22 iulie 2019

Sursa: president.gov.ua, uawire.org

Potrivit Serviciului de presă al președintelui ucrainean, pe 19 iulie reprezentanții administrației prezidențiale ucrainene au avut o întâlnire cu investitorii chinezi care vor să investească în proiectele din Ucraina.


Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a sugerat că reprezentanții companiilor chineze investesc în dezvoltarea infrastructurii, inclusiv în concesionarea centurii din jurul Kievului, în agricultură și în dezvoltarea extracției de gaze naturale.

 

"Participanții la întâlnire au făcut o listă preliminară de proiecte cu potențial investițional, în valoare totală de 10 miliarde de dolari, iar Ucraina intenționează să le aloce unor companii pri vate și publice din China", a declarat reprezentantul președintelui.

 

Potrivit Serviciului de Statistică al Ucrainei, China a fost cel mai mare exportator de mărfuri către Ucraina în primele cinci luni ale acestui an (3,25 miliarde dolari, ceea ce reprezintă 13,8% din totalul importurilor ucrainene), precum și a treia țară, după Polonia și Rusia, privind exportul de mărfuri din Ucraina (1,29 miliarde de dolari). În 2018, deficitul comercial între Ucraina și China a fost de aproape 1 miliard de dolari.


Anterior, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a postat un material video în care invită investitorii străini să vină în Ucraina. Acesta a anunțat, de asemenea, că Forumul de afaceri din Ucraina va avea loc la toamnă.


 

 

China este gata să investească 10 miliarde de dolari în Ucraina

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE