Casca de inot

Gorro-de-Natación

Cea mai bună șapcă de înot este cea care se simte cel mai hidrodinamic în timpul înotului și sunt cea mai eficientă opțiune pentru a vă ține părul ridicat, protejat de clor sau pur și simplu departe de față atunci când faceți sporturi acvatice.

Căciulile de înot nu sunt altceva decât o piesă de cască, de obicei confecționată din silicon, lycra sau latex, care este folosită pentru a vă înfășura în jurul capului în timpul unei zile în apă. Scopul principal al hainei este de a menține părul uscat, însă unele modele merg mai departe cu un design care împiedică apa să treacă în urechi, oferind un avantaj suplimentar pentru sportivi.

În zilele noastre, trusa de înot devine din ce în ce mai extinsă și putem găsi articole de toate felurile, cum ar fi un mănușă de înot , aripioare de înot, tub de respirație și multe altele, care, deși nu sunt indispensabile pentru această disciplină, îi vor face pe sportivi mai eficienți în piscină.

Pe de altă parte, șepcile de înot sunt unul dintre puținele articole pe care mulți le consideră a fi un must-have pentru înotători; au o formă de bază cu puține variații de la o marcă la alta, așa că alegerea uneia potrivite ar putea fi ușoară, însă este util să țineți cont de câteva considerente pentru a face o investiție asertivă:

Cele mai bune șepci de înot

Care este cea mai bună șapcă de înot?

Din fericire, majoritatea pieselor sunt ieftine, dar, pe lângă ușoarele diferențe de preț, există modele care le fac pe unele mai bune decât altele, fie că este vorba de flexibilitate, rezistența materialului, grosime, nivel de izolare și multe altele.

Iată care sunt modelele de top de pe piață care au oferit sportivilor cea mai bună experiență de înot.

Iată dintre cele mai bune șepci de înot:

1. Șapcă de înot Speedo

31x3SMRpx6S

Vezi pretul Emag

Este o șapcă de înot clasică unisex, fabricată cu lycra, care îi permite să se potrivească confortabil pe cap.

Designul este ergonomic 3D, cu o tăietură care acoperă de la frunte până la ceafă, care, în ciuda faptului că este mică, materialul textil se extinde suficient pentru a se adapta și a ține părul ferm.

În același timp, nu este prea strâmt, astfel încât nu va provoca disconfort în timpul înotului. De asemenea, este ușor de pus și de scos și este cea mai potrivită șapcă pentru pasionații de înot sau pentru cei care se scufundă zilnic în apă.

Disponibil în alb cu negru sau albastru, are cel mai bun preț dintre recomandările noastre și calitatea distinctivă a mărcii.

 

2. Bezzee-Pro

41UU1sDjOEL

Vezi pretul Emag

Este conceput pentru înotătorii de cel mai înalt nivel. Designul este mai avansat și încorporează buzunare speciale pentru a introduce urechile. Dimensiunea sa este pentru adulți sau adolescenți și este disponibil în diferite culori.

Este fabricat din silicon de calitate superioară pentru a garanta elasticitatea și durabilitatea; în plus, fiind un produs ecologic, este mai plăcut pentru oameni, deoarece nu emană mirosuri și nu este toxic.

Achiziția include o geantă de transport, cleme pentru nas și o pereche de dopuri pentru urechi pentru a completa setul de înot cu o singură achiziție.

Această piesă își face treaba perfect, indiferent dacă părul tău este lung, scurt sau plin, îl va menține întotdeauna protejat.

 

3. Compressport

51OQfqDcuxL

Vezi pretul Emag

Compressport este un brand sportiv cunoscut pentru produsele sale de calitate la prețuri bune, iar această șapcă nu face excepție.

Dintre diferitele modele, va fi ușor să îl alegeți pe cel care vi se potrivește cel mai bine. Piesa este fabricată din silicon rezistent la clor, ceea ce o va menține ca nouă pentru mai mult timp.

Dimensiunea este perfectă, cu margini care vor acoperi totul și vor ține ceea ce trebuie să protejați fără a fi inconfortabil.

Vă va oferi lejeritatea pe care o așteptați în apă, în plus este frumoasă și eficientă în a-și face treaba. În general, raportul calitate-preț este excelent, iar cumpărătorii sunt mulțumiți.

 

4. HiCool

41F+f5jVz7L

Vezi pretul Emag

Ceea ce îl deosebește de ceilalți este puterea sa de a impermeabiliza urechile, diminuând astfel posibilitatea de infectare prin pătrunderea apei în ureche.

Este una dintre cele mai groase pe care le puteți obține și are, de asemenea, o suprafață texturată care o diferențiază de celelalte, menținând în același timp flexibilitatea de care aveți nevoie pentru a o purta.

Culoarea metalică îl va diferenția de ceilalți, este perfect pentru plajă sau piscină și pentru bărbați sau femei.

Experiența în timpul înotului va fi perfectă, căciula are un preț bun, iar marca oferă o garanție de 12 luni.

 

5. Șapcă de înot Adidas

41DzaVH9vjL

Vezi pretul Emag

Cunoscutul brand sportiv prezintă o șapcă de înot într-o singură mărime și cu design mixt. Acesta este fabricat având grijă de fiecare proces și de selecția materialelor pentru a garanta o piesă rezistentă la rupere.

Este fabricat din silicon gros, are un spațiu pentru urechi și dimensiunea este perfectă pentru a acoperi ceea ce este necesar.

Este eficient în reducerea încărcăturii de apă, menținând părul uscat și, în același timp, protejându-l împotriva clorului sau a poluanților.

Produsul este bine cotat de utilizatori, iar prețul este atractiv pentru calitatea produsului.

 

6. Șapcă de înot Arena

31yBNB5H0CL

Vezi pretul Emag

Șapca este de înaltă calitate și are marginile întărite pentru a evita alunecarea. Acestea sunt fabricate din silicon 100%, care nu conține PVC.

Disponibil în până la 12 culori, cu un design practic și frumos, care va atrage atenția.

Este confortabilă, elastică și groasă, îți va plăcea felul în care se așează pe cap, atât de mult încât abia vei observa că o porți.

Prețul este cel mai mare avantaj și, deși este unul dintre cele mai ieftine, fabrica păstrează calitatea hainei, motiv pentru care este una dintre cele mai bine vândute dintre cele propuse.

 

Este pentru înot sau orice altă disciplină acvatică?

Dacă practicați gimnastică acvatică, aerobic acvatic sau jogging în apă, cea mai potrivită șapcă poate fi din lycra, un material moale care vă va ține practic coama uscată și departe de ochi, dar dacă sunteți înotător, vă veți concentra mai mult pe performanța subacvatică și veți prefera avantajele hidrodinamice oferite de șepcile din latex sau silicon.

Este pentru antrenament, competiție sau utilizare în ape deschise?

Capacele de antrenament sunt fabricate din silicon, cu un design simplu, în general ieftin, care sunt suficiente și pentru competiții, deoarece sunt confortabile, maleabile, moi și își fac treaba fără a exercita o presiune prea mare.

În cazul înotului în ape deschise, este mai bine ca aceștia să asigure o mai bună izolare a părului și a urechilor și sunt cel mai bine adaptați în acest scop cu o margine cu tăietură largă, bine ajustată, fie că sunt din silicon sau neopren, deși latexul este, de asemenea, utilizat pentru înotul în ape deschise.

În plus, pentru această modalitate, se recomandă, de asemenea, ca culoarea să fie puternică pentru siguranță, deoarece în spațiile largi este mai bine să avem o piesă cu un ton intens care să faciliteze localizarea.

De ce ar trebui să purtăm șepci de înot?

las-gafas-de-natación-300x225

Deși sunt foarte populare și în unele piscine sunt o necesitate, adevărul este că sunt unul dintre cele mai neînțelese accesorii de apă și adesea detestate de începători.

Motivul este foarte simplu, toată lumea crede că șapca există pentru a-ți ține părul uscat și surpriză! Ori de câte ori le dai jos, părul tău ajunge să fie ud, cel puțin la vârfuri.

Dar aici vom spulbera acest mit și veți afla la ce folosește cu adevărat această glugă.

Ține-ți părul departe de față

Acesta este motivul principal. Poate că persoanele cu părul scurt nu știu încă, dar nimic nu este mai plictisitor atunci când înotăm decât să avem părul care ne acoperă ochii, căile respiratorii și fața în general.

Nu numai că este inconfortabil și enervant, dar devine o provocare să înoți, să te poziționezi în apă și să respiri, chiar și cu ochelarii de protecție. Toate acestea se întâmplă atunci când părul lung nu este strâns și apăsat în mod corespunzător, ceea ce este, de asemenea, foarte dificil de realizat doar cu o bentiță.

Prin urmare, cel mai bun mod de a gestiona și de a controla părul este de a-l avea sub un strat rigid și flexibil care să comprime orice densitate și textură de păr de sub el și să adere la forma capului nostru, fără a marca, a apăsa prea tare sau a aluneca.

Nu vă lăsați părul în piscină

În fiecare zi, fiecare persoană pierde cel puțin 10 fire de păr, iar dacă adăugăm contactul zilnic cu apa și clorul, este posibil ca această cantitate să crească. Dar nu aceasta este problema, de fapt, este un fapt real, îngrijorarea vine atunci când ne gândim unde se duce părul care se desprinde în timp ce suntem în piscină?

Ei bine, răspunsul este multiplu: la suprafață, acumulând praf și insecte, aderând la corpul însoțitorilor noștri sau pe fundul canalizărilor, înfundând funcția lor de curățare și împiedicând calitatea apei.

Așadar, dacă nu vreți să fiți unul dintre acei bulgări de păr murdari care călătoresc în apa obișnuită, ar fi bine să optați pentru o cască de înot rezistentă la apă care poate ține acest element sub control.

Protecție împotriva clorului

Deși nu menține părul uscat, este capabil să minimizeze pe cât posibil contactul părului cu clorul din apa din piscina artificială.

Acest element solubil poate fi cel mai rău coșmar pentru vârfurile fragile, părul uscat, părul vopsit sau scalpul iritabil. De fapt, una dintre recomandările pentru cei care se pot încadra în aceste categorii de sensibilitate este să includă în șapcă un șampon care să elimine reziduurile de clor din păr.

Mai multe mișcări hidrodinamice în apă

Acest lucru este de o importanță vitală dacă sunteți la un nivel de elită sau dacă doriți să vă îmbunătățiți timpii de concurs. Numai părul, fie că este lung sau scurt, reține apa și încetinește alunecarea corpului în apă.

În acest scop, modelele de competiție sunt create cu o tehnologie antirid care compactează cu precizie părul, astfel încât rezistența la înaintare să fie redusă la minimum.

Faptul că nu există un profil de rezistență major concentrat pe capul nostru, care este una dintre primele părți ale corpului care intră în contact cu apa și, prin urmare, trebuie să aibă o alunecare și o curgere mai bune.

Beneficiile șepcilor de înot

În ceea ce privește concurența, cel mai bun beneficiu este că economisește timp. Acest lucru este realizat deoarece suprafața netedă a șepcii elimină rezistența și permite înotătorilor să atingă o viteză mai mare în cursele lor. Tentant, nu-i așa?

Dar, pe lângă mobilitate, există și un beneficiu clar pentru igienă, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru toți ceilalți din piscină. Mai puțin păr care plutește în jurul valorii de și colectarea de praf.

Materiale pentru șepci de înot

Compoziția este un element important, deoarece va determina absorbția, potrivirea, suprafața și textura fiecărei șepci. Unele elemente sunt mai profesionale decât altele, dar, în general, toate îndeplinesc aceleași funcții de bază pe care le-am descris deja.

Capace din silicon

Siliconul este probabil unul dintre cele mai bune și mai populare materiale. Acest lucru se datorează performanțelor sale incredibil de bune în apă și durabilității de ani de zile.

Acestea sunt foarte frecvente în sportul de performanță, atât în antrenamentele sportivilor, cât și în turneele acestora.

Cagule din latex

Mai economice și mai ușoare ca un strat mai subțire. Acestea reprezintă o alternativă excelentă pentru performanțe medii, cum ar fi practica sau pentru climatele calde, unde grosimea excesivă poate duce la creșterea căldurii.

Șepci de cauciuc

Când vine vorba de cauciuc, elasticitatea este principala virtute, lucru foarte util pentru cei care au părul mare. Spre deosebire de latex, acestea sunt mai bune în climatele reci, deoarece cauciucul creează o izolație puternică care reține căldura și o bulă groasă care blochează intrarea apei înghețate.

Lycra și Spandex

Aceste materiale sunt mai puțin eficiente în ceea ce privește fluiditatea și uscăciunea, deoarece rețin apa, deoarece nu sunt impermeabile și permit circulația oricărui element lichid prin material. Cu toate acestea, durabilitatea lor le face să fie o opțiune mai bună decât să nu poarte nimic, așa că tind să fie foarte frecvente pentru băieții și bărbații cu părul foarte scurt, deoarece la niveluri mai înalte s-ar putea să nu fie foarte utile sau grele.

Șepci din neopren

Acest material este un cauciuc sintetic care este popular în costumele de neopren. O cască de neopren este alegerea ideală dacă sunteți în căutarea unei protecții termice atunci când înotați în apele sălbatice ale oceanelor, lacurilor sau la temperaturi de iarnă, deoarece creează un strat subțire de apă în interior care menține temperatura.

Prin urmare, acestea sunt cele mai căutate și recomandate materiale pentru înotătorii în ape deschise sau pentru triatloniști.

Cum să evitați tragerea părului?

Alegerea unor materiale moi, cum ar fi lycra și neoprenul, poate fi o idee bună, dar secretul pentru a evita textura aspră a altor materiale sintetice este să presărați pudră de talc pe interiorul șepcilor.

Temperatura apei

Acest factor este important de luat în considerare la cumpărare, deoarece căldura sau răceala apei poate condiționa alegerea unei bonete groase sau nu, astfel încât restul corpului și capul să fie mai răcoros și mai protejat.

Cum se pune o cască de înot?

Primul pas este să legați părul într-un coc și să-l fixați cu o bandă. Unele persoane își pun mai întâi ochelarii de înot , dar acest lucru este opțional.

Următorul pas este să țineți capacul deschis cu ambele mâini ținând părțile laterale ale capacului în interior, cu degetul mare în exterior și restul degetelor deschise în interior.

Primul lucru care trebuie pus este fruntea, odată ce a intrat în contact cu căciula, se întinde gluga pe cap până când ajunge la ceafă. Odată ajunși acolo, degetele interioare sunt glisate în jos, perindând cercurile întunecate de sub ochi. În cele din urmă, se fac ajustări pentru a suprima aerul intern.

Dimensiuni

Măsurătorile se fac în funcție de circumferința frunții. Dimensiunile mici sunt de aproximativ 20 de centimetri, cele medii de aproximativ 22 de centimetri, iar cele mari de aproximativ 23 de centimetri.

Acoperirea urechilor

Modelele actuale ajung la o acoperire care poate ascunde fără probleme vârful urechilor, pentru mai multă protecție există modele speciale cu un capac care blochează intrarea apei în urechi.

Întreținere

După utilizare, acestea trebuie clătite cu apă potabilă pentru a îndepărta reziduurile chimice, apoi uscate pentru depozitare. Acestea trebuie ținute departe de locurile fierbinți și de obiectele ascuțite pentru a evita ruperea. Și, în final, în fiecare seară ar trebui să presărați în interiorul lor puțină pudră de talc.

Design

În zilele noastre, modelele de culori și modelele sunt imense și nelimitate, veți găsi unele care includ chiar și înotătoare mici și amuzante pentru copii.

De unde să cumpărați căști de înot?

Vești bune, nu mai este nevoie să mergeți la magazinele specializate pentru că piața s-a extins în toate părțile internetului și în toată lumea.

Tipuri de capace

De agrement

Ar trebui să fie mai durabile și mai intensiv utilizate. Materialele obișnuite sunt cauciucul și siliconul.

Competitiv

Necesită o potrivire mai hidrodinamică și mai exactă. În aceste cazuri, latexul și siliconul sunt regii.

Pentru duș

Deși puteți folosi unul dintre cele de mai sus, pentru baie este suficient un capac de plastic cu o bandă de cauciuc în jurul marginilor.