Ceainic

mejor-tetera

Îmi place să savurez o ceașcă de ceai după-amiaza. Un ceai fierbinte poate fi relaxant și te va ajuta în unele aspecte ale sănătății, dar este atât de enervant când se răcește repede! Și chiar mai rău dacă te arzi tot timpul.

Obișnuiam să folosesc recipiente care erau foarte sensibile la căldură și de mai multe ori am făcut bășici când turnam din cauza temperaturilor ridicate și, oricât de mult îmi plăcea ceaiul, toată această complicație mă făcea să vreau să-l beau, nu-i așa?

Sătulă să fierb apă în tigăi mici, care uneori îmi ardeau limba și alteori se răceau atât de tare încât nu erau suficient de bune pentru o ceașcă în plus, m-am hotărât să caut cel mai bun ceainic pe care îl puteam găsi în oferta disponibilă.

Atunci când cumpărați un ceainic, ar trebui să știți clar care sunt calitățile pe care le doriți cel mai mult la acest produs. În mod ideal, ar trebui să alegeți un model accesibil care să se potrivească gusturilor dumneavoastră.

Cele mai bune ceainice

Care este cel mai bun ceainic?

Există o mulțime de aspecte de luat în considerare atunci când se face o selecție, marca poate fi unul dintre ele, dar acest element poate fi secundar dacă produsul este bun.

De asemenea, ar trebui să știți clar de ce aveți nevoie în bucătărie și să știți ce să căutați înainte de a cumpăra un ceainic. De exemplu, dacă doriți un ceainic sau doar un ceainic; sau, de asemenea, tipul de sursă de căldură unde îl veți amplasa: aragaz cu gaz, cu inducție sau electric.

Nu este rău să aruncați o privire asupra materialului de fabricație și vă va lămuri cu privire la sursa de căldură pe care ar trebui să o folosiți cu ceainicul dumneavoastră pentru a-l păstra mai bine. În piață veți găsi de toate și pentru toate gusturile.

Le veți găsi în fontă, oțel inoxidabil și chiar sticlă, fiecare pentru medii diferite. Cunoașterea materialului vă va da, de asemenea, o idee despre durabilitatea produsului, dacă va dura pentru totdeauna sau doar câțiva ani.

Luați în considerare, de asemenea, aspecte precum estetica, prețul, calitatea și alte detalii, cum ar fi ușurința de curățare, care intră, de asemenea, în procesul de selecție.

O comparație între modele va fi întotdeauna de mare ajutor, dar dacă oricum nu funcționează, iată lista noastră.

Iată dintre cele mai bune ceainice:

1. Ceainic Kitchen Craft Le'Xpress

31FCIywUIVL

Vezi pretul Emag

Un ceainic clasic în toate sensurile cuvântului, simplu, dar foarte funcțional. Dacă sunteți un iubitor de ceai bun sau pur și simplu aveți nevoie să fierbeți apă, acest produs este un aliat de nădejde. Liniile sale sunt elegante, iar mânerul său vă va asigura fermitatea necesară pentru a-l ține în mână. Este foarte atractiv și va arăta foarte bine în bucătăria dvs.!

Finisajul frumos al smalțului vitros este completat de caracteristicile antioxidante ale materialelor sale. Acesta are un indicator al nivelului maxim de umplere pentru a evita greșelile. Când conținutul fierbe, veți auzi un șuierat puternic. Acesta conține o supapă de eliberare a aburului care poate fi activată atunci când o apăsați.

2. Ceainic Iwachu TT12083RD

41RSWXCIBVL

Vezi pretul Emag

Doriți un ceainic frumos și rezistent? Atunci Iwachu este soluția perfectă. Materialul din fier forjat cu care este confecționat îl protejează împotriva deteriorărilor cauzate de căderi și de trecerea timpului. Cu o culoare roșie izbitoare care îi pune în valoare designul cu model în relief, păstrează un stil care va atrage privirile tuturor.

Iwachu este o piesă magnifică realizată manual din Japonia, după cum indică certificatul de autenticitate inclus. Are un mâner lat pentru a-l ține în timp ce fierbem apă sau ne pregătim infuzia preferată. Recomandat ca un cadou.

3. Alessi 9093 W

41In8Xt-sfL

Vezi pretul Emag

Cu o construcție din metal inoxidabil și piese placate cu aur, ceainicul Alessi este unul dintre cele mai elegante din selecția pe care am făcut-o pentru dumneavoastră.

Are designul clasic al unui ceainic și este o ustensilă cu finisaje estetice minunate, care va da o notă de neegalat bucătăriei dvs.

Este confecționat cu o bază din oțel magnetic, adecvată pentru inducție. Acest lucru îl face ideal pentru a fi utilizat la locul de muncă, la birou sau în orice loc de întâlnire în afara casei, unde nu aveți la dispoziție un aragaz.

Viena este dotată, de asemenea, cu un fluier foarte drăguț și curios sub forma unei păsărele care tronează pentru a vă anunța că ceaiul este gata.

Conform opiniei celor care au folosit deja acest produs, solid și foarte durabil. Dacă sunteți unul dintre cei cărora le place să savureze ceaiul, dar nu în cantități mari, acesta este aparatul potrivit pentru dumneavoastră, deoarece este de dimensiuni reduse.

4. Ceainic tradițional Le Creuset

31dVbfNRFUL

Vezi pretul Emag

Asemănător cu un ceainic japonez , acest produs este recomandat dacă sunteți un mare băutor de ceai, are o capacitate de 2,10 litri de apă, așa că dacă îl umpleți până sus veți bea o mulțime de cești.

Estetic, acest ceainic se potrivește cu orice bucătărie și va da bucătăriei dvs. o notă caldă și primitoare. Este fabricat din oțel și este de culoare vișinie.

Una dintre cele mai izbitoare calități ale acestui produs, și poate cel mai puternic punct al său, este că structura este potrivită pentru o gamă largă de surse de căldură: gaz, inducție și chiar vitroceramică.

Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă să nu îl introduceți în cuptor sau în cuptorul cu microunde, deoarece nu este potrivit pentru aceste surse de căldură. Pe de altă parte, îl puteți pune chiar în congelator sau în frigider.

Este robust, practic, foarte ușor și mic, iar producătorul vă oferă o garanție de 5 ani.

5. Ceainic cu fluier Zwilling

41lx0jhhS1L

Vezi pretul Emag

Conceput într-o culoare argintie izbitoare și cu o formă estetică modernă și avangardistă, acest infuzor este o adevărată bijuterie atunci când vine vorba de prepararea ceaiului. Fierbe apa rapid și este ideal pentru doze mici de ceai zilnic.

Este fabricat din metal cu mânere din plastic rezistente care facilitează ridicarea pentru servire, dar trebuie să-l ridicați cu grijă pentru a evita accidentele sau arsurile cauzate de căldură sau de abur.

Are un mic fluier pe gura de scurgere a lichidului fierbinte, care se activează atunci când apa este gata pentru ca tu să torni infuzia în ea.

Utilizatorii acestui produs subliniază că este un aparat de foarte bună calitate, rezistent, a cărui investiție merită datorită robusteții și durabilității produsului.

Este ideal pentru orice tip de aragaz, fie că este cu inducție, vitro sau pe gaz.

6. Tetera Classica 1,2L Bredmeijer 1210Z

31YnNMfm0VL

Vezi pretul Emag

Acest ceainic de la producătorul Bredemeijer este cel mai ieftin model din selecția noastră. Are un design clasic, tipic pentru ceainicele tradiționale, cu un finisaj estetic și foarte funcțional.

Este confecționat din metal foarte lucios, cu accesorii negre, al cărui mâner este la o temperatură confortabilă la atingere, astfel încât să puteți servi ceaiul clocotit fără probleme.

În plus, dispune de un sistem anti-picurare care vă va permite să puneți infuzia în ceștile de porțelan fără a vărsa nici măcar o picătură.

Este fabricat din oțel inoxidabil de înaltă calitate, cu un perete dublu izolator care vă va permite să vă păstrați ceaiul cald timp de aproximativ 45 de minute, timp în care îl puteți bea fără să fie călduț sau călduț.

Utilizatorii săi evidențiază drept una dintre principalele sale calități capacitatea de conservare a ceainicului, acesta fiind capabil să păstreze aroma infuziei pentru mai mult timp.

Ghid de cumpărare pentru ceainice

Cum să alegeți un ceainic: Tot ceea ce trebuie să iei în considerare

teteras-300x200

S-ar putea să crezi că singurul lucru de care ai nevoie pentru a alege un ceainic este faptul că aparatul încălzește apa într-un timp record și poți să îți bei ceaiul sau multe alte băuturi calde, bine preparate și suficient de calde pentru a le savura, însă, atunci când cumperi una dintre aceste ustensile de bucătărie, există mai multe lucruri de care trebuie să ții cont.

Întrebarea despre modul în care este folosit, despre tipul de băuturi pe care le prepară, despre timpul necesar pentru a încălzi apa , despre litri de apă pe care este capabil să o fiarbă acasă și despre cantitatea de băutură pe care o poate prepara per lot sunt doar o mică parte din ceea ce trebuie să știți înainte de a vă decide asupra unui ceainic.

Cu toate acestea, se știe că, atunci când alegeți oricare dintre acestea, chiar și pe cele mai simple dintre ele, dacă vă uitați la cinci detalii importante puteți face o selecție mai mult decât decentă, acestea fiind: materialul, de care va depinde durabilitatea și calitatea accesoriului; dimensiunea, legată în principal de numărul de cești de ceai pe care le veți prepara pe zi; forma și culoarea, care sunt în principal chestiuni de stil legate de gusturile dumneavoastră și de finisajul bucătăriei dumneavoastră și infuzoarele, care sunt una dintre piesele principale.

Aici vă vom povesti despre fiecare:

Materialele folosite în ceainice: care este ideal?

Un ceainic nu este perfect în sine, el devine perfect în măsura în care satisface nevoile utilizatorului, în termeni de performanță, calitate, durabilitate și frumusețe. Așadar, atunci când vorbim despre materiale, dincolo de a ne gândi la ceainice perfecte, este esențial să ne gândim la modul în care echipamentul, realizat din acel material, poate face viața utilizatorului mai ușoară.

Pe piață există multe ceainice, în principal din metal și sticlă. Veți găsi, de exemplu, un ceainic din fier, porțelan, fontă, aluminiu cromat, oțel, sticlă călită, cristal, ceramică, printre alte materiale utile pentru prepararea ceaiului, aici vă vom spune despre avantajele celor mai populare materiale în fabricarea lor:

  • Avantajul ceainicelor din oțel inoxidabil

Tetera-de-acero-inoxidable

Există numeroase avantaje care pot fi atribuite ceainicelor din acest tip de material, primul și poate cel mai important fiind durabilitatea lor. Un ceainic fabricat din oțel oțel inoxidabil este practic etern și puteți fi siguri că nu se va sparge dacă, din cauza unei erori de calcul, ajunge pe podea. Un alt mare avantaj al acestui material este faptul că ele ating rapid temperaturi ridicate și, datorită structurii lor metalice, păstrează căldura mai mult timp. În plus, acestea sunt frumoase, ușoare și necesită puțină întreținere.

  • Avantajul ceainicelor de porțelan

Când vorbim despre un ceainic de porțelan, primul lucru care trebuie spus este că sunt frumoase și că vor conferi camerei tale un aspect elegant și rafinat. Pe scurt, un ceainic frumos din porțelan este sinonim cu luxul, așa că, dacă intenția dvs. este de a da camerei dvs. un aer sofisticat atunci când beți ceai, acesta este materialul potrivit. Un alt punct în plus este că păstrează băutura caldă, dar nu filtrează căldura la fel de mult, astfel încât manipularea lor nu este o bătaie de cap dureroasă. În cele din urmă, acestea pot fi durabile dacă aveți grijă de ele.

  • Avantajul ceainicelor din ceramică

Dacă ești unul dintre cei care preferă o gamă largă de modele și posibilități atunci când alegi un ceainic, vei găsi fără îndoială că ceainicele din ceramică sunt cel mai bun aliat pe care îl poți avea, pentru că unul dintre marile lor avantaje este tocmai faptul că varietatea lor mare de modele se potrivește cu aproape orice cameră sau bucătărie.

Dar, intrând în domeniul performanțelor, ar trebui să vă spun că unul dintre marile avantaje ale ceainicului ceramic este acela că menține apa fierbinte, și chiar apa clocotită pentru o perioadă lungă de timp, fără ca căldura să treacă în întregime pe suprafața sa, astfel încât manipularea sa este simplă.

  • Avantajul ceainicelor din sticlă

Unul dintre principalele avantaje ale acestui model de ceainic este transparența sa, puteți vedea starea filtrelor și modul în care se amestecă infuziile dvs. în interiorul recipientului, le puteți verifica și puteți avea o idee despre timpul de care aveți nevoie pentru ca băutura să fie gata. Practic, vă permite să controlați totul cu precizie. Acest lucru este ideal pentru diferite tipuri de băuturi, cum ar fi ceai verde , deoarece puteți vedea intensitatea culorii sale.

Ce mărime de ceainic este ideală?

set-de-tetera-y-taza-de-te

În acest punct prefer să vă dau mereu același sfat și anume să țineți cont de utilizarea pe care o veți face și de numărul de persoane sau de ceștile de ceai pe care le veți pregăti în bucătăria dumneavoastră. Un ceainic de restaurant nu este același lucru cu un ceainic de casă, dimensiunile, numărul de utilizatori, numărul de ori de câte ori îl veți folosi și numărul de cești pe care le veți prepara variază substanțial de la un ceainic la altul în acest caz.

Dacă, de exemplu, proveniți dintr-o familie care nu prea bea ceai, un ceainic de dimensiuni medii ar fi bun, poate că unul mare, cu o capacitate de până la 1,18 L, este prea mult pentru cazul dumneavoastră, dar nici un ceainic simplu, suficient de mic pentru a vă oferi o singură ceașcă, nu este o idee bună.

Ce formă de ceainic este cea mai bună?

Acest lucru va depinde în principal de stilul bucătăriei dvs., de tipul de ceai pe care intenționați să îl serviți și de gusturile dvs., chiar dacă este un ceainic cu filtru sau unul cu filtru din oțel și chiar dacă este un aparat cu inducție sau din vitroceramică , cele mai populare forme sunt:

Acesta este un ceainic asiatic exotic tipic, asemănător cu ceainicele japoneze, caracterizat de un corp jos și lat și de un mâner ridicat, filtru maya, mâner cu gura de scurgere cu deschidere largă și modele cu gropițe. Un ceainic foarte frapant.

Acestea au un design contemporan și au o capacitate maximă de utilizare, dar necesită puțin spațiu. Acestea sunt foarte comune în birouri și sunt adesea folosite pentru ceainic electric.

Similar cu ceainicul tradițional, dar cu un design mai înalt și mai subțire, este utilizat atât pentru ceai, cât și pentru cafea.

Aceasta este cea tipică pe care o veți găsi în locuri elegante și tradiționale, cu gura de vărsare lungă, mâner elegant, capac bombat și burduf lat. Excelent pentru masa de ceai.

Acesta este un ceainic frumos, cu un corp rotunjit și o bază îngustă. Destul de tradițional și limitează transferul de căldură.

Aceasta este o chestiune pur estetică, în mod evident, culoarea pe care trebuie să o alegeți are două opțiuni: cea care se potrivește cel mai bine cu decorul camerei de zi și al bucătăriei sau, pur și simplu, culoarea dvs. preferată. S-ar putea ca, în funcție de tipul de ceainic , să optați pentru ceva tradițional, cum ar fi albul, foarte răspândit în hoteluri și magazine, însă ceainicul tradițional britanic este maro, iar dacă optați pentru porțelan și ceramică, posibilitățile sunt infinite, deoarece există o mulțime de modele, este o chestiune de gust.

În funcție de materialul din care este confecționat ceainicul, există câteva sfaturi pentru a curăța cel mai bine această piesă, mai ales dacă sunteți unul dintre cei care le păstrează pentru mult timp timp și le folosesc doar la ocazii speciale.

Dacă sunt din sticlă, porțelan sau ceramică, trebuie să verificați dacă au interiorul emailat, dacă da, cel mai bine este să le clătiți cu apă caldă și chiar cu cârpe umede, dacă nu este cazul, clătirea normală va fi bună. Versiunile metalice rezistă la orice, chiar și la bucătarul, astfel încât acestea pot fi clătite în mod normal, aruncați o privire, unele dintre ele sunt chiar compatibile cu mașina de spălat vase.

Porțelanul ca material pentru ceainice: moale, dur și osos

tetera-de-porcelana

A ști să folosești un ceainic nu înseamnă doar a fi capabil să manevrezi ustensila fără să o scapi sau să te arzi în încercare, ci este un material cu o istorie impresionantă a creației care datează de sute de ani. Primele porțelanuri au folosit argile și ceramică translucide. Decenii mai târziu, au apărut ceramicele cu pastă moale, amestecând argila cu alte materiale, cum ar fi nisipul, ghipsul, varul, soda, printre altele.

Apoi a apărut ceramica cu pastă dură, folosind lut, argilă și alte substanțe vitrege. În sfârșit, există a treia categorie, cea mai răspândită în zilele noastre, care are argile și cenușă de os, motiv pentru care are aspect de fildeș, a fost industrializată pentru că este cea mai puțin costisitoare de fabricat.

Cum se curăță un ceainic

Surse:

  • Care sunt beneficiile ceaiului - Baqué Café
  • Secretele ceainicelor din fontă - Café Té Arte
  • Ceainicele din ceramică: cum sunt, ce beneficii au și cum se folosesc - Innatia