Ceasuri de supravietuire

mejores-relojes-tácticos

Dacă vă place aventura, mergând în drumeții, alpinism, alpinism, alpinism, vânătoare sau camping, un accesoriu care nu poate lipsi din echipamentul dumneavoastră este cel mai bun ceas tactic sau de supraviețuire, un instrument care, pentru că este atât de funcțional, vă va oferi de la hărți topografice ale unui teren, până la un GPS încorporat pentru a nu vă rătăci.
De câțiva ani mă bucur să petrec un weekend sau două la munte cu colegii mei și, la fiecare nouă ieșire, primim echipamente noi, așa că am descoperit necesitatea unui ceas bun.

Cele mai bune ceasuri tactice

Care este cel mai bun ceas tactic?

Ceasurile tactice, militare sau de supraviețuire sunt din nou la modă, acestea nu sunt folosite doar de cei care sunt pasionați de activități în aer liber, ci de oricine își dorește un ceas foarte complet, cu diferite funcții care să fie destul de util în viața de zi cu zi.
Primul lucru la care trebuie să vă gândiți atunci când începeți căutarea celui mai bun ceas tactic este dacă doriți un model digital sau un model manual , veți descoperi că ambele au avantaje mari care se vor potrivi nevoilor dumneavoastră.
Fiind un ceas care poate fi folosit zilnic, nu este surprinzător faptul că piața este plină de opțiuni, așa că am pregătit un comparativ pentru a vă ajuta să alegeți.
Iată cele mai bune ceasuri tactice:

1. LEMFO LF21 NO1

Rezistent la apă
51opMgGO1eL

Vezi pretul Emag


Un ceas tactic conceput pentru a rezista, acesta este un smartwatch care vă va oferi acces la o serie de funcții, inclusiv o aplicație care vă va urmări activitatea fizică, va primi notificări atunci când este asociat cu telefonul dvs. și îl puteți folosi chiar și ca telecomandă pentru a vă face un selfie cu camera telefonului dvs.
Are o baterie de lungă durată care, în cazul unei utilizări constante, va putea funcționa mai mult de cinci luni, ceea ce îl face să fie combinația perfectă între un ceas analogic și unul digital.

2. Huaanlonguk

Pentru activități în aer liber
51oel6TCqXL

Vezi pretul EmagUn ceas analogic pe care îl puteți folosi în viața de zi cu zi, deoarece are o calitate foarte bună și un design simplu, care vă poate însoți în toate aventurile în aer liber.
Acest ceas este însoțit de o trusă de supraviețuire pe care o puteți folosi data viitoare când mergeți în camping, la vânătoare sau în drumeții, în care veți găsi accesorii precum un fluier, un staniol pentru a aprinde un foc și chiar un termometru. În ciuda designului său simplu, este rezistent la apă și la șocuri.

3. Ceas Guirui

Curea de nailon rezistentă
51T1lsXTHUL

Vezi pretul Emag


Un ceas militar cu mișcare de cuarț și o baterie de lungă durată care vă va putea da ora exactă.
Are un cristal rezistent capabil să reziste la lovituri și zgârieturi, astfel încât va fi o alegere perfectă pentru ziua de zi cu zi, plus că este foarte confortabil, moale și flexibil datorită curelei sale din nailon, care, fiind un ceas făcut pentru supraviețuire, este o curea de care puteți profita și căreia îi puteți da diferite utilizări.

4. Naviforce

Ideal pentru drumeții
51xWf1JhCGL

Vezi pretul Emag


Obținerea unui model accesibil și de mare calitate este absolut posibilă, lucru pe care îl veți vedea cu acest ceas de la marca Naviforce, care este foarte recomandat pentru a avea tot ce aveți nevoie pentru a pleca în aventură în drumeții, alpinism, escaladă, alpinism și chiar și pentru plimbări cu barca, deoarece este un echipament rezistent la apă.
Nu numai că va fi utilă pentru a spune ora, dar îi puteți folosi cureaua ca o frânghie de salvare, fluierul și chiar o busolă la îndemână.

5. Rawdah

Cu efect de camuflaj
51-iR+6fcHL

Vezi pretul Emag


Dacă doriți să cumpărați un ceas tactic ieftin pentru că îl veți folosi doar din când în când, această opțiune este ideală, deoarece este cel mai ieftin model pe care îl veți găsi, nu doar în această listă, ci și în raport cu alte modele disponibile.
Cu un design simplu, dar funcțional, acest ceas va putea să vă însoțească în aventurile dumneavoastră în aer liber, deoarece are tot ce aveți nevoie și poate fi folosit în diferite moduri, ca să nu mai vorbim de faptul că este foarte durabil și rezistent.

Ce este un ceas tactic?

relojes-tácticos


Cunoscute și sub numele de ceasuri militare sau de luptă, acestea sunt special concepute pentru a fi utilizate în condiții extreme, deoarece au funcțiile necesare pentru supraviețuire.
Acestea, pe lângă funcțiile lor, se caracterizează prin faptul că sunt fabricate din materiale durabile și foarte rezistente, motiv pentru care veți constata că majoritatea modelelor sunt rezistente la apă și pot fi scufundate până la o adâncime de câțiva metri.

Ce poate face un ceas tactic?

Funcțiile unui ceas tactic depind de modelul și de funcțiile pe care le are, acestea putând fi diferite unele de altele. În timp ce există ceasuri militare cu design simplu și funcții de bază, veți găsi și alte opțiuni cu mult mai versatile, care vă vor oferi accesorii precum un altimetru, barometru și chiar o lanternă în unele cazuri.

Cine folosește un ceas tactic?

Ceasurile tactice au devenit la modă de-a lungul anilor, acest lucru se datorează designului frumos și funcționalității deosebite, astfel încât atrag atenția a nenumărate persoane, dar, utilizarea acestor accesorii este ideală pentru persoanele care petrec mult timp în aer liber, cum ar fi polițiștii, militarii, sportivii, vânătorii.

Ce ar trebui să luați în considerare atunci când alegeți un ceas tactic

Sunteți în căutarea unui nou ceas tactic, fie pentru uzul zilnic, fie pentru a-l purta ca accesoriu pentru activitățile în aer liber, în ambele cazuri trebuie să luați în considerare o serie de caracteristici pe care acesta le poate avea, deoarece veți descoperi și altele care sunt absolut necesare.

Durabilitate:

Este un ceas conceput pentru a rezista în condiții extreme, de aceea este esențial ca acesta să fie extrem de rezistent, atât la apă, cât și la șocuri, astfel încât să aveți garanția că nu se va deteriora. Atunci când vorbim despre durabilitate, trebuie să ținem cont de materialul din care este confecționat, fiind celebre aluminiul, dar și policarbonatul.

Rezistența la apă:

După cum v-am spus deja, un ceas tactic rezistent la apă este destul de necesar, deoarece nu știți ce fel de factori meteorologici puteți întâlni atunci când ieșiți pentru activități în aer liber.
Cu un ceas rezistent la apă veți fi gata să faceți față oricărei situații și multe dintre acestea au un indicator de adâncime, un instrument foarte util atunci când înotați, dar aveți grijă, nu este vorba că se pot scufunda la 200 m de apă sub apă, așa că trebuie să verificați care este capacitatea maximă a echipamentului.

Luminozitate:

Indiferent de lipsa de lumină, veți putea vedea ceasul dacă acesta are o lumină încorporată, astfel încât veți putea accesa funcțiile dispozitivului.
Veți găsi modele care includ torțe, ceea ce este destul de util.

Analogic sau digital:

Așa cum spuneam la începutul articolului, una dintre principalele caracteristici de care trebuie să ținem cont atunci când alegem un ceas tactic este dacă este un model analogic sau digital, acestea au avantajul că în multe cazuri este un ceas inteligent cu acces la diferite aplicații, în timp ce un ceas cu mâini va fi mai tradițional.

Putere:

În cele mai multe cazuri, aceste ceasuri sunt alimentate cu baterii reîncărcabile, cea cu litiu fiind una dintre cele mai populare, dar puteți găsi și alternative pentru a nu rămâne fără încărcătură în timpul aventurii, cum ar fi modelele care se alimentează de la lumina soarelui.

Dimensiuni și greutate:

Aceste ceasuri se caracterizează prin aspecte mari și robuste, ceea ce le face să fie preferate de bărbați, dar puteți găsi și modele mai ușoare, unisex, pe care le pot purta și femeile.
Este important ca ceasul să nu fie prea greu sau prea mare, deoarece ar putea deveni incomod de purtat la încheietura mâinii.

Întreținerea unui ceas tactic

Chiar dacă sunt ceasuri rezistente și durabile, vor necesita o anumită întreținere pentru a le păstra mult timp alături de tine, printre măsurile pe care ar trebui să le iei se numără:

Nu îl scufundați în apă pentru a-l curăța:

Deși modelul poate fi rezistent la apă, se recomandă ca atunci când îl spălați să nu îl scufundați complet, ci doar să îl spălați superficial.

Curățare frecventă:

Atunci când folosiți acest ceas în mod regulat, este normal ca transpirația și alte murdării să adere la el, de aceea este necesar să îl curățați frecvent pentru a nu-i deteriora curelele și pentru ca acesta să dureze mult mai mult timp.

Agenți autorizați:

Dacă faceți investiția de a achiziționa un ceas de marcă recunoscută , veți avea avantajul că casele sau agenții autorizați ai acestora vor putea face mentenanța echipamentului dumneavoastră și vor fi locul cel mai potrivit pentru a le duce.

De ce ați dori un ceas tactic?

Un ceas tactic este o piesă de echipament la fel de necesară ca o pereche de cizme sau o pereche bună de pantaloni de drumeție, iar în cazul în care sunteți implicat în orice activitate în aer liber, este un instrument util pe care îl veți lua cu dvs. în fiecare aventură.
Dacă vă doriți aceste ceasuri pentru uz zilnic, trebuie să știți că își vor face treaba eficient, deoarece multe modele au un număr mare de funcții care vă vor ajuta în viața de zi cu zi, plus că au un design cool care se va potrivi cu o gamă largă de ținute.

Ce pot face ceasurile tactice și nu pot face altele?

Ceasurile tactice pot avea caracteristici care le fac unice, cum ar fi sticla de safir care le face extrem de rezistente la multe situații, în special la abraziune, și pot avea și vizibilitate nocturnă , astfel încât să puteți purta echipamentul pe timp de noapte.
De asemenea, puteți avea acces la diferite aplicații, ca la orice alt smartwatch, ceea ce îl face o opțiune foarte completă.

Beneficiile ceasurilor tactice

Ți-am spus ce ar trebui să știi atunci când alegi un nou ceas tactic, motivele pentru care ai putea avea nevoie de unul și chiar și o listă de opțiuni minunate din care poți alege, acum este timpul să afli despre beneficiile de care te poți bucura folosind unul dintre aceste ceasuri.

Vei ști mereu cât e ceasul:

Ei bine, fiind vorba de un ceas, este logic să ai acces la timp, dar dincolo de asta, aceste ceasuri sunt speciale pentru că vei putea ști ora exactă a locului în care te afli, un instrument excelent pentru militari.

Alarme:

Dacă aveți nevoie de o alarmă care să vă anunțe când este timpul să vă treziți, cu acest ceas puteți seta memento-uri.

Veți fi orientați:

Aceste ceasuri au diferite mecanisme de localizare, fie manuale, fie digitale, care vă vor ajuta să fiți mereu localizat.

Sincronizare:

Dacă aveți un grup cu care mergeți de obicei la vânătoare sau la alte activități în aer liber, vă puteți sincroniza ceasurile.

Rezistență la intemperii:

Fiind ceasuri concepute pentru a rezista la intemperii și la cele mai extreme condiții, acestea vor fi extrem de rezistente la ploaie, soare, zăpadă, apă și la orice altă activitate la care le supuneți.

Navigație:

Marea majoritate a acestor ceasuri au geolocalizare, care vă va oferi locația exactă și veți putea ști cu precizie unde vă aflați.

Monitoare de sănătate:

La fel ca și ceasurile sportive, un ceas tactic sau de supraviețuire va fi ideal pentru a fi utilizat în timpul diverselor antrenamente și activități fizice, deoarece va ține evidența datelor care vor fi de interes pentru performanța dumneavoastră, cum ar fi ritmul cardiac, altitudinea și temperatura.