Casti cu anulare a zgomotului

mejores-auriculares-con-cancelación-de-ruido

Nici un duo de copii mici neliniștiți, nici zgomotul traficului sau al aerului condiționat nu vă lasă să vă ascultați muzica preferată în liniște deplină. În aceste ocazii te întrebi de ce nu ai încă o pereche de căști cu cea mai bună anulare a zgomotului. Dacă v-ați aflat în această dilemă, cred că noi doi o împărtășim perfect.

Și nu suntem singuri. Nu puțini sunt cei care folosesc aceste căști cu absorbție de sunet în zilele noastre, deoarece acestea izolează zgomotul și sunt bune pentru a lucra, a studia și chiar a dormi. Evident, de asemenea, pentru a asculta muzică fără interferența sunetelor din jur.

Ceea ce este uimitor este că căștile despre care vorbim nu numai că sunt rezistente la zgomot, dar îți permit să asculți melodiile preferate la un volum mai mic. Desigur, nimic nu te oprește! Și asta este bine pentru sănătatea auzului tău. Tu ce părere ai?

Da, când am început să folosesc căștile cu anulare a zgomotului cu ceva timp în urmă, mi-am dat seama că nu pot trăi fără ele. Dacă și tu ești de aceeași părere, îți voi da câteva sfaturi despre cum să le alegi și să le cumperi pe cele mai potrivite.

Cele mai bune căști cu anulare a zgomotului

Care sunt cele mai bune căști cu anulare a zgomotului?

Aceste accesorii sunt de obicei preferabile în varianta cu bandă pentru cap, cu cupe confortabile, care acoperă complet urechile. Aceasta este metoda pasivă de izolare.

Partea activă este formată din microfoane care sunt instalate în interiorul căștilor și care, analizând nivelul de zgomot din mediul înconjurător, reflectă undele sonore, reducând sau eliminând astfel sunetul extern.

Pe de altă parte, acestea pot fi cu sau fără fir, după cum considerați că este necesar, deoarece acest lucru nu va afecta blocarea sunetului.

Important este să combinăm calitatea bună a unei mărci cunoscute cu un preț accesibil. Cu toate acestea, trebuie să știți că o funcție anti-zgomot completă și completă vă va costa câțiva euro. Nu vă așteptați la miracole sonore la cel mai mic preț.

De asemenea, este posibil să doriți să știți că unele căști, pentru a oferi o mai bună anulare a sunetului extern, sacrifică puțin din propria calitate a sunetului. Pentru a explica mai bine, acest lucru înseamnă că nu veți auzi muzică de calitate 100% cu unele modele. De aceea, este important să faceți o selecție bună.

Știind toate aceste informații, este posibil să începeți să căutați și pentru a vă ajuta, iată aceste sugestii cu cele mai bune 5 căști cu anulare a zgomotului disponibile pe piață astăzi.

Iată dintre cele mai bune căști cu anulare a zgomotului:

1. Căști wireless cu anulare a zgomotului cu definiție HD 4. 50 BTNC Sennheiser

Portabil și cu comenzi intuitive

41z87mOUi0L

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în domeniul audio profesional sau amator, sunteți practic obligat să aveți pentru mixarea muzicii, dispozitive de ascultare fără fir de la renumita marcă Sennheiser, care au fost dezvoltate cu tehnologie binaurală și un set de comenzi intuitive, astfel încât să puteți gestiona totul, de la schimbarea pieselor și apeluri până la reglarea volumului. Dispozitivul este minimalist, oferind un confort deosebit utilizatorilor săi, datorită căptușelilor pentru urechi acoperite cu piele artificială.

În cele din urmă, în ceea ce privește anularea activă a zgomotului NoiseGard, pot garanta că reduce interferențele ambientale.

2. Fitfort

Ușoare și rentabile

Dacă sunteți interesat de contracararea imediată a interferențelor enervante ale zgomotului ambiental, dar la un cost mai moderat, puteți arunca o privire la căștile pliabile Fitfort Bluetooth cu bandă pentru căști pliabile fără fir Fitfort, aruncați o privire la sistemele de ascultare cu cască Fitfort Fitfort closed , care dispun de NFC pentru conectarea rapidă la dispozitive compatibile, cum ar fi smartphone-uri, tablete, laptopuri, iPod Touche și televizoare.

Un alt punct de atracție al acestei piese este designul ușor și confortabil la 90°, care permite o potrivire ergonomică pe urechi. În cele din urmă, include două drivere de 40 mm pentru bas puternic și reproducere de înaltă fidelitate a frecvențelor înalte.

3. Avantree

Ideal pentru cei care călătoresc frecvent

41jkDs6fQDL

Vezi pretul Emag

Pentru cei care călătoresc frecvent, iar avioanele și aeroporturile au devenit o prelungire a patului dumneavoastră, vă recomand cu căldură să optați pentru Avantree

 

41daeCpkaAL

Vezi pretul Emag

Pentru cei care călătoresc frecvent, iar avioanele și aeroporturile au devenit o prelungire a patului dumneavoastră, Îți recomand cu căldură să optezi pentru Avantree, un set de căști bluetooth ANC031, care are un design ultraușor de 180 g, capabil să îți ofere o experiență muzicală impecabilă chiar și în cele mai aglomerate medii cu zgomot.

Alte caracteristici ale acestor căști circumaurale includ un control tactil , o husă de transport , un card de garanție și un cablu audio inclus pentru a vă ajuta să evitați consumarea bateriei. (COWIN E7-ANC

Cu 30 de ore de redare

Iubitorii de muzică sau cei care călătoresc pe distanțe lungi vor adora această pereche de căști, deoarece oferă 30 de ore de redare la fiecare încărcare în modul Bluetooth. Acestea vin cu o baterie de 600 mAh pentru ore de muzică sau liniște pentru a vă relaxa și a dormi.

Tehnologia activă de anulare a zgomotului reduce sunetul din cabina de pilotaj a unui avion, traficul din oraș sau dintr-un birou zgomotos, astfel încât să vă puteți concentra asupra muncii.

Driverele patentate cu deschidere largă de 40 mm oferă un răspuns profund și precis la bas. Acestea garantează o bună calitate a sunetului și o bună gestionare a apelurilor cu microfonul lor.

5. Mpow PAMPBH036AB-ESAE1-V

Sunet stereo de înaltă fidelitate

 

Acestea sunt foarte ușoare, pentru cei care urăsc greutatea și preferă confortul. De fapt, pernuțele lor pentru urechi sunt foarte moi și blochează complet urechea. Acestea oferă o anulare excelentă a zgomotului și, în același timp, un sunet stereo de înaltă fidelitate, chiar și pentru a asculta basul R&B puternic.

Sunetul de bas este foarte bun și fără distorsiuni. Acestea au o durată de redare de 8 ore și pot fi utilizate cu sau fără cabluri. Designul este foarte portabil și pliabil, astfel încât le puteți transporta în orice geantă.

Împerecherea pentru Smart TV este foarte ușoară și nu există nicio întârziere audio în comparație cu cea video.

6. Bose QuietComfort 35

Izolare perfectă

31KrCB6ex6L

Vezi pretul Emag

Aceasta este una dintre cele mai renumite mărci în ceea ce privește anularea zgomotului, așa că, dacă doriți o pereche pentru somn, acestea ar putea fi cele mai potrivite. Sunetul lor este echilibrat la orice nivel de volum și sunt controlate de o aplicație numită Bose Connect. Acestea includ Bluetooth și asociere NFC.

Acestea pot fi utilizate timp de până la 20 de ore la fiecare încărcare și 40 de ore cu fir. Pentru preluarea apelurilor, acestea oferă un microfon dublu, de asemenea cu anulare a zgomotului, pentru a auzi clar interlocutorul chiar și în medii cu vânt.

Se potrivesc foarte confortabil în urechi.

7. Sony MDR1000XB.CE7

A asculta sau a nu asculta

auriculares-antiruido-300x200

Vezi pretul Emag

Din motive de siguranță, această pereche de căști include un mod Ambient Sound, astfel încât să puteți auzi sunetele din jurul dvs. în orice moment, fără a fi nevoie să le scoateți din urechi. De asemenea, funcționează și funcția Ambient Voice, astfel încât, dacă cineva vorbește cu dumneavoastră, puteți auzi ce spune fără să scoateți căștile.

Reducerea zgomotului este fără fir și digitală, cu optimizare personalizată. Acestea sunt controlate de un senzor tactil amplasat chiar pe cască. Acestea oferă o autonomie a bateriei de 20 de ore. Acestea includ un cablu, un adaptor pentru avion și o husă rigidă pentru a le transporta oriunde doriți.

Este important de reținut că aceste căști cu izolare a zgomotului, cel puțin modelele pe care vi le-am prezentat, pot bloca de fapt sunetul și nu veți auzi nimic în jurul dumneavoastră. Pentru a fi în siguranță, cel mai bine este să vă aflați în locuri cu alte persoane care vă pot avertiza în caz de probleme, pentru orice eventualitate.

Cum funcționează căștile cu anulare a zgomotului?

Equipar-Magazine

Când vorbim despre căști, trebuie să știți că aceste dispozitive nu se limitează la anularea zgomotului ambiental cu pernuțe groase sau cu căști rezistente. Designul lor dispune de o tehnologie specială sub forma unor circuite integrate care contracarează sunetul exterior prin emiterea unei unde sonore defazate; această vibrație izolează în mod eficient orice bâzâit sau cacofonie, ceea ce duce la un spectru audio mai clar, chiar și la volume mai mici.

Cine a inventat căștile cu anulare a zgomotului?

Invenția acestui dispozitiv este atribuită inginerului electric și de sunet american Amar Gopal Bose, care, datorită strămoșilor săi bengalezi hinduși din partea tatălui, a fost mereu interesat de filosofia indiană.

Cu toate acestea, calitățile cu care își va lăsa amprenta au început să se manifeste la vârsta de 13 ani, în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, când, în căutarea unui nou venit pentru a-și întreține familia și studiile, a început o afacere cu câțiva prieteni, reparând aparate electrice, cum ar fi radiouri casnice și trenulețe.

Ceva mai târziu, și-a continuat înclinațiile academice, absolvind ca inginer electrician și continuându-și contribuțiile ca profesor și cercetător în domeniul acusticii.

Mai târziu, în jurul anului 1978 și aflându-se în cabina de pilotaj a unui avion, Bose era gata să asculte melodii, dar zgomotul motorului se filtra prin căștile sale, făcându-i imposibil să asculte bine, de aceea, va începe de atunci să scrie pe un șervețel conceptul original care va da roade mai târziu.

Așa se face că munca inventivă a acestui personaj celebru l-a condus pe el și pe corporația sa să fie pionieri în cercetarea și dezvoltarea tehnologiilor de anulare a zgomotului.

Ce ar trebui să căutați la o pereche de căști cu anulare a zgomotului?

În prezent, există multe tipuri și mărci de căști care se încadrează în categoria 'anulare a zgomotului', însă este important să rețineți că nu toți producătorii sunt creați la fel. Prin urmare, nivelul funcțiilor, stilul, ușurința, tehnologia și calitatea sunt toți factori care trebuie luați în considerare atunci când achiziționați o pereche de căști.

Tehnologie activă vs. pasivă

Anularea pasivă a zgomotului se bazează în mare măsură pe utilizarea de materiale care absorb sunetul, cum ar fi spuma de înaltă densitate care reduce cantitatea de zgomot exterior care ajunge la urechile dumneavoastră.

Suprimarea activă a zgomotului nu este limitată de designul fizic și de materiale, ci se bazează pe componente suplimentare, cum ar fi un microfon, circuite electronice, un difuzor intern și baterii.

Microfonul ar fi dispozitivul care captează zgomotul extern, iar circuitele sale electronice procesează undele. De acolo, un semnal opus este trimis prin difuzor, efectul net fiind reducerea sunetului nedorit în urechile dumneavoastră.

Deși ambele tehnologii au același scop, trebuie să vă spun că dispozitivele active au circuite electronice mai elaborate și de mai bună calitate, ceea ce vă va oferi în cele din urmă o performanță mai bună.

Anulare a zgomotului vs. izolare a zgomotului

Izolarea zgomotului și anularea pasivă sunt practic același lucru, deoarece designul dispozitivelor blochează sunetul nedorit prin intermediul materialelor de absorbție utilizate în construcția lor.

Pe de altă parte, anularea activă nu este la fel pentru toată lumea; existența unui difuzor suplimentar poate genera unde negative, creând o senzație de presiune ușoară și inconfortabilă în urechile unor persoane. În mod similar, unii utilizatori cu sensibilitate a organelor auditive pot percepe un ușor șuierat în fundalul redării muzicii, indiferent dacă aceasta este la volum redus sau complet oprită.

Căștile tradiționale cu fir vs. căștile Bluetooth fără fir

Majoritatea echipamentelor tradiționale au cunoscutul cablu care se conectează la sistemul audio. Cu toate acestea, în ultimii ani, tehnologia Bluetooth a deschis calea pentru produsele de suprimare a sunetului fără fir și, deși acestea sunt în general mai scumpe, au devenit alegerea preferată a utilizatorilor din întreaga lume.

În plus, în cazul dispozitivelor cu fir, trebuie remarcat faptul că aceste conexiuni pot fi defecte, în funcție de calitatea echipamentului la care sunt conectate.

Căști over-ear, in-ear vs. in-ear

Căștile over-ear vă vor oferi cele mai bune performanțe, deoarece vor acoperi întreaga parte exterioară a organului auditiv și nu vor exercita presiune asupra urechii, ceea ce le face ideale pentru a fi folosite în timpul zborurilor lungi, pentru a studia sau la serviciu. Cu toate acestea, ele sunt în general scumpe.

Cele care au o pernuță care acoperă urechea se sprijină ușor deasupra urechilor, fără a acoperi întreaga ureche, astfel încât zgomotul extern este adesea filtrat.

În cele din urmă, există dispozitive de izolare fonică. Acestea sunt cele mai compacte dintre cele trei modele, dar din cauza dimensiunii lor nu oferă întotdeauna cel mai bun sunet. S-ar putea să fie prea dure pentru găurile urechilor, așa că verificați calitatea ergonomică a acestora pentru a evita maltratarea acestei zone a corpului.

În cele din urmă, vă pot spune că cea mai bună alegere va fi întotdeauna în funcție de preferințele, confortul, nevoile și bugetul dumneavoastră.

Căști vs. căști

Deși ambele dispozitive au caracteristici analoge, căștile se deosebesc de căști prin faptul că sunt mai versatile, deoarece le puteți utiliza ca căști hifi, ceea ce vă va permite să accesați o serie de dispozitive de ultimă generație, cum ar fi: televizoare digitale, Blue Rays, Ipads, etc. În același timp, veți putea să efectuați apeluri, să ascultați melodii, să planificați strategii de succes cu prietenii dvs. gameri, fără a fi constrânși de constrângerea cablurilor.

Totuși, în cele din urmă, dumneavoastră veți avea ultimul cuvânt de spus în ceea ce privește alegerea între cele două dispozitive.

Tipuri: un model pentru fiecare ureche

Alegerea unui anumit tip de căști este o chestiune foarte personală. Mulți ascultători se simt confortabil folosind dispozitive de inserție care se potrivesc în canalul auditiv sau cele care se sprijină pe periferia urechii, în timp ce alții preferă dispozitivele supraauriculare; cu toate acestea, dimensiunea dispozitivelor supraauriculare și interferențele care pot fi generate atunci când se poartă ochelari și cercei pot fi nefavorabile.

Acestea fiind spuse, prezint diferitele tipuri de dispozitive într-un mod explicativ. Așadar, verificați cu atenție și alegeți-o pe cea care se potrivește cel mai bine cerințelor dumneavoastră.

Over-ear

Există două modele de aparate auditive în cadrul acestei modalități, așa-numitele 'closed-back', care se caracterizează prin antifoane sigilate care mențin integritatea audio, împiedicând în același timp filtrarea sunetelor nedorite. Cu toate acestea, deoarece sunt atât de etanșe, este posibil să nu auziți niciun sunet din exterior, cum ar fi soneria de la ușă sau un telefon care sună.

Pe de altă parte, căștile 'open-back' au deschideri în cupele pentru urechi, care sunt concepute pentru a oferi un sunet mai clar și mai natural. În plus, acestea permit perceperea mai multor sunete din lumea exterioară. Pe de altă parte, este posibil să se scurgă muzica sau sunetul din lista de redare, ceea ce poate fi incomod sau deranjant pentru cineva din apropiere.

Peste urechi

Aceste modele sunt, în general, mai ușoare decât căștile închise și, spre deosebire de descrierea modelului anterior, se concentrează doar pe urechi, în loc să acopere întreaga zonă a capului. Acestea sunt considerate mult mai confortabile, fiind în același timp mai puțin susceptibile de a vă încălzi urechile după sesiuni lungi de ascultare.

Deși este adevărat că, de obicei, unele sunete exterioare sunt filtrate atunci când le purtați, acest lucru nu va reprezenta o perturbare gravă. Unele au avantaje suplimentare, deoarece pot fi pliate pentru depozitare și sunt prevăzute cu saci de transport.

În ureche

Acestea se află în cavitatea urechii, în afara orificiului urechii, deși unele se pot extinde în canalul auditiv propriu-zis. Căștile intraauriculare sunt adesea livrate împreună cu smartphone-urile și cu playerele audio portabile.

Modelele de tip inserție sunt introduse în canalul auditiv, formând adesea un sigiliu care poate ajuta la izolarea zgomotelor nedorite. Cele mai multe sunt prevăzute cu vârfuri de canal de dimensiuni diferite pentru a asigura o fixare sigură.

Fără fir

Aceste căști fără fir sunt comune și sunt de obicei compatibile cu tehnologia Bluetooth . Acestea au o rază de acțiune de până la 30 de picioare, ceea ce le permite să se conecteze la smartphone-uri, laptopuri, playere precum iPod-uri și chiar la unele televizoare.

Sunt apreciate pentru portabilitatea și interacțiunea cu echipamentele de ultimă generație, dar durata de viață a bateriei este destul de scurtă.

Eliminarea poluării fonice

Multe dintre aceste dispozitive au un design izolator care amortizează fizic poluarea fonică ambientală, adesea denumit sistem de anulare pasivă a zgomotului .

Aceste dispozitive care funcționează cu baterii folosesc microfoane mici pentru a monitoriza frecvențele deranjante din exterior și apoi produc aceleași repetiții defazate în încercarea de a le anula.

Unele funcționează cu reducerea zgomotului dezactivată, astfel încât puteți utiliza în continuare aceste dispozitive dacă bateriile se epuizează, în timp ce altele funcționează numai cu anularea zgomotului activată.

De ce sunt căștile cu anulare a zgomotului atât de bune?

Când aceste dispozitive captează un sunet, ele creează o vibrație pe lungimea de undă opusă pentru a-l anula. Ca urmare, nu auziți nimic. Acest proces este cunoscut sub numele de tehnologie de interferență distructivă sau de anulare .

În termeni matematici, ambele valuri creează o sumă zero și se anulează reciproc. Acest proces este motivul pentru care schimbările bruște de volum, cum ar fi un claxon de mașină sau pur și simplu cineva care vă strigă în ureche, pot rupe tăcerea.

Această tehnologie nu se poate adapta rapid și din mers la schimbările bruște de volum, deoarece are nevoie de cel puțin câteva secunde pentru a se adapta la lungimea de undă.

La ce ar trebui să se uite consumatorii atunci când cumpără căști cu anulare a zgomotului?

Există o serie de caracteristici pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când achiziționați aceste produse:

  • Confortul și ergonomia aparatului sunt primordiale, deoarece potrivirea devine confortabilă și vă permite să vă bucurați de ore întregi de ascultare bună fără traume și disconfort.
  • Este de preferat să alegeți dispozitive ușoare, pentru a le putea purta pentru perioade mai lungi de timp, așa că asigurați-vă că se potrivesc perfect pe cap și că atunci când vă mișcați nu se mișcă de la locul lor.
  • Spre deosebire de trecut, când pragmatismul era mai important decât funcționalitatea, astăzi aveți la dispoziție echipamente extrem de sofisticate, cu un design atent stilizat, gata să satisfacă cele mai diverse gusturi.
  • Pe lângă formă, calitatea materialelor folosite atât pentru exterior, cât și pentru componentele interne este foarte importantă, deoarece influențează nu numai confortul, ci și calitatea sunetului.
  • Fiecare producător optează pentru utilizarea unor materiale particulare, așa că vă încurajez să verificați cu atenție calitățile și particularitățile componentelor, deoarece acestea vor conferi un timbru și o gamă particulară aparatului.
  • După cum am afirmat deja în punctele anterioare, există în principiu trei tipuri de căști, in-ear, over-ear și around-ear. Fiecare dintre ele a fost deja explicată, luând în considerare avantajele și dezavantajele lor, depinde de dumneavoastră să faceți alegerea corectă.
  • Dacă ați decis să achiziționați căști cu anulare activă a zgomotului, trebuie să fiți atenți la nivelul de încărcare al bateriei. Aproape toate aceste dispozitive sunt alimentate de baterii AA sau AAA. Prin urmare, fiți conștienți de faptul că, dacă bateriile nu sunt la un nivel optim, suprimarea sunetului va fi ineficientă, așa că vă recomand să aveți baterii de rezervă.
  • Nu în ultimul rând, calitatea. Dacă sunteți un fan al sistemelor de înregistrare și redare audio care aspiră să aibă o experiență sonoră stelară, vă spun că trebuie să alegeți între claritatea sunetului și suprimarea zgomotului ambiental.

Deși există unele căști cu anulare a zgomotului care oferă o calitate audio decentă, va trebui să plătiți o taxă mare pentru acest privilegiu.

Cu toate acestea, asta nu înseamnă că calitatea audio este teribilă în majoritatea căștilor cu anulare a zgomotului , un consumator mediu nici măcar nu va observa diferența dintre o pereche de căști cu anulare a zgomotului și o cască de înaltă calitate, concepută pentru audiofili.

Avantajele căștilor cu anulare a zgomotului

Dacă doriți să vă izolați de mediul înconjurător și să vă cufundați cu adevărat în

adâncimile sunetului, atunci nu veți găsi un produs mai bun pentru a vă ajuta să faceți acest lucru. Aceste dispozitive funcționează mai bine decât orice alt produs pe care îl puteți găsi în prezent pe piața de tehnologie.

Acestea au avantajul de a fi pe placul muzicienilor, inginerilor de sunet și audiofililor, așa că, dacă doriți să vă îmbunătățiți experiența de ascultare, la un nivel de calitate, includeți-le pe lista de priorități.

Ce tip de carcasă este cel mai bun pentru căștile cu anulare a sunetului?

Atunci când achiziționați o husă pentru căștile dumneavoastră , trebuie să luați în considerare trei aspecte esențiale: dimensiunea, caracteristicile și durabilitatea.

În ceea ce privește dimensiunea, veți avea nevoie de o carcasă care să se potrivească în siguranță pentru echipamentul dvs. cu puțin sau deloc spațiu suplimentar.

În ceea ce privește caracteristicile, este important să căutați o husă rezistentă la apă cu un exterior dur și un interior moale, astfel încât dispozitivul dvs. să fie protejat. Dacă este posibil, ar fi bine ca acesta să aibă compartimente suplimentare pentru obiecte precum baterii suplimentare pe care doriți să le transportați.

În cele din urmă, durabilitatea este un factor cheie atunci când achiziționați o husă. Pentru a determina durabilitatea oricărei huse, verificați materialele utilizate la fabricarea acesteia, astfel încât investiția dumneavoastră să dureze.