Cizme de munte

Botas-de-Montaña

Să merg la munte este unul dintre lucrurile pe care le prefer, fie că e vorba de escaladă, drumeții, alergare pe traseu sau orice altă activitate în aer liber în care trebuie să te împingi la limită.

Fiind o persoană căreia îi place să iasă din casă și să se bucure de o zi în aer liber, nu e de mirare că sunt mereu în căutarea celor mai bune accesorii care să mă însoțească în aventurile mele.

Printre acestea se numără cele mai bune cizme de drumeție, o piesă cheie în drumețiile mele, deoarece îmi oferă sprijinul potrivit în fiecare dintre pași.

Ca să fiu sinceră, am trecut prin diferite modele de pantofi de drumeție, dar abia de curând am găsit o pereche de cizme care, fără îndoială, și-au câștigat locul printre preferatele mele, datorită calității și caracteristicilor bune.

Cele mai bune cizme de drumeție

Care sunt cele mai bune cizme de drumeție?

Atunci când căutați cizme de drumeție, este necesar să țineți cont de toate caracteristicile acestora.

De exemplu, tălpile trebuie să fie cu tăietură înaltă și impermeabile pentru a vă menține picioarele uscate.

De asemenea, ar trebui să ofere un suport bun pentru arcadă, să fie solide și fabricate din materiale de cea mai bună calitate. În acest fel, ei vă vor îndruma în direcția corectă.

Atunci când cumpărați cizme confortabile pentru mersul pe jos, trebuie să vă asigurați, desigur, că sunt de mărimea potrivită și că au un design care se potrivește tipului de antrenament pe care îl faceți, fie că este vorba de alpinism, escaladă, trekking sau chiar cățărare.

Cizmele de alpinism trebuie să fie ușoare, cu o talpă de cauciuc care rezistă la impactul cu solul și care suportă foarte bine greutatea, toate acestea asigurându-vă o bună stabilitate.

Găsirea celor mai bune cizme de drumeție nu trebuie să fie o provocare și, în comparația următoare, veți vedea câteva modele care impresionează prin calitatea lor înaltă și prețurile foarte accesibile.

Iată cele mai bune cizme de drumeție:

1. La Sportiva 11fsr hiking boots

415Jo0-D-mL

Vezi pretul Emag

La Sportiva este un brand cunoscut pentru calitatea cizmelor sale de drumeție, unde acestea nu fac excepție, deoarece sunt foarte recomandate și cele mai bune pentru activitățile în aer liber.

Ceea ce caracterizează aceste cizme, pe lângă o structură foarte rezistentă la impact, este faptul că sunt confecționate dintr-un material sintetic, perfect pentru utilizarea în aer liber, fiind, de asemenea, una dintre cele mai bune opțiuni.

Sunt cizme cu croială înaltă, deci urcă mai sus de gleznă, ceea ce oferă o mai mare siguranță în timpul mersului, mai ales pe cărări abrupte sau unde aveți nevoie de o bună tracțiune.

Cu șireturi sintetice care se adaptează și se reglează foarte bine la picior, acest model de cizme de drumeție va fi ideal.

2. Cizme de drumeție Timberland

51kKhKdOHML

Vezi pretul Emag

Continuând cu lista celor mai bune cizme de drumeție, vei găsi acest model de la Timbaland care, fără îndoială, sunt făcute pentru aventură.

Sunt cizme de foarte bună calitate, cu o croială înaltă și confecționate din piele foarte rezistentă la exterior.

Sunt căptușite cu țesătură care asigură respirabilitate, pe lângă faptul că au o talpă de cauciuc, ideală pentru a rezista la impact și pentru a menține picioarele uscate, datorită căptușelii textile interne care absoarbe umiditatea pentru un confort sporit.

Sunt cizme de drumeție potrivite pentru diferite activități în aer liber, datorită cusăturilor duble care le fac mai rezistente.

3. Cizme de drumeție North Face

41cHkWgLosL

Vezi pretul Emag

Dacă ceea ce cauți este o cizmă rigidă, care să ofere o stabilitate mare și să fie fabricată cu materiale de cea mai bună calitate, atunci aceste cizme de drumeție bune și ieftine vor fi perfecte pentru tine.

Acesta este un model de cizme de la renumita marcă North Face, confecționate din piele și cu o căptușeală din țesătură pentru durabilitate și respirabilitate.

Au o talpă vibram, ideală pentru a merge pe diferite suprafețe.

Au talia înaltă, oferind astfel un confort mai mare pentru picioare, precum și o protecție mai mare.

4. Cizme de drumeție Salomon X Ultra 3

41QTKbnmefL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea celor mai bune cizme de drumeție, veți adora aceste cizme Salomon, deoarece sunt încălțămintea perfectă pentru munte.

Sunt cizme cu design mediu, ceea ce înseamnă că ajung până la mijlocul gleznei, ceea ce este convenabil pentru cei care au nevoie de un pantof flexibil care să poată merge pe diferite terenuri.

Materialul sintetic al tălpii lor îi face mai aderenți, ceea ce este ideal pentru alpinism.

Sunt pantofi cu toc plat, confecționați în întregime dintr-un material sintetic care asigură o mare durabilitate. În plus, acestea sunt ușoare, confortabile și ideale pentru alpinism.

5. Cizme de drumeție Merrell

317+3bi8L3L

Vezi pretul Emag

Continuând cu cele mai bune opțiuni în materie de cizme de drumeție, vei găsi acest model pentru bărbați care se remarcă prin bună calitate.

Sunt cizme cu un finisaj din piele sintetică, foarte durabile, cu o talpă confortabilă și o talpă vibram care asigură o tracțiune mai mare la mers.

Aceste cizme nu numai că sunt mai puțin costisitoare decât alte modele de pe piață, dar au și caracteristici care le fac o opțiune de înaltă calitate.

Au o cameră de aer în călcâi care absoarbe impactul și crește stabilitatea la mers.

Ține cont că sunt cizme cu design mid gtx, fiind una dintre cele mai bune pentru diferite tipuri de activități, așa că te vei speria când vor ajunge la poștă.

6. Cizme de drumeție Salewa

51fzUBASxyL

Vezi pretul Emag

Brandul Salewa este cunoscut pentru calitatea sa ridicată, ceea ce face ca această pereche de cizme să iasă în evidență și să vă impresioneze prin materialele de construcție, designul gtx înalt și căptușeala sintetică care le face foarte durabile.

Cizmele Salewa se caracterizează prin faptul că sunt foarte rezistente, fiind aproape indestructibile, precum și prin faptul că sunt pantofi de drumeție destul de ușori.

Tălpile sunt fabricate din cauciuc, ceea ce vă va face să vă agățați de diferite suprafețe și să fiți mai sigur atunci când urcați pe orice munte.

Aceste cizme Salewa au un raport calitate-preț excelent, care, deși nu sunt cele mai ieftine de pe listă, calitatea lor merită pe deplin investiția, fiind una dintre cele mai bune și mai ieftine opțiuni.

7. Cizme de drumeție Columbia Canyon Point

41+ZGwjMDNL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unor pantofi de drumeție care să ofere un confort deosebit, acest pantof Columbia va fi una dintre cele mai bune opțiuni.

Aceste cizme de drumeție au o combinație durabilă de piele de căprioară, plasă și chingi.

Construcția sa cu membrană impermeabilă cu tehnologie Omni-Tech vă va menține picioarele uscate în interiorul pantofilor.

Talpa de cauciuc asigură o aderență bună și o amortizare superioară în comparație cu alte modele de mingi de pe piață.

8. Cizme de drumeție Asolo Oroel GV

41Obt8QmspL

Vezi pretul Emag

Printre cele mai ieftine opțiuni de pe piață în ceea ce privește cizmele de drumeție, le vei găsi pe acestea de la Asolo, una dintre mărcile cu cele mai bune recenzii.

Dar nu vă lăsați păcăliți de faptul că au un preț mai mic decât cele anterioare, deoarece aceste cizme de drumeție au toate caracteristicile încălțămintei de înaltă calitate.

Este un pantof sport din goretex, cu o greutate de doar 590 de grame, fiind destul de ușor, așa că vor fi cei mai buni dacă sunteți în căutarea unor ghete care să nu cântărească prea mult.

Sunt rezistente la apă, datorită construcției lor din nailon de înaltă rezistență. În plus, sunt cizme semi-rigide, cu o talpă care asigură o mai mare stabilitate și tracțiune la fiecare pas.

9. Bocanci de drumeție Boteal Brenta

51VDZ7q6t4L

Vezi pretul Emag

Continuând comparația, veți găsi acești pantofi de drumeție care vă vor ajuta să vă păstrați picioarele uscate în timpul oricărei drumeții montane.

Sunt cizme de drumeție căptușite cu piele de crăpătură impermeabilă, au un sistem de căptușeală pentru a rezista bine la sol în timpul mersului.

Se închid cu șireturi și au o bandă de cauciuc pentru o protecție mai mare.

Acesta este un model de cizme care va funcționa atât pentru bărbați, cât și pentru femei, așa că, dacă ceea ce căutați este un model unisex, atunci acestea vor fi cele mai bune pe care să le primiți prin poștă.

10. Cizme de drumeție Bestard Trilogy

41JJqWPOv1L

Vezi pretul Emag

Aceste cizme de drumeție peste gleznă vor fi alegerea perfectă dacă sunteți în căutarea unui model de cizmă medie sau înaltă.

Aceștia sunt pantofi de drumeție flexibili, deoarece sunt confecționați din piele hidrofugată cu o grosime potrivită, combinată cu o membrană gore tex care îi face impermeabili.

Au o talpă cunoscută în lumea pantofilor de drumeție și a încălțămintei de munte, este o talpă de tip vibram care asigură o aderență mai mare la sol.

Cizmele de drumeție ale acestui brand au o greutate de aproximativ 750 de grame, ceea ce este foarte bine pentru un model din piele.

11. Cizme de drumeție Chiruca

41nR6kpU1mL

Vezi pretul Emag

Vei adora aceste cizme verzi cu vârf înalt, deoarece au toate caracteristicile tehnice ideale pentru o utilizare sigură pe munte.

Sunt cizme de drumeție cu cusături foarte rezistente, dar și întărite pentru a oferi o aderență perfectă, la fel ca și închiderea lor.

Cântăresc doar 560 de grame, fiind una dintre cele mai ușoare de pe piață, ceea ce le face să fie încălțăminte potrivită pentru diferite activități.

Sunt confecționați din piele hidrofugată care vă va menține picioarele foarte uscate și fără umiditate.

Talpa lor din poliuretan este perfectă pentru cea mai bună amortizare, fiind cizme realizate cu cele mai bune materiale care vor oferi un confort deosebit.

S-ar putea să vă intereseze și:

Cizme de siguranță

Semicizme

Cizme de schi

Uscătoare de cizme

Cizme de snowboard

Cizme de vânătoare

Cizme de drumeție pentru copii

Încălțăminte de drumeție

La ce vor fi folosite cizmele de drumeție?

botas-de-montaña

Atunci când cumpărați cele mai bune cizme de drumeție, este necesar să luați în considerare care va fi utilizarea reală a acestor pantofi.

  • Dacă intenționați să le folosiți pe suprafețe echilibrate

În cea mai mare parte, cele mai bune modele sunt, de obicei, potrivite pentru a fi folosite în diferite activități, deoarece au materiale, tălpi și alte caracteristici care asigură o respirabilitate mare.

În acest caz, o pereche bună de pantofi de drumeție va fi suficientă, deși cei din piele sau din alte materiale foarte rezistente vor garanta durabilitatea, dar nu uitați că aceștia nu sunt cei mai ieftini.

  • Dacă intenționați să le folosiți pe suprafețe mai extreme

Pe de altă parte, pantofii sau cizmele cu goretex sau gtx, vor fi potrivite pentru cei care caută un model rezistent la apă, ploaie și alte contacte cu suprafețe umede, țineți cont de faptul că, în acest caz, o cizmă înaltă sau medie va fi cea mai bună alegere de încălțăminte.

De asemenea, în acest caz, vor fi necesare cizme de drumeție cu materiale cât mai rezistente, deoarece terenul va fi mai dificil de parcurs, cu fisuri, stânci și așa mai departe.

  • Dacă ai obiceiul să mergi pe alte cărări

Când facem drumeții, drumeții și alte activități montane, suntem destul de curioși și mergem adesea pe alte cărări care pot fi mlăștinoase, stâncoase sau chiar mici păduri.

În primul rând, trebuie să aveți cunoștințele și abilitățile necesare pentru a merge în aceste locuri nebănuite, iar în al doilea rând, aveți nevoie de echipamentul potrivit, în care cizmele de drumeție ar trebui să vă ofere cea mai mare siguranță.

Pentru plimbări sau drumeții mai lungi, pantofii de drumeție sau cizmele cu sistem de prevenire a bășicilor vor fi cea mai bună alegere. De asemenea, nu vă uitați șosetele acasă.

Care este nivelul dumneavoastră de calificare?

Pentru a merge în drumeții pe munte, trebuie să fii în formă sau cel puțin să ai un anumit nivel de agilitate, astfel încât să poți duce la bun sfârșit călătoria de la un punct la altul.

Acestea fiind spuse, trebuie să știți că ghetele de drumeție sunt de obicei împărțite în funcție de tipul de atlet sau sportiv și de nivelul de performanță al acestuia.

De exemplu, pentru sportivii cu performanțe mai mari, vor fi necesare ghete adaptate la forța mușchilor lor, unde cei mai buni pantofi vor fi cei ușori, cu părți din piele sau țesătură care sunt călduroase și impermeabile.

Pantofii care dispun de gtx vor fi o alegere bună pentru orice tip de atlet, fie că este vorba de amatori sau de alpiniști experți.

Sfaturi pentru cumpărarea cizmelor de drumeție

Desigur, înainte de a alege cele mai bune cizme de drumeție, este necesar să luăm în considerare diferiți factori în acest tip de încălțăminte de drumeție, așa că să aruncăm o privire asupra celor mai importanți:

1. Greutatea cizmelor de drumeție

Primul lucru pe care trebuie să-l luați în considerare este cât de grele sunt cizmele de drumeție, deoarece acest lucru poate face diferența între o greutate suplimentară care v-ar schimba performanța.

2. Rezistent sau nu la apă?

Când vine vorba de aceste cizme, trebuie să știți că este foarte posibil să mergeți pe trasee unde veți întâlni iazuri, râuri, mici bălți de apă și chiar ploaie.

Pentru a vă proteja tot echipamentul de drumeție și de trekking, este necesar ca acesta să aibă un strat impermeabil, care să mențină totul uscat, mai ales în cazul încălțămintei care, atunci când este umedă, poate provoca apariția ciupercilor.

Aceste cizme au, de obicei, tehnologie gtx sau goretex, care este o membrană ce asigură o temperatură plăcută, permite piciorului să respire și este complet impermeabilă.

3. Suport pentru arcadă

De asemenea, trebuie să te gândești la faptul că picioarele tale nu trebuie să fie complet plate, deoarece un suport bun pentru arcadă este necesar pentru a te ajuta să elimini presiunea, eliminând astfel orice disconfort sau durere.

4. Protecție împotriva rănilor

Unul dintre cele mai frecvente lucruri care se întâmplă în timpul drumețiilor este rănirea, aceasta poate include glezne îndoite sau chiar degete de la picioare dureroase.

Pentru a fi precaut și a avea grijă de picioarele tale, este necesar să alegi cele mai bune cizme de drumeție, deoarece acestea te vor ajuta să te menții sprijinit, chiar și în cele mai extreme terenuri.

5. Susținerea încărcăturii

Rucătarii poartă adesea rucsacuri destul de grele, care trebuie să fie asortate cu cizme bune pentru a susține toată această greutate suplimentară.

În acest scop, cizmele din piele sau din alt material, care sunt ferme și au o bună flexibilitate, vor fi cea mai bună alegere pentru un drumeț frecvent.

6. Limbă ranforsată

Acesta este numele dat limbii care este conectată la partea superioară a bocancilor sau pantofilor, unde cei mai buni pantofi vor avea o limbă ranforsată care va ține la distanță murdăria, pietrele mici, apa și alte resturi pe care le puteți întâlni pe traseu.

Cele mai bune mărci, precum Salewa, Columbia sau La Sportiva, au acest tip de limbă, care este, de asemenea, una dintre cele mai bune opțiuni de pe piață.

7. Randele

Randele sunt o protecție pe care o are acest tip de încălțăminte sau cizme, compusă dintr-un cauciuc situat în partea sa din față, care sunt folosite pentru a întări zonele cizmelor care pot fi mai afectate.

8. Căptușeala încălțămintei

Căptușeala reprezintă diferitele membrane pe care cizmele le pot avea deasupra, de exemplu, în cazul goretex sau gtx, fiind membrana care împiedică trecerea apei.

În mod similar, este posibil să se obțină membrane care ajută picioarele să transpire, asta în cazul temperaturilor ridicate și al expunerii la lumina soarelui.

Există, de asemenea, căptușeli sau căptușeli care absorb umezeala din încălțăminte, împiedicând mirosurile din cizme.

9. Guler căptușit

Cizmele cu guler căptușit se caracterizează printr-o căptușeală moale care asigură confortul la mers, oferind sprijin în zona gleznei.

Tipuri de cizme de drumeție

Atunci când cauți cele mai bune cizme de drumeție, trebuie să știi că acestea sunt de diferite tipuri și, în funcție de activitatea pe care o vei face, poți alege între cizme înalte, mid gtx, cizme de munte înalte și orice alt tip de încălțăminte potrivită pentru activități în aer liber.

Să facem cunoștință cu diferitele tipuri de cizme de drumeție care există:

Cizme de drumeție:

Acesta este cel mai standard model, este o cizmă joasă cu talpă flexibilă și este excelentă pentru drumeții de o zi, în special pentru cei care au puțină greutate.

Cizme pentru drumeții de zi:

Acest tip de cizmă este unul dintre cei mai buni pantofi pentru alpiniști, sportivi și pasionați de drumeții de o zi.

De obicei sunt foarte flexibili, dar au mai puțin suport decât alte modele de cizme de drumeție.

Cizme de drumeție:

Acesta este tipul de cizme concepute pentru călătorii care transportă greutate, cum ar fi rucsacuri sau genți, în timpul excursiei lor, astfel încât tind să fie mai durabile și mai puțin costisitoare decât alte cizme de drumeție, dar datorită durabilității lor, acestea reprezintă o investiție sigură.

Componentele cizmelor de drumeție

Cu siguranță că atunci când cauți o pereche de acest tip de încălțăminte pentru drumeție, te vei întreba ce proprietăți au cele mai bune cizme de drumeție și, ca să nu ai dubii, alege-le pe cele mai bune și flip când le ai în poștă, ține cont că un model de calitate excelentă trebuie să aibă:

Pe partea superioară

Acest tip de material oferă o durabilitate îndelungată, fiind excelent împotriva abraziunii și având o rezistență mare la apă. Nu este la fel de respirabil ca cei cu gtx, dar este un pantof care va fi foarte util în excursiile lungi.

Pe de altă parte, aveți modelele de pantofi din piele cu granulație divizată, acest tip de pantofi are o plasă de nailon care îi face mai ușori.

De obicei sunt mult mai ieftine, așa că sunt mai bune dacă doriți să economisiți puțin, deși trebuie să luați în considerare și faptul că sunt mai puțin rezistente.

Acesta este un tip de material întreg care a fost lustruit pentru a avea un aspect asemănător cu cel al pielii de căprioară. Este destul de flexibil și rezistă foarte bine la contactul cu apa.

Materialul sintetic este destul de comun în aceste tipuri de cizme de drumeție, cum ar fi poliesterul, nailon și altele, care sunt mult mai ușoare, se usucă mai repede și sunt, de asemenea, adesea mai ieftine decât alte modele.

  • Membrane impermeabile:

Nu uitați că, atunci când căutați încălțăminte, cum ar fi cizmele de drumeție, ideal ar fi ca acestea să aibă membrane impermeabile, cum ar fi goretex sau gtx, deoarece acestea vă vor proteja picioarele și le vor feri de umezeală.

Nu toată lumea dorește să cumpere încălțăminte fabricată din materiale de origine animală, așa că pentru vegani și vegetarieni există cizme de drumeție fabricate din materiale mai bune pentru mediu.

Izolația este stratul care menține picioarele calde în condiții de frig sau zăpadă. Căptușeala din interiorul încălțămintei este cea care asigură confortul atunci când temperaturile sunt mai scăzute.

În talpa intermediară

Cizmele de drumeție cu talpă EVA sau de etilenă-acetat de vinil sunt de obicei mai ieftine și au o densitate fermă care asigură un sprijin bun.

Pe de altă parte, aveți tălpile din poliuretan, un material ferm și mai durabil care poate fi găsit în majoritatea încălțămintei, cizme de drumeție și alți pantofi de exterior.

Suport intern

Acestea sunt inserții plasate între talpa intermediară și talpa exterioară a bocancii, care adaugă o mare rigiditate și, ca urmare, un echilibru mai mare.

Acestea sunt inserții subțiri, semi-flexibile, care se plasează între talpa și talpa intermediară a pantofilor.

Cizmele de drumeție cu aceste inserții sunt, de obicei, cele mai bune mărci și sunt capabile să protejeze picioarele împotriva rănilor provocate de rădăcini sau pietre.

Talpa cizmelor

Atunci când căutați cizme de drumeție, veți observa că marea majoritate, indiferent dacă sunt cizme mid gtx, cizme de drumeție pentru bărbați sau cizme de drumeție pentru femei, vor avea talpa din cauciuc, ceea ce le conferă o mare durabilitate, mai ales atunci când sunt încălțăminte folosită de un drumeț cu rucsacul în spate sau pentru alpinism.

Cârligele pantofilor sunt proeminențele care asigură o mai bună aderență a tălpii la sol, ceea ce le face mai aderente.

Veți constata, de asemenea, că aceste produse pentru drumeții au un toc definit, care este folosit ca o frână și reduce șansele de alunecare în timpul coborârilor.

Compatibilitate cu crampoanele

Pentru sporturile de iarnă sau pentru alpinism în timpul anotimpurilor cu zăpadă, este necesar ca bocancii de drumeție sau orice încălțăminte de drumeție să fie compatibilă cu crampoanele.

Aceste piese pot fi montate pe cele mai bune mărci de cizme de drumeție pentru drumeții, pentru bărbați sau femei, oricine le poate include în echipamentul de explorare.

Având posibilitatea de a adapta accesorii la acești pantofi, țineți cont de faptul că nu sunt cei mai ieftini, dar sunt cei mai buni pentru climatul de iarnă.

Concluzie

Acum știi toți factorii importanți atunci când alegi cele mai bune opțiuni de cizme de drumeție, astfel încât să nu te orientezi doar către cele mai ieftine, ci către cizme de calitate reală.

Fie că este vorba de copii, femei sau bărbați, cizmele de drumeție sunt o piesă de echipament esențială atunci când te aventurezi într-o drumeție.

După ce am analizat câteva dintre cele mai bune opțiuni pentru alpinism, cizme și mai multe bocanci cu diferite modele, culori și piese, putem spune că modelul Salomon X Ultra 3 este unul dintre cele mai complete, deoarece are rezistență maximă, capacitate mare pentru drumeții lungi și este, de asemenea, unul dintre cele mai ieftine, fără a fi inferior din punct de vedere calitativ.

Când vine vorba de acest tip de încălțăminte, este întotdeauna recomandabil să o alegeți pe cea mai bună, deoarece integritatea, siguranța și performanțele dvs. atunci când ieșiți în aer liber vor depinde de echipamentul pe care îl aveți, chiar și atunci când doriți să dați totul pentru a escalada noi munți.