Ceai verde matcha
Ceaiul verde japonez matcha devine din ce în ce mai popular în întreaga lume.
Din ce în ce mai mulți oameni sunt înclinați să o bea datorită gustului său unic și a multiplelor efecte pozitive asupra sănătății. Astăzi veți afla despre cele 5 produse cu cea mai bună pulbere de ceai verde matcha cu beneficii de neegalat.
Ceaiul verde Matcha conține o clasă unică și puternică de antioxidanți cunoscuți sub numele de catechine , care sunt extrem de benefice și care nu se găsesc în alte alimente. Printre alte efecte, catechinele oferă proprietăți puternice de vindecare a cancerului.
Consumul zilnic de ceai verde matcha organic poate ajuta la restabilirea și păstrarea bunăstării generale și a echilibrului organismului dumneavoastră. Dar ce este ceaiul verde matcha? Aici vă explicăm.
Cea mai bună pulbere de ceai verde Matcha
Care este cea mai bună pulbere de ceai verde matcha?
După ce ați aflat despre toate beneficiile ceaiului verde matcha, probabil că veți dori să îl încorporați în rutina zilnică. De aceea, am făcut o comparație pentru ca să puteți afla despre produsele de bună calitate care conțin acest arbust miraculos și să vă bucurați astfel de o sănătate de fier.
Iată cele mai bune pulberi de ceai verde matcha:
1. Kiss Me Organics matcha green tea powder
100% organic
Kiss Me Organics matcha green tea powder este un secret străvechi al frumuseții, sănătății și longevității. Oferă între 4 și 6 ore pe zi de energie constantă și constantă, deoarece acționează ca stimulent și relaxant în același timp.
Acest matcha de calitate culinară este fabricat din ingrediente 100% organice certificate și stimulează energia în mod constant pe tot parcursul zilei, fără efectul cofeinei.
Ajută la menținerea unui metabolism sănătos și favorizează în mod natural pierderea în greutate. Este foarte versatil, deoarece poate fi folosit cu lapte, în smoothie-uri și pentru coacere. Savurați o băutură relaxantă cu lapte dimineața, coaceți o duzină de brioșe sau pur și simplu adăugați în fiecare dimineață ceai verde matcha în smoothie-ul dumneavoastră preferat.
Conține de 137 de ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde preparat și este prezentat într-un ambalaj convenabil, fără BPA, resigilabil, cu capac glisant. Fiecare este sigilată în vid pentru a asigura prospețimea și potența maximă.
2. Matcha Organics Organic Matcha Green Tea Powder
Cu o carte electronică gratuită care conține peste 100 de rețete
Acest ceai verde matcha la prețuri accesibile este un stimulent natural al metabolismului și al pierderii în greutate. O ceașcă poate crește arderea caloriilor de până la 4 ori, ajutând semnificativ la pierderea în greutate, iar puternicul antioxidant EGCG va crește rata metabolică în timpul antrenamentului, promovând astfel pierderea în greutate.
Poate fi folosit într-o varietate de rețete de coacere, smoothie-uri, shake-uri și latte, iar atunci când îl cumpărați, veți primi o copie gratuită a unei cărți electronice cu cele mai bune 100 de rețete matcha!
Nivelul de antioxidanți din acest ceai verde matcha este: de 6,2 ori mai mare decât cel al boabelor de Goji, de 7 ori mai mare decât cel al ciocolatei negre, de 17 ori mai mare decât cel al afinelor sălbatice și de 60,5 ori mai mare decât cel al spanacului. Îl puteți cumpăra de la magazinul local de produse naturiste sau din magazinele online.
3. Pulbere de ceai verde japonez matcha bio Vegavero
100% vegan și fără gluten
Cu o ceașcă de ceai japonez matcha bio Vegavero, puteți experimenta o frumoasă și interesantă ceremonie japoneză a ceaiului . Vine într-un ambalaj special pentru a păstra proprietățile unice ale matcha.
Ajută la pierderea în greutate, reduce riscul de boli cardiovasculare, combate stresul și îmbunătățește vigilența. Pentru a o prepara, este suficient să adăugați o linguriță de pulbere de matcha (2 g) într-un recipient și să fierbeți 80 ml de apă la 80 °C. Se amestecă apoi cu apa și se agită ușor.
Această marcă este una dintre cele mai ieftine și poate fi achiziționată online. Vine într-un recipient special cu un capac metalic unic, care ajută la păstrarea proprietăților unice ale matcha. Este 100% vegan și nu conține gelatină animală, gluten, lapte, lactoză și inginerie genetică.
4. Ambivitalis pulbere de ceai verde matcha organic și echilibrat
100% cultivat natural
Acest ceai matcha este cu siguranță unul dintre cele mai puțin costisitoare de pe piață . Vine într-o prezentare de 100 de grame într-o pungă închisă ermetic, este de bună calitate și are un gust delicios. Este un stimulent foarte sănătos și este, de asemenea, excelent pentru gătit, copt, preparat smoothie-uri și, bineînțeles, pentru a face cel mai delicios ceai.
Este fabricat din culturi 100% naturale, poate fi băut cald sau rece, se dizolvă foarte bine, nu lasă reziduuri și vine într-un recipient foarte comod, deoarece este metalizat și închis ermetic, ceea ce conservă perfect produsul din interior.
5. Ceai verde matcha japonez organic KYOTO Hills
De o puritate și o prospețime inegalabile
Plin de antioxidanți, acest ceai verde matcha sub formă de pulbere crește metabolismul și arde grăsimile în timp ce se relaxează. Nu crește tensiunea arterială sau ritmul cardiac, ceea ce o face o alternativă sigură la soluțiile rapide sau la produsele farmaceutice îndoielnice care au efecte secundare grave.
Îmbunătățește starea de spirit, ajută memoria, învățarea și promovează concentrarea mentală fără efectele nocive ale cafelei. Este foarte bun, deoarece crește nivelul de energie și rezistența, dar și scade nivelul colesterolului și al zahărului din sânge.
Este ieftin, detoxifică eficient și natural. Este, de asemenea, bogat în fibre, clorofilă, vitamina C și furnizează seleniu, crom, zinc și magneziu.
Ce este pudra de ceai verde matcha?
Ceaiul verde Matcha este frunza întreagă din Camellia Sinensis , transformată într-o pulbere delicată care este cernută și apoi amestecată cu apă fierbinte. Deoarece procesul este foarte laborios, prețul său tinde să fie ridicat.
Această băutură rafinată a fost folosită în ceremoniile tradiționale japoneze de ceai timp de multe secole în ceea ce este cunoscut sub numele de matcha de calitate ceremonială. În zilele noastre, a cunoscut o creștere a popularității datorită atractivității sale vizuale, gustului rafinat și beneficiilor deosebite pentru sănătate.
Ceaiul verde Matcha se prepară, în general, în două forme: Usucha și Koicha. Usucha se traduce prin ceai subțire și este cel mai comun preparat servit în cafenele și restaurante.
Koicha , este un ceai gros și se prepară cu jumătate din cantitatea de apă și de două ori mai multă pulbere matcha. În loc să fie bătut rapid, ceaiul este frământat ușor cu ajutorul chasen sau al unui tel de bambus, rezultând un ceai foarte gros.
Koicha se prepară de obicei în timpul ceremoniilor tradiționale de ceai și este fabricat din pulberi de cea mai bună calitate. Usucha , pe de altă parte, este preparat cu cea de-a doua cea mai bună calitate de astfel de pulbere și nu poate fi niciodată schimbat.
Unde crește ceaiul verde matcha?
Frunzele de ceai verde Matcha sunt cultivate în diferite locuri și mulți susțin că practica de a le măcina până la obținerea unei pulberi fine a luat naștere în China în jurul secolului al X-lea. Cu toate acestea, cele mai bune provin din Japonia, din regiunile Uji, Nishio, Shizuoka și Kyushu din sudul Japoniei.
Ceea ce deosebește cel mai mult ceaiul verde matcha de alte ceaiuri este faptul că tufele sunt acoperite cu perdele cu până la 20 de zile înainte de recoltare, astfel încât frunzele să fie la umbră și nu în lumina directă a soarelui.
Acest lucru se face pentru a crește nivelul de clorofilă al plantelor și pentru a crește producția de L-teanină, un aminoacid care se găsește în mod natural în planta de ceai și în anumite tipuri de ciuperci.
Numai cei mai buni muguri sunt selectați de către lucrători, iar frunzele sunt prelucrate la 24 de ore după recoltare. Pentru matcha, frunzele sunt mai întâi fierte la aburi, apoi răcite și finisate cu un proces de uscare, după care sunt măcinate pentru a obține o pulbere fină de ceai matcha.
Ce face ceaiul verde matcha?
Ceaiul verde Matcha are nenumărate beneficii care vă vor face să vă simțiți bine pe dinăuntru și pe dinafară. Să aruncăm o privire asupra unora dintre ele:
- Previne cancerul: Așa cum am spus la început, ceaiul verde conține antioxidanți puternici numiți catechine, care elimină radicalii liberi periculoși din organism. Cea mai puternică catehină care se găsește în ceaiul verde este EGCG (galat de epigalocatehină), despre care se crede că este un puternic anticancerigen.
Un studiu realizat în 2003 la Universitatea din Colorado a confirmat că o ceașcă de ceai verde matcha conține de 137 de ori mai multă EGCG decât o ceașcă de ceai verde obișnuit.
- Anti-îmbătrânire: Unul dintre locurile din lume în care oamenii trăiesc cel mai mult este Okinawa, Japonia. Longevitatea oamenilor de acolo a fost atribuită în parte consumului regulat de ceai verde matcha.
Deși este cel mai cunoscut ceai din Japonia, acesta câștigă popularitate în întreaga lume datorită capacității sale de a combate inflamația, oxidarea și îmbătrânirea.
- Reduce colesterolul rău: Un studiu din 2011 prezentat în American Journal of Clinical Nutrition a arătat că consumul de băuturi sau extracte de ceai verde a redus semnificativ concentrațiile serice de colesterol total și de colesterol LDL.
- Scăderea în greutate: Un studiu din 1999 prezentat în American Journal of Clinical Nutrition a arătat că extractul de ceai verde bogat în catechine are proprietăți termogenice și favorizează oxidarea grăsimilor dincolo de ceea ce se explică prin conținutul de cofeină al ceaiului.
Un alt studiu a arătat că exercițiile fizice efectuate imediat după ce s-a consumat ceai verde matcha au dus la o ardere cu 25% mai mare a grăsimilor în timpul exercițiilor fizice. Ambele studii sugerează că ceaiul verde matcha poate îmbunătăți rata metabolică în repaus și arderea grăsimilor.
- Detoxifiant: Așa cum am menționat mai sus, ceaiul verde matcha este cultivat la umbră, ceea ce îl face mult mai bogat în clorofilă decât alte ceaiuri verzi. Se crede că are proprietăți de detoxifiere a organismului, însă acest lucru nu este dovedit clinic.
Ceea ce este dovedit este că are capacitatea de a curăța organismul de toxine, metale grele, otrăvuri, dioxine și perturbatori hormonali.
- Activați mintea: Ceaiul verde Matcha conține de până la 5 ori mai multă L-teanină decât ceaiul verde convențional, acesta fiind un aminoacid cu proprietăți psihoactive capabil să inducă activitatea undelor alfa în creier.
Se știe că stresul promovează activitatea undelor beta în creier, ceea ce duce la o stare mai agitată. Activitatea undelor alfa poate ameliora stresul, poate promova relaxarea și chiar poate scădea tensiunea arterială.
Deși ceaiul verde matcha conține cofeină, proprietățile relaxante ale L-teaninei contracarează efectele de nervozitate ale cofeinei, astfel încât o ceașcă de ceai verde matcha favorizează concentrarea și claritatea mentală fără a produce energia nervoasă asociată de obicei cu cafeaua.
- Fibre: Frunzele de ceai verde Matcha conțin un nivel ridicat de fibre alimentare ușor de absorbit. Printre beneficii se numără capacitatea sa de a ameliora constipația și de a stabiliza nivelul de zahăr din sânge.
- Energie: Ceaiul verde Matcha este un substitut ideal pentru cafea, oferind un impuls de energie fără durerile de cap asociate cu cafeaua.
Este ceaiul verde matcha bun pentru pierderea în greutate?
Dacă scopul dvs. este pierderea în greutate, atunci ați putea dori să încorporați ceaiul verde matcha
în regimul dvs. nutrițional. Datorită procesului de preparare a acestui tip de pulbere, puteți fi siguri că veți ingera, într-o formă concentrată, toți nutrienții care fac parte din această plantă nobilă.
Principalul antioxidant din ceaiul verde, EGCG, este legat de potențialele beneficii pentru pierderea în greutate, iar ceaiul verde matcha are de trei ori mai mult decât ceaiul obișnuit, conform unei analize publicate în Journal of Chromatography în septembrie 2003.
Acest lucru înseamnă că EGCG din ceaiul verde matcha poate crește de fapt metabolismul în timpul exercițiilor fizice de intensitate moderată, ceea ce se traduce printr-o mai bună pierdere în greutate.
Conform acestei analize, extractul de ceai verde matcha a crescut capacitatea de ardere a grăsimilor cu aproximativ 17% atunci când subiecții au făcut exerciții pe bicicletă timp de 30 de minute.
Beneficiile ceaiului verde matcha
Conform opiniei experților și cunoscătorilor, ceaiul verde matcha aduce nenumărate beneficii pentru sănătate, să vedem doar câteva dintre ele.
- Este bogat în antioxidanți: Antioxidanții sunt substanțele nutritive și enzimele magice responsabile pentru combaterea efectelor negative ale radiațiilor UV, oferind pielii un aspect mai tânăr, ajutând în același timp la prevenirea mai multor boli
Primul beneficiu uimitor al ceaiului verde matcha este că o singură ceașcă oferă de 5 ori mai mulți antioxidanți decât orice alt aliment.
- Este încărcat cu catechine și EGCG: După cum s-a menționat mai sus, ceaiul verde conține un set specific de compuși organici cunoscuți sub numele de catechine. Dintre antioxidanți, catechinele sunt cele mai puternice și mai benefice.
Unul dintre aceștia, numit galat de epigallocatechin, sau EGCG, reprezintă 60% din cele catechine din ceaiul verde matcha și, dintre toți cei antioxidanți, EGCG este cel mai recunoscut pentru proprietățile sale anticancerigene. Oamenii de știință au descoperit că ceaiul verde matcha conține de 100 de ori mai mult EGCG decât orice alt ceai de pe piață.
- Îmbunătățește calmul: De peste un mileniu, ceaiul verde matcha a fost folosit de taoiștii chinezi și de călugării budiști japonezi ca mijloc de relaxare și meditație, rămânând în același timp vigilenți.
Acum știm că această stare superioară de conștiință se datorează aminoacidului L-teanină conținut în frunzele folosite pentru a face matcha, deoarece promovează producerea de unde alfa în creier, care induc relaxare fără somnolență.
- Crește memoria și concentrarea: Un alt efect secundar al L-teaninei este producția de dopamină și serotonină, care servesc la îmbunătățirea stării de spirit, la îmbunătățirea memoriei și la promovarea unei mai bune concentrări, și este, desigur, ceva de care putem beneficia cu toții.
- Crește nivelul de energie și rezistența: Samuraii și războinicii nobili din Japonia medievală consumau ceai verde matcha înainte de a începe o bătălie, datorită proprietăților sale energizante.
Efectele unei cești de ceai matcha pot dura până la 6 ore și, datorită efectelor L-teaninei, cei care beau acest ceai nu se confruntă cu efecte secundare precum nervozitatea și hipertensiunea care pot apărea la consumul altor stimulente. Este o energie bună și curată.
- Ardeți calorii: În urma numeroaselor teste, s-a dovedit că consumul de ceai verde matcha ajută la creșterea metabolismului și la arderea grăsimilor de aproximativ patru ori mai repede decât media. Este deosebit de bun pentru că nu provoacă efecte secundare negative, cum ar fi creșterea ritmului cardiac sau creșterea tensiunii arteriale.
- Detoxifică organismul: Nivelul ridicat de clorofilă din ceaiul verde matcha nu numai că îi conferă culoarea verde vibrantă și frumoasă, dar este și un puternic detoxifiant, capabil să elimine în mod natural metalele grele și toxinele chimice din organism.
- Întărește sistemul imunitar: S-a demonstrat că catechinele prezente în ceaiul verde matcha au proprietăți antibiotice care promovează sănătatea generală.
În plus, doar o singură cană furnizează cantități substanțiale de potasiu, vitaminele A și C, fier, proteine și calciu. Alte studii au sugerat chiar că nutrienții săi ar putea avea capacitatea de a inhiba atacurile HIV în celulele T umane.
- Îmbunătățește colesterolul: Cercetătorii nu sunt pe deplin siguri de modul în care ceaiul verde matcha are un efect atât de pozitiv asupra colesterolului. Studiile efectuate la diferite populații au arătat că persoanele care îl consumă au niveluri mai scăzute de colesterol LDL, prezentând în același timp niveluri mai ridicate de colesterol HDL.
Mai mult, bărbații care consumă această băutură delicioasă și organică au cu aproximativ 11% mai puține șanse de a dezvolta boli de inimă decât cei care nu o fac.
- Gust delicios: Să bei ceva doar pentru că este sănătos poate fi uneori respingător. Din fericire, spre deosebire de multe alte ceaiuri care au nevoie de zahăr, lapte sau lămâie pentru a le face gustoase, ceaiul verde matcha este absolut minunat de unul singur.
Notele sale vegetale crocante sunt completate de aroma incredibilă a aminoacidului L-teanină , ceea ce face ca acest ceai să fie cu adevărat unic din toate punctele de vedere.
Pe lângă toate acestea, compușii polifenoli bogați care se găsesc în acest ceai ajută la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi diabetul, osteoporoza și cancerul, ajutând în același timp la menținerea sănătății creierului pe măsură ce îmbătrânește.
Polifenolii vegetali prezenți în matcha sunt, de asemenea, recunoscuți pentru rolul lor în sănătatea inimii, deoarece ajută la lupta împotriva întăririi arterelor, mai bine cunoscută sub numele de ateroscleroză.
Diferențele dintre calitatea culinară și cea ceremonială
Când vorbim despre ceaiul verde matcha, trebuie să știți că există două calități, una ceremonială și una culinară. Să analizăm pe scurt despre ce este vorba în fiecare dintre ele.
Calitatea culinară:
Ceaiul verde matcha de calitate culinară este vândut pentru a fi utilizat în diverse scopuri. Acesta este conceput pentru a fi amestecat cu alte ingrediente, ca un smoothie. De exemplu, dacă comandați înghețată de ceai verde la desert într-un restaurant japonez, aceasta este făcută cu acest ceai.
Această băutură este mai amară și mai astringentă decât ceaiurile de grad ceremonial și este adesea pusă în smoothie-uri pentru a crește energia. De asemenea, poate fi folosit în multe tipuri diferite de produse de patiserie.
Grad ceremonial:
Acesta este de departe cel mai bun dintre ceaiurile matcha. Este făcut pentru a fi bătut cu apă caldă și este folosit în ceremonia tradițională japoneză a ceaiului. Are o aromă delicată și se prezintă sub formă de pudră foarte fină, de o culoare verde primăvăratic frumos și vibrant.
Întrebări frecvente
Cât de mult ceai verde matcha pot să beau pe zi?
Cantitatea potrivită și cea mai recomandată este de 2 până la 3 căni pe zi, deoarece astfel vă veți asigura că veți consuma toate beneficiile pe care le oferă ceaiul, fără a risca să exagerați.
Cu alte cuvinte, se recomandă consumul a maximum 5 grame de ceai verde matcha pe zi. Aceste 5 grame sunt echivalente cu 5 cești de ceai și, prin urmare, sunt suficiente.
Care este cel mai bun moment al zilei pentru a o bea?
Multe persoane își încep ziua cu o ceașcă de ceai verde matcha, deoarece cofeina din ceai se eliberează treptat (datorită L-teaninei) și, prin urmare, oferă un nivel constant de energie care durează între 4 și 6 ore. Acesta este un mod bun de a vă începe ziua, mai ales dacă vă simțiți obosit și aveți nevoie de energie, dar fără să vă simțiți agitat sau nervos.
Cu toate acestea, dacă folosiți ceaiul pentru a pierde în greutate, atunci ar trebui să îl consumați pur și simplu înainte de a face exerciții fizice, deoarece energia crescută vă va face bine pentru rutina dvs., în plus, vă va ajuta să vă activați metabolismul, iar capacitatea fizică va crește atât de mult încât puteți pierde până la 35% sau 43% din calorii.
Inutil să mai spunem că nu trebuie să o beți noaptea, deoarece energia crescută vă poate afecta somnul.
Poate ceaiul verde matcha să afecteze somnul?
Nu și dacă nu o bei înainte de culcare. De fapt, băutorii obișnuiți de matcha au tendința de a adormi mai bine și de a dormi mai profund decât de obicei, datorită efectelor calmante ale L-teaninei, care reduce nivelul de stres și anxietate.
Acest lucru vă va ajuta să dormiți mai bine și să vă simțiți lucid când vă treziți. Cu toate acestea, nu recomand persoanelor sensibile la cofeină să consume ceaiul după ora 16.00.
Poate fi consumat ceaiul verde matcha în timpul sarcinii?
Da, dar, potrivit experților medicali, o femeie însărcinată nu ar trebui să consume mai mult de 200 mg sau 300 mg de cofeină pe zi. Prin urmare, consumul de pulbere de ceai verde matcha ar trebui, de asemenea, să fie limitat.
Din fericire, 2 cești de ceai pe zi rămân în limitele adecvate pentru o femeie însărcinată.
Pot copiii să bea pulbere de ceai verde matcha?
Da. Ceaiul verde Matcha poate fi o băutură alternativă fără zahăr pentru copii și poate contribui la prevenirea constipației, îi poate ajuta să mențină o inimă sănătoasă (deoarece ajută la îngrijirea pereților arterelor), le poate îmbunătăți sănătatea orală și poate combate obezitatea infantilă.
Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, din cauza nivelului de cofeină și a eliberării progresive a cofeinei în organism, utilizarea sa este recomandată numai pentru cei cu vârsta de peste 12 ani și cu acordul prealabil al medicului pediatru, cu o limită maximă de 1 cană pe zi.
Ceaiul verde matcha trebuie băut cald sau rece?
Temperatura nu are niciun efect asupra ceaiului verde matcha. Fie că este cald sau rece, beneficiile sale vor fi aceleași în orice situație. Acum, sunteți liber să decideți cum vă place cel mai mult. Puteți încerca să o beți fierbinte într-o zi și rece în ziua următoare, pentru a vă ajuta să vă decideți.
Ce se întâmplă dacă nu-mi place ceaiul verde matcha?
Nu vă faceți griji, acest lucru este normal și li se întâmplă multor oameni atunci când încearcă pentru prima dată. Ceaiul verde Matcha are un gust ușor dulce, dar, la început, palatul nostru nu este capabil să descopere acest nou gust, așa că se va simți ciudat și poate chiar neplăcut.
Cheia pentru a depăși acest obstacol este repetiția. Cu cât consumați mai mult ceai, cu atât mai repede vă veți obișnui palatul cu el. Dar nu se va obișnui doar prin repetiție, ci pentru că se va obișnui treptat cu gustul ceaiului verde matcha și, în cele din urmă, se va simți delicios.
Așa că nu vă faceți griji dacă vi se întâmplă asta. Aveți răbdare și consumați-l de mai multe ori.