentru o gamă bună de utilizatori. Pentru muzicieni, acestea au avantajul că unele modele pot fi echipate cu spumă care absoarbe zgomotul, precum și cu roți sau suporturi pentru un transport ușor.

Pentru gameri, carcasele turn pot avea ferestre transparente pentru a vedea componentele, ceea ce le place. O altă opțiune este să comandați o carcasă de lemn personalizată, care nu este nici pe departe cea mai puțin costisitoare opțiune, dar foarte cool.

Ghid de prețuri

Prețurile pot fi foarte mici, începând de la o duzină de euro și ajungând până la aproape o duzină, în funcție de calitate, materiale și producător.

Vă recomandăm să vă gândiți de două ori înainte de a cumpăra un model prea ieftin , deoarece materialele pot fi de slabă calitate și foarte subțiri, așa că fac mult zgomot. Sau pur și simplu au margini ascuțite care vă vor răni.

Alternative

Nu uitați că nu există doar carcase turn de birou , ci și carcase orizontale concepute pentru a fi așezate pe un birou. De asemenea, puteți găsi și factorul de formă mini-ITX, care este ideal pentru cei care preferă computerele mici, deoarece acestea au dimensiuni foarte compacte, între 18 și 28 cm, astfel încât au loc doar pentru un singur hard disk și o singură placă de expansiune.

Alegerea carcasei potrivite pentru computerul de jocuri

Dacă aveți un computer de jocuri sau intenționați să vă cumpărați unul și căutați carcasa potrivită, această secțiune este pentru dumneavoastră. Țineți cont de faptul că o carcasă bună nu va îmbunătăți performanțele computerului, dar va avea grijă de acesta și va păstra computerul dvs. scump în stare bună.

Cu toate acestea, alegerea carcasei va determina dimensiunea și capacitatea componentelor pe care le puteți introduce în ea. Deoarece veți avea nevoie de un computer foarte puternic, vă recomandăm o carcasă mare, cu suficient spațiu pentru mai multe unități de stocare solidă și pentru plăci grafice mari, de mare putere.

În cazul computerelor de jocuri , acestea tind să se supraîncălzească ușor, astfel încât fluxul de aer și ventilația reprezintă un factor vital în alegerea carcasei. Nu uitați că ferestrele sunt foarte importante și ar trebui să fie bine poziționate pentru a lăsa aerul rece să intre și aerul cald să iasă.

În același timp, aspectul este, de asemenea, vital, deoarece mulți oameni acordă multă atenție acestui aspect și doresc un model care să arate bine. De aceea, vă recomandăm să nu lăsați acest lucru deoparte și să o alegeți pe cea care vă place cel mai mult.

Un alt motiv pentru a cumpăra o carcasă bună este acela de a evita problemele cu componentele, cum ar fi nepornirea sau pornirea și oprirea computerului din cauza unor defecțiuni ale cablurilor.

Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra o carcasă de calculator

Un alt pas pe care ar trebui să îl faceți înainte de a cumpăra o carcasă este să cunoașteți o serie de aspecte legate de caracteristicile și funcționarea acesteia. Aici le explicăm mai în detaliu:

Diferențele dintre ATX și ITX

ATX și ITX sunt pur și simplu modele de plăci de bază, cele mai populare fiind cele standard sau micro ATX. De asemenea, este posibil să întâlnești și mini ITX, care sunt utilizate la computere mult mai mici datorită dimensiunii lor mai compacte. Mini ATX este un pic mai mic, dar cele mai mici sunt Nano ITX și Pico ITX.

Ar trebui să înțelegeți că dimensiunea carcasei este determinată de dimensiunea plăcii de bază pe care o poate găzdui. Acesta este motivul pentru care carcasele mai mari sunt destinate plăcilor de bază mai mari. Această alegere este de o importanță vitală, deoarece este inima computerului dumneavoastră.

Factor de formă

Fiecare carcasă are o formă și un design specific. De exemplu, există modele de birou , care sunt utilizate pe orizontală și ajută la economisirea spațiului sub monitorul PC-ului.

Apoi, puteți găsi SFF, care este un factor de formă mic. Acestea sunt mai mici decât carcasele pentru desktop și acceptă plăci mai mici decât cele Micro ATX. De aceea, ele arată mai degrabă ca niște cutii de pantofi sau cuburi mici. Acestea sunt foarte populare în lumea jocurilor și a computerelor de divertisment la domiciliu.

În același timp, turnurile mini suportă plăci micro ATX, iar cele medii pot găzdui 2 plăci grafice. În mod similar, turnurile complete au între 5 și 10 compartimente de porturi și stau în poziție verticală. Acestea sunt compatibile cu plăcile ATX, EATX și XL-ATX.

Există, de asemenea, turnuri MOD, care pot fi modificate prin plasarea unui alt turn deasupra acestuia cu componente noi, și super turnuri sau ultra turnuri, care măsoară mai mult de 68 cm.

Porturi

Porturile pot fi de diferite dimensiuni, cea mai mare fiind de 13 cm, care este utilizată cu unitățile optice, cum ar fi inscriptoarele de DVD sau Blu-ray. În general, acestea sunt utilizate pentru a proteja componentele care se află în partea din față a carcasei și pot fi folosite și pentru a oferi mai mult spațiu în partea din față a carcasei.

Golurile de 8,8 cm sunt bune pentru hard disk-uri de tip tavă, iar cele de 6,3 cm pot fi folosite aproape oriunde în carcasă, chiar și în cele mai mici carcase.Spațiu pentru ventilatorul CPU

Nu uitați niciodată că ventilatorul CPU este o componentă esențială în orice PC. De fapt, va trebui să vă asigurați că ventilatorul pe care doriți să îl cumpărați se potrivește bine în carcasă.

Scutul I/O

Acesta este plasat pe partea din spate a produsului și are diferite decupaje sau spații deschise pentru porturi pentru a proteja placa de bază. Scuturile I/O pot fi livrate împreună cu placa, dar nu și cu carcasa ca atare și nu pot fi schimbate între diferite plăci, dar pot fi schimbate între diferite carcase deoarece, de obicei, acestea au aceleași dimensiuni.

Tava pentru placa de bază și distanțiere

Tava este partea în care se plasează pur și simplu placa, este situată în partea de jos a carcasei calculatorului și, la majoritatea modelelor, nu poate fi îndepărtată.

Standoff-urile sunt mici spații de bronz între placă și carcasă, sunt înșurubate în PC și placa de bază este atașată de ele. Acest lucru garantează că părțile metalice nu se ating și că nu se produc scurtcircuite.

Dacă vă întrebați unde găsiți aceste distanțiere, acestea se găsesc de obicei în pungi în interiorul carcasei și sunt ușor de instalat.

Ce este PSU sau sursa de alimentare?

Aceasta este interfața care alimentează componentele computerului, arată ca o cutie mare și este situată de obicei în partea de sus sau de jos a computerului, în ambele cazuri. Se montează cu ușurință cu ajutorul unor șuruburi într-o gaură special amenajată pentru această componentă. La rândul său, aceasta ajută la procesul de ventilație.

În prezent, atât carcasele, cât și sursele de alimentare sunt dimensionate pentru a fi compatibile între ele, așa că va trebui să căutați o sursă de alimentare compatibilă.

Sursele de alimentare sunt o parte vitală a oricărui calculator, dar mai ales a celor de jocuri, care consumă mult mai multă energie.

Suporturi pentru ventilatoare

Acestea pot găzdui ventilatoare suplimentare și sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni, de la 80, 92, 120, 140 și 200 mm, 120 și 140 fiind cele mai populare. Și, pentru a fi mai bine informat, unele carcase pot fi livrate cu filtre de aer detașabile , care sunt excelente pentru a ține praful departe de computerul dumneavoastră.

GPU sau placă grafică

Spațiul pentru placa grafică este esențial și poate varia în funcție de modelul pe care îl achiziționați și poate fi adesea extins în funcție de preferințele dumneavoastră. Cu toate acestea, este obișnuit să existe un spațiu de aproximativ 30 cm pentru a se potrivi oricărui tip de GPU.

Spații pentru discuri

Acestea sunt piese de metal care pot fi glisate în și în afara locașului pentru porturi și se pot potrivi în locașuri de 13 cm sau chiar de 8 cm. De asemenea, puteți descoperi că pot fi utilizate pentru a ascunde unitățile optice și discurile pentru a face ca partea frontală a PC-ului să arate mai curat.

Acest lucru se realizează prin prezența unor uși mici sau a unor capace pentru ieșirile unităților sau pur și simplu prin deschiderea curată prin care puteți introduce și scoate unitățile fără a fi nevoie de o tavă pentru unități.

Tipuri de discuri optice

Unele PC-uri necesită unități optice subțiri speciale, în special în cazul computerelor de vârf. Discurile optice subțiri sunt, de obicei, mult mai mici și mai fragile decât cele pentru compartimentele de 13 cm și sunt utilizate în calculatoarele cu factor de formă mic.

Porturile de pe carcase

Porturile care fac parte din carcasele PC-urilor sunt cunoscute sub numele de I/O frontale. Acestea pot fi plasate în partea din față a calculatorului, în spatele calculatorului, în partea de jos a calculatorului, în partea de jos a calculatorului. Acestea pot fi amplasate în partea din față a computerului sau pe o parte și pot include intrări pentru microfoane sau căști. Aici va trebui să vă asigurați că toate porturile de pe placa de bază sunt compatibile cu deschiderile și spațiile de pe carcasa computerului.

Șasiurile moderne sunt adesea dotate cu conectori audio HD și pot fi prevăzute cu 2 sau 4 porturi în partea din spate pentru instalarea sistemului de răcire cu apă.

Sloturi pentru expansiuni

Verificați întotdeauna numărul de sloturi de expansiune acceptate de șasiul calculatorului. Le puteți găsi în partea din spate, acoperite de piese metalice care pot fi îndepărtate. Dacă factorul de formă al carcasei și al plăcii de bază sunt aceleași, nu veți avea probleme cu aceste sloturi.

Padele și cabluri

Padelele sunt utilizate pentru a conecta panourile laterale ale carcasei și feroneria. În general, nu va fi nevoie să folosiți șurubelnițe pentru a modifica aceste panouri, dar uneori veți avea nevoie.

La rândul său, gestionarea cablurilor are legătură cu funcțiile speciale ale șasiului în cauză și ajută la îmbunătățirea fluxului de aer și la menținerea curățeniei în interior. Trebuie să existe întotdeauna un număr suficient de deschideri pentru ca toate cablurile să poată fi direcționate către destinație într-un mod ordonat și eficient.

Iată cum să alegeți cutia potrivită

În primul rând, va trebui să luați în considerare dimensiunile pe care le aveți în casă sau în birou pentru a afla ce dimensiuni puteți cumpăra. Asigurați-vă că măsurați locul în care îl veți amplasa, astfel încât să știți dacă se va potrivi corespunzător. Nu uitați nici să nu plasați calculatorul în dulapuri și spații înguste, deoarece componentele se vor supraîncălzi prea mult.

De asemenea, este important să cunoașteți tipul de calculator pe care îl construiți. Dacă este destinat divertismentului sau muncii ușoare, atunci veți avea nevoie de ceva mic și ușor, dar dacă doriți să faceți un computer pentru jocuri veți avea nevoie de mai mult spațiu pentru plăci grafice mai mari sau de spațiu pentru sloturi de expansiune, alte discuri, unități optice speciale și altele.

În același timp, spațiul pentru ventilatoare este, de asemenea, foarte important, deoarece trebuie să fie suficient pentru a monta ventilatoarele necesare în funcție de cerințele componentelor dumneavoastră. În unele cazuri, puteți lua în considerare și răcirea cu apă, așa că, dacă aceasta este o necesitate pentru sistemul dvs., va trebui să vă asigurați că șasiul o va suporta.

Dacă aveți nevoie de un computer pentru uz zilnic, practic orice carcasă este bună, deoarece nu sunt necesare multe caracteristici suplimentare. Puteți găsi chiar și modele second-hand de bună calitate.

Diferitele dimensiuni ale carcasei

Turn complet

După cum s-a explicat mai sus, aceasta este cea mai mare carcasă și este ideală pentru computerele de mare putere, cum ar fi computerele de jocuri, care suportă mai multe radiatoare pentru ventilație și componente de mari dimensiuni, precum și mai multe sloturi și porturi de expansiune.

De asemenea, acestea pot transporta 6 sau mai multe compartimente externe și, deși sunt destul de grele și mari, includ mânere. Și pot fi folosite pentru serverele de acasă sau de la serviciu. Este, de asemenea, impresionant să vezi un în interiorul.

Turn mediu

Turnurile medii pot fi folosite pentru a construi platforme de jocuri bune sau doar pentru acasă sau la serviciu. De asemenea, sunt capabile să transporte plăci de bază ATX și oferă până la 7 sloturi de expansiune.

În același timp, acestea acceptă până la 8 discuri interne și sunt destul de accesibile în comparație cu turnurile complete.

Micro ATX tower

Nu sunt foarte populare în zilele noastre și funcționează numai cu plăci de bază m-ATX și mini-ITX. De asemenea, acestea au mai puține posibilități de extindere și ocupă de fapt aceeași dimensiune ca un mid-tower mai mic. Așadar, nu sunt la fel de convenabile.

Turn mini-ITX

Sunt mici și oarecum limitate, deși reușesc să păstreze toate componentele aranjate eficient într-un spațiu mic. Prin urmare, acestea sunt bune pentru construirea de calculatoare mici, silențioase și cu consum redus de energie.

Acestea au un singur slot de expansiune, iar componentele lor, cum ar fi discurile și unitățile optice, sunt de obicei mai eficiente și consumă mai puțină energie. Acest lucru le face ideale pentru construirea de computere de divertisment la domiciliu.

Căutați stabilitatea și silențiozitatea

O cutie care se mișcă mult generează mai mult zgomot și, de asemenea, face ca componentele să genereze mai multă căldură, ceea ce nimeni nu dorește. Este important ca carcasa să fie stabilă, ca toate piesele să se potrivească perfect și ca aceasta să nu se miște sub acțiunea ventilatorului.

Întreținere

O carcasă bună trebuie să fie ușor de întreținut, să aibă un design adecvat și un spațiu intern amplu. În acest fel, puteți muta cu ușurință componentele și curăța totul. De asemenea, acestea sunt prevăzute cu filtre de praf.

Conexiuni

Carcasa ar trebui să aibă toate porturile de care aveți nevoie, de la cele audio la HDMI, USB, conectori SATA și controllere de jocuri sau alte dispozitive.

Design și finisaje

Modelele sunt numeroase și pot fi foarte diferite, cu texturi diferite, iluminat cu LED-uri și multe altele. De asemenea, este important ca finisajul și vopseaua să nu se deterioreze sau să se desprindă rapid.

Materiale de calitate

După cum am explicat mai devreme, aceste cutii pot fi fabricate din lemn, plastic, metal, acrilic și multe altele, dar ceea ce este important pentru durabilitatea lor este grosimea plăcilor de oțel. Ideal este oțelul SECC sau oțelul galvanizat acoperit cu zinc, cu o grosime minimă de 0,7 mm.