Casti pentru copii

Auriculares-Para-Niños

Alegerea celor mai bune căști pentru copii este o decizie importantă, deoarece utilizarea unei perechi greșite ar putea cauza daune grave auzului copilului, din acest motiv, industria lucrează în fiecare zi pentru a proiecta piese sigure și potrivite pentru a fi utilizate de copii, chiar și până la doi ani.

Tehnologia ne-a prins din urmă și a ajuns până la copiii noștri, atât de mult, încât acum, pentru distracție, aceștia aleg dispozitive precum tablete, telefoane, iPod-uri sau mp4-uri, iar acestea, la rândul lor, sunt bine completate cu căști care oferă un sunet de calitate care îmbunătățește experiența în timp ce se joacă, ascultă muzică sau se uită la un film, devenind o parte esențială a echipamentului pe care orice copil tehnologic își dorește să îl aibă.

aparate auditive pentru copii nu pot fi la fel ca aparate auditive pentru adulți, deoarece folosirea lor ar însemna să pună în pericol capacitatea auditivă a copilului pe termen lung; de aceea, recomandăm echipamente cu control al volumului pentru a-i face să se bucure de un sunet bun, dar într-un mod sigur.

Cele mai bune căști pentru copii și adolescenți

Care sunt cele mai bune căști pentru copii?

Dacă aveți un copil și doriți să îi cumpărați un dispozitiv care să îi placă, dar în același timp să fie sigur și să îndeplinească caracteristicile menționate mai sus, iată o selecție de șase modele de căști ieftine și de bună calitate care le fac să fie cele mai deosebite de pe piață.

Iată cele mai bune căști pentru copii:

1. Căști pentru copii

41j9YQBqYdL

Vezi pretul Emag

Sony este cunoscut pentru că oferă produse audio și video de calitate, iar aceste căști fac parte din această listă de produse remarcabile.

Căștile dispun de tehnologie anti-zgomot și de unități avansate cu diafragmă de neodim care oferă un sunet precis și puternic care, combinat cu pernuțele care acoperă urechile pentru a sigila rezonanța, izolează zgomotul exterior pentru o plăcere audio maximă.

Sunt disponibile în alb, negru sau roz, cu un cablu de bază, dar convenabil, de 1,1 m și o intrare de 3,5 mm pentru a fi utilizate cu aproape orice dispozitiv. De asemenea, îl puteți folosi ca o cască pentru telefon și îl puteți schimba rapid pentru a asculta muzică.

Este unul dintre cele mai bine vândute pe piața , are o opinie bună în rândul utilizatorilor, sunt economice și vă vor satisface așteptările.

 

Sunt căștile sigure pentru copii?

Răspunsul este da, există căști sigure pentru copii, deoarece fabricile au proiectat dispozitive care limitează emisia audio până la 85dB; totuși, având în vedere acest lucru, experții recomandă să nu se depășească două ore pe zi atât pentru copii, cât și pentru adulți, astfel încât, chiar și cu limitele maxime de volum, acestea ar putea provoca neplăceri la nivelul urechii.

Limitatorul de volum este un avantaj important pe care trebuie să îl căutați la căștile pentru copii, dar, așa cum am menționat anterior, pentru a le face și mai sigure, este necesar să monitorizați timpul de utilizare.

Caracteristici de care trebuie să țineți cont atunci când îl alegeți pe cel mai potrivit:

V-am vorbit deja despre unul dintre cei mai importanți factori de care trebuie să țineți cont: siguranța, însă pentru a face alegerea corectă este bine să luați în considerare următoarele caracteristici:

Calitatea audio:

Aceasta este o caracteristică importantă, așa cum adulții au pretenții ridicate în ceea ce privește calitatea audio, la fel și copiii, pe lângă faptul că se vor bucura mai mult de sunetul surround oferit de dispozitivele de bună calitate.

Design și adaptabilitate:

Căștile intraauriculare sunt cele mai mici și, la fel ca și căștile wireless sau bluetooth , sunt și cele mai practice pentru mulți, însă nu sunt potrivite pentru copii, deoarece sunt mici sau delicate, s-ar putea să nu reziste la tratamentul pe care îl poate face un copil, pe de altă parte, sunt greu de pus sau de scos și nu se potrivesc ușor la urechea copilului dumneavoastră.

Cele mai recomandate pentru ei sunt căștile pentru urechi, deoarece se adaptează la mărimea capului, sunt robuste și, cum majoritatea sunt căptușite cu spumă și semipelușeală, sunt cele mai confortabile.

Durabilitate:

Atunci când un dispozitiv este conceput pentru a fi utilizat de copii, acesta trebuie să fie fabricat din materiale rezistente, capabile să reziste la orice lovituri, lovituri, împiedicări, zgârieturi și tracțiuni la care sunt supuse frecvent cablurile, conectorii, urechile sau banda de cap.

Controlați volumul căștilor copilului dumneavoastră cu ajutorul unui limitator de sunet

Cei mici din ziua de azi manevrează cu ușurință dispozitivele mobile, veți fi uimit de modul în care pot căuta videoclipul preferat pe internet, chiar și copiii de doi ani știu să folosească dispozitivele mobile fără ajutorul părinților.41j4-njsZbL

Urmând liniile de control parental, este posibil să se filtreze conținutul la care sunt expuși copiii, dar cum rămâne cu controlul volumului, mulți părinți nu sunt conștienți de daunele pe care volumul ridicat le poate provoca în urechile copiilor lor.

1. De ce este important să controlați volumul?

Atunci când oamenii aud despre pierderea auzului, se crede adesea că aceasta este legată de zgomote extrem de puternice, de exemplu, mașini grele, un foc de armă sau chiar o bombă, dar realitatea este că există și alte zgomote care pot afecta în mod silențios auzul.

Ceva la fel de simplu ca și ascultarea muzicii la volum ridicat, participarea la concerte cu sisteme de sunet mari sau tunsul gazonului fără o protecție adecvată sunt câteva dintre activitățile care contribuie la pierderea lentă a auzului.

Este important să îi protejăm și să îi educăm pe copiii mici cu privire la pericolele utilizării căștilor la volum maxim pentru a preveni daunele viitoare. Cu toate acestea, această sarcină nu este atât de ușoară pe cât pare, atunci când sunt mai mulți copii acasă, la un moment dat, unul dintre ei vrea să se uite la programul său, în timp ce celălalt face mult zgomot, soluția perfectă este de a da volumul la maxim pentru a nu-și asculta fratele.

Cei mai mici copii cred că atunci când dau volumul la căști pot evita zgomotele exterioare, datorită faptului că se creează un fel de bulă auditivă, ceea ce este adevărat, dar nu știu că acest lucru le afectează grav urechile.

Un nou regulament al UE limitează nivelul de ieșire al dispozitivelor portabile la 85 de decibeli (dB). Această cifră reprezintă limita exactă între utilizarea sănătoasă a căștilor și posibilitatea de deteriorare a urechilor, însă mulți copii folosesc dispozitive mai vechi cu un prag mai mare de 100+ dB, ceea ce înseamnă că sunt în pericol.

O altă problemă este faptul că nu toți părinții își cumpără dispozitivele în Uniunea Europeană, deoarece comerțul electronic devine tot mai popular și, în unele cazuri, mai ieftin, ceea ce înseamnă că nu este o soluție să ne bazăm pe reglementare.

Cea mai bună soluție pentru a proteja urechile copilului dumneavoastră este să îi puneți la dispoziție căști care să limiteze volumul, astfel încât să fiți liniștit, chiar și atunci când nu vă uitați la el.

2. Cum funcționează limitatoarele de volum?

Dispozitivele de limitare a volumului sunt rezistențe încorporate în căști, care se găsesc uneori în mufa phono, pe cablu sau chiar în interiorul căștilor, în funcție de model și de design.

Rezistorul este o componentă electrică care creează rezistență în circuitul în care este amplasat, ajutând astfel la reducerea fluxului de curent de la dispozitivul principal la căști, în consecință volumul va fi redus.

Soluțiile comerciale nu sunt foarte populare și reduc volumul cu 20-30%, mulți oameni se orientează către modelele de casă, acestea nu sunt foarte greu de construit și pot fi un hobby excelent.

Limitatoarele de volum sunt disponibile în două forme: căști complete și adaptoare suplimentare. Pentru ca adaptoarele să funcționeze, acestea trebuie să fie introduse între căști și dispozitivul sursă, un fel de extensie.

3. Unde pot găsi căști și adaptoare cu volum limitat?

Există o mulțime de modele și mărci care sunt vândute în magazinele de sunet specializate sau în magazinele online. Dacă v-ați decis deja să achiziționați astfel de limitatoare, ar trebui să evaluați care este cel mai bun pentru copilul dumneavoastră.

Căștile care blochează cel mai eficient sunetul extern sunt căștile de monitorizare închise sau căștile in-ear, astfel încât copilul dumneavoastră nu va fi obligat să crească nivelul muzicii, așa că alegeți o cască bună fără a vă depăși bugetul.

3.1 Căștile cu bandă

Acest tip de căști sunt perfecte pentru cei mici, deoarece datorită designului lor închis și faptului că majoritatea modelelor sunt reglabile, acestea se potrivesc pe urechea copilului, adaptându-se perfect la marea varietate de capete, pe lângă faptul că sunt pliabile, pot fi folosite pentru o perioadă lungă de timp.

Căștile cu bandă pentru căști cu limitarea volumului sunt disponibile într-o mare varietate de culori și sunt suficient de confortabile și durabile pentru copii de diferite vârste.

Printre inovațiile aduse pe piață de unele modele de căști, sau cum preferă unii să le numească sub formă de căști, se numără 'SharePort', care este un orificiu prin care puteți conecta o altă cască pentru a împărtăși ceea ce ascultați.

3.2 Căști intraauriculare

Pe măsură ce cresc, copiii preferă să folosească căști mai puțin vizibile; există o gamă variată de căști intraauriculare cu limitatoare de sunet, dintre care unele se conectează chiar prin Bluetooth. Aceste tipuri de căști au un fel de dop de ureche care amortizează sunetul, permițând o calitate foarte bună a sunetului.

Unele modele pot filtra aproximativ 30-40 dB de zgomot de fond. Datorită designului său, blochează zgomotul exterior, astfel încât nu este necesar să măriți volumul.

3.3 Adaptoare pentru căști

Cea mai universală soluție este reprezentată de adaptoarele pentru căști. În cazul în care căștile pe care le are copilul dumneavoastră sunt de foarte bună calitate, dar nu includ limitatorul de sunet, atunci puteți folosi adaptorul pentru căști cu limitator de volum.

Adaptorul este o extensie destul de scurtă care va fi plasată între conexiunea pentru căști și dispozitivul sursă și vă puteți bucura imediat de limitator fără a fi nevoie să configurați nimic.

Partea bună a acestei opțiuni este că unele cabluri pot fi cumpărate pentru doar 5 euro, ceea ce o face o opțiune destul de ieftină.

Dezavantajul adaptoarelor este că este posibil ca copiii să nu dorească să le folosească, așa că este important să îi explicați copilului dumneavoastră consecințele ascultării sunetelor de înaltă frecvență.

4. Prin ce se deosebesc căștile pentru copii de alte căști?

Poate că nu vă dați seama încă, dar tot ceea ce are copilul dvs. este conceput special pentru vârsta sa. Jucăriile și obiectele lor sunt mai mici și au multe culori.

4.1 Cea mai evidentă diferență este dimensiunea

Copiii au nevoie ca căștile să fie mici și reglabile, astfel încât, atunci când le pun pe cap sau în urechi, să nu le cadă. Deși se adaugă un limitator de sunet, experiența copilului nu ar trebui să fie negativă; dimpotrivă, copilul ar trebui să se bucure de sunet într-un mod sigur și plăcut.

4.2 Căștile pentru copii trebuie să aibă un limitator de volum.

Ceea ce trebuie să înțelegeți este că, de fapt, ascultarea prea mult timp a muzicii la volum ridicat poate afecta auzul în mod silențios, ar putea dura câțiva ani până să vă dați seama că copilul dumneavoastră are probleme de auz.

Experții au declarat că un copil nu ar trebui să fie expus la 85dB decibeli mai mult de o oră, dar pe măsură ce copilul crește, această cifră crește, permițând unui adult să se bucure de un sunet de 85dB timp de 8 ore pe zi. Problema apare atunci când copiilor mici li se dă orice tip de căști, unele depășesc chiar 85dB.

Cele mai multe căști pentru copii ar trebui să aibă instalat un limitator de volum, este important să verificați dacă căștile pe care le folosește copilul dumneavoastră au limitator, este o modalitate de a avea grijă de ei și de a-i proteja.

4.3 Căștile pentru copii trebuie să fie 'rezistente'.

Copiii sunt capabili să dezasambleze, să spargă, să muște și, într-un cuvânt, să distrugă foarte ușor mii de obiecte. Prin urmare, este necesar să le oferim o cască de protecție care să fie concepută pentru ei.

Este important să o vedeți ca pe o investiție, căștile pentru copii sunt durabile, ceea ce vă scutește de a fi nevoiți să cumpărați o mulțime de căști într-o perioadă scurtă de timp. Cel mai bun lucru este că există o gamă largă de prețuri, trebuie doar să căutați cea care se potrivește bugetului dumneavoastră.

4.4 Culori și modele atractive.

Copiii casei merită întotdeauna ce e mai bun, de aceea trebuie să alegi un design potrivit pentru mărimea lor, existând chiar unele în forma personajului lor preferat.

Veți găsi multe modele și culori concepute pentru cei mici. Nu vă grăbiți să o alegeți pe cea mai bună.

5. Tipuri de căști fără fir

Acum este momentul să vorbim despre căștile fără fir care au fost foarte populare în ultimii ani.

Căști RF 5.1

Aceste căști au o calitate îmbunătățită a sunetului și vă permit să vă bucurați de sunet fără întreruperi majore, tehnologia lor utilizează canale simple prearanjate.

5.2 Căști fără fir Bluetooth

Aceste căști sunt foarte populare în prezent, deși calitatea sunetului este puțin inferioară căștilor RF, mulți utilizatori le preferă datorită prețului mai mic.

Unul dintre dezavantaje este faptul că conexiunea lor poate fi afectată în cazul în care dispozitivele Bluetooth se află în apropiere.

5.3 Căști multicanal

Acest tip de căști permite utilizatorului să aleagă, să schimbe sau să modifice ceea ce ascultă fără niciun fel de interferență.

6.Căștile și copiii: Ce este sigur?

Toate echipamentele pentru copii folosesc căști, copiii din ziua de azi nu pot sta departe de tehnologie, ci doar cel mai sigur mod de a genera o relație pozitivă între activitățile lor și sănătatea lor.

6.1 Pierderea auzului

Un studiu publicat în Statele Unite a indicat că unul din cinci adolescenți are un anumit grad de pierdere a auzului. Rezultatele nu au putut indica dacă cauzele sunt legate de utilizarea necorespunzătoare a volumului, însă raportul a citat un studiu anterior din Australia care a explicat că 70 % dintre copii riscă să piardă auzul din cauza volumului ridicat al dispozitivelor lor.

Pierderea auzului poate începe la o vârstă fragedă. Cercetătorii de la Spitalul de Copii din Boston au stabilit că volumul adecvat pentru copii nu ar trebui să depășească 60 dB, iar durata maximă ar trebui să fie de o oră.

6.2 Protejarea urechilor copiilor

Unii spun că este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău, așa că, urmând aceste cuvinte, puteți lua câteva sfaturi pentru a proteja urechile celor foarte mici.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să căutați o cască cu limitator de sunet care poate fi purtată confortabil de către copil, verificați dacă se potrivește bine pe urechi, testați singur volumul maxim pe care îl poate reda. Cele mai bune căști pentru cei mai mici copii sunt cele sub formă de căști.

Dacă dispozitivul pe care îl folosește copilul dumneavoastră are o modalitate de a regla volumul, nu ezitați să o folosiți, verificați întotdeauna dacă sunetul final este optim și plăcut.

Nu le permiteți celor mici să petreacă mai mult de o oră cu căștile, aceasta este poate una dintre cele mai dificile sarcini, dar este necesar să se stabilească reguli, deoarece utilizarea prelungită a căștilor poate provoca, de asemenea, daune.

Vorbiți cu copiii dumneavoastră despre consecințele ascultării de muzică la volum ridicat pentru perioade lungi de timp, credeți sau nu, dacă vorbiți cu copiii dumneavoastră și le explicați cum apare pierderea auzului, ei vor înțelege. Aceasta este poate una dintre cele mai importante lecții pe care trebuie să le învățăm.