Ceasuri de perete

mejores-relojes-de-pared

Deși unii ar putea crede că acestea sunt de domeniul trecutului, mulți dintre noi sunt conștienți de potențialul ceasurilor de perete. Desigur, nu trebuie să ascundem faptul că există multe modele a căror viață utilă este atât de scurtă încât, în timp, sfârșesc prin a ne face să părem nepunctuali față de angajamentele noastre. Oricât de mișto ți s-ar părea la prima vedere, fugi de ele și fă rost de cel mai bun ceas de perete.

Cum? Ei bine, eu îți ușurez foarte mult sarcina cu selecția mea de cinci minuni pe care ți-o las mai jos.

Cele mai bune ceasuri de perete

Care este cel mai bun ceas de perete?

Vă spun eu, nu sunt deloc depășite, e suficient să vă plimbați pe internet pentru a vedea varietatea și cantitatea de ceasuri de perete care există. Poate fi chiar copleșitor dacă ești obișnuit cu modelul tipic din casa bunicilor tăi. Modelele devin și ele din ce în ce mai moderne, ceea ce este o veste bună pentru noi, noua generație.

Nu vă fie teamă să vă asumați riscuri, dar țineți cont de stilul dumneavoastră, de dimensiunea spațiului și de combinația de culori care se potrivește decorului. Restul este ușor de făcut, mai ales atunci când ai o selecție specială făcută pentru tine, ca aceasta.

Iată cele mai bune ceasuri de perete:

1. Vangold Silver-73

Funcționare silențioasă

41lv2402eGL

Vezi pretul Emag

Eleganța este cea mai mare carte de vizită a sa, pentru că dă o notă distinctivă și avangardistă oricărui spațiu. Dar nu vă faceți griji, este proiectat pentru a fi ușor de instalat. Acesta include autocolante autoadezive și o riglă auxiliară. Cel mai bun dintre toate? Este complet silențios, așa că, dacă doriți să-l puneți în dormitor, nu veți pierde nopți nedormite.

2. Ceas de perete digital Hama pp-245

Poate fi agățat sau poate sta în picioare

41nFbVtLGLL

Vezi pretul Emag

Această marcă ne aduce un model discret și modern, care se remarcă prin funcționalitate. Vorbim despre un radio ceas cu reglare automată și calendar digital care indică și faza lunii și temperatura interioară și exterioară. Este capabil să afișeze orele, minutele și secundele în format 12 sau 24 de ore și poate fi setat în șase limbi diferite.

3. WINOMO

Ușor de citit

41h6qGgXtFL

Vezi pretul Emag

Pentru cei care iubesc elementele de bază, acesta este un ceas indispensabil pentru casa ta sau chiar pentru birou. Este foarte rezistent, iar numerele sunt mari și clare, cu un capac frontal din sticlă care garantează o vizualizare clară a numerelor. Este prevăzut cu un cârlig în spate, astfel încât este ușor de agățat. Nu vă va distrage atenția și nu vă va întrerupe somnul, deoarece este foarte silențios.

4. Unity Fradley

Funcționează cu o baterie AA

41LpwGSi34L

Vezi pretul Emag

A fost proiectat în Marea Britanie și este unul dintre cele mai mari succese de pe piața . Este ideală pentru a menține un aer sobru sau pentru a adăuga o notă de simplitate și calm într-un spațiu prea colorat, deoarece este albă și rotundă, cu un design simplu și cu numere bine vizibile. De asemenea, funcționează pentru diferite spații din casă și chiar și pentru birou sau clasă.

5. Elbe RP-1005-N

Simplu, dar foarte funcțional

51CpjAaisxL

Vezi pretul Emag

În ceea ce privește funcționalitatea, încheiem această comparație cu un model care nu numai că ne arată ora, dar ne oferă și informații despre temperatura și umiditatea reală. Da, toate acestea într-un model care, la prima vedere, pare simplu. Finisajul său din plastic îl face destul de durabil, spre deosebire de modelele din sticlă. Greutatea sa este de numai 410 g, așa că un cui mic va fi suficient pentru a-l ține.

Ceasurile de perete sunt încă un element de design interior oportun

relojes-de-pared

Ceasurile inteligente, dispozitivele de urmărire a activității și telefoanele mobile inteligente sunt atât de înrădăcinate în societatea de astăzi, încât s-ar părea că ceasurile de perete devin din ce în ce mai puțin necesare. Nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr!

Versatilitatea lor, durabilitatea și faptul că sunt un instrument care poate fi găsit la un preț foarte ieftin fac ca momentul să apelăm la ele atunci când avem nevoie să adăugăm culoare sau stil unui perete monoton sau unui anumit spațiu din casă. Modelele pot varia de la tradițional la absurd, ajungând să fie mai mult artistice decât funcționale. Totul este permis!

Spațiul

Dacă știm că un ceas de perete este un instrument decorativ pe care îl vom amplasa pentru a crea un punct de atracție, este important să luăm în considerare amplasarea sa în cameră sau în spațiu și să ne asigurăm că designul său se potrivește cu cel existent.

Pentru că, haideți, un ceas decorativ nu trece niciodată neobservat, chiar dacă noi credem altceva. Cu toții avem obiceiul de a ne uita la el, chiar și atunci când știm deja cât este ceasul.

Din acest motiv, ar trebui să luați în considerare modul în care dimensiunea și amplasarea sa vor afecta schema de proiectare efectivă. Pentru aceasta, este bine să vizualizați mental ceasul în spațiu înainte de a-l cumpăra.

Dacă o cameră este destul de colorată, un ceas neutru poate fi cel mai bun. Un decor vintage, de exemplu, se va potrivi bine cu un ceas antic sau din lemn. De asemenea, este bine să vă asigurați că nu este prea mică pentru spațiu și că, dacă este prea mare și prea grea, peretele este suficient de puternic pentru a o susține.

Scopul ceasului

Știm deja că scopul principal al ceasului de a indica doar ora, care era dat în trecut, este un pic de domeniul trecutului, nu-i așa? Ele pot fi mult mai mult decât atât, în unele cazuri ele sunt chiar o declarație a personalității pe care o avem sau pe care o are casa noastră.

Desigur, mulți preferă în continuare să vadă ora de pe ceasul de perete și pentru ei este mai recomandat să opteze pentru modelele cu cifre mari, atât în cazul ceasului analogic , cât și al celui digital. Acum, dacă sunteți mai artistice, opțiunile sunt infinite și pot fi foarte creative și distractive.

Nu vă limitați, sunt disponibile în multe modele, așa că este ușor să găsiți unul care să se potrivească oricărui decor. Cu toate acestea, este recomandabil ca pe lângă tema decorativă, să nu pierdeți din vedere problema modului în care acestea funcționează, deoarece un ceas care ticăie poate arăta bine pentru decorarea dormitorului, dar trebuie să luați în considerare că zgomotul poate să vă țină treaz pe timp de noapte.

Ar trebui să alegeți doar una?

Creativitatea trebuie pusă la treabă, mai ales atunci când vine vorba de a da personalitate spațiilor noastre personale. De aceea, putem profita de faptul că sunt accesibile pentru a adăuga mai multe pe peretele nostru.

Puteți amplasa unul principal, cu cifre mari, pentru a vă arăta ora, și îl puteți înconjura cu modele similare de dimensiuni diferite pentru a se potrivi cu el și a crea un punct focal sau un design unic și artistic. Puteți chiar să puneți laolaltă modele identice, configurate pentru alte utilizări temporale și să dați o notă modernă sufrageriei dumneavoastră.

Cum se agață?

colgar-un-reloj-de-pared

Acest lucru poate varia în funcție de modelul, dimensiunea și greutatea ceasului. Ceasurile mai grele și mai voluminoase sunt, de obicei, montate pe perete cu ajutorul unor cuie și uneori chiar șuruburi groase. Pentru multe lucruri le puteți face singuri, dacă sunteți un pasionat de bricolaj și aveți instrumentele necesare.

Există și alte cazuri în care sunt mult mai ușoare și au un cârlig intern care poate fi agățat de un cui pe perete sau chiar cu un adeziv puternic se vor descurca foarte bine. Instrumentul indispensabil în ambele cazuri este o bandă de măsură pentru a vă ajuta să determinați și să marcați înălțimea la care va fi amplasat.

Lucruri de care trebuie să ținem cont atunci când cumpărăm un ceas de perete

Fie că suntem în căutarea unui ceas de perete elisabetan , a unui model simplu și discret, a unui ceas mai izbutit cu angrenaje vizibile sau a unui ceas artistic, vom fi de acord că ceea ce contează este ca acesta să se potrivească perfect cu decorul nostru, cu spațiul și, bineînțeles, să fie de bună calitate, așa că am compilat aceste detalii pe care nu le poți trece cu vederea:

Analogic sau digital

De obicei, depinde de cât de convenabil și de rapid este să vezi ora. Ceasurile analogice au, în general, o mână cu o oră pe minut, care se rotește în jurul cadranului pentru a arăta ora curentă. În timp ce ceasurile digitale au un afișaj cu numere.

Mecanică sau cu baterii

Prima necesită o resetare manuală din când în când pentru a menține ceasul în funcțiune. Acesta din urmă este alimentat de o baterie, deci este mai ușor de întreținut, dar mai scump din cauza costului suplimentar al bateriilor.

Dimensiunea

Aceasta va depinde de utilizare și de intenție, dar, în principiu, dacă este prea mică, va fi greu de citit, dar nu trebuie să fie atât de mare încât să pară disproporționată.

Culori

Cele mai comune culori sunt nuanțele de maro, dar trebuie să alegeți o culoare care să fie în concordanță cu decorul camerei. Dacă totul este foarte monocromatic, alegerea unei culori care iese în evidență și care se desparte de aceasta va fi o opțiune bună.

Formă

De exemplu, ceasurile de perete moderne au adesea o formă circulară, în timp ce ceasurile de perete mai vechi, mai tradiționale, au o formă dreptunghiulară. Dar există și multe alte forme.

Preț

Putem merge de la cele ieftine din plastic de aproximativ 5 eur la cele care trec direct de 20 de euro și merg până la un alt zero, asta va depinde de bugetul tău. Dar acest lucru va depinde de cât de bine doriți să arate și de cât timp vă așteptați să dureze.

Stilul potrivit

Din nou, depinde de gustul și intențiile tale, dar ceasurile de perete de bază sunt perfecte pentru o bucătărie, un birou sau un birou, care tind să fie spații mai minimaliste.

Acum, dacă vă doriți un aspect mai sofisticat, adăugarea unei note de eleganță va fi de ajuns, cum ar fi acele modele care au metal de înaltă calitate, sticlă și chiar lemn, pot fi placate cu cupru roz, aur și argint, în timp ce fața este transparentă, albă sau neagră.

Digitalii tind să dea un aer modern oricărei încăperi. Deși, dacă vorbim de camera copiilor, este mai bine să ne gândim la un model jucăuș, cu o pasăre sau cu detalii din desenele lor animate preferate, ne putem gândi și la culori țipătoare, sau chiar la un ceas cu pendul pentru copii cu un vibe super distractiv, există și ceasuri cu mișcare, cu iluzie optică sau care strălucesc în întuneric. Limita depinde de tine!

Avantajele de a avea un ceas de perete acasă

Acestea pot avea o funcție specifică sau mai multe, ca în cazul unui ceas digital de perete cu termometru, de exemplu. Dar ele pot adăuga, de asemenea, frumusețe sau atitudine unui spațiu plat.

Culoare

Dacă au culoarea potrivită, ele pot sparge monocromia unui anumit spațiu. Partea bună este că, de obicei, nu este un detaliu deranjant pentru ochi, dar nu trece niciodată neobservat.

Funcție

Există multe tipuri de ceasuri care, în afară de a indica ora, pot fi și cronometre, pot indica temperatura sau ziua curentă. Dacă vi se pare dificil de văzut de la distanță, există modele cu cifre mari.

Unic

Dacă aveți gusturi excentrice sau unice, veți găsi modelul care vi se potrivește. Puteți alege modele cu numere interesante, un aspect clasic, chiar și modele cu animale în loc de numere sau cu litere.

Fiabilitate

Cu o întreținere adecvată, care de obicei este destul de mică, puteți fi sigur că ceasul dumneavoastră va dura mult timp și că în acest timp nu veți întârzia la o altă întâlnire. Astfel, vă este mai ușor să ajungeți la timp pentru următorul zbor și chiar să vă asigurați că vă puteți finaliza activitățile legate de un nou proiect, dacă acesta se află la locul de muncă sau acasă.