24 februarie 2019

Sursa: vz.ru

 Pe 24.02.2019, la televiziunea de stat din Federația Rusă, au fost indicate “cinci centre de luare a deciziilor” din Statele Unite, care ar putea deveni ținte ale rachetelor hipersonice de tip Zircon, în cazul în Washingtonul va amenința să utilizeze rachete împotriva teritoriului rus.

 

Canalul de televiziune Rossia-1 a informat, în cadrul emisiunii Știrile săptămânii, că ținte pentru rachetele Zircon ar putea deveni clădirea Pentagonului, în care sunt dislocate organele superioare de conducere a Forțelor Armate și Comitetul șefilor de state majore, precum și punctul de conducere al guvernului de la Camp David și punctul de conducere al președintelui american și centrul de comandă al Comitetului șefilor de state majore de la Fort Ritchie (statul Maryland).

 

Pe lângă aceste trei obiective de pe litoralul estic al SUA, alte două obiective se află pe litoralul vestic, respectiv conducerea Forțelor Strategice Ofensive de la McClellan (statul California) și punctul de conducere al Forțelor Nucleare de la Jim Creek (statul Washington).

 

Anterior, contraamiralul în rezervă Vsevolod Khmyrov a declarat că, dacă va fi necesar, navele rusești vor ataca centrele de luare a deciziilor ale Forțelor Armate ale Statelor Unite.

 

În cadrul mesajului său anual susținut în cadrul Adunării Federale, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat, pe 20.02.2019, că racheta navală hipersonică Zircon va avea o viteză de nouă Mach și o bătaie de peste 1.000 de kilometri. Aceasta va fi amplasată atât pe nave de suprafață și submarine de perspectivă, cât și pe cele aflate în prezent în serviciul de luptă.

 

Șeful statului rus a avertizat, de asemenea, că, în eventualitatea dislocării de rachete americane în Europa, Federația Rusă va desfășura și mijloace, în raza de acțiune a cărora se vor afla teritorii unde sunt amplasate centre de luare a deciziilor privind întrebuințarea rachetelor americane.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Racheta Zircon (3M22) este o rachetă de croazieră hipersonică dezvoltată de NPO Mashinostroyenia. Aceasta poate lovi atât ținte navale, cât și ținte terestre.

Practic, toate navele de luptă dotate cu instalații de lansare verticale universale de tip 3S14, pentru rachetele Onyks și Kalibr, vor putea folosi astfel de rachete.

Testarea rachetei se va efectua în anul 2019, în poligoanele maritime ale Flotei de Nord.

Livrarea acesteia către Forțele Navale ale Federației Ruse este inclusă în Programul de stat pentru înzestrare pentru perioada 2018-2027.

 

Cinci ținte potențiale de pe teritoriul SUA pentru noile rachete hipersonice rusești de tip Zircon

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE