Casti de alergare

mejores-auriculares-para-correr

Când alergi și vrei să asculți muzică, nu ți s-a întâmplat niciodată ca briza și zgomotul mașinilor să diminueze volumul și totul să fie foarte încet? Este foarte enervant. Iar unele dintre ele au un design îngrozitor, îți deranjează urechile. Cele mai bune căști pentru alergare ar trebui să fie confortabile și ar trebui să le poți auzi bine, nu-i așa?

Alegerea unei perechi bune de căști nu este o sarcină ușoară, și sunt sigur că și tu ești ca mine, nu știi care sunt de bună calitate și care sunt cele care ți se potrivesc perfect. Anularea zgomotului este benefică pentru a putea auzi bine muzica, dar nu ar trebui să fie totală din motive de siguranță. Acest lucru, printre altele, trebuie evaluat și, bineînțeles, dacă vă veți putea permite să le plătiți.

O pereche de căști de marcă bună nu este întotdeauna accesibilă, dar dacă le puteți găsi puțin mai ieftine, ar fi minunat, nu-i așa? Există o mulțime de opțiuni pe piață, așa că este posibil dacă știți exact ce să căutați.

Cele mai bune căști pentru alergare și antrenament

Care sunt cele mai bune căști pentru alergare?

Există câteva caracteristici importante pe care trebuie să le luați în considerare atunci când cumpărați căștile potrivite pentru dumneavoastră. De exemplu, ce tip de pregătire veți face cu ei. Joggingul nu este același lucru cu alergatul. Rutina sportivă pe care o veți face cu ele trebuie să fie definită pentru a ști de câtă putere aveți nevoie și alte specificații. De asemenea, luați în considerare următoarele:

Tipuri de căști : dacă doriți să ascultați muzică în timp ce faceți exerciții fizice, este posibil să nu doriți modelele cunoscute sub numele de On-Ear sau Full Size. Acestea sunt, de obicei, ca niște căști și acoperă urechile puțin mai sus sau complet, ceea ce ar fi foarte bine pentru a asculta muzică și pentru a izola zgomotul extern, dar sunt prea grele pentru alergare și vă vor deranja.

Așa-numitele In-Ear sau intra-auriculare, acestea se introduc în pavilionul urechii (sună ca la un curs de științe?), sunt ținute acolo și, fiind ușoare, permit mișcări mai bruște în timpul antrenamentului.

Design : chiar dacă știți că veți folosi probabil căști In-Ear, acestea pot avea forme diferite și ar trebui să le căutați pe cele mai confortabile pentru dumneavoastră. Acestea nu trebuie să fie prea mari pentru a nu fi incomode în urechi și nici prea mici pentru a nu aluneca din urechi. Trebuie să se potrivească perfect. Unele dintre ele au un suport în partea de sus, ceea ce este foarte practic pentru a le ține la locul lor, dar nu toate sunt confortabile.

Fără fir : Pentru comoditate, cele cu conectivitate fără fir pot fi foarte convenabile. Acestea se cuplează cu dispozitivul de redare prin Bluetooth, nu folosesc cabluri și încă reproduc un sunet stereo de calitate.

Vrei să cumperi și ai nevoie de ajutor suplimentar? Iată o comparație excelentă a ceea ce sunt cu adevărat cele mai bune 5 căști de alergare disponibile în acest moment.

Iată cele mai bune căști pentru alergare:

1. Plantronics Back Beat Fit Wireless In-Ear Headphones

Rezistent la apă

41eljmXlsYL

Vezi pretul Emag

Dacă ești unul dintre cei care transpiră mult în timpul antrenamentului, acestea ar putea fi cele mai bune pentru tine. Acestea sunt impermeabile, deoarece sunt prevăzute cu un strat P2i foarte rezistent. Acestea au comenzi pentru preluarea apelurilor și reglarea muzicii chiar pe căști. Acestea se conectează prin Bluetooth și au un port USB.

Sunt prevăzuți cu o bandă pentru gât pentru a vă asigura că rămân la locul lor în timp ce faceți exerciții fizice. Acestea au o autonomie convenabilă de 8 ore pentru a asculta muzică și de 6 ore pentru apeluri. Poate memora până la 8 dispozitive diferite, astfel încât, atunci când nu le folosiți pentru antrenament, le puteți conecta la computer, laptop, tabletă, iPad, iPhone, smartphone etc.

Acestea sunt disponibile în diferite culori strălucitoare.

2. Soundpeats Q29

Fără fir cu anulare a zgomotului

51SqL6b7CXL

Vezi pretul Emag

Cei care nu suportă să se încurce în fire și să se agațe de orice vor adora cu siguranță această pereche care este complet fără fir. Unitățile care se montează în fiecare ureche pot fi utilizate împreună sau separat pentru sunet stereo sau mono stereo. Puteți chiar să împărtășiți muzica cu vecinul de alături în timp ce vă antrenați, împrumutându-i una dintre unități. Mișto, nu-i așa?

Sunt sigure, ușoare și confortabile, deoarece au un design ergonomic și sunt echipate cu Bluetooth 4.2. pentru streaming de înaltă fidelitate. Căștile din dreapta vă permit să ascultați apelurile telefonice. Acesta include comenzi pentru a răspunde, închide, pune în surdină, respinge sau relua un apel, precum și pentru a reda, pune pe pauză și reda următoarea melodie.

3. LNMBBS U9 V4.1

Pentru o cursă de 12 ore

51y9svA+p0L

Vezi pretul Emag

Poți să alergi 12 ore? Poate că nu, dar ați putea face acest lucru cu acestea, deoarece bateria vă va permite să ascultați muzică în acest timp pentru fiecare reîncărcare. Sunt perfecte pentru cei cărora nu le pasă de reîncărcarea bateriei pentru fiecare antrenament. Au un design ergonomic și cârlige din silicon care se fixează pe urechi pentru a preveni orice cădere în timpul alergării.

Sunt confortabile, moi și ușoare, perfecte pentru jogging, jogging, gimnastică, drumeții, ciclism etc. Au un înveliș rezistent la apă IPX5 WATERPROOF-IPX5 și un nano-îmbrăcăminte internă care îi protejează atunci când transpiri mult sau vrei să te antrenezi în condiții extreme, cum ar fi în ploaie. Acestea redau muzică cu bas și înalte foarte bune și sunt echipate cu conexiune wireless Bluetooth 4.0.

4. Canbor BT01

Compatibil cu Apple

Cei care au iPhone, iPad și alte dispozitive mobile cu sisteme de operare iOS sau Android pot folosi acest model fără probleme. Acestea au o reproducere foarte bună a sunetului, cu bas și înalte excelente. Este un sistem stereo cu efect de CD. Acestea includ anularea zgomotului pentru a evita să fiți deranjați de sunetele externe.

Sunt rezistente la apă și au un semnal Bluetooth 4.1 puternic, care funcționează până la o distanță de 33 de metri. Pot să mă conectez la două dispozitive în același timp. Sunt foarte ușoare și ergonomice, cu cârlige din silicon pentru a preveni căderea. Nu se vor mișca din urechi. Bateria este de 110 mAh și oferă 8 ore de ascultare a muzicii.

5. Mpow Cheetah MBH6L-ea

Cu un consum redus de energie

Dacă vă place ca căștile dvs. să dureze mult timp la încărcare, această pereche ar putea fi cea potrivită pentru dvs. Bateria îmbunătățită oferă 8 ore de convorbire telefonică și de redare și 180 de ore de timp de așteptare. Echipate cu conectivitate Bluetooth 4.1, acestea funcționează la o distanță de până la 10 metri și au un consum redus de energie.

Sunt, de asemenea, rezistente la transpirație, deoarece sunt acoperite cu tehnologie Nano. Acestea sunt livrate cu un cablu de încărcare micro USB, iar designul lor de blocare a urechilor este ideal pentru a vă concentra asupra muzicii și a antrenamentului.

Sunt compatibile cu laptopurile și computerele, precum și cu smartphone-urile.

Cum funcționează căștile wireless și cum se conectează?

auriculares

Căștile sau căștile fără fir sunt denumite astfel deoarece se conectează la un dispozitiv, cum ar fi un telefon mobil, o tabletă, un computer și multe altele, fără a folosi fire.

Cum este posibil acest lucru? Ceea ce este unic la aceste căști este faptul că ele transmit semnalul audio prin două opțiuni, fie prin semnale radio, fie prin semnale infraroșii (IR). Acest lucru va depinde de tehnologia utilizată în modelul de dispozitiv.

Practicitatea sa este ceea ce a făcut-o populară în rândul publicului și nu este neobișnuit ca milioane de oameni să folosească din ce în ce mai mult acest tip de căști la locul de muncă sau în timpul liber, nu este neobișnuit ca acestea să fie preferatele celor care iubesc joggingul sau drumețiile, pasionaților de gimnastică și chiar și gamerilor. Aceasta are mult de-a face cu faptul că permit o mare libertate de mișcare.

Faptul că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la încurcarea cablurilor este cu siguranță un mare avantaj. Dar ușurința de utilizare este, de asemenea, un factor determinant în momentul achiziționării lor, deoarece sunt foarte ușor de sincronizat cu aproape orice alt dispozitiv.

Unele utilizează tehnologia Bluetooth pentru o conexiune ușoară. Un lucru curios în legătură cu căștile Bluetooth este că acestea se pot conecta la mai multe dispozitive în același timp.

În general, produsele compatibile cu Bluetooth includ un mic cip de calculator care conține radioul Bluetooth și software-ul care permite conectarea dispozitivelor. Atunci când dispozitivele compatibile Bluetooth se află în imediata apropiere, acestea se conectează sau se împerechează.

Ce ar trebui să caut la o cască de alergare de bună calitate?

Când vine vorba de cumpărarea acestor căști pentru alergători, este foarte important să vă gândiți la toate detaliile înainte de a face alegerea finală, deoarece pentru mulți dintre noi este un obiect care ne însoțește o mare parte din viața de zi cu zi.

Mulți consideră că este important ca acestea să fie confortabile și acest lucru este incontestabil, dar este adevărat că există și alte caracteristici la fel de esențiale. Aruncați o privire la ele mai jos:

Potrivire stabilă

La fel ca și indicatoarele sau in-ear, este vital ca aceste căști să poată rămâne la locul lor în timpul utilizării. Acest lucru înseamnă că trebuie să vă asigurați că căștile nu se desprind prea ușor de pe urechea , astfel încât să nu se desprindă singure.

Cu toții știm cu siguranță cât de inconfortabil și enervant poate fi să trebuiască să ajustăm și să reajustăm căștile la nesfârșit pentru a le menține în stare de funcționare. Mai presus de toate, acest lucru poate fi și mai enervant pentru utilizatorii care sunt în permanență în mișcare, cum ar fi alergătorii, cicliștii sau cei care iubesc să meargă la sala de sport.

Există multe modele disponibile pe piață. De exemplu, cârligul pentru ureche și cablul cu memorie ajută la menținerea căștilor stabile în timpul exercițiilor fizice.

O potrivire stabilă vă oferă mai presus de orice confort și acest lucru este vital atunci când utilizați căștile în activități care durează adesea mult timp și unde ultimul lucru pe care îl doriți este să simțiți disconfort, nu-i așa?

Rezistența la transpirație și umiditate

Și din cauza aceleiași teme de antrenament, alergare și muncă grea nu putem trece cu vederea faptul că aceste căști trebuie să fie rezistente la umiditate, apă și transpirație, deoarece acestea sunt lucrurile cu care vor intra cel mai mult în contact în timp ce faceți exerciții de alergare sau explorați un munte, chiar dacă mergeți cu bicicleta sau vă plimbați cu animalul de companie.

Nu numai că veți transpira, mai ales vara, dar dacă sunteți un fan al alergării în aer liber, există șanse mari să fiți afectat de ploaie. Și nu vrem ca niciun incident să îi afecteze.

Durabilitate

Când vine vorba de rezistență, este important ca căștile să țină pasul cu tine în viața ta activă. Pentru a ne asigura că așa stau lucrurile, trebuie să fim atenți la durabilitatea căștii, deoarece este normal ca activitățile și mișcările tale să provoace unele accidente, cum ar fi căderi sau lovituri ale căștii. Căștile perfecte sunt cele care vor putea face față acestor cazuri fără a se deteriora.

Izolarea fonică

Poate că vă întrebați despre ce este vorba și nu este un termen popular, dar izolarea fonică este ceea ce îi va împiedica pe ceilalți să audă sunetul emis în interiorul căștilor dumneavoastră. Cu aceasta nu veți chinui pe nimeni și nimeni nu va ști de plăcerile voastre muzicale vinovate.

Durata de viață a bateriei

Haideți, ultimul lucru pe care ni-l dorim este să suferim atunci când bateria căștilor noastre wireless se termină în drum spre casă, la întoarcerea de la o alergare sau în mijlocul antrenamentului. În mod ideal, căutați căști Bluetooth cu o autonomie de cel puțin 4-5 ore în timpul redării muzicii.

Calitatea sunetului

Dacă am trecut deja în revistă atât de multe alte caracteristici, nu ne putem mulțumi cu ceva mai puțin decât sunetul. Să fim sinceri, majoritatea dintre noi iubim sunetul viu și captivant. Cel puțin atât putem cere de la noile noastre căști.

Beneficiile căștilor de antrenament wireless

Dacă încă nu ești convins de ideea de a alege o nouă pereche de căști wireless pentru alergare, este pentru că nu ai văzut aceste trei beneficii pe care ți le pot oferi - cu siguranță trei motive puternice pentru care tot mai mulți utilizatori iubesc să le poarte.

Libertatea de mișcare

Acesta este unul dintre primele lucruri care ne vin în minte atunci când vorbim despre căștile fără fir și nimic nu se compară cu libertatea de a putea mișca mâinile în mod confortabil, fără teama de a te încurca în fire. Mai ales pentru cei care, ca mine, sunt un pic dezordonate.

Mai puține șanse de a le deteriora

Acest lucru are mult de-a face cu primul punct, și anume că existența cablurilor ne poate face să le tragem de ele fără să vrem, ceea ce duce la slăbirea lor treptată până la rupere. Cu toții avem un prieten ale cărui cabluri pentru aparatul auditiv sunt ținute în loc cu puțin zel, deoarece s-au deteriorat în timp și odată cu utilizarea.

Toate căștile Bluetooth acceptă și răspund la apeluri

Acest lucru este foarte util atunci când alergăm, ne antrenăm sau facem orice altă activitate care necesită nu numai mâinile, ci și concentrarea noastră.

În aceste cazuri în care nu este posibil să ne îndreptăm ochii, mâinile și atenția către telefonul mobil, este ideal să putem primi și răspunde la un apel important cu aceste căști. Cele mai multe dintre aceste modele au un microfon integrat , astfel încât nu trebuie să ținem telefonul mobil prea aproape.

Căști de alergare cu Bluetooth sau cu fir?

Cel mai sincer răspuns este că depinde de nevoile, așteptările și cerințele dumneavoastră. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale. De exemplu, ceea ce iese cel mai mult în evidență la modelele fără fir este libertatea pe care o oferă utilizatorului de a se deplasa după bunul plac. Distanța de conectare este, de obicei, suficient de mare pentru a acoperi întreaga zonă a sălii de sport sau a sălii de exerciții, dacă faceți jogging pe o bandă de alergare electrică, dar dacă faceți jogging în aer liber, puteți pur și simplu să îl fixați de haine sau de braț. Nu este nevoie ca dispozitivul să fie prea aproape de căștile fără fir.

Dacă există o preocupare pentru utilizatorii de căști fără fir, aceasta este bateria - mulți consideră că este enervant să fie nevoiți să le încarce în mod regulat, deoarece majoritatea modelelor suportă doar aproximativ 4 ore de activitate continuă. Cu toate că există câteva excepții de vârf, unde puteți vedea că există modele care pot suporta până la 25 de ore de activitate continuă.

Cu toate acestea, dacă aveți un buget extrem de limitat, este mai bine să alegeți căștile cu fir, care sunt mult, mult mai ieftine. În general, acestea funcționează destul de bine și elimină orice grijă legată de durata de viață a bateriei.

Pot să fac duș cu mijloacele de antrenament?

Majoritatea modelelor wireless destinate utilizării în timpul antrenamentelor sunt concepute pentru a fi foarte rezistente la apă. Așadar, în general, răspunsul ar fi da, dar este important ca înainte de a lua acest lucru ca pe un lucru de la sine înțeles să profitați de ocazia de a verifica ce fel de rezistență la apă au căștile dumneavoastră.

Pentru că, pentru a fi sincer și pentru a menține așteptările cât mai aproape de realitate, doar pentru că producătorul spune că setul de căști este rezistent la apă sau la transpirație, nu înseamnă neapărat că poți face duș cu el. Pentru aceasta aveți nevoie de cel puțin IPX5, dar dacă rezistența este mai mare, cu atât mai bine. Acest lucru vă va oferi deplina siguranță că puteți face duș confortabil și fără griji în timp ce ascultați muzică după bunul plac.

Cu toate acestea, este totuși ceva de spus despre faptul că nu toate mărcile și producătorii își dezvăluie de fapt clasificarea IPX, ceea ce poate fi o problemă reală. În astfel de cazuri, există două opțiuni: să revizuiască și să ia în considerare opiniile consumatorilor produsului sau să se abțină de la cumpărarea acestora.

Doriți mai multă siguranță? Modelele de înot sunt foarte fiabile în aceste cazuri.

Cum să aveți grijă de căști în timpul antrenamentului și al cursei?

Orele de antrenament sau în timpul curselor trec foarte repede atunci când ne bucurăm de melodia noastră de moment, cea pe care nu ne-o putem scoate din minte nici măcar o secundă sau în timp ce ascultăm playlistul nostru care ne dă acel high de care avem nevoie pentru a ne înfierbânta în timp ce facem exerciții sau ne plimbăm în aer liber.

Pentru asta avem nevoie de aparatele noastre auditive dragi pentru o perioadă lungă de timp, așa că trebuie să avem grijă de ele ca de ceea ce sunt: unul dintre cele mai prețioase lucruri pe care le avem. Ei vor fi expuși, mai mult decât ne-am dori, la transpirație, la murdăria din geantă și din urechi.

Dacă încă nu aveți nicio idee despre ce puteți face pentru ei, iată câteva sfaturi care vă vor ajuta foarte mult:

În timpul antrenamentului

Trebuie să aveți grijă cu apa, mai ales cu cele care nu sunt complet impermeabile. Este bine să fiți 100% sigur de clasificarea IP a căștilor dumneavoastră. Dacă nu știați deja, numărul din partea de jos este important pentru a determina rezistența reală a acestora la cantitatea și tipul de apă cu care vin în contact.

De exemplu, 0 indică o rezistență zero la apă, în timp ce 1 reflectă rezistența la stropire, 2 la ploaie ușoară, 3 la cea mai puternică ploaie, 4 la stropire în toate direcțiile, 5 la contactul parțial cu robinetele de uz casnic, 7 la scufundarea completă în apă până la 1 m timp de până la 30 de minute și 8 la scufundarea completă dincolo de 1 m, sau chiar la înot.

În cazul în care sunt cablate, aceasta ar trebui să fie un alt motiv de precauție atunci când le folosiți. Este foarte probabil ca o mișcare bruscă a brațelor sau a mâinilor să le deterioreze. De asemenea, nu este recomandabil să introduceți cablurile în cămașă, deoarece transpirația își poate face de cap. Aveți grijă să nu le prindeți de alte obiecte.

După instruire

Curățarea este vitală pentru a prelungi durata de viață a acestor dispozitive mici, care pot fi adesea neglijate prea mult de către utilizatori. Nu uitați că vom transpira atunci când le vom folosi și că transpirația și murdăria la care este expusă se acumulează, așa că nu este prea exagerat să ne gândim că au nevoie de o mână de ajutor pentru a le menține în stare perfectă.

Dar, haideți, nici nu e o curățare foarte amănunțită, e mai simplu decât pare. Cel mai bine este să începeți prin a șterge carcasele căștilor cu un șervețel pentru copii, deoarece acestea sunt suficient de umede pentru a îndepărta murdăria fără a compromite integritatea căștilor.

Pentru cele mai mici crăpături și lucruri pe care nu vrem să se acumuleze, poate fi nevoie să optăm pentru o periuță de dinți sau o scobitoare pe care să o lăsăm exclusiv pentru curățarea acestora. Oricare dintre ele va fi utilă pentru a îndepărta aceste resturi.

În cazul căștilor intraauriculare cu vârfuri de silicon bine fixate, este bine să verificați dacă acestea sunt detașabile. Dacă sunt, pot fi îndepărtate și spălate direct în chiuvetă cu o lingură de săpun de vase, ceea ce va ajuta la îndepărtarea tuturor urmelor de chibrituri, grăsime și alte murdării obișnuite.

Când vine vorba de depozitare, există și câteva trucuri de care este bine să se țină cont, de exemplu, unele au cârlige magnetice care le fac ușor de depozitat, dar în general este bine să aveți o husă specială pentru ele.

Poate fi o husă mică din pânză pe care o puteți face acasă, puteți lua una de acasă sau puteți cumpăra una nouă, special concepută pentru căști. Acest lucru le va împiedica să se zgârie, să se lovească sau să se deterioreze în geantă sau în rucsac, dar, în cazul în care aveți cabluri, vă va ajuta foarte mult ca acestea să nu se încurce sau să se deterioreze.

Cum le voi folosi?

Sunt foarte ușor de utilizat, în general, dar este bine să vă asigurați că se potrivesc bine atât pe telefonul mobil sau pe playerul muzical, cât și la celălalt capăt în urechi. Acest lucru îi va permite să funcționeze perfect și să fie confortabil pentru dumneavoastră.

Multe căști de alergare au o bandă pentru gât care leagă cele două căști. Acest stil este destul de confortabil și se poartă în special în spatele gâtului, cu o fixare sigură și cu păstrarea firelor la distanță.

Există și alte modele de bentițe care se potrivesc sus pe cap, în timp ce veți găsi altele care vin cu clipsuri care merg în jurul urechii sau direct în ureche. Totul depinde de ceea ce vă doriți!

Voi avea nevoie de ele pentru altceva în afară de alergare?

O pereche bună de aparate auditive nu este niciodată superfluă. În special, le port de obicei atunci când merg cu cortul, în drumeții sau chiar când merg la și de la serviciu cu mijloacele de transport în comun, pentru că îmi place ideea de a mă îndepărta pentru o clipă de mediul înconjurător cu muzică bună. Unii oameni le folosesc pentru a răspunde la apeluri în mașină fără a fi distrași, de exemplu

Cât de rezistente trebuie să fie?

Există motive întemeiate pentru a le alege pe cele care sunt foarte durabile. Nu pot să subliniez îndeajuns de mult faptul că sunt impermeabile, deoarece alergarea în jurul lor înseamnă că veți transpira inevitabil în jurul lor. De asemenea, acestea sunt mai ușor de curățat și mai igienice. Cei mai mulți dintre noi aleargă afară și s-ar putea să se împiedice și să cadă, nu vrem ca aparatele noastre auditive să sufere consecințe dureroase, nu-i așa?