Casca de schi

casco-de-esquí

Cea mai bună cască de schi este un instrument de protecție care nu poate lipsi ca parte a echipamentului de siguranță de bază atunci când practicați sporturi de iarnă la munte.

Casca de schi este o piesă de echipament care protejează capul de lovituri sau coliziuni la viteze mari și, de asemenea, îl protejează de intemperii în timpul schiatului.

Deși unii temerari nu îl folosesc pentru confort, este important să îl folosească, deoarece, indiferent de cât de experimentat este sportivul, schiul este un sport extrem, iar practicarea lui implică riscuri, care sunt diminuate prin existența unor elemente minime de siguranță, cum ar fi casca și ochelarii de schi .

Cele mai bune căști de schi și snowboard

Care este cea mai bună cască de schi?

După evaluarea caracteristicilor menționate mai sus, precum și a opiniei experților și pasionaților de acest sport, am ajuns la o listă de 7 căști de schi care au avantaje importante și prețuri foarte bune.

Iată dintre cele mai bune căști de schi:

1. Cască de schi POC POCito

41vxrIY3zyL

Vezi pretul Emag

Este o structură robustă din material multiimpact, fabricată în cadrul unor procese care garantează protecție și siguranță.

Este o cască confortabilă, realizată din plastic rezistent și spumă, cu un design modern și ușoară , care vă va ține capul cald și în același timp cu o bună ventilație.

Este disponibil în două mărimi: XS-S și M-L, în două culori la modă: portocaliu și roz; și are, de asemenea, căști detașabile și curele cu sistem de fixare sigură cu clichet.

2. Cască de schi cu vizieră Bollé Osmoz Soft

41FaZZ2QfBL

Vezi pretul Emag

Cel mai bun lucru la această cască este că include ochelari de schi, astfel încât nu va trebui să le cumpărați suplimentar pentru a vă completa kitul de siguranță.

Piesa are un design plăcut, în negru cu detalii roșii, în timp ce ochelarii au lentile portocalii care îi dau o notă modernă, care oferă în același timp un câmp vizual larg și are și un sistem de ventilație care previne aburirea.

Casca este o piesă ușoară, cu un design confortabil, realizată din materiale excelente și cu un finisaj bun care demonstrează calitatea piesei și capacitatea acesteia de a absorbi impactul.

3. Cască de schi UVEX Skihelm Comanche 2 Pure

51KdMkVvVLL

Vezi pretul Emag

Are spumă în interiorul căștii, așa că, pe lângă faptul că este rezistentă la șocuri, oferă mai mult confort decât orice alt model.

Are un sistem de curenți de aer care poate fi reglat sau complet închis, de asemenea, căptușeala căștii este antialergenică și o puteți îndepărta și spăla pentru a o menține în permanență igienică.

Este disponibil în mai multe culori, în trei dimensiuni și vă va plăcea suprafața lucioasă, liniile ergonomice și prețul scăzut.

4. Cască de schi Black Crevice

41uNZ7n32cL

Vezi pretul Emag

Vă va plăcea designul modern al căștii care include și ochelarii de protecție încorporați în piesă.

Lentilele sunt fumurii și rezistente, cu un design alungit care garantează un unghi vizual larg, are, de asemenea, o margine de cauciuc pentru a se potrivi ușor pe față, care la rândul ei va fi protejată de viscol și cel mai bun lucru este că vine cu o lentilă portocalie de rezervă pentru a o schimba atunci când aveți nevoie.

Casca are căști de protecție, este modernă, ușoară, este disponibilă în două mărimi și, de asemenea, în diferite culori. Este o achiziție care vă va lăsa mulțumiți la un preț foarte accesibil.

5. Cască de schi Cébé Atmosphere Deluxe

414+RwXw5yL

Vezi pretul Emag

Este o piesă care garantează siguranță și confort datorită cochiliei exterioare din policarbonat extra-rezistent, care este, de asemenea, foarte ușoară.

La interior are un strat de EPS rezistent la impact care este, de asemenea, termoreglementat, deoarece este respirabil datorită căptușelii din plasă 3D care permite căldura să iasă cu ușurință.

Pe de altă parte, sistemul său de reglare este eficient, iar curelele sunt, de asemenea, acoperite de un strat de cauciuc care, pe lângă faptul că sunt fixe, vor fi confortabile.

Casca arată calitatea materialelor și a finisajului și cel mai bun lucru este că are unul dintre cele mai bune prețuri dintre sugestiile noastre.

6. Viziere Briko Stromboli 1

41zpb-pWjyL

Vezi pretul Emag

Designul este negru, izbitor, unisex și fabricat din policarbonat și rășină durabilă. Această piesă include și ochelarii de protecție, iar ochelarii au protecție UV.

Casca are un sistem care permite circulația aerului mai cald sub vizieră și a aerului mai rece deasupra, obținând un echilibru termic confortabil pentru purtător și împiedicând simultan aburirea ochelarilor de protecție.

Curelele de fixare sunt precise, vă va plăcea cât de bine se așează casca pe cap și cât de confortabil se potrivește pe față.

Calitatea piesei este superioară, iar prețul este ușor scump, dar dacă se încadrează în bugetul dumneavoastră, este cu siguranță o investiție care merită.

7. Black Canyon Zermatt

41ScX7j9wzL

Vezi pretul Emag

Este o cască robustă de culoare neagră mată, disponibilă în patru mărimi. Are un sistem de ventilație compus din 11 orificii de aerisire pe care le puteți regla în funcție de nevoile dumneavoastră.

În interior are pernuțe detașabile și o căptușeală antibacteriană detașabilă și lavabilă care va prelungi igiena piesei.

Este o piesă de bărbie reglabilă cu elemente de fixare sigure și este de o calitate excelentă la un preț foarte economic.

De ce să folosiți căști de schi?

Să începem cu faptele concrete: se știe că bărbații casco-de-esquí

sunt de două ori mai predispuși la accidente de schi decât femeile sau copiii, așa că ar trebui să purtați acest tip de protecție pentru a evita rănile grave. Și, bineînțeles, femeile și copiii ar trebui să le poarte, de asemenea, pentru a preveni accidentele.

În același timp, schiorul mediu se deplasează cu o viteză cuprinsă între 30 și 43 km/h, astfel încât chiar și cel mai mic impact ar putea să vă facă rău. De fapt, statisticile arată că cele mai grave și mai frecvente accidente se produc împotriva obiectelor, a zăpezii compacte sau a altor schiori, care pot fi chiar fatale la aceste viteze.

De asemenea, nu uitați că în unele țări și stațiuni de schi este obligatoriu pentru copiii sub 14 ani și uneori chiar și pentru adulți să poarte cască atunci când schiază. Vă poate salva viața!

Dimensiunea și potrivirea corespunzătoare

Dimensiunea și potrivirea căștii de protecție sunt esențiale pentru a vă asigura siguranța. Nu uitați că o cască prea strâmtă sau prea plată nu este bună pentru dumneavoastră.

Măsurați-vă capul

Pentru a face acest lucru în mod corect, luați o bandă de măsurat și puneți-o în jurul capului, peste sprâncene și urechi. Măsurați în centimetri, deoarece majoritatea căștilor sunt măsurate în acest fel, iar dacă aveți o măsură între cm, alegeți cm imediat deasupra. De exemplu, dacă banda vă dă 55,6, alegeți căști de 56 cm.

Așa ar trebui să se potrivească

După ce ați ales un model, încercați-l și reglați-l corect: aliniați partea din față cu sprâncenele și trageți de curele până când este bine fixat, fără spații între cască și cap și fără spații între cască și ceafă, și fără ceafă.

Acum, mișcați-vă ușor capul și dacă casca se mișcă, înseamnă că este prea mare pentru dumneavoastră. Dacă simțiți o presiune, ca și cum capul vă este strivit de cască, atunci aveți nevoie de o cască mai mare. Amintiți-vă întotdeauna că trebuie să vă simțiți confortabil.

Căști de protecție pentru copii

Dacă doriți una pentru copiii dumneavoastră, trebuie să urmați aceeași procedură. Singurul lucru este că, dacă sunt foarte mici, s-ar putea să nu vă poată spune dacă nu se simt confortabil, așa că întrebați-i dacă o parte a căștii îi doare sau este prea strânsă. De asemenea, nu cumpărați căști de mari dimensiuni în speranța că se vor mai potrivi și mai târziu în viață - nu uitați că nu vor fi de niciun folos dacă nu se potrivesc bine.

Sisteme de reglare

Pentru ca fiecare cască să se potrivească perfect utilizatorului, diferitele modele sunt prevăzute cu sisteme de reglare care permit efectuarea tuturor modificărilor necesare. Să aruncăm o privire la cele mai frecvente:

BOA reglabil

Acesta este un mic cadran în zona gâtului care vă oferă posibilitatea de a face microajustări pentru a obține o potrivire cât mai precisă și personalizată. Partea bună a acestui sistem este că vă permite să faceți reglajele cu o singură mână, astfel încât să puteți face acest lucru cu ușurință în timp ce schiați fără să vă pierdeți concentrarea și fără a fi nevoie să folosiți ambele mâini.

Sisteme de reglare a formei

Aceste sisteme funcționează, de obicei, de asemenea, cu un cadran mic și convenabil pe partea gâtului, numai că, în acest caz, se modifică ajustarea căștii în sine, făcând-o puțin mai strânsă sau mai largă. Aceasta include modificări verticale.

Sisteme de căptușeală

Cele mai comune și mai ieftine sunt sistemele de căptușeală detașabile , prin care puteți pur și simplu să scoateți sau să adăugați căptușeală în interiorul căștii pentru a modifica grosimea internă și, astfel, potrivirea căștii. După cum vă puteți imagina, aceste căptușeli detașabile sunt foarte convenabile pentru cei care doresc să schieze sau să facă snowboard cu alte pălării între ele.

Setări de aer

Acestea sunt curele gonflabile care se potrivesc în interiorul căștii și care vă permit să faceți microreglaje prin creșterea sau reducerea aerului din ele, prin apăsarea unui buton.

Construcție și materiale

Rețineți că majoritatea modelelor de pe piață sunt fabricate pentru o singură utilizarecasco-de-esqui-con-gafas-300x200

. Cu alte cuvinte, dacă aveți un accident și acesta se fisurează sau se despică, va trebui să verificați atât exteriorul, cât și interiorul, deoarece uneori fisurile sau rupturile apar în interior. În caz de deteriorare, ar trebui să îl înlocuiți rapid.

Turnate

Aceste căști sunt fabricate dintr-un material exterior foarte subțire care se mulează pe căptușeala interioară din spumă EPS, care absoarbe impactul și vă protejează împotriva rănilor. Această construcție are ca rezultat căști ușoare care produc mult mai puțin ricoșeu, deoarece interiorul este cel care amortizează.

Carcasă dură ABS

Aceste modele au o carcasă dură externă din ABS, care este preformată și lipită de căptușeală și de structura internă din spumă dură. Acestea au ca rezultat căști cu adevărat economice, cu capacități excelente de absorbție a șocurilor.

Carapace moale

Deși sunt concepute pentru a rezista la impacturi mai slabe, au avantajul că pot rezista la mult mai multe, astfel încât nu va trebui să le înlocuiți atât de repede. Acest lucru se datorează faptului că folosesc două spume de densități diferite, una mai moale care vine în contact cu capul dumneavoastră și una mai dură între exterior și perna interioară.

Dacă sunteți un amator sau nu schiați foarte repede, vor funcționa foarte bine pentru dvs., dar dacă sunteți în căutarea a ceva mai dur pentru că concurați la un nivel profesionist sau pur și simplu doriți mai multă protecție, căutați ceva mai dur.

Ventilație adecvată

Dacă de obicei purtați mănuși de schi pentru a vă proteja de vânt, de ce să nu folosiți căști care să vă ofere această protecție și chiar să vă permită să o reglați?

Ventilație

Practic, fiecare cască de schi are mici deschideri concepute pentru a permite vântului să treacă prin ea pentru a elimina excesul de umiditate sau transpirație. În cele mai multe cazuri, aceste găuri nu sunt reglabile, ci sunt fixe.

Sisteme de ventilație reglabile

Spre deosebire de modelele fixe, aceste sisteme (mai scumpe și mai avansate) vă permit să reglați deschiderile pentru a regla aportul de aer în funcție de condițiile meteorologice și de preferințele dumneavoastră personale.

Aceste sisteme pot fi compuse din butoane, fișe sau chiar mecanisme glisante. Toate funcționează foarte bine, așa că alegerea va depinde de preferințele și gusturile dumneavoastră.

Cum rămâne cu ochelarii mei de schi?

Mulți schiori preferă să poarte în permanență ochelarii de schi , dar pentru asta trebuie să găsiți o cască care să se potrivească bine și care să vă permită să purtați ochelarii și casca în același timp, fără nici cea mai mică interferență. De fapt, nu pot exista spații între capătul căștii și ochelarii de protecție, deoarece pierdeți protecție și vă poate îngheța clar fruntea.

Acestea fiind spuse, casca trebuie să se termine exact acolo unde încep ochelarii de protecție.

Stiluri de căști de schi

Stil mediu

Acestea sunt cele mai populare, ele includ o protecție moale pentru urechi căptușită, care vă oferă mult confort și îmbunătățește, de asemenea, capacitatea de a auzi atunci când schiați.

Stil complet

Acestea vă acoperă complet și vă blochează eficient împotriva elementelor. Acestea oferă de fapt o protecție foarte bună, astfel încât chiar și profesioniștii și schiorii de freestyle le poartă, la fel ca și copiii. Acestea sunt cele mai potrivite pentru cei care își asumă multe riscuri, încearcă trucuri noi și schiază la viteze mari.

Cât de des trebuie schimbată casca de schi?

Indiferent de tipul de cască pe care o folosiți, dacă aceasta a primit multe lovituri sau dacă este de o calitate excelentă, ar trebui înlocuită la fiecare 3 până la 5 ani, deoarece trecerea timpului și utilizarea constantă determină deteriorarea materialelor. Cu toate acestea, în cazul căștilor EPS, nu uitați că acestea nu sunt făcute pentru impacturi multiple, așa că verificați-le și înlocuiți-le de fiecare dată când primiți o lovitură puternică.

Pe de altă parte, căștile PPE sunt cele care pot rezista la mai multe impacturi, atâta timp cât nu sunt prea puternice.

Caracteristici de luat în considerare

Pernuțele pentru urechi

Sunt făcute pentru a vă menține urechile confortabile și calde. De asemenea, partea bună este că pot fi aproape întotdeauna scoase și puse oricând doriți, pentru versatilitate și pentru variația stilurilor.

Țesătură de absorbție a umezelii

Acestea sunt huse pe care le puteți scoate și pune pentru a împiedica umezeala să vă afecteze casca și pentru a o proteja atunci când nu o purtați. Acestea sunt lavabile și sunt ideale dacă transpiri mult, deoarece absorb cea mai mare parte a transpirației și îți păstrează casca curată și proaspătă.

Audio

Unele au sisteme de sunet încorporate, cum ar fi căștile de schi Bluetooth care vă permit să ascultați muzică prin intermediul căștilor de urechi.

Vârful

Acest stil de cască vine cu vizieră, un fel de vârf care iese din partea de sus și ajută la împiedicarea zăpezii și a razelor soarelui să vă deranjeze vederea.

Curele

curelele pentru bărbie trebuie să fie confortabile și ușor de scos, pus și ajustat. Unele au chiar și cleme magnetice care facilitează ajustarea atunci când purtați mănuși.

S-ar putea să vă intereseze și