Cizme de vanatoare

mejores-botas-de-caza-e1516139506936

Vânătoarea este una dintre cele mai vechi practici ale omenirii, însă activitatea a evoluat odată cu trecerea anilor și tehnologia, transformând vânătoarea sportivă într-o disciplină cu mii de adepți. Astăzi vă spunem totul despre cele mai bune cizme de vânătoare, astfel încât să fiți gata de luptă atunci când începe sezonul de vânătoare .

Pentru omul timpuriu, vânătoarea era o necesitate. În acele vremuri, animalele reprezentau o sursă valoroasă și exclusivă de hrană și căldură, precum și materia primă pentru crearea uneltelor de bază.

Viața omenirii s-a schimbat radical după dezvoltarea agriculturii, iar ceea ce cu mii de ani în urmă era o formă de supraviețuire a devenit o practică a tradiției.

Astăzi, vânătoarea de animale sălbatice continuă să fie o activitate populară în întreaga lume, iar dacă sunteți unul dintre cei care se bucură de sezonul de vânătoare, veți dori să aveți echipamentul și îmbrăcămintea necesare pentru această ocazie.

Să mergi la vânătoare presupune să petreci mult timp în mijlocul naturii, așa că pregătește-te să faci drumeții și drumeții în toate tipurile de teren.

Pentru aceasta veți avea nevoie de o pereche de cizme solide și durabile, încălțăminte de încredere care să nu vă lase picioarele să înghețe sau să se ardă în condiții meteo extreme, astfel încât să puteți profita la maximum de această experiență.

Înainte de a cumpăra cizmele de vânătoare, vă recomandăm să faceți câteva cercetări pe această temă, pentru a fi siguri că ați ales un produs de bună calitate .

Luați în considerare marca , prețul, opinia generală a comunității de utilizatori și caracteristicile speciale oferite de fiecare model.

Este adevărat că piața de astăzi este plină de opțiuni, motiv pentru care alegerea cizmelor perfecte poate fi o provocare... Ținând cont de tine, ți-am pregătit o selecție comparativă excelentă, astfel încât să știi 5 opțiuni minunate la îndemână.

Cele mai bune cizme de vânătoare

Iată cele mai bune cizme de vânătoare:

1. Cizmă de vânătoare CHIRUCA TORCAZ

Cu membrană Gore-tex

41nR6kpU1mL

Vezi pretul Emag

Gândindu-se la cei care se dedică agriculturii, vânătorii și chiar alpinismului și activităților extreme în natură, cei de la Chiruca au fabricat o încălțăminte all-terrain super rezistentă, deoarece au încorporat în manopera lor o membrană Gore-tex, care garantează că picioarele vor fi ferite de umiditate datorită performanței impermeabile oferite de acest material. Cizmele sunt ușoare, iar sistemul de închidere este un sistem de șireturi în stil militar. Acesta este cu siguranță un pantof care va proteja foarte bine împotriva frigului, a vântului și a apei.

2. Cizme de vânătoare tactice FREE SOLDIER

Cu talpă intermediară amortizantă

51VRgSkswkL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți unul dintre cei care preferă stilul de camuflaj și duritatea militară atunci când vine vorba de echipamente de vânătoare și de supraviețuire în aer liber, cu siguranță îți va plăcea să vezi cizmele tactice de la Free Soldier, care au confecționat fiecare piesă cu o țesătură exterioară rezistentă la uzură cu o grosime de 1,6 până la 1,8 mm, o plasă de nailon antisifon ideală împotriva zgârieturilor și o talpă all-terrain cu aderență de înaltă performanță. La interior, pantoful are o talpă intermediară cu amortizare din cauciuc EVA care va face ca fiecare pas să fie amortizat, dar sigur.

3. LABRADOR BOA GORE-TEX Cizme Chiruca

Un design impermeabil și rezistent

41HT3dpvcUL

Vezi pretul Emag

Vă prezentăm cizme de vânătoare deosebite , încălțămintea ideală pentru a vă bucura de experiențe în aer liber.

Acestea au un design fără șireturi , deoarece cizmele sunt prevăzute cu un sistem inovator de închidere cu buton sau cu o închidere boa . Aceștia au fost confecționați din piele de calitate superioară impermeabilă , pentru a respinge apa și pentru a vă menține picioarele uscate și în siguranță.

În plus, aceștia sunt echipați cu o talpă vibram pentru a oferi purtătorului o durabilitate și o stabilitate deosebite pe terenuri dificile.

4. Cizme de vânătoare în aer liber BLASER

Tălpile sunt fabricate din cauciuc 100%

51BXq7KQXsL

Vezi pretul Emag

Impermeabilă și respirabilă, această încălțăminte este perfectă pentru frigul extrem, ploaia și soarele. Designul prezintă o talpă cu dublă densitate cu tehnologie vibram pentru a genera o călcare silențioasă.

Sunt confecționate din piele crăpată și sunt echipate cu cârlige, nituri și ochiuri din oțel inoxidabil pentru o fixare comodă a șireturilor. Talpa lor texturată vă oferă o aderență bună pe orice suprafață.

În plus, au o talpă intermediară EVA flexibilă pentru absorbția șocurilor.

5. Renegade Gtx Mid Lowa cizme de munte

Un pantof multifuncțional și rezistent

41Uix-eu1gL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unor cizme versatile și eficiente, ați găsit modelul perfect. Aceste cizme vă vor permite să profitați la maximum de orice excursie la munte, ideale pentru pescuit sau pentru plimbări în aer liber în timpul verii.

Designul este prevăzut cu tehnologia Gore-Tex, care previne pătrunderea apei în pantof, menținând în același timp o circulație activă a aerului. În plus, stabilizează și protejează zonele piciorului supuse punctelor de presiune, asigurând o torsiune optimă în timpul răsucirii.

6. BotasTundra English Oak Jack Pyke

Raport calitate-preț excelent

51dlNS3CKAL

Vezi pretul Emag

Cel mai ieftin model din selecția noastră, aceste cizme de vânătoare au un design cu tăietură medie , care este ușor, impermeabil și foarte rezistent.

Sunt echipate cu o talpă de cauciuc sigură și durabilă, astfel încât să vă puteți deplasa fără probleme pe orice teren. Modelul prezintă o ranforsare textilă la vârful pantofului pentru a asigura durabilitatea.

Acestea includ un sistem de închidere cu șireturi , un interior căptușit pentru confort și un sistem de izolare Thinsulate de 200 g.

7. Cizme Timberland Chocorua Trail Gtx 1

Include o talpă EVA detașabilă

51kKhKdOHML

Vezi pretul Emag

O cizmă pentru toate tipurile de teren pentru o experiență excelentă în aer liber, Timberland oferă un pantof accesibil și ultra-rezistent, cizmele sunt fabricate din piele impermeabilă de cea mai bună calitate, designul oferă rezistență la abraziune și uzură pentru un produs de lungă durată.

Sunt echipate cu o talpă de cauciuc puternică, capabilă să asigure tracțiune pe orice suprafață. Are o căptușeală din plasă pentru a permite o ventilație optimă, un sistem de închidere cu șireturi rezistente și o limbă și un guler căptușite.

Ghid de cumpărare: Cele mai bune cizme de vânătoare

Cizme de drumeție vs. cizme de vânătoare

Ambele sunt capabile să vă ofere stabilitatea și tracțiunea de care aveți nevoie pentru a traversa în siguranță terenuri naturale și imprevizibile,mejores-botas-de-caza-e1516139506936însă, este important de știut că ambele tipuri de cizme sunt clasificate în funcție de caracteristicile speciale ale fiecărui model.

Cizmele de vânătoare sunt clasificate în funcție de contextul natural în care vor fi utilizate, în timp ce cizmele de alpinism sunt clasificate în funcție de greutatea lor.

- Diferențe cheie:

Cizmele de vânătoare sunt concepute pentru tipul de mediu în care vor fi folosite, deoarece fiecare mediu natural are condiții diferite - vânătoarea într-o tundră semi-aridă nu va fi la fel ca vânătoarea într-o pădure de nori sau într-o mlaștină.

cizmele de alpinism sunt concepute pentru a oferi sprijin și stabilitate pe terenuri greu de parcurs, de aceea au o talpă cu amortizare și tracțiune maximă.

-Importanța de a avea cizmele potrivite:

La vânătoare, este esențial să ai încălțămintea potrivită, un echipament capabil să ofere un răspuns optim la cerințele impuse de disciplină.

Cizme de vânătoare - Ce trebuie să știi

Acum că știi care este diferența dintre cizmele de vânătoare și cizmele de alpinism , vino să cercetezi și să afli mai multe despre acest tip de încălțăminte, nu uita că a fi informat va face diferența între a face o investiție de succes sau a regreta alegerea făcută peste 2 luni.

Mai sunt încă multe de descoperit, de învățat despre design, impermeabilizare, materiale de fabricație și caracteristici speciale ale fiecărui model.

Diferite tipuri de cizme de vânătoare

Nimic nu este mai incomod și mai ineficient decât să porți încălțăminte nepotrivită pentru ocazie, la fel se întâmplă și atunci când mergi la vânătoare , de aceea este extrem de important să ai un echipament sigur, confortabil și performant.

Întotdeauna este un avantaj să cunoști tipurile de încălțăminte specializată pe care le poți găsi pe piața , dacă ești amator sau începător în această disciplină ai ajuns la locul potrivit, deși experții în domeniu ne pot însoți și ei și îți pot reîmprospăta cunoștințele.

- Sezonier:

Unul dintre cei mai importanți factori care trebuie luați în considerare este perioada anului și condițiile meteorologice.

Dacă intenționați să mergeți la vânătoare în timpul primăverii sau pentru vară trebuie doar să alegeți un model cu o izolație de 200 de grame, aceste cizme sunt ușoare și au un sistem de ventilație eficient, menținându-vă picioarele uscate și confortabile.

Dacă programul dumneavoastră marchează începutul sezonului pentru lunile de toamnă, veți avea nevoie de un echipament mai rezistent la ploaie și frig. Alegeți un model cu membrane impermeabile și izolație de 400-800g pentru a vă oferi protecție și confort pentru picioare.

Dacă planurile dvs. coincid cu sezonul de iarnă, cea mai bună opțiune este să alegeți cizme cu un nivel de izolație echivalent cu 1000 gr sau mai mult. Acest tip de încălțăminte este prevăzut cu căptușeală pentru a stoca eficient căldura reziduală.

- În funcție de stilul de vânătoare:

Dacă stilul tău implică urmărirea activă, vei dori să optezi pentru cizme cu tehnologie vibram pentru a-ți reduce zgomotul pașilor, iar o talpă cu tracțiune, suport și stabilitate nu este niciodată un lucru rău.

Atunci când vânați în tufișuri este util să aveți o protecție suplimentară, nailon cordura are o performanță excelentă în acest tip de mediu, alegeți un model din acest material.

Cizmele cu vârf înalt sunt echipamentul ideal pentru vânătoarea sedentară , deoarece oferă o protecție excelentă împotriva temperaturilor scăzute.

cizmele de alpinism pot oferi un răspuns eficient atunci când obiectivul este de a vâna elani în timpul verii.

de munte încălțămintea de munte poate fi, de asemenea, utilă atunci când vă confruntați cu terenuri abrupte și în ascensiune.

Există, de asemenea, cizme de mușcătură de șarpe, care vă oferă o armură specială extinsă pentru gât.

-În funcție de materialele de fabricație:

Bocancii de vânătoare sunt de obicei fabricați dintr-o fuziune de materiale, acest aliaj are în vedere piele, nailon, plasă respirabilă, căptușeli din draitex și neopren . În timp ce tălpile sunt fabricate din cauciuc vulcanizat și poliuretan.

Cum de a alege cizme de vânătoare pentru bărbați și femei?

Pentru a alege cizmele perfecte va trebui să țineți cont de 5 factori principali, dar înainte de a aprofunda subiectul este important să cunoașteți principalele diferențe între cizmele de vânătoare pentru bărbați și cele pentru femei.

Picioarele femeilor sunt de obicei mai mici și diferă anatomic de cele ale bărbaților, deoarece au o boltă mai înaltă... Această condiție trebuie abordată dacă doriți să aveți încălțămintea ideală. Femeile pot opta pentru pantofi special concepuți pentru ele, produși de producători specializați.

Acum suntem gata să abordăm factorii de care trebuie să ținem cont atunci când alegem cizmele perfecte.

Factorul #1: Unde mergeți la vânătoare?

Modelele sunt concepute cu prioritate în funcție de terenul și de nivelul de activitate pe care îl justifică stilul dumneavoastră de vânătoare.

Cizme de vânătoare de câmpie: perfecte pentru văi, pajiști, savană și câmpii.

Cizme de vânătoare de munte: Tracțiune și stabilitate maximă pentru terenuri abrupte.

Cizme de vânătoare multifuncționale: perfecte pentru toate tipurile de teren.

Cizme de vânătoare din cauciuc: Acestea vă vor oferi siguranță, confort și impermeabilitate pentru a vă deplasa liber prin mlaștini, cursuri de apă și terenuri noroioase.

Cizme de șarpe: Aceștia dispun de un design cu tijă înaltă, o armură specială pentru a vă proteja picioarele de orice atac.

Factorul 2: Cât de rece va fi vremea?

Trebuie să țineți cont de condițiile meteorologice cu care vă veți confrunta atunci când mergeți la vânătoare, acesta este un factor determinant în alegerea cizmelor potrivite.

Rețineți că nivelul de izolare variază în funcție de condițiile de umiditate și de temperatură.

Cizmele care oferă mai puțin de 200 de grame de izolație sunt concepute pentru o vreme caldă și confortabilă. Acestea sunt concepute pentru o vreme caldă și confortabilă. Cele cu o izolație mai mare de 400 gr. pot tolera condiții meteorologice nefavorabile, ploaie, temperaturi scăzute și un anumit nivel de umiditate. Pentru a face față iernii este necesar să aveți cizme cu o izolație mai mare de 1000 gr.

Factorul #3: Știi să înoți?

Optați pentru cizme care oferă impermeabilitate, chiar dacă planurile dvs. nu implică traversarea unor cursuri de apă. Nu strică niciodată să ai un agent de siguranță și confort în plus.

Există două sisteme principale:

GORE-Tex : O marcă comercială textilă sintetică durabilă. Cizmele cu această tehnologie vor fi o investiție excelentă.

Rand de cizmă - Căptușeală de cauciuc care se întinde de la vârful pantofului până la partea din spate a cizmei. Oferă protecție purtătorului atunci când merge peste bălți și cursuri de apă de mică adâncime.

Factorul #4: Se potrivesc bine la picioare?

Vedeți cu ochii voștri, încercați cizmele și luați în considerare următoarele sfaturi înainte de a alege.

Mergeți un pic, simțiți cum se potrivește materialul pe picioare. Asigurați-vă că aveți suficient spațiu în zona degetelor de la picioare și a călcâiului.

Dacă aveți picioarele late, puteți slăbi puțin șireturile în partea din față a cizmelor pentru mai mult confort.

În schimb, dacă aveți picioarele înguste, strângeți foarte bine șireturile din față și, dacă este necesar, folosiți o talpă care să vă ofere mai multă stabilitate.

Ușor de pus și de scos

Printre toate modelele de cizme există o mare varietate de sisteme de fixare, șireturi, nasturi, elastice. Alegeți un model care este eficient pentru dumneavoastră, cu care vă simțiți confortabil.

Greutatea unei cizme de calitate

Luați în considerare greutatea cizmelor, acesta este un factor determinant dacă intenționați să petreceți ore întregi de mers pe jos în ele, mai ales dacă traseul dvs. este determinat de ascensiuni și dealuri.

Durabilitate

Unul dintre avantajele acestui tip de încălțăminte este rezistența la intemperii, uzură și abraziune. Optați pentru o marcă de încredere , unde puteți alege un produs cu o durată de viață lungă.

Izolație

Toate cizmele de vânătoare au un anumit nivel de izolație. Există modele care se adaptează la climatele calde și uscate, dar puteți găsi și modele concepute pentru latitudini sub 0° C

Funcționalitate

Alegeți un model specializat în funcție de cerințele terenului pe care îl veți vâna. După cum știți, fiecare model are propriile caracteristici speciale, așa că țineți cont de acești factori atunci când faceți achiziția. Nu uitați că nimic nu vă va oferi mai mult confort decât să aveți încălțămintea potrivită pentru această ocazie.