17 martie 2019

Sursa: reuters.cm

  Pe 16 martie, adjunctul ministrului Apărări din Republica Cehă, Jakub Landovsky, a declarat că autoritățile cehe vor alege o companie din SUA ca furnizor pentru cele 12 elicoptere care se doresc a fi achiziționate pentru Armată.

 

Inițial, Ministerul ceh al Apărării a anulat o licitație pentru elicoptere în 2017 cu intenția de a lansa o altă licitație în vara anului 2018, la care să includă oferte și de la companii germane și italiene.


În final, compania care va onora contractul în valoare de 553 milioane USD va fi una dintre firmele Bell Helicopter (flială Textron) sau Sikorski (Lockheed Martin).

 

Ca parte a modernizării armatei și conformității cu standardele NATO, Republica Cehă intenționează să înlocuiască un număr de 30 - 35 de elicoptere tipurile Mi-24, Mi-8 și Mi-17 cu termenul de exploatare expirat sau în fază finală.

 

În același timp, Praga a refuzat să modernizeze 10 elicoptere poloneze W-3A Sokół pentru a le extinde perioada de exploatare.  

 

FILE PHOTO: Members of Austrian special operations unit Jagdkommando perform an exercise on an Agusta Bell 212 helicopter in Wiener Neustadt, Austria, March 31, 2017. REUTERS/Heinz-Peter Bader/File Photo

 

 

 

Cehia va cumpăra elicoptere militare din SUA

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE