Casca de ciclism

Mejores-cascos-de-ciclismo

Sunt un mare fan al ciclismului, însă, până de curând, nu am acordat prea multă atenție protecției.

Două evenimente m-au făcut să mă răzgândesc, unul dintre ele a fost o amendă pentru că am mers fără cască, dar cel mai grav a fost când am căzut și m-am ales cu vânătăi pe brațe.

Din acea zi, cumpărarea celei mai bune căști de ciclism mi s-a părut o idee grozavă. Acum pot să merg pe bicicletă fără să mă tem de accidentări în urma unor căzături, fie în oraș, fie pe alte drumuri.

 

Cele mai bune căști de ciclism

Care este cea mai bună cască de ciclism?

Alegerea unei căști de ciclism bune depinde de disciplina pe care o practicați, o cască de turism nu este același lucru cu o cască de bicicletă de cross sau cu o cască de curse de coborâre.

În orice caz, trebuie să vă fie clar că selecția nu este un joc pentru copii , ci o chestiune serioasă pe care trebuie să o luați cu responsabilitate, deoarece este vorba de siguranța dumneavoastră și poate chiar de viața dumneavoastră.

Dacă aveți nevoie de o protecție completă, puteți alege dintre acele modele multi-shell sau cele care încorporează tehnologie dublă pentru a vă oferi mai multă siguranță.

Garanția este, de asemenea, importantă, unul dintre punctele la care vă sfătuiesc întotdeauna să nu vă uitați la ceva al cărui producător nu oferă o garanție minimă. Unele modele oferă o garanție de până la 2 ani.

Este important să optați pentru un model accesibil, care să vă satisfacă așteptările și să vă servească nevoile. Dacă încă mai aveți îndoieli, poate că această listă comparativă vă poate ajuta să o alegeți pe cea potrivită.

Iată cele mai bune căști de ciclism:

1. Casca de ciclism Speedairo RS de la Casco

Atractivă și de înaltă performanță

51T2ztgfTOL

Vezi pretul Emag

Dacă vrei ceva care să îți ofere siguranță, confort și protecție completă în orice moment, poate că îți dorești ceva de genul acesta.

Este o cască integrală de tip profesional, potrivită pentru bărbați și, de asemenea, pentru femei, fie că sunt triatloniști sau amatori.

Este aerodinamică, cu ecran fotocromic și structură robustă, ideală indiferent dacă veți participa la un triatlon, veți merge pe o bicicletă de enduro sau pe o bicicletă de turism .

Cei care o au deja subliniază faptul că este într-adevăr o cască aero multifuncțională și îi evidențiază robustețea și performanțele deosebite. Este ușor și aerisit.

2. Cască de bicicletă IXS Trail

Sigură și confortabilă

41LCPT5yNcL

Vezi pretul Emag

Fabricată cu tehnologie In Mold, această cască vă va oferi o protecție mare în orice eventualitate, asta în principal pentru că învelișul său este conectat cu polistiren absorbant, care servește ca un amortizor pentru lovituri.

Are un design înclinat, cu o mulțime de găuri care permit canalizarea de aer pentru o mai bună ventilație externă, în plus, are un sistem de reglare ultra-subțire care vă oferă posibilitatea de a regla suportul pentru a face o ajustare orizontală și verticală .

Este cea mai recomandată pentru mountain biking, foarte confortabilă și destul de colorată.

3. Cască de ciclism Kask Mojito

Sistem de fixare bun

518KiG0ezjL

Vezi pretul Emag

Concepută din policarbonat cu spumă, cu 26 de canale de ventilație și interior căptușit pentru a rezista la șocuri, această cască este cea mai potrivită pentru cicliști profesioniști, în special pentru cei care fac cross sau cei care fac antrenament pe șosea .

Unul dintre marile sale avantaje este faptul că transpirația nu va provoca boli ale pielii sau ale scalpului, deoarece este antibacteriană și non-alergenică, realizată din piele ecologică.

Acest produs al mărcii Kask este un aliat foarte bun al bicicletelor de șosea și îl puteți folosi chiar și cu ochelari.

4. Cască unisex Boss Race Uvex

Ergonomică și ușoară

51fiNV4tLhL

Vezi pretul Emag

Producătorul Uvex a lansat această cască cu multiple canale de ventilație care va fi excelentă pentru cycross, MTB sau chiar pentru traseele de coborâre pe șosea.

Deși îl puteți folosi pentru turism, în realitate, gama sa medie spre înaltă este prea mare pentru o simplă utilizare în oraș.

Este ușor, are o plasă de protecție împotriva insectelor și o carcasă interioară din policarbonat. Construcția sa dublă va rezista la o mulțime de lovituri și denivelări.

Cei care îl au îi subliniază ușurința. Designul său ergonomic se potrivește oricărui cap.

5. Cască de ciclism Gen3 Street Sport Nutcase

Colorată și atrăgătoare

51PpfVWq7rL

Vezi pretul Emag

Potrivită pentru utilizare urbană , această cască este excelentă dacă doriți confort, siguranță și stil.

Este o cască închisă care dispune de o carcasă din ABS, 11 orificii de ventilație și o construcție robustă cu pernuțe pe interior și una similară pe bărbie pentru un plus de confort.

O altă calitate importantă este că logo-urile și modelele de pe această cască au reflectivitate la 360 de grade , ceea ce o face vizibilă pe timp de noapte.

Este un produs de bună calitate, atât pentru copii, cât și pentru adulți, aprobat și conform cu toate standardele de siguranță.

 

Diferite căști pentru diferite discipline

După cum știți deja și după cum sugerează și numele, căștile vă vor proteja în mod evident de șocuri, însă, în funcție de disciplina de ciclism pe care o practicați, acestea pot fi diferite, aici vă explicăm care sunt cele mai bune și în ce constă fiecare dintre ele în funcție de disciplină:

Ciclism montan

Deoarece ciclismul montan este o disciplină destul de dură, căștile folosite pentru ciclism montan ar trebui să vă protejeze bine. De obicei au protecție în toate direcțiile, în special în zona occipitală și temporală. Utilizatorii mai experimentați preferă căștile cu așa-numitele viziere sau vârfuri care, pe lângă faptul că te protejează de soare, te ajută să ții frunzele la distanță. Modelele cu lumină devin din ce în ce mai populare în această disciplină, ele fiind de obicei foarte aerisite și, datorită numărului de găuri, destul de zgomotoase.

Căști integrale

Acestea sunt preferate pentru alte discipline, cum ar fi trail sau enduro. Acestea se mai numesc și 'căști convertibile' și au avantajul de a avea apărători de bărbie detașabile , de care vă puteți lipsi în momentele de mai puțin pericol.

Drum

De obicei sunt aerodinamice și foarte ușoare, acest lucru se explică prin faptul că, pe lângă protecție, principala lor funcție este de a rezista vântului, de aceea este foarte utilă proiectarea cu puține găuri de respirație, dar cu o formă specifică. Cu cât este mai ușoară, cu atât mai bine pentru circuit, dar trebuie să vă avertizez că nu va fi ieftină . Acestea protejează în principal zona frontală și părțile laterale.

Triatlon

Au puține orificii de aerisire și prezintă, la închidere, un design al cozii care îmbunătățește echilibrul și rezistența la vânt. Cea mai mare provocare cu căștile de triatlon este faptul că triatlonul este o competiție multidisciplinară și este adesea imprevizibilă, așa că căștile scurte și aerodinamice sunt cele mai populare.

Deplasare

Acestea sunt destul de simple și subtile, deoarece principala lor funcție este de a vă proteja în timpul călătoriilor. Nu sunt la fel de sportive ca modelele de disciplină, dar își fac treaba de a avea grijă de capul tău.

Copii

Atunci când căutați o cască pentru copii primul lucru de care trebuie să țineți cont este faptul că copilul dumneavoastră crește și nu va purta aceeași cască pentru totdeauna, dar nu este necesar să o înlocuiți în fiecare an, pentru asta, un model cu reglaje și catarame magnetice poate fi soluția. În al doilea rând, o cască pentru copii este la fel ca o cască pentru adulți, dar mai mică. Aici sunt importante formele amuzante și desenele colorate.

BMX

Este de obicei cel mai puțin costisitor model dintre toate disciplinele, are o structură destul de simplă, dar oferă de obicei protecție pentru față și cap, nu sunt foarte aerisite și au diferite grosimi de căptușeală care vă vor proteja.

Potrivire

Deoarece nu toate capetele sunt la fel, aceasta este o calitate la care trebuie să vă uitați, deoarece siguranța dumneavoastră depinde de ea, vă explicăm aici cum ar trebui să fie și ce trebuie să luați în considerare:

Dimensiuni

Întotdeauna vă recomand să nu vă lăsați purtați de mărimi, deoarece, deși acestea sunt marcate cu distincția tradițională 'Small', 'Medium' și 'Large', în realitate producătorii nu au standardizat acest marcaj, astfel încât o cască mică de la o marcă poate fi medie la alta. O măsurătoare mai bună poate fi obținută prin măsurarea circumferinței capului.

Formă

În funcție de producător, casca poate fi mai plată, mai lungă sau rotunjită. Dacă cunoașteți marca și vă convine, este o idee bună să mergeți pe aceea dacă vă place, altfel ar trebui să o încercați mai întâi pentru a evita problemele și returnările.

Sistem de reținere

Aceasta are rolul de a se asigura că bretelele se potrivesc perfect fără a vă sufoca. Siguranța este foarte importantă. Curelele trebuie să se potrivească în formă de V sub urechi și trebuie să existe o lățime de un deget între curea și bărbie.

Mecanism de reglare

Unele au un mecanism dublu în plus față de cureaua de bărbie. Acesta constă într-o clemă în jurul capului și al osului occipital. Astfel, veți obține o potrivire perfectă și mai multă stabilitate.

Puncte de presiune

Dacă casca apasă pe orice punct al capului, înseamnă că nu este casca potrivită pentru dumneavoastră și că ar trebui să încercați alte căști.

Port pentru păr

Ideală pentru fetele sau bărbații cu părul lung, această funcție vă permite să ajustați coada fără a afecta ținuta.

Ochelari de soare

Pentru anumite discipline este indispensabilă folosirea ochelarilor de soare, trebuie să vă asigurați că aceștia nu se ciocnesc în niciun punct cu casca.

Siguranță

Disciplinele iau în serios siguranța participanților și, prin urmare, solicită căști de protecție care sunt omologate sau care dispun de certificări internaționale care garantează că dispozitivul a fost testat în anumite aspecte, cum ar fi robustețea, suportul, absorbția impactului și câmpurile de vizibilitate. Pentru a fi în siguranță, asigurați-vă că are eticheta 1078, care este o certificare internațională.

Căști de bicicletă și MIPS: ce este MIPS, am nevoie de el?

MIPS este un producător care a implementat sistemul de protecție împotriva impactului multidirecțional, un acronim care dă numele produsului său și care este de mare ajutor pentru a evita rănile în anumite tipuri de accidente. Sunt mai scumpe, dar merită investiția

Confortul și căptușeala

Tocmai căptușeala vă va oferi confort, iar în zilele noastre sunt concepute chiar pentru a fi îndepărtate pentru spălare atunci când există un exces de transpirație.

Ventilație

Găurile și orificiile de aerisire sunt responsabile pentru a vă oferi aer în cap pe traseu și, de asemenea, reduc greutatea echipamentului, dacă sunteți unul dintre cei care aleargă în soare, veți aprecia foarte mult această calitate.

Greutate

După cum am spus, tendința este de a folosi căști mai ușoare, dar acestea sunt scumpe și, de asemenea, reduc presiunea asupra gâtului și capului. Căștile mai ușoare cresc, de asemenea, raportul putere/greutate.

Îngrijire

Deși știți cu toții că nu sunt veșnice, dacă vreți să le păstrați trebuie să aveți cea mai bună grijă de ele. Sfatul obișnuit este de a nu le lăsa expuse la căldură atunci când nu sunt folosite. Nimic pe tabloul de bord al mașinii sau în pod, un loc răcoros și întunecat este cel mai bun loc pentru a le păstra. Ar trebui să le spălați întotdeauna cu săpunuri blânde și să evitați solvenții și agenții chimici.