Ceasuri cronograf pentru barbati

mejor-reloj-cronógrafo-para-hombres

Până acum ceva timp, nu aveam nicio idee despre cum funcționează un ceas cronograf și mă grăbeam să cumpăr primul pe care îl întâlneam, având mereu impresia că am cel mai bun dintre cele mai bune. Evident, atunci când a trebuit să folosesc funcția cronograf pentru prima dată, am fost dezamăgit să constat că aceasta era de fapt inutilă. De aceea am început să folosesc cel mai bun ceas cronograf pentru bărbați și nu mă voi mai întoarce la acele modele ieftine și inexacte .

Așadar, dacă doriți să evitați mâinile rupte, mecanismele frânate și erorile de măsurare, urmați sfatul meu și nu veți da greș.

Cele mai bune ceasuri cronograf pentru bărbați

Care este cel mai bun ceas cronograf pentru bărbați?

Precizia, calitatea, fiabilitatea sunt câteva dintre atributele pe care ar trebui să le căutați la următorul dumneavoastră ceas cronograf pentru bărbați. Cu toate acestea, este întotdeauna dificil, deoarece auziți despre mecanisme digitale, analogice, orizontale și verticale sau chiar despre complicații și tahimetre. Deci, cum să alegeți? Ei bine, aveți încredere în noi și aruncați o privire la lista noastră comparativă cu cele mai bune de pe piața .

Veți vedea modele de înaltă calitate, foarte precise, cu o varietate de mecanisme pentru toate gusturile și bugetele, precum și o varietate de stiluri, diferite modele atractive și construcții fiabile și robuste. Bineînțeles, vor exista și opțiuni rezistente la apă.

Iată dintre cele mai bune ceasuri cronograf:

1. Ceas cronograf Seiko SSB183P1

Fiabilitate

51dKoASDkzL

Vezi pretul Emag

Cu o rezistență la apă de 100 bar și un diametru de 45 mm, acest ceas cronograf ar putea fi una dintre cele mai bune achiziții pentru oricine caută ceva rezistent, durabil și de înaltă calitate. Are o mișcare cu cuarț, deci este precis și fiabil, include un tahimetru și afișează secundele, minutele, orele și chiar data pentru cei care nu vor să se uite de fiecare dată la telefonul mobil.

Este fabricat din oțel inoxidabil, sticla este Hardlex, cureaua este din piele și cântărește doar 166 de grame.

2. Ceas cronograf analogic LG9877B-LD-UK by LIGE

Durabil, precis și versatil

 

Începând cu cristalul, care este fabricat din sticlă minerală dură, acest ceas este practic incasabil, rezistent la uzură și durabil. În plus, cureaua din oțel este din oțel inoxidabil și folosește o mișcare cu cuarț, care, după cum veți vedea, este foarte precisă și recomandată pentru fiabilitatea sa.

Include, de asemenea, 3 subcadrane pentru cronometru, un calendar pentru dată și este rezistent la stropire și la scufundări scurte în apă. Din punct de vedere stilistic, se potrivește la fel de bine cu o ținută formală ca și cu o zi în familie.

3. Ceasul cronograf Casio Edifice

Pentru cei întunecați

51yyby812dL

Vezi pretul Emag

Fără îndoială, una dintre cele mai bune mărci de ceasuri de pe piață. Acest ceas cronograf Casio are un afișaj cu dată, cronometru, cristal mineral și chiar o curea din oțel inoxidabil. Are o durată de viață a bateriei de până la 3 ani, ceea ce este excelent pentru un ceas ca acesta.

De asemenea, poate rezista la scufundări de până la 100 de metri și are un detaliu foarte frumos, și anume acoperirea cu neon a ecranului, care vă permite să vedeți clar în medii cu lumină slabă și pe timp de noapte.

4. Ceas Festina Chronograph Chrono

 

51D5sLXeFNL

Vezi pretul Emag

Acest model este fabricat din oțel inoxidabil, cu o curea din același material cu o închidere de siguranță pliabilă, deși o puteți schimba ulterior cu alte curele din cauciuc sau silicon. Cadranul este albastru și pentru a-l proteja, sticla minerală care îl închide.

În plus, are un tahimetru, cadrane interne pentru secunde, minute și ore, precum și data și, bineînțeles, perechea de împingătoare din dreapta. De asemenea, este capabil să reziste la scufundări de până la 100 m. Nu include o lumină pentru viziune pe timp de noapte.

5. Ceas cronograf SunJas

Pentru sportivi

51StvClj0hL

Vezi pretul Emag

Este un cronograf digital care rezistă la scufundări de până la 50 de metri în apă, precum și la spălatul cu mâna, la duș sau în zilele în care doriți să faceți sport în aer liber și în ploaie. Cu toate acestea, ca orice alt cronograf, nu trebuie să apăsați butoanele în timp ce vă aflați sub apă. În același timp, utilizează un afișaj cu LED-uri care este ușor de văzut în întuneric datorită luminii de fundal și are un design compact, conceput pentru a rezista la șocuri și impacturi cauzate de activitatea în aer liber.

Ce este un cronograf?

reloj-cronógrafo-para-hombres

Cronograful este o funcție specifică anumitor ceasuri pentru a cronometra evenimente, competiții, rețete și cam orice altceva vă puteți imagina. Acestea sunt practic o combinație între un ceas de mână obișnuit și un cronometru, toate într-un singur dispozitiv.

De fapt, ele sunt atât de versatile încât pot fi folosite pentru a măsura tensiunea arterială, viteza sau timpul, precum și pentru a vă spune simultan ora - unele vă spun chiar și data curentă!

Tipuri de ceasuri cu cronograf și cum se utilizează

Ceasurile cronograf se disting prin faptul că au două împingătoare în plus față de cele tradiționale. De obicei, unul este plasat la ora 2, iar celălalt la ora 4. De asemenea, acestea au, de obicei, cadrane diferite pentru măsurarea timpului și, uneori, sunt dotate cu un singur buton. Să analizăm aceste diferențe și să vedem cum să profităm la maximum de ele:

Monopusher

Aceste modele folosesc un singur buton, care nu este altceva decât un buton adăugat la coroana prin care se reglează ora pe ceas. Cu ajutorul acestuia puteți porni, opri sau reseta numărătoarea inversă, având în același timp un design simplu și compact. Acest tip de cronograf numără de obicei doar minutele, plus cadranul central care numără secundele.

Unul dintre dezavantajele sale este că nu este la fel de versatil ca cele două împingătoare, deoarece trebuie să aveți puțină răbdare și să așteptați puțin între resetare și începerea noii numărători pentru a evita deteriorarea mecanismului intern. De asemenea, nu vă oferă versatilitatea de a avea butoane separate pentru fiecare funcție.

Rattrapante

Acest model este mult mai complicat din punct de vedere intern, cu două mâini centrale pentru secunde, două împingătoare și, uneori, chiar și o a treia care este inclusă în coroana principală. Ideea este că puteți număra două momente diferite, unul cu prima mână și celălalt cu a doua. Acesta este motivul pentru care este cunoscut și sub numele de cronograf dublu.

Tip 'fly-back'

Acest model poate fi confundat puțin cu rattrapantele, numai că are o diferență fundamentală: nu numără două timpi diferiți, ci consecutivi. Are, de asemenea, două butoane, numai că are capacitatea de a reseta contorul fără a-l opri, ceea ce poate fi foarte convenabil în diverse situații.

Este, de asemenea, util pentru numărători consecutive rapide, deoarece mecanismul este făcut astfel încât să îl puteți opri, reseta și porni din nou rapid fără ca nimic să se blocheze sau să se deterioreze.

Lucruri de care trebuie să țineți cont înainte de a cumpăra un ceas cronograf

Modul în care îl utilizați

Dacă ați crezut că cronografele sunt bune doar pentru cronometrarea timpilor de cursă, mai gândiți-vă o dată. Le puteți folosi pentru a cronometra rețete, plimbări cu bicicleta, parcarea, durata unei întâlniri sau chiar timpul necesar pentru a vă aduce pizza acasă.

Orice vă puteți gândi poate fi măsurat cu un cronograf de bună calitate, dar pentru unele veți avea nevoie de mai multă versatilitate și de un model mai precis, așa că, dacă sunteți în căutarea a ceva profesional pentru atletism sau alte activități similare, cel mai bine este să cumpărați unul de top, dar dacă este doar pentru activitățile de zi cu zi, chiar și cel mai accesibil va fi mai mult decât suficient.

Ușurința de a citi

Dacă nu o poți citi ușor, nu merită. Și fiți foarte atenți, deoarece există în prezent multe modele de pe piața care sunt greu de citit pur și simplu pentru că arată mai atractiv și mai minimalist cu numere mai mici. Deci, căutați ceva cu numere mari și ecrane anti-orbire. Chiar dacă doriți să îl purtați noaptea, veți avea nevoie de un model cu afișaj retroiluminat sau cel puțin cu neon pe cadrane.

Tipul de construcție

Pot exista modele cu carcasă, modele cu mișcare de terță parte și modele hibride, modele modulare, modele integrale și altele. Fiecare model are propriile mecanisme de funcționare și costuri de întreținere asociate, modelele cu carcasă fiind cele mai costisitoare pentru întreținere. Pe de altă parte, modelele de la terți sunt foarte fiabile, au puține avarii și sunt printre cele mai puțin costisitoare pentru întreținere. Numai că acestea tind să fie produse în masă, așa că nu au prea mult statut și exclusivitate.

Modele modulare sau integrate

Modelele modulare și integrate diferă într-o oarecare măsură una de cealaltă. Modularele sunt recomandate de puriști, deoarece sunt proiectate și optimizate pentru a funcționa mai eficient, numai că nu sunt la fel de precise. Cu toate acestea, cele integrate sunt montate pe o placă separată pe partea cadranului, oferind un frumos spectacol din spate, sunt, de asemenea, puțin mai precise.

Tradițional sau cu cameră

Cronografele necesită mecanisme care să coordoneze pauzele, opririle și reluarea măsurătorilor. Cronografele tradiționale sunt puțin mai scumpe și dificil de reparat în caz de defecțiuni, dar arată și se simt foarte bine. Apoi, există modelele de camere, care sunt mai ușor de produs, reparat și îngrijit, dar, desigur, nu la fel de luxoase. Partea bună este că acestea funcționează la fel de bine și la fel de precis ca cele tradiționale.

Același lucru este valabil pentru sistemele orizontale și verticale. Primul este mai costisitor și mai spectaculos, în timp ce al doilea este mai ieftin, mai precis și mai simplu.

Viteza

Fiecare ceas are capacitatea de a măsura timpul în fracțiuni de secundă în funcție de viteza mecanismelor sale, iar această viteză se măsoară în vibrații pe oră (VPH). 28000 de ceasuri HPV măsoară până la 1/8 de secundă, în timp ce 18000 de ceasuri HPV măsoară 1/5 de secundă. Cu cât viteza este mai mare, cu atât mai mare este precizia.

Aveți nevoie de data?

Modelele cele mai luxoase și mai moderne nu adaugă de obicei cadrane cu dată, așa că vă puteți descurca și fără ea. Cu toate acestea, sunt mulți care le au.

Cum se utilizează un ceas cronograf?

Acestea sunt foarte ușor de utilizat, deoarece trebuie doar să acționați butoanele din partea dreaptă a ecranului. Cu ajutorul butonului de sus puteți porni și opri numărătoarea inversă, iar cel de jos o resetează. În același timp, puteți avea cadrane suplimentare pe marginile sticlei, care servesc la măsurarea secundelor, minutelor și orelor. Aceste cadrane sunt cunoscute sub numele de complicații și este posibil să mai existe unul pentru tahimetru, care măsoară distanța și viteza în raport cu un punct.

Sfaturi pentru a cumpăra un ceas cronograf bun

Păstrați-l simplu

Evitați modelele cu funcții prea complicate, care vor costa mai mult și pe care nu le veți folosi de fapt, deci căutați doar acele funcții de care veți avea nevoie. Acum, dacă sunteți în căutarea de ceasuri de modă, acordați o atenție mult mai mare designului decât orice altceva.

Acordați prioritate confortului

Căutați întotdeauna ceea ce vă este cel mai ușor de utilizat, cum ar fi modelele cu afișaj iluminat, rezistență la apă sau chiar funcționare automată . Dacă are 2 sau 3 împingătoare, veți observa că totul este mai ușor de utilizat, în plus, ceasurile cu cuarț sunt de obicei mai precise și mai ușor de întreținut decât cele mecanice, așa că ar trebui să țineți cont de acest aspect pentru ca cronograful dvs. să dureze din ce în ce mai mult.

Uitați-vă la aspectul estetic

Deoarece o veți purta în fiecare zi, asigurați-vă că vă place cum arată. Și cum există toate stilurile din care puteți alege, nu vă grăbiți să căutați caracteristicile de design care vă plac cel mai mult.

Piesele fundamentale ale cronografului

În cele din urmă, este important să cunoaștem piesele care compun un ceas cronograf obișnuit. Nu uitați că, în orice caz, în funcție de prețul și de gama modelului în cauză, acesta poate avea și alte piese sau poate să nu includă toate piesele enumerate în această secțiune. Aruncați o privire, astfel încât să știți la ce să vă uitați la următoarea achiziție:

  • Tahimetru
  • Buton pentru pornirea și oprirea cronografului
  • Contor de 60 de minute
  • Coroană
  • Subcadranul pentru ora militară
  • Mâna a doua la centru
  • Subcadranul pentru secundele cronografului
  • Buton pentru divizarea timpilor și resetare.