Carje

mejores-muletas

Atunci când aveți un handicap la picioare sau sunteți rănit, este foarte necesar să aveți cele mai bune cârje de pe piață, care să vă ofere confort și mult sprijin.

Cârjele sunt folosite de copii, tineri și adulți și reprezintă o modalitate eficientă de a rămâne în picioare atunci când un membru inferior este rănit sau nu mai aveți unul dintre ele.

Aceste dispozitive sunt cu adevărat speciale, deoarece devin practic un al doilea picior pentru utilizator. Le puteți găsi în farmacii, în magazinele de materiale medicale și chiar mai bine, pe internet.

Cele mai bune cârje

Care sunt cele mai bune cârje?

Aceste ajutoare fizice sunt foarte recomandate de fizioterapeuți, pentru a ajuta la îmbunătățirea stării piciorului, piciorului, tendonului, mușchiului, osului etc. accidentat.

Acestea sunt dispozitive destul de practice, reglabile, care permit pacientului să își mențină mobilitatea și să se poată deplasa dintr-un loc în altul și să își desfășoare activitățile, sau ca parte a terapiei.

Există multe modele pe internet. Există unele ieftine, dar și altele cu prețuri mai puțin accesibile.

Dacă doriți să cumpărați unul, vă vom prezenta cele mai populare, care, în opinia experților, sunt suporturi eficiente, de mărci recunoscute, care oferă suportul și confortul necesar, fără a afecta atât de mult buzunarul.
Iată dintre cele mai bune cârje:

1. FDI Access Confort M25 One Size Crutches

Reglabile în înălțime și ultraușoare

214xr8WsMsS

Vezi pretul Emag

Pe lângă faptul că au fost dezvoltate cu materiale de înaltă calitate și rezistență, inclusiv tubul său din aluminiu, aceste cârje ultraușoare (458 g) oferă posibilitatea de a se ajusta la înălțimea utilizatorului, datorită celor 14 puncte de reglare la intervale de 25 mm.

Astfel, persoanele cu o înălțime de până la 2 metri - și cu o greutate maximă de 130 kg - ar putea folosi această pereche de cârje, care încorporează, de asemenea, un vârf flexibil care menține un contact superior cu suprafața și asigură astfel o mai mare siguranță.

Și printre alte caracteristici, aceste cârje de marcă franceză vin cu un mâner căptușit care previne frecarea sau alte leziuni ale mâinilor.

2. Cârje reglabile din aluminiu PEPE-MULETAS PPM_AA

Pentru adulți și în albastru

41BNbby1NVL

Vezi pretul Emag

Această pereche de cârje se remarcă prin faptul că este ușoară. Fiecare cântărește doar 500 de grame, ceea ce, împreună cu structura sa dezvoltată din aluminiu argintiu și cu mânerul și cotiera din polipropilenă, constituie unul dintre scenariile perfecte în ceea ce privește durabilitatea și confortul.

În plus, aceste cârje oferă posibilitatea de a se adapta la înălțimea diferiților utilizatori (de la 150 la 190 cm și până la 125 kg), datorită faptului că sunt prevăzute cu 14 reglaje.

Și în ceea ce privește siguranța, aceste cârje au un călcâi sau un vârf din PVC cu un sistem de auto-drenare care garantează o mare aderență.

3. Drive Medical AC001 cârjă din aluminiu AC001

Pereche reglabilă

31y3XzgM26L

Vezi pretul Emag

Model cu mâner moale, anatomic. Este reglabil pentru a se adapta la mărimea dumneavoastră. Acestea sunt confortabile, deoarece susțin palma mâinii și distribuie presiunea .

Atât manșeta, cât și cotiera sunt reglabile individual în înălțime, iar manșeta este închisă.

Acestea sunt măsurătorile predominante : înălțimea de la manșetă la sol este reglabilă între 66 și 89 cm. Iar de la cotieră până la manșetă este reglabil între 23 și 31 cm. Diametrul tubului este de 21 mm.

Suportă o greutate maximă de 100 kg și se vinde în perechi. Acestea sunt ușoare și au două culori la alegere: albastru și maro.

4. Talpă pentru cârje de mers pe jos

Mai puțin costisitoare

41HcA-eXt9L

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unor cârje cu adevărat confortabile la un preț scăzut , acestea au o căptușeală moale din spumă pentru subsuori, care ajută la asigurarea unui echilibru și a unei mai bune fiabilități.

Mânerele sunt ergonomice pentru a susține mâinile și încheieturile mâinilor. Husele pentru mâini sunt respirabile, oferind o ușurare îmbunătățită.

Acestea sunt reglabile pe niveluri: mic, mediu și mare. Fabricate din aluminiu de calitate superioară, acestea sunt acoperite cu un strat gros de anodizare pentru plăgi sau post-chirurgie, care oferă un suport mai durabil .

5. Cârjă din aluminiu cu înălțime reglabilă culoare neagră Gima

Un scor excelent

31TfV9Ae5rL

Vezi pretul Emag

Acest model de cârjă are un mâner ergonomic

mejores-muletas

Vezi pretul Emag

și un suport de braț puternic .

Tubul robust de 19 mm este fabricat din aluminiu de înaltă calitate, durabil. Echipamentul include un reflector în partea frontală și un sistem antizgomot în tub pentru a preveni zgomotul atunci când se merge.

Măsurătorile sale includ: înălțimea în 11 poziții, de la 76 cm în poziția cea mai joasă la 101 cm în poziția cea mai înaltă.

Lungimea mânerului este de 10 cm, iar diametrul manșetei este de 3,5 cm. Cârja cântărește 520 de grame și suportă o greutate maximă de până la 130 kg.

Te-ar putea interesa și: Cele mai bune ajutoare de mers pentru persoanele în vârstă

Ce caracteristici ar trebui să luați în considerare atunci când alegeți cârje?

41HcA-eXt9L

Pentru a achiziționa corect cârja, este foarte important să cunoașteți cele mai specifice și indispensabile caracteristici pe care aceasta trebuie să le aibă, astfel încât să fiți sigur că achiziționați un produs de bună calitate și că este cu adevărat benefic pentru sănătatea dumneavoastră:

Toate tipurile normale necesită forța părții superioare a corpului utilizatorului pentru o utilizare corectă.

Greutatea care trebuie ținută va fi distribuită pe toată partea superioară a corpului, necesitând astfel mai multă forță din partea mușchilor brațelor, umerilor și pieptului.

Atât modelele de subraț, cât și cele de antebraț necesită forță în partea superioară a corpului, însă modelele de antebraț necesită ceva mai multă forță.

Dacă aveți o forță limitată a părții superioare a corpului sau dacă doriți doar să mergeți normal, atunci poate doriți să încercați opțiuni mai moderne.

Dacă sunteți nou în utilizarea acestor ajutoare pentru mers, este posibil să vi se pară dificil să coordonați și să echilibrați mișcarea. Dacă vi se întâmplă acest lucru, poate doriți să vă gândiți la un echipament pentru subraț, deoarece poate fi mai ușor de stăpânit la început.

Dar, dacă vă îngrijorează postura sau aveți nevoie de mai multă flexibilitate, ar trebui să luați în considerare echipamentul pentru antebrațe, deoarece vă poate oferi control asupra mișcărilor și vă poate ajuta să aveți o postură bună.

Ortezele pentru antebrațe sunt adesea recomandate pentru pacienții mai activi, deoarece permit o varietate de stiluri și ritmuri de mers pe terenuri regulate și accidentate.

Bineînțeles, trebuie să vă asigurați că acestea sunt bine adaptate la dumneavoastră înainte de a le folosi. Dacă folosiți o cârjă nepotrivită, aceasta poate provoca fricțiune, dureri musculare și leziuni nervoase.

Există, de asemenea, modele care se pliază pentru depozitare atunci când nu mai sunt utilizate.

În acest caz, protezele pentru antebraț oferă un punct sub cot care poate reduce tensiunea și menține o parte din presiune asupra încheieturii mâinii, ceea ce le face confortabile și ușor de utilizat.

Pe de altă parte, pernuțele pentru brațe, atunci când sunt purtate, apasă pe partea laterală a corpului și provoacă adesea răniri și tensiuni. Dacă confortul este principala dvs. preocupare, atunci brățările pentru antebraț sunt mai potrivite pentru dvs.

Indiferent de tipul pe care îl alegeți, asigurați-vă că sunt montate și reglate corect.

Puteți reduce stresul asupra mâinilor și a părților laterale prin adăugarea unui tampon de gel.

Tipul de cârje

31tFFja8GLL

Dacă vă întrebați din câte modele aveți de ales, există doar două modele comune și acestea sunt următoarele:

  • Cârje axilare standard

Care se mai numesc și auxiliare, iar uneori cârje axilare. Acestea sunt fabricate din lemn, aluminiu sau carbon și pot fi ajustate cu ușurință la înălțimea dumneavoastră. Acestea sunt recomandate persoanelor cu o leziune temporară, cum ar fi un genunchi sau o gleznă ruptă.

Equipar-Magazine

Se mai numesc și cotiere. Acestea au o manșetă care prinde antebrațul pacientului în timpul utilizării. Manșeta este fabricată din aluminiu sau din plastic. Acestea sunt utilizate pentru persoanele cu leziuni corporale sau cu alte neajunsuri.

Aceste două tipuri au puncte forte și puncte slabe diferite.

Modelul pentru axilă este, de obicei, pentru utilizatorii care au nevoie de ele pe termen lung, dar, în comparație, modelul pentru antebraț poate fi mai ușor de utilizat, deoarece necesită mai puțină forță din partea utilizatorului.

Care dintre ele vi se potrivește cel mai bine va depinde de nevoile dumneavoastră de sănătate. Odată cu modernizarea, au fost produse o varietate de modele, inclusiv pliabile, cu platformă, mari și multe altele.

Există și alte tipuri pe care ați putea dori să le luați în considerare:

Mânerele au un design ergonomic și sunt poziționate la un unghi care se potrivește cu unghiul natural al încheieturilor mâinilor. Acest lucru oferă un confort mai mare la prindere și un echilibru mai bun al încărcăturii. Mânerul și înălțimea totală a cârjei sunt complet reglabile.

Această opțiune funcționează la fel ca și cârjele de sub braț, dar are o bază mai mare. Acestea distribuie greutatea pe brațe și picioare un pic mai bine și, în general, oferă mai multă stabilitate la mers.

Acestea permit fixarea brațului cu o curea , astfel încât mâinile să se poată sprijini într-un anumit unghi în priză, pentru a ușura presiunea mișcării la utilizarea brațelor.

Sfaturi de urmat atunci când folosiți cârje

Atunci când folosiți unul dintre aceste dispozitive, vă dați seama că ele necesită mai mult efort fizic decât simplul mers pe jos cu ele.

Dacă nu le folosiți corect, puteți suferi leziuni la încheieturi, picioare, șolduri, și chiar la subsuori.

Practic, împreună cu cârjele veți face o echipă pentru a vă susține propria greutate, iar pentru asta aveți nevoie de:

  • Mănuși: efortul pe care îl faceți pentru a vă susține în cârje și în care trebuie să vă folosiți membrele superioare poate produce disconfort și dureri la nivelul mâinilor.

Pentru a evita acest lucru, este o idee bună să purtați mănuși de sport, fie că este vorba de ciclism sau de culturism etc.

În cazul în care cârjele dvs. nu sunt prevăzute cu cârje, puteți alege să faceți niște căptușeli pentru mânere. Puteți folosi un burete sau un alt material pentru a amortiza sarcina.

  • Antrenați-vă membrele superioare: va trebui să vă folosiți mult brațele și umerii, așa că ar fi ideal să le întăriți cu exerciții specifice, cum ar fi greutățile.
  • Odihnă: aveți timp să vă adaptați la cârje, altfel vă veți grăbi să le folosiți și vă veți răni. Păstrați-vă pauza atunci când urcați sau coborâți scările.

Nu vă suprasolicitați pentru a rezista la toate eforturile fizice pe care cârjele vi le vor cere inițial. Cu perseverență, vă veți obișnui treptat.

Întrebări frecvente

Cât de înalte trebuie să fie cârjele?

Un mod simplu de a măsura înălțimea cârjelor este următorul: când stați în picioare cu spatele drept și cu genunchii neîndoiți, cârjele trebuie să fie cu 1 până la 5 cm sub subsuori. În plus, mânerele cârjelor ar trebui să fie la nivelul șoldurilor, iar coatele ar trebui să se îndoaie ușor atunci când apucați mânerele.

Aceste aspecte sunt importante, deoarece utilizarea unor cârje prea înalte vă poate cauza probleme atunci când încercați să mergeți, în loc să vă sprijine în mers. De fapt, veți avea senzația că săriți cu fiecare pas și că aveți nevoie de mult elan pentru a face următorul pas, ceea ce poate fi obositor într-un timp scurt, precum și riscant.

Pe de altă parte, dacă cârjele sunt prea scurte, va trebui să vă aplecați mult atunci când mergeți, ceea ce poate provoca dureri de gât, de spate și de umeri.

Este corect să folosiți doar o singură cârjă?

În unele cazuri, poate fi indicată utilizarea unei singure cârje. Acest lucru este valabil pentru persoanele cu ușoare probleme de mers, care au o slăbiciune musculară temporară sau care sunt în curs de reabilitare.

În aceste cazuri, este important să nu uitați să nu folosiți cârja pe aceeași parte cu piciorul afectat.

Care picior merge primul atunci când mergeți cu cârje?

Depinde de scenariu. Dacă urcați scările, ridicați mai întâi piciorul sănătos pentru a vă oferi mai multă stabilitate și sprijin, apoi cârjele și apoi piciorul afectat. Cu toate acestea, dacă coborâți scările, coborâți mai întâi cârjele și apoi piciorul sănătos împreună cu cel afectat.

Dacă folosiți o singură cârjă, puneți-o sub brațul opus piciorului rănit. Ar trebui să începeți să mergeți cu piciorul sănătos și apoi să mutați cârja lângă piciorul rănit. În acest caz, cârja ar trebui să servească drept suport pentru a vă mișca piciorul rănit.

Cum pot evita oboseala atunci când merg cu cârjele?

Dacă obosiți când mergeți cu cârjele, primul lucru care trebuie evaluat este dacă le folosiți corect. Dacă faceți totul cum trebuie, este posibil ca acest lucru să facă parte din procesul de adaptare, așa că luați o pauză înainte de a continua. Puteți să vă sprijiniți de un perete sau să vă așezați piciorul rănit pe marginea cârjei pentru a vă odihni, în timp ce folosiți cealaltă cârjă pentru echilibru.

Dacă doriți să vă așezați, alegeți un scaun relativ înalt, astfel încât să vă fie mai ușor să vă ridicați din nou. Înainte de a vă așeza, asigurați-vă că sunteți aproape de scaun (partea din spate a piciorului sănătos trebuie să atingă scaunul), apoi țineți ambele cârje cu o mână, iar cu cealaltă mână țineți scaunul. Acest lucru va împiedica producerea de accidente.

Ajută cârjele la dezvoltarea musculaturii?

Da, brațele pot fi întărite prin utilizarea corectă a cârjelor, deoarece mușchii care stabilizează umărul trebuie să lucreze împreună cu mușchii brațelor pentru a vă echilibra mersul.

Cu toate acestea, dacă sunt utilizate incorect, cârjele pot provoca leziuni la nivelul membrelor superioare sau pot cauza dureri la încheieturi și chiar amorțeală până la mâini.

Prin urmare, efectul de întărire a mușchilor nu este un criteriu pentru utilizarea continuă a cârjelor. Dacă doriți să vă antrenați brațele, puteți face exerciții cu gantere sau benzi de rezistență.

Când ar trebui să nu mai folosesc cârjele?

Totul depinde de cauza care a meritat utilizarea lor și, în funcție de aceasta, de indicațiile medicului dumneavoastră curant. În această ordine de idei, nu ar trebui să vă autoindicați sau să ignorați ordinele specialistului dumneavoastră, deoarece utilizarea necorespunzătoare a cârjelor poate provoca daune motorii și senzoriale semnificative.

Link-uri utile:

Cele mai bune scaune de duș

Cele mai bune perne de scaun din spumă vâscoelastică

Cea mai bună pernă lombară pentru spate