Chitare electrice pentru copii

Atunci când un copil începe să asculte muzică în mod independent, este mai bine să nu rețineți stimulii. De aceea, atunci când fiul meu a început să ia chitara fratelui său, am decis să îi găsim cea mai bună chitară electrică pentru copii de pe piața , astfel încât să poată începe cu propriul instrument cât mai curând posibil.

Știam că lumea muzicii poate fi fascinantă, dar dacă practica era inadecvată, grea sau plictisitoare, entuziasmul începătorilor nu avea să dureze. În plus, pentru un copil, o chitară junior de bună calitate va fi întotdeauna mai confortabilă, potrivită pentru mărimea mâinilor sale și ușor de cântat.

Dar nu voi nega că la început ne-am îndoit că ar fi cel mai bine recomandat ca acesta să fie primul său instrument. Cu toate acestea, după ce am citit despre beneficiile sale, am știut că ar trebui să înceapă să își dezvolte rock'n roll-ul cât mai curând posibil și am mers să îi cumpărăm chitara.

Cele mai bune chitare electrice pentru copii

Care este cea mai bună chitară electrică pentru copii?

Asta ne-am întrebat și noi când căutam o chitară pentru copilul nostru. Nu știam dacă ar trebui să optăm pentru o marcă cunoscută sau pentru cea mai ieftină pe care o vedeam. Apoi am descoperit lumea chitarelor pentru copii, și nu mă refer la jucării, ci la chitare electrice adevărate.

Primul lucru este să nu te lași copleșit și pentru asta îți aduc această comparație. În zilele noastre puteți găsi versiuni mini ale celor mai clasice și puternice chitare, unele cu finisaje mai simple, dar cu microfon și alte instrumente pe care cei mici le adoră, alternative pentru copiii stângaci , culori amuzante și alte adaptări pentru confortul lor, fără a sacrifica sunetul bun.

De asemenea, trebuie să știți că majoritatea sunt vândute în dimensiuni standard pentru chitară. Cele de ½ mărime lucrează de la vârsta de 4 ani, cele de ¾ mărime de la vârsta de 8 ani și cele de 7/8 mărime care sunt mai mult pentru adolescenți.

Iată cele mai bune chitare electrice pentru copii:

1. Chitara Fender Standard Stratocaster MN BS

Robustă și puternică

31xIw90KYrL

Vezi pretul Emag

Această chitară frumoasă este un cadou excelent pentru un copil de 10 ani sau mai mare. Este robustă, așa că poate fi incomodă pentru cei mai mici copii. Cu toate acestea, cele trei pickup-uri single coil îi oferă toată strălucirea și varietățile de tonuri pe care le aud de la profesorii lor și pe care doresc să le imite. Această bijuterie are 21 de fise, un gât de arțar în formă de C și este fabricat din lemn de arin.

2. Chitara electrică pentru copii Stagg

1/2 din original

31NRRkIPVnL

Vezi pretul Emag

Dacă copilul tău este hotărât să se dea la o chitară electrică, dar are doar 5 ani , această mărime i se va potrivi perfect și nu va trebui să îi tai pasiunea timpurie. Este un clasic care îi va face inițierea inițierea cât se poate de puternică. Vorbim despre o chitară din lemn de arin, cu gât din arțar, 21 de fise, un control de volum și vine cu un pickup single coil - un adevărat deliciu!

3. Rocktile Sphere Junior 3/4

Ușor și elegant

51MxsMdfx6L

Vezi pretul Emag

Este perfect dacă entuziastul din casa dvs. este o fetiță sau dacă copilul dvs. este slab, deoarece cântărește doar 2,1 kg. dar într-o mărime 3/4 aproape profesională. A fost cea pe care am cumpărat-o pentru copilul meu de 9 ani și l-a ținut până la vârsta de 11. Este cea mai bună investiție pe care am făcut-o pentru învățarea lui . Este dotată cu un control de ton și un control de volum și un singur pickup.

4. Chitară electrică pentru copii Pure Tone

Set cu amplificator și curea

3183c6WrLrL

Vezi pretul Emag

Să fie clar, dacă bugetul tău este strâns sau nu vrei să cumperi un monstru rock'n'roll pentru un copil care mai târziu va avea nevoie de o dimensiune standard, această opțiune este perfect accesibilă și ideală pentru o primă încercare. Este mai mult decât o chitară de jucărie fără a fi high-end, dar cu siguranță își face treaba cu un aspect cool, din lemn și cu sunete pline de strălucire. (TS Music Fidelity chitară electrică pentru copii

Include husă și corzi de rezervă

41W1lzc1bNL

Vezi pretul Emag

Aceasta este cea mai diferită chitară pentru copii pe care o veți vedea și tocmai pentru că nu este o versiune mini a uneia mai tehnice, are o mulțime de avantaje. Are un finisaj din lemn de calitate și este foarte bună pentru a economisi cheltuielile cu amplificatorul, deoarece această versiune este mai practică și include propriul difuzor în interiorul chitarei. Dar un lucru pe care ar trebui să îl luați în considerare este că va trebui să cumpărați o baterie de 9V.

Chitara electrică vs. chitara acustică

Nu te lăsa influențat de tradiționalism și conservatorism, dacă crezi că chitara acustică este mai bună pentru început s-ar putea să te înșeli. Cel mai important lucru este ca, dacă observați că copiii dvs. au o înclinație pentru chitară electrică , să le stimulați filonul muzical la instrumentul pe care îl aleg.

Chitarele electrice le vor permite să cânte mult mai mult, să se simtă ca niște adevărate vedete rock și, în cazul în care nu știți, se vor adapta mai bine la mâinile lor delicate, deoarece gâtul este mai subțire și vor putea strânge mai bine fisele. În plus, nu îi vor durea degetele la fel de mult, deoarece, contrar a ceea ce mulți oameni cred, corzile sunt mai moi decât cele de nailon.

O bobină sau două bobine?

La chitarele pentru copii veți găsi două tipuri de pickup-uri: single coil, cum ar fi Fender Stratocaster sau Telecaster, și humbuckers , care au două bobine, cum ar fi Gibson Les Paul sau Jackson Dinky.

Cheia alegerii este stilul de muzică, m-am consultat cu fiul meu mai mare și, între noi doi, l-am întrebat ce artiști îi plac și așa am aflat ce gen de muzică ar putea fi interesat să cânte și ce chitară i s-ar potrivi.

Trebuie să știți că bobinele simple au un sunet luminos , sunt mai versatile și se potrivesc cu stiluri mai puțin saturate, fiind ideale pentru chitariștii solo. În timp ce cele echipate cu un pickup humbucker sunt mai groase și au un sunet mai ritmic, ceea ce le face ideale pentru genurile rock

Cum să alegi o chitară electrică pentru copii?

Dimensiune

Cel mai important lucru și motivul pentru care probabil căutați o opțiune pentru copii este că doriți ca dimensiunea chitarei să fie confortabilă pentru copilul dumneavoastră. Chitarele 1/2 care sunt ideale pentru copii mai mici nu sunt întotdeauna produse de mărci de renume, dar nu vă faceți griji, deoarece dacă alegeți una dintre acestea, veți dori să treceți la o chitară de calitate superioară în câțiva ani.

Pe de altă parte, chitarele electrice model 3/4 sunt mai comune și mai versatile, sunt de obicei numite 'mini' sau 'short scale' și au o lungime de 34-36 de inci. Pentru a alege mărimea potrivită, vă recomand să luați întotdeauna în considerare înălțimea înainte de vârsta. Și dacă puteți merge la un magazin și să încercați mai multe mărimi, nu va da greș.

Anatomia chitarei electrice

Dacă doriți să înțelegeți mai bine ce cumpărați, trebuie să începeți prin a cunoaște părțile și variațiile unei chitare electrice.

Tipul de corp

Când vine vorba de fabricarea chitarelor, există trei tipuri de corpuri. Corpul masiv este cel mai puternic și mai substanțial, cel mai ușor de manevrat și va funcționa bine pentru stiluri mai grele, cum ar fi rock, punk sau metal.

Chitarele cu corp gol sau semi-gol au mai multă rezonanță de bas și, pentru începători, acest lucru se poate traduce prin probleme de feedback. Cu toate acestea, acestea sunt excelente pentru a cânta jazz, blues, pop și stiluri soft.

Forma corpului

Sunt sigur că ați văzut tot felul de forme de chitară, iar chitarele cu corp solid sunt foarte versatile pentru constructori și le permit să facă chitare electrice în formă de V sau Z. Dar v-aș sfătui să optați pentru copilul dumneavoastră pentru o formă tradițională a corpului, pentru care există chitarele de tip Les Paul sau Telecaster single cutaway, sau Stratocaster și Yamaha Pacifica care sunt double cutaway.

Lemn

La instrumente, calitatea sunetului depinde foarte mult de material. La chitarele electrice, tipul de lemn vă va oferi diferite atribute de sunet: cele mai comune sunt fabricate din arin , un lemn care va echilibra bine orice ați cânta; cele de calitate superioară pot fi fabricate din mahon, care va oferi un sunet mai cald, iar cele mai scumpe pot fi din frasin de mlaștină, un material care oferă mai multă luminozitate.

Gât

La fel ca și în cazul corpului, forma gâtului poate determina genul care urmează să fie cântat. De exemplu, un gât în formă de C este o alternativă sigură și largă, în timp ce gâturile în formă de U sunt mai bune pentru jucătorii mai rapizi și mai grei.

Frets

Acestea sunt separările metalice de pe gâtul chitarei și sunt cele care permit interpretarea anumitor note și acorduri. Cu cât sunt mai multe fregate, cu atât notele sunt mai înalte, deși, în copilărie, dimensiunea le reduce întotdeauna la aproximativ 21.

Puntea

Acesta este spațiul care unește corzile în partea de jos a chitarei. Există puntea fixă, care permite stabilitatea sunetului, și puntea tremolo, care oferă efecte de vibrato. Cu toate acestea, acesta din urmă poate cauza probleme de reglare pentru începători.