Ceas pentru drumetie

mejor-reloj-para-el-senderismo

Este uimitor sentimentul de libertate pe care îl ai atunci când faci drumeții și drumeții, dar nu la fel de uimitor atunci când te abați de la drum, te rătăcești și, întâmplător, ești lovit de o ploaie torențială. Deloc plăcut. Pentru a evita acest lucru, este important să aveți la dumneavoastră cel mai bun ceas de drumeție, unul care include caracteristicile speciale necesare pentru călătorii lungi, dar sigure.

Dacă faci aceste drumeții lungi de ceva timp, știi asta, nu-i așa? Dacă, pe de altă parte, te pregătești pentru prima dată ca aventurier, ei bine, îți spun că nu ar trebui să pleci fără unul dintre aceste ceasuri barometrice. Ideea este că, printre funcțiile lor, acestea servesc pentru a vă ajuta să preziceți vremea și să vă montați cortul înainte de a veni ploaia.

Pe de altă parte, acestea te localizează bine pe hartă și îți permit să știi la ce altitudine te afli, dacă traseul este în munți. Există multe beneficii și motive pentru a le purta pe traseu.

Alegerea acestora poate fi un pic dificilă din cauza numărului de modele de diferite mărci de pe piață. Dar, evident, ar trebui să le căutați pe cele care garantează o calitate bună și un preț mai puțin costisitor sau accesibil.

Cele mai bune ceasuri pentru drumeții

Care este cel mai bun ceas pentru drumeții?

Cea mai recomandată de drumeții experți ar trebui să aibă mai multe funcții. În primul rând, un barometru care poate măsura presiunea atmosferică. Când scade brusc, știi că te poți aștepta la ploi și furtuni, așa că nu vei fi luat prin surprindere.

Cele care sunt prevăzute cu un altimetru vor indica înălțimea deasupra nivelului mării. Unele funcționează cu ajutorul GPS și sunt mai precise în determinarea locației. Cele care sunt prevăzute cu busolă vă vor ajuta, de asemenea, să știți direcția exactă pe care trebuie să o urmați pentru a ajunge la destinația trasată. Acesta este cel mai bun mod de a preveni rătăcirea și de a încheia cu succes excursia.

O caracteristică foarte comună a tuturor modelelor este includerea monitoarelor de activitate. Un monitor al ritmului cardiac ca un aparat de măsurare a ritmului cardiac poate fi foarte util. Prin măsurarea ritmului cardiac, veți putea să vă verificați performanța exercițiilor fizice și să vă monitorizați viteza pașilor.

Înainte de a cumpăra un nou ceas de trekking, nu uitați să verificați dacă are o baterie reîncărcabilă, deoarece călătoriile vor fi lungi și mersul intens și nu vă puteți permite să rămâneți fără aceste date importante.

Cu ajutorul acestei comparații veți putea afla care sunt cele mai frumoase și mai eficiente modele.

Iată cele mai bune ceasuri pentru drumeții:

1. Burgmeister Montana BM309-622

41wOLAlRsjL

Vezi pretul Emag

Special pentru domnii care nu-și pierd stilul nici în cele mai dificile momente. Acesta este un ceas automat, analogic, cu mâini luminescente gri. Este prevăzut cu contorul său de temperatură și umiditate.

Dimensiunea sa este mare și se potrivește foarte bine la încheietura mâinii bărbatului. Curea și carcasa cadranului sunt din oțel inoxidabil, iar cadranul este din sticlă minerală. Are un afișaj al fazelor lunii, precum și un afișaj al datei cu ziua și luna anului. Are o cataramă cu fermoar de siguranță și este rezistent la apă până la 5 bar.

2. Ceas de drumeție SuuntoTRAVERSE Saphire

41NoE-rulLL

Vezi pretul Emag

Ideal pentru cei cărora le place să se plimbe și să facă drumeții și care nu se pot opri din a se conecta și a împărtăși aventurile lor. Are un GPS integrat pentru urmărirea traseului și navigație. Se conectează prin Bluetooth și include o busolă, măsurarea caloriilor și a pașilor, viteza și altitudinea. Acesta raportează orele de răsărit și apus de soare, are o alarmă meteo și avertizare de furtună.

Puteți partaja fotografii ale traseului dvs. prin intermediul Instagram, Facebook și Spots Tracker și puteți compara timpii dvs. cu cei ai grupului dvs. cu ajutorul aplicației Suunto Movescount. Durata de viață a bateriei sale este de până la 100 de ore.

3. Garmin 010-01338- 71 Fenix 3 Sapphire Edition

41AAr4A7F5L

Vezi pretul Emag

Este un ceas sportiv frumos, rezistent la apă, astfel încât poate fi folosit și pentru a vă bucura de înot. Are o lentilă din safir curbat foarte rezistentă și un ecran color care poate fi citit în lumina soarelui. Poate măsura lungimea pasului în dinamica avansată a alergării, raportul vertical, consumul maxim de oxigen, monitorizarea recuperării etc.

În plus, acesta include funcții de navigație în aer liber, cum ar fi busola cu 3 axe, altimetrul, barometrul și funcția TracBack. Antena EXO din oțel inoxidabil cu compatibilitate GPS + GLONASS servește la accelerarea poziționării și la îmbunătățirea preciziei. Măsoară ritmul cardiac la încheietura mâinii.

4. TomTom Adventurer 1RKM.000.02

41TYe2fKvgL

Vezi pretul Emag

O opțiune foarte bună pentru sportivii de toate felurile. Este conceput pentru a fi utilizat în timpul alergării, ciclismului, drumețiilor, înotului, schiului, snowboardingului, altor discipline în aer liber și pentru sala de sport. Este rezistent la apă până la 40 de metri și redă formate MP3 și AAC, astfel încât să puteți asculta muzica preferată în deplasare. Stochează peste 500 de melodii.

Monitorizează ritmul cardiac fără a fi nevoie să purtați o curea toracică. Vă permite să revizuiți statisticile în timp real în timp ce vă deplasați: altitudine, distanță 3D, ritm, ascensiune, gradient, calorii arse. Include un barometru. Autonomie a bateriei de 24 de ore în modul drumeție.

Pentru sporturi intense, cum ar fi cele profesioniste, în cazul drumețiilor, este mai bine să purtați instrumente ușoare care combină mai multe calități într-una singură. În acest fel, greutatea nu va fi o problemă în timpul drumețiilor lungi.

Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că toate funcțiile sunt operaționale și că știți cum să le utilizați. De asemenea, este important să încărcați bine bateria pentru a evita să rămâneți fără datele importante privind locația și vremea pe care ceasul vi le poate oferi.

Și nu uitați să vă stocați muzica preferată pe el, dacă este prevăzut cu opțiunea mp3. În acest fel, puteți pune o coloană sonoră călătoriei și vă puteți bucura mult mai mult de această experiență.

Ceas de drumeție: Ghid de cumpărături

reloj-de-senderismo-300x171

Când suntem pe cale să cumpărăm un produs, mai ales dacă este electronic, este important să facem o pauză în căutare pentru a prioritiza ceea ce este cu adevărat important și ce ar trebui să aibă acesta pentru a ne satisface nevoile.

Același lucru este valabil și pentru ceasurile de drumeție și nu trebuie să pierdem din vedere faptul că motivul pentru care ne dorim unul este acela că are caracteristici care îl fac să se deosebească de un ceas obișnuit. Cele mai notabile dintre acestea, atunci când explorați munții sau mergeți cu cortul , sunt barometrul , altimetrul și busola.

Primul detectează schimbările de presiune atmosferică pentru a prezice cu ușurință vremea, iar unele includ chiar o funcție de alarmă de furtună care vă avertizează dacă presiunea atmosferică scade semnificativ.

Altimetrul arată la ce înălțime se află deasupra nivelului mării. Un model care combină acest lucru cu un GPS este mult mai precis. De asemenea, permite o navigație mai ușoară, deoarece este mai ușor să găsești o anumită locație pe hartă dacă știi la ce înălțime se află deasupra nivelului mării.

Busola este cea mai de bază caracteristică atunci când explorați un teritoriu nou, deoarece vă arată în ce direcție se află nordul, estul, sudul și vestul și o puteți utiliza pentru a triangula și a determina locația dvs. curentă.

Termometrul , inclus în unele modele, poate fi foarte avantajos pentru călătoriile de mai mult de o zi. În plus, trebuie să luăm în considerare trei factori majori care vor determina cât de benefică este achiziția:

În general, aceste tipuri de ceasuri au carcase și curele robuste care le întăresc și le protejează pentru a le prelungi durata de viață. Este important să analizăm acest aspect, deoarece ne va permite să știm că va fi o investiție care va fi susținută în timp. De asemenea, acestea sunt adesea echipate cu lentile din sticlă de safir pentru o mai mare rezistență la zgârieturi, acestea fiind mult mai bune decât lentilele obișnuite din sticlă minerală, care nu sunt la fel de rezistente, dar mai puțin costisitoare.

411pOYQBE0L

Cele mai avansate modele suportă GPS . Acest lucru vă permite să obțineți instantaneu coordonatele locației dvs. actuale. Dar nu se oprește aici, ci poate furniza și informații despre viteza curentă, distanța, urcarea, coborârea și multe altele.

Cu toate acestea, trebuie spus că ceasurile cu GPS au o durată de viață a bateriei mult mai scurtă decât ceasurile fără GPS. Majoritatea folosesc baterii reîncărcabile care pot fi încărcate chiar și departe de civilizație cu încărcătoare solare.

  • Monitorul ritmului cardiac

Cele mai sofisticate afișează și înregistrează ritmul cardiac pe baza pulsului de la încheietura mâinii, în timp ce altele necesită un transmițător pentru curea toracică. Un monitor de ritm cardiac este ideal pentru drumeții lungi, deoarece vă permite să mențineți un ritm de mers constant.

Cum să alegeți cele mai bune ceasuri de drumeție?

51VEdv+waxL

Atunci când aveți nevoi specifice, trebuie să căutați mai atent pentru a le găsi pe cele care au funcții unice care le fac mai potrivite pentru anumite activități în aer liber.

De exemplu, dacă, în afară de aventură, faceți drumeții pentru sport și pentru a pierde în greutate, veți dori ca ceasul dvs. să includă un contor de ardere a caloriilor.

Caracteristici

Primul lucru pe care trebuie să-l știți este că veți găsi aceste trei lucruri pe majoritatea modelelor: altimetru, barometru și busolă. În timp ce modelele de bază vor avea un senzor de temperatură și cronometre de ture.

Dacă aveți mai mulți bani de investit, puteți opta pentru modele mai avansate, care vă oferă mai multe informații despre traseu și despre performanța dumneavoastră. De exemplu, o urmărire mai avansată a altitudinii câștigate și pierdute și poate afișa chiar și grafice ale modificărilor presiunii barometrice.

Altimetru

Deoarece munții nu sunt bidimensionali, altimetrul este uneori la fel de util ca și busola, mai ales atunci când sunt disponibile hărți topografice . Un altimetru este adesea mai fiabil și mai precis decât un dispozitiv GPS pentru măsurarea altitudinii.

Barometru

Măsoară presiunea atmosferică, iar această informație este ideală pentru a decide dacă trebuie să vă grăbiți și să căutați un adăpost. Dacă presiunea scade prea mult, ar putea fi vorba de ploi puternice sau chiar furtuni.

Busolă

519vVoDGYQL

Există busole 2D și 3D. Busolele 2D funcționează numai dacă ceasul este ținut perfect orizontal, în timp ce busolele 3D sunt precise la toate unghiurile. Acesta este conceput pentru a fi utilizat doar ca punct de referință general. Pentru aventuri mai aventuroase , cel mai bine este să aveți la dumneavoastră o busolă standard, deoarece aceasta va fi mult mai precisă.

Termometru

Nu toate includ unul. Poate pentru că, dacă îl țineți tot timpul la încheietura mâinii, temperatura corpului dumneavoastră poate interfera cu cea de afară. Dar este totuși o caracteristică frumoasă.

GPS

41GSy+aRI-L

Fiind integrat în ceas, este un dispozitiv extrem de util în zonele îndepărtate. Deoarece GPS-ul nu numai că vă arată drumul, dar este capabil să urmărească și date valoroase, cum ar fi distanța, viteza și locația.

Conectivitate WI-FI:

Dacă există un dar al tehnologiei cu un mare avantaj, acesta este posibilitatea de a vă conecta ceasul de drumeție cu telefonul mobil sau cu laptopul. Acest lucru vă permite să faceți schimb de date între aceste dispozitive și să încărcați date despre traseu, cum ar fi distanța, altitudinea și traseul pentru a obține o descriere detaliată a aventurii.

Rezistența la apă

Majoritatea sunt, dar la adâncimi diferite, iar acest lucru este un lucru de care trebuie să vă feriți. Unele vor fi sigure doar în timpul unei ploi torențiale, în timp ce altele sunt concepute pentru cei care se scufundă în apă, rezistând la 10 ATM de apă.

Design și stil

Nu este vorba de vanitate, este important cum arată ceasul tău de munte și de aceea există modele care se potrivesc nu numai cu ținutele sportive, ci și cu cele casual și chiar de afaceri. Acestea vă pot însoți chiar și în aventurile din oraș.

Dar mai sunt și alte lucruri de care trebuie să ținem cont, cum ar fi dimensiunea ecranului, care ne va permite să avem o mai bună vizualizare a informațiilor. Dar va fi, de asemenea, important să stabilim dacă dorim ca un ecran tactil să înlocuiască utilizarea butoanelor sau dacă este mai bine să combinăm ce este mai bun din ambele lumi. Mulți utilizatori preferă modelele cu ecran tactil care includ butoane laterale, deoarece este foarte ușor ca degetele să se ude sau ca ecranul să nu mai răspundă din cauza transpirației, de exemplu, unde va fi util să existe aceste butoane.

Dimensiunea feței superioare este, de asemenea, importantă, cu cât are mai puțin plastic, cu atât mai mult vă va da senzația unui design cu profil redus. Deși pot părea elegante, nu uitați că sunt destinate aventurilor în aer liber, așa că asigurați-vă că sunt durabile și rezistente.

Buget

Pentru a obține mai mult, trebuie să investești mai mult, e simplu. Variația de preț poate fi abisală, iar ceea ce determină creșterea prețului nu este doar designul, ci și încorporarea unor caracteristici foarte funcționale și a unei tehnologii de ultimă oră.

Să vedem, modelele ABC, care sunt cele care includ doar elementele de bază: altimetru, barometru, busolă, cronometre și alarme, pot fi găsite chiar și pentru mai puțin de 100 EUR, vorbim chiar de modele de 50 EUR. Acest lucru vă va economisi o mulțime de bani, dar va avea și câteva limitări considerabile în comparație cu modelele mai avansate, dar va fi suficient pentru excursii simple pe un teritoriu familiar.

Pentru mai mult de 150 EUR vă puteți aștepta la modele cu cronometrare atomică pentru o precizie mai mare și capacitate GPS. Dacă ridicați miza la aproximativ 400 EUR, puteți obține modele mai elegante, cu mai puțin plastic și un profil redus.

Dacă banii nu sunt o problemă și dacă urcați miza la peste 400 de euro, vă puteți aștepta la ceasuri high-end care sunt ca și cum ați avea un computer la încheietura mâinii, cu GPS inclus. Vorbim despre rute descărcabile, capacitatea de monitorizare a ritmului cardiac și senzori de bicicletă. Ceasuri rezistente la apă pentru cei care nu doar fac drumeții, ci și înoată cu ele. Acestea sunt ceasuri multisport , pentru ultramaratoniști, triatloniști și aventurieri extremiști.

Calitatea curelei

Acesta poate fi un detaliu care este prea des trecut cu vederea, dar nu trebuie subestimat, este foarte important în alegerea celui mai bun ceas de munte. Acesta vă condiționează confortul atunci când utilizați acest dispozitiv.

Să ne amintim că acest ceas este destul de funcțional, așa că nu este vorba doar de drumeție, ci îl veți ține mai mult timp decât credeți, atunci când mergeți cu cortul sau urmați un traseu lung, de mai multe zile, va fi încă acolo, dar deja entuziasmul va scădea puțin și lucrurile vor începe să devină incomode. Dacă ne asigurăm de calitatea curelei, de grosimea și de diametrul corect, ceasul nu va fi o problemă. Nu vă va irita pielea și nu va fi nici prea strâns, nici prea larg.

Greutate totală

Cu cât mai multe caracteristici, cu atât mai mult volum. Acest lucru poate pune o greutate suplimentară pe dispozitiv și îl poate face dificil de transportat. Gândiți-vă la modelele compacte și, dacă greutatea este importantă, nu ar fi exclus să sacrificați una sau două caracteristici secundare.

Durata de viață a bateriei

Mulți utilizatori se întreabă de ce nu ar trebui să folosească iPhone sau un alt telefon mobil cu multe funcții de ceas pentru drumeții, cum ar fi GPS, pentru drumețiile lor. Există mai multe motive, cum ar fi acuratețea informațiilor, dar cel incontestabil este durata de viață a bateriei. Telefoanele mobile nu sunt capabile să reziste la drumeții lungi precum ceasurile de munte, iar bateriile lor au un ciclu de viață mai lung.

Brățara de fitness vs. ceasul de drumeție

Explorând aer liber și pierzându-vă în adâncurile naturii, nu este vorba despre cine ajunge cel mai repede acolo. Și, deși brățările de fitness pot include GPS, acestea sunt concepute pentru a alerga în suburbii sau pe trasee speciale. Aveți nevoie de ceva care să poată merge mână în mână cu duritatea și neașteptarea traseului și să vă ofere informații esențiale pentru drumeții și camping.

Beneficiile unui ceas de drumeție

31L636DFXfL

Știm deja că un ceas de munte este un instrument esențial atunci când vine vorba de aventuri în aer liber. Dar ceea ce sunteți pe cale să descoperiți este cât de mult vă poate ajuta și în viața de zi cu zi, beneficiile sale fiind multiple.

În drumeții, în camping și în viața de zi cu zi, organizarea este foarte importantă, iar pentru cei care nu sunt adepți ai curățeniei, avem nevoie de un mic ajutor suplimentar, nu-i așa? Un ceas bun pentru drumeții vă va ajuta în acest sens, deoarece puteți urmări timpul pentru a evita întârzierile.

În același timp, datorită cronometrului pe care îl includ majoritatea, puteți seta o anumită perioadă de timp pentru fiecare acțiune, activitate sau treabă pe care trebuie să o faceți.

Este foarte important să vă țineți permanent evidența locației dumneavoastră pentru drumeții, dar și pentru viața de zi cu zi. La fel ca în junglă, mulți dintre noi au tendința de a se pierde în oraș. GPS-ul localizează locul în care ne aflăm și care este calea ideală pentru a ajunge la un punct exact. Dacă este completat cu un tracker, succesul este garantat.

Există momente în care devine o caracteristică vitală, în special atunci când mergeți cu cortul sau în drumeții în zone necunoscute.

  • Nu este nevoie să transportați gadgeturi

Acest dispozitiv include atât de multe funcții încât vă scutește de a transporta o mulțime de gadgeturi în timpul drumețiilor. Și, băiete, poate fi incomod să cari atâtea gadgeturi în drumeții. Un ceas de munte acționează ca un cronometru, un GPS și poate acționa chiar și ca un monitor meteo.

Explorarea de noi rute este interesantă pentru că este o aventură, dar adevărul este că, în aceste cazuri, nu trebuie să se piardă niciodată din vedere siguranța și securitatea. Și ce să spun în aceste cazuri, dar în viața însăși și ea este ascunsă în mici detalii. De exemplu, barometrul ne va spune că o furtună este pe cale să izbucnească și că este timpul să ne adăpostim de condițiile meteorologice nefavorabile.