Chitare acustice

mejor-guitarra-acustica

mejor-guitarra-acustica

Samu, băiatul meu cel mic s-a îndrăgostit de instrumentele cu coarde și vrea să ia lecții, m-am hotărât să-i ofer cea mai bună chitară acustică pentru începători pe care am găsit-o în ofertă.

Când am învățat prima dată să cânt la ea am avut o albastră frumoasă, dar foarte simplă, care îmi făcea degetele să sângereze, dar acum sunt mult mai confortabile și vin chiar și cu amplificator de chitară în cazul în care vrei să cânți în spații mari.

Cum Samu m-a văzut toată viața lui cântând la chitară electrică , mi-a spus că vrea și el să se dedice muzicii și să înceapă de la început. Pentru mai târziu mi-a cerut deja o chitară electroacustică.

 

Cele mai bune chitare acustice

Care este cea mai bună chitară acustică?

Toată lumea are o chitară pe care o consideră cea mai bună. Din numărul infinit al acestor instrumente, cel mai potrivit va fi cel care se potrivește caracteristicilor și nevoilor dumneavoastră.

De exemplu, dacă nu sunteți dreptaci, ar trebui să alegeți în consecință și să căutați un pentru stângaci. Dar dacă, în plus, doriți să cântați flamenco sau ritmuri țigănești, ar trebui să optați pentru o chitară clasică sau o chitară spaniolă, este o chestiune de a face comparații.

Stilul vă va ajuta și în ceea ce privește performanța și sunetul, în funcție de experiența și confortul dumneavoastră puteți alege un narrow body sau narrow body în funcție de preferințele dumneavoastră.
Prețul este un aspect care trebuie luat în considerare atunci când cumpărați. Nu trebuie să cheltuiți mulți bani, puteți găsi oricând unul mai puțin scump și de calitate.

Vă prezentăm aici cele mai bune chitare acustice:

1. Yamaha F310PTBS chitară acustică

Calitate și vine cu accesorii

51OQKL5EmKL

Vezi pretul Emag

Echipat cu corzi metalice, acest instrument muzical este unul dintre cele mai complete, vine cu diverse accesorii, inclusiv claviatură din trestie, capse și bețe.

Este confecționată din molid cu fise din lemn de trandafir , are un sunet curat și clar și este ideală dacă doriți să învățați să cântați la instrument cu pașii inițiali și acordurile de bază.

Cei care o au evidențiază calitatea bună și acordajul acestei chitare. Este livrat cu husă, set suplimentar de curele și înfășurător.

2. Chitară acustică DR-100 Epiphone

Frumoasă și confortabilă la cântat

31qgHZi8K-L

Vezi pretul Emag

Marca Epiphone vă oferă această chitară din lemn de trandafir, cu standard de trestie de trandafir. Are o claviatură de 14 grade cu o presiune crescută a nutului și este un instrument foarte ușor de cântat și confortabil.

De asemenea, este dotată cu un vârf masiv , din lemn de molid și o claviatură cu atingere moale. Are o claviatură mare și deschisă și este capabilă să vă ofere note muzicale puternice și foarte clare.

Proprietarii îi laudă versatilitatea și calitatea.

3. Ibanez V50NJP-NT chitară acustică

Un instrument excelent pentru începători

31fODqSXUGS

Vezi pretul Emag

Dacă ai nevoie de o chitară pentru începători cu care să iei lecții pentru a cânta ca cei mari, atunci acest model ți se va potrivi destul de bine, deoarece este cel folosit de profesorii de muzică pentru începători.

Primul lucru este că vine cu corzi de o calitate excelentă, deci nu va trebui să le schimbi, vine deja cu acordaj bun, dar dacă ești foarte expert în acest sens, merită să încerci să îmbunătățești un pic clapele de acordaj. Este livrat cu curele, husă de transport și accesorii. (CNBLUE chitară acustică

Ideal pentru începători

51bsSXF6IEL

Vezi pretul Emag

Acest model vă invită să învățați mai multe despre lumea fascinantă a chitarei. Are un corp în formă de Cutaway și corzi care sunt plăcute de cântat ; este una dintre cele mai recomandate de către profesori pentru cei care sunt la început cu acest instrument.

A fost realizat cu un aspect clasic și are o sonoritate bună, este foarte puternic. Dacă aveți nevoie să schimbați corzile , aceasta vine cu un set suplimentar, vine, de asemenea, cu tuner, curea, târnăcoape și cârpă.

Acesta este unul dintre cele mai accesibile modele pe care le veți găsi pe piața .

5. Chitară acustică Ts-ideen

Fabricată manual, finisaje excelente

Realizată într-o nuanță mată izbitoare, această chitară acustică neagră fabricată manual de către un lăutar priceput

vă va oferi un sunet cald.

Are gât de mesteacăn , claviatură din lemn de trandafir, tije de acordaj și corzi de oțel care îi conferă un ton de neegalat atunci când repetă, în gamă scurtă, orice cântec.

Este o chitară de dimensiuni normale, cu un gât lat destul de acceptabil și seturi de corzi de schimb. Deși este acustică, are un clasic cutaway.

 

Tipul și dimensiunea corpului chitarei

Puteți găsi chitare de aproape orice dimensiune și stil și chiar dacă doriți să continuați să faceți muzică permanent, cel mai probabil veți alege diverse modele, stiluri și mărci pe parcursul carierei, dar pentru început este esențial să alegeți ceva confortabil și ușor de ținut în mână. Există o gamă largă de mărimi, de la ¾' pentru copii până la mărimi uriașe pentru persoanele foarte înalte, așa că un sfat este întotdeauna util înainte de a cumpăra.

Aspect

Aceasta este o chestiune de stil, dar nu trebuie să vă ghidați doar după ochi și considerente estetice atunci când faceți alegerea. Ceva frumos și confortabil, după gustul tău și cu o calitate suficientă, va fi un instrument pe care nu vei vrea să te oprești din cântat.

Cum influențează tonurile și tipurile de lemn sunetul chitarei

Majoritatea chitarelor sunt fabricate din lemn de ton, adică un tip de lemn care dă un ton special și îmbunătățește calitatea sunetului instrumentului. Chitara nu face excepție, iar cele mai populare sunt:

Molid

Păstrează integritatea auditivă, este durabil și extrem de popular în diferite stiluri.

Mahon

Acest tip de lemn vă va oferi un stil cald, cu un sunet lemnos, ideal pentru anumite ritmuri și genuri, cum ar fi blues, country sau folk.

Trandafir

Rareori o chitară este fabricată în întregime din lemn de trandafir, însă acesta este materialul predominant în anumite părți ale instrumentului, cum ar fi gâtul, spatele și partea laterală. Motivul este că vă va oferi un sunet foarte frumos și plăcut, ceea ce îl face foarte dorit de muzicieni, dar este un lemn extrem de scump. Brazilianul este deosebit de rar și foarte căutat, dar vă va costa un ban frumușel.

Arțar

Oferă un ton transparent care reflectă mai mult stilul jucătorului decât chitara în sine, are o granulație superbă și este utilizat pe scară largă la spate și laterale.

De ce sunt unele chitare acustice mai scumpe decât altele?

Răspunsul la această întrebare este foarte simplu și motivul este că nu toate chitarele sunt la fel. O chitară în sine este un instrument artistic, la fel ca și modul în care este fabricată, iar acest lucru influențează prețul. O chitară făcută manual de meșteri pricepuți nu va costa la fel ca una produsă în masă.

Stilul chitarei, finisajul și tipul de lemn joacă, de asemenea, un rol cheie; cu cât lemnul este mai rar și mai detaliat, cu atât chitara este mai scumpă. Există modele din lemn laminat care nu sunt atât de scumpe și sunt foarte bune pentru începători.

Ce trebuie să căutați la o chitară acustică

Există o serie de factori care trebuie luați în considerare atunci când căutați o chitară acustică.

Tipul de corp

Aceasta va determina proiecția sunetului și accentul tonal. Aici este necesar să se ia în considerare calitatea tonală și confortul

Electronică

O chitară acustică bună ar trebui să fie dotată cu pickup-uri și alte componente electronice care îi conferă capacitatea de a suna pre amplificată în spații mari, pentru înregistrări în studio sau atunci când sunetul trebuie să ajungă în toate colțurile locului în care se cântă la instrument.

Gât

Grosimea și lățimea acestuia se bazează pe numărul de fise și pe corpul instrumentului; la instrumentele acustice sunt enumerate între 12 și 14 fise. Atunci când alegeți dimensiunea potrivită pentru dumneavoastră, cheia este dimensiunea mâinii dumneavoastră.

Acordare

Aceasta determină dacă notele sunt acordate pe măsură ce vă deplasați pe gât. Dacă distanța dintre trese nu este corectă, instrumentul nu va fi acordat.

Stilul lemnului

Am vorbit deja despre cât de important este stilul lemnului pentru a obține un anumit tip de ton. Cei mai mulți producători consideră că topul este cel mai important lucru pentru a determina calitatea tonală, chiar și din cauza rarității unor esențe de lemn, unii testează alte materiale, cum ar fi fibra de carbon, pentru a obține instrumente bune.

Acordarea instrumentului

Acest lucru este crucial, deoarece vă va permite să mențineți și să acordați tonul. Tunerii deschiși necesită multă întreținere și înlocuire rapidă, iar cei închiși rezistă la rugină și la substanțele corozive din aer.

Puntea și claviatura

Materialele folosite aici au un efect asupra sunetului, dar nu la fel de mult ca și corpul.

Finisajele

Acestea afectează și vibrato-ul instrumentului, însă nu este un lucru care deranjează în mod deosebit muzicienii, în aceste cazuri este vorba doar de a face alegerea corectă

 

Corzi din oțel sau nylon?

Unii oameni cred că corzile de oțel îți rănesc degetele mai mult decât cele de nailon, răspunsul corect este că amândouă fac rău în timp ce înveți, însă ele fac diferența în ceea ce privește stilul, deoarece fiecare dintre ele îți oferă o senzație și un sunet foarte diferite, chiar și pentru cineva care nu are prea multă experiență. Așadar, înainte de a cumpăra nailon sau oțel , trebuie să știți clar ce stil doriți să cântați, deoarece alegerea dumneavoastră va depinde de acest lucru.

Pentru stilurile clasice și ritmurile latine, cum ar fi flamenco, corzile de nailon sunt ideale, în timp ce genuri precum blues, rock sau pop vor suna mult mai bine cu o chitară cu corzi metalice.

În ambele cazuri, vă recomand ca chitara să aibă componente electronice, astfel încât, dacă doriți să înregistrați, să aveți posibilitatea de a o conecta la un amplificator.

Ce trebuie să evitați atunci când cumpărați o chitară acustică

Dacă doriți să cumpărați o chitară bună, chiar dacă este doar pentru a învăța, există câteva lucruri pe care ar trebui să le evitați cu orice preț: punți sau șevalete din plastic. Chiar dacă este o chitară ieftină , nu există niciun motiv pentru ca aceste componente să fie din plastic, mai ales dacă este folosit la clapele de acordaj. Motivul este că aceste componente nu sunt durabile și nu contribuie cu nimic la un sunet bun al instrumentului, pe scurt, dacă cumpărați unul dintre acestea, vă veți arunca banii. Chiar dacă aveți un buget foarte limitat, puteți obține ceva foarte bun fără componente din plastic.

Cumpărarea unei chitare acustice pentru un copil

Dacă doriți ca copiii dvs. să învețe de la o vârstă fragedă să cânte la un instrument cu coarde, trebuie să țineți cont de faptul că o chitară de dimensiuni mari poate să nu fie cea mai bună alegere pentru copii, cu excepția cazului în care aceștia se află în perioada de creștere. Deci, ar trebui să vă decideți pentru un mic .

Există chitare pentru toate vârstele: chitarele ¼ sunt potrivite de la 2 la 5 ani, chitarele ½ de la 5 la 8 ani și chitarele standard de la 8 la 12 ani, aici ar trebui să verificați ce vi se potrivește cel mai bine.