Cleste papagal
Având în cutia de scule cel mai bun clește cu clichet disponibil în comerț, veți economisi, fără îndoială, muncă, efort și multe bătăi de cap.
Fie că vă ocupați de instalații sanitare, bricolaj, mecanică și electricitate, fie că sunteți un profesionist, un instrument de acest tip poate fi extrem de util.
Acești clești, numiți și clești reglabili, sunt adesea căutați datorită versatilității lor. Acestea vin în diferite tipuri, toate fiind multifuncționale și universale, ideale pentru lucrări grele.
Atunci când cumpărați unul, ar trebui să fiți clar cu privire la calitățile sale și la suma pe care doriți să o cheltuiți, vă puteți decide asupra unui model economic care vă va rezolva problemele sau puteți investi ceva mai mult din buget într-un instrument mai profesional și mai durabil.
Important este să faceți o comparație între ofertele disponibile și, după ce analizați caracteristicile acestora, să vă decideți pentru cea care are exact ceea ce vă trebuie și, dacă este cazul, este în același timp mai ieftină.
Atunci când alegeți o unealtă, este întotdeauna o idee bună să luați în considerare numele mărcii, dar, în realitate, nu este singurul lucru pe care ar trebui să îl luați în considerare.
Am testat modelele comerciale și am realizat această listă scurtă de sugestii care vă pot ajuta la alegerea cleștilor.
Cel mai bun clește cu cioc de papagal
Care este cel mai bun clește cu cioc de papagal?
Alegerea unei unelte nu este o sarcină ușoară și cu atât mai puțin atunci când există atât de multe opțiuni pe piață, acest tip de clește nu face excepție, deoarece se caracterizează prin faptul că este extrem de lung, ceea ce oferă o pârghie mai mare, astfel încât trebuie să țineți cont întotdeauna de 2 factori principali, pentru ce aveți nevoie de unealtă și de cât de multă pârghie aveți nevoie.
În cele mai multe cazuri, un clește cu cioc de papagal va avea o lungime de 10 inci, deși, dacă aveți nevoie de o prindere mai puternică, puteți obține unul de 12 inci sau, dacă trebuie să intrați într-un loc mai mic, există și de 8 inci.
În mod similar, mânerul ar trebui să fie ergonomic pentru a asigura o prindere fermă, fără posibilitatea de a aluneca, și puteți adăuga elemente precum izolatori pentru lucrul cu electricitate.
Iată cel mai bun clește cu cioc de papagal:
1. KNIPEX clește cu cioc de papagal KNIPEX
Pentru mecanicii profesioniști și începători și pentru pasionații de bricolaj, este întotdeauna recomandabil să aibă la îndemână unelte universale și durabile, cum ar fi cleștele cu fermoar.
Pentru aceasta, una dintre cele mai bune alternative sunt cleștii mini cobra de la Knipex, care, cu dimensiuni de 125 mm și o greutate de 86,2 g, se potrivesc peste tot. Unealta oferă o ajustare rapidă, o prindere fermă datorită efectului de strângere automată și o rezistență imbatabilă datorită utilizării oțelului vanadiu cromat la fabricarea sa.
2. Cleste cu cioc de papagal BELLOTA
Următorii clești cu fermoar pe care i-am selectat provin de la prestigioasa companie Bellota, una dintre cele mai cunoscute mărci în domeniul uneltelor pentru construcții, industrie și siguranță, cu o istorie care datează din 1908.
De data aceasta ne este prezentat un clește cu capul și corpul forjate cu aliaje metalice pentru o mai mare durabilitate; deschiderea gurii este de 34 mm, suficient de confortabilă pentru a lucra piulițe, metale, materiale plastice și pentru a fixa și ajusta orice fir sau cablu. Zimții asigură o bună prindere, iar mânerul are un strat de PVC.
3. Clește cu cioc de papagal BRÜDER MANNESMANN
Un alt clește cu clichet recomandat, dar de data aceasta de la una dintre mărcile de renume mondial în domeniul sculelor pentru construcții și mecanică, BrüderMannesmann, care, din 1931, proiectează articole robuste, cum ar fi acest clește dințat M10721, care este forjat din oțel crom vanadiu călit și cromat.
Această piesă oferă 7 poziții de reglare și protecție completă pentru utilizatori, datorită mânerului său ergonomic, acoperit. Este singurul care are o garanție de 10 ani.
4. ALYCO clește cu cioc de papagal cu fermoar prelucrat
Dacă sunteți în căutarea unui clește cu cioc de papagal, dar cu o deschidere mai mare decât modelele anterioare din această listă, cu siguranță cea mai fiabilă opțiune, Alyco, care, cu modelul Alytec 111201, pot oferi o sculă de calitate cu o deschidere de 300 mm, care a fost fabricată din oțel călit la înaltă frecvență (HRC 55-60) cu crom-vanadiu.
Serrarea lor este rezistentă, cu fălci lustruite, iar în cazul mânerelor, sunt singurele care oferă un material dur pentru a facilita prinderea.
5. Clește cu fermoar FatMax
Cu o lungime de 12 inci și un clește de 25 de milimetri, acest instrument are o capacitate mare de prindere și este ideal pentru lucrări de instalații sanitare
Acesta este un instrument foarte ergonomic, ușor în ciuda dimensiunilor sale, cu un buton de blocare simplu și ușor de utilizat și o falcă puternică. Este un instrument fabricat din materiale solide, rezistente și de bună calitate.
Are un preț ridicat, iar utilizatorii îi laudă performanța în ciuda costului, adăugând că nu este o cheltuială, ci o investiție. Aceștia susțin că lungimea este prea mare pentru anumite lucrări și recomandă cumpărarea unei dimensiuni mai ușor de manevrat, de 10 inci.
6. Clește cu clichet Workpro
Setul de clești de la producătorul Pro Work vă oferă două piese de dimensiuni diferite la un cost accesibil și cu posibilitatea de a le folosi pentru diferite tipuri de lucrări.
Aceste unelte sunt concepute cu mânere pentru fălci reglabile de uz general în forme rotunde, pătrate, plate și hexagonale.
Această pereche de clești, de 20 și respectiv 25 de centimetri, au caneluri care permit o poziționare optimă a mâinii pentru o mai bună prindere a piesei de lucru la care se lucrează.
Conform opiniei celor care au cumpărat deja acest set de clești, aceștia sunt ușori, ușor de utilizat, practici, rezistenți și fiabili.
Capul îngust al celui mai mic clește face posibilă atingerea celor mai greu accesibile locuri, menținând în același timp o prindere fermă.
7. Silverline PL23 - Clește cu cioc de papagal
Fabricat din oțel cromat, cu șapte setări diferite și mecanisme de blocare, cleștele Silverline este ideal pentru treburile casnice.
Dispune de un mâner antiderapant călit și cauciucat care va oferi o mai mare siguranță atunci când țineți piesele de lucru.
Este ușor, simplu și are clești puternici și rezistenți. Are un preț redus, iar cei care îl dețin deja spun că este un instrument util pentru lucrări de instalații sanitare și mecanice. Este un produs solid, de înaltă calitate.
Ghid de cumpărături: clește cu cioc de papagal
Tipuri de clești
Cleștele este un instrument foarte versatil și indispensabil în trusa de scule, fie pentru că ai un talent pentru reparații casnice, fie pentru că faci acest tip de muncă în mod profesionist.
Dacă sunt de bună calitate, pot dura o viață întreagă. Există multe tipuri și varietăți pe piață, aici explicăm câteva dintre ele:
Clește fix vs. reglabil
Cleștii fixi sunt cei care se deschid la o lățime stabilită, au aproape întotdeauna un arc cu care își deschid fălcile și sunt de obicei prevăzuți cu clești cu vârf de ac și clești de electrician. Cele reglabile vă permit să vă adaptați la o mare varietate de lățimi. Unele au până la opt tipuri de reglare.
Clești de tăiat
Aceștia sunt cunoscuți sub numele de clești diagonali sau clești de tăiat sârmă. Acestea taie mai degrabă decât să prindă sau să rotească obiecte. Acestea sunt capabile să taie aproape orice: șuruburi, cabluri și filete proeminente din orice material.
Cleștele de tăiat servește și ca presă de borne sau, în funcție de nivelul de tăiere, se mai numește și dezizolator de sârmă.
Clești izolatori
Cunoscuți și sub denumirea de izolatori, sunt numiți astfel deoarece sunt acoperiți cu material izolator. Acestea sunt utilizate pentru manipularea materialelor care conduc curentul electric. Unele sunt proiectate cu un material capabil să reziste până la 1 000 de volți.
Acestea trebuie să fie inspectate cu atenție înainte de utilizare pentru a se asigura că materialul izolator este întotdeauna în stare bună. Acestea trebuie păstrate întotdeauna uscate și curate
Clește de blocare
Numit și clește de blocare sau clește de canal pentru șuruburi. Acestea au un șurub care are rolul de a bloca mânerul atunci când se află în poziția dorită de utilizator.
Au de obicei fălci zimțate și sunt folosite pentru a răsuci sau a trage obiecte fără a pierde aderența. Acestea sunt utilizate ca tăietori de sârmă, chei de țevi și clești sau pentru a calibra obiecte foarte mici.
Alte tipuri de clești
În afară de cele deja explicate, există o varietate de alte tipuri de clești. Cleștele pentru pompe de apă se potrivește cu piulițe glisante de 1 până la ½ inch, cu o capacitate maximă de până la doi inch.
Cleștele cu nas ac este utilizat pe scară largă în domeniul bijuteriilor sau pentru a accesa locuri dificile. Glisiere cu canal, concepute pentru a funcționa pe țevi.
Există, de asemenea, cleștii pentru garduri, care sunt utilizați pentru a îndepărta capsele de pe gardurile din lemn. Cleștele combinat sau cleștele de liniarist este utilizat pentru tăierea sau manipularea firelor sau a cablurilor, iar cleștele este utilizat pentru lucrări electrice.
Ce este un clește cu fermoar?
Denumit și clește cu cioc de papagal, clește pentru îmbinări cu canelură, clește pentru pompe de apă, clește cu blocare a canalului ( chanellock ) sau clește pentru îmbinări glisante, printre alte denumiri.
Cleștele cu cremalieră are fălcile zimțate dispuse la 45-60 de grade față de mâner; este reglabil la o gamă de dimensiuni și este acționat de sistemul de alunecare a fălcii inferioare care se deplasează în mai multe poziții prin alunecarea de-a lungul unei secțiuni de urmărire sub fălcile superioare.
Acestea sunt utilizate pentru prinderea obiectelor neregulate și pentru menținerea materialelor, precum și pentru rotirea și strângerea piulițelor. Interesant este faptul că acești clești au fost inventați în 1934 de către Champion DeArment Toll Company, care i-a comercializat sub marca Chanellock, și au devenit atât de populari printre cunoscători încât aceste unelte au început să fie cunoscute sub acest nume, indiferent de producător.
De ce un clește reglabil?
Cei care sunt familiarizați cu utilizarea acestei unelte știu că un clește reglabil (sau cu fermoar) printre uneltele de lucru poate fi, pur și simplu, o soluție salvatoare.
Este o unealtă foarte versatilă, care este foarte utilă pentru o varietate de lucrări în atelier, precum și în casă, datorită nivelului său de aderență.
Sunt potrivite pentru o gamă largă de utilizări, cum ar fi ajustarea și fixarea instalațiilor sanitare sub canalizare, montarea ușilor, instalarea toaletelor, sunt ideale pentru instalații sanitare și montarea țevilor, însă au utilizări infinite și în alte ramuri ale lucrărilor mecanice.
Utilizarea acestor clești este perfectă pentru prinderea piulițelor, șuruburilor și a tuturor tipurilor de țevi, precum și pentru stabilizarea materialelor rotunde, cum ar fi diblurile sau țevile. Acest lucru se datorează faptului că fălcile rămân paralele între ele, indiferent de nivelul de reglare, ceea ce face ca acești clești să fie instrumente indispensabile și foarte utile.
Cum alegi un clește cu cioc de papagal
Atunci când incluzi un clește reglabil în trusa ta de scule, trebuie să ții cont de o serie de criterii și factori care te vor face să îl alegi pe cel cu cele mai bune performanțe și calitate. Dintre aceștia, există trei factori decisivi, care sunt:
Prindere
Pentru a putea folosi bine cleștele trebuie să vă simțiți confortabil atunci când îl folosiți pentru prindere sau ajustare, așa că ar trebui să optați pentru acele unelte cu zone de prindere căptușite și ergonomice care să vă ofere o prindere confortabilă și sigură, deoarece, atunci când le folosiți, aveți tendința de a face o forță mare cu mâna, care ar putea fi insuportabilă dacă adăugați un disconfort imens și dureros în palma mâinii în timpul lucrului.
Lungime
Utilizatorii frecvenți ai acestor unelte recomandă adesea un clește de 10 inch ca fiind cea mai potrivită dimensiune standard. Aceștia susțin că o lungime de 10 inci face diferența între un clește extrem de mare, incomod și dificil de utilizat și unul foarte mic, ineficient și ineficient.
În general, cleștii de 10 inchi folosesc jumătate din lungimea lor doar pentru prindere, ceea ce îi face foarte confortabili, indiferent dacă lucrați cu sau fără mănuși.
În medie, acestea au o capacitate medie de aproximativ 2 inci, ceea ce înseamnă că pot face față tuturor conexiunilor sanitare de la chiuveta de bucătărie, precum și oricăror linii standard de curățare de 4 inci sau țevi mari.
În general, un clește de 12 inch poate fi prea mare pentru a facilita accesul în spații strâmte și incomode, iar un clește de 8 inch este prea mic pentru anumite lucrări, iar mânerele sale mici au ca rezultat o pârghie mai mică.
Stilul de fălci
Există mai multe tipuri, există fălci plate drepte, ideale pentru materiale plate și hexagonale, cele netede, paralele între ele și fără dinți de prindere, care sunt speciale pentru suprafețe delicate și, în sfârșit, una dintre cele mai versatile sunt cele în formă de V, ale căror crestături sunt capabile să prindă în siguranță forme plate, hexagonale sau rotunde.
Principalele considerații la cumpărarea unui clește
Pe lângă faptul că sunt unelte de lucru comune, cleștii sunt utili pentru o multitudine de sarcini. Acestea pot fi utilizate cu succes în construcții și lucrări electrice, în instalații sanitare, în confecționarea bijuteriilor și pentru bricolaj, însă fiecare caz necesită tipuri speciale sau diferite de clești. Înainte de a cumpăra, trebuie să țineți cont de o serie de considerente pentru a selecta instrumentul potrivit:
Luați în considerare dimensiunea cleștilor:
Atunci când luați în considerare acest aspect, trebuie să fiți clar cu privire la utilizarea pe care o veți face de la clește. Dacă confecționați bijuterii, veți avea nevoie de un clește mic, cu vârf fin, dar dacă este vorba de montarea unor piese mari, veți avea nevoie de un clește mare, puternic și solid, cum ar fi un clește de tip channel-lock.
Luați în considerare dacă aveți nevoie de un set sau doar de unul singur:
Dacă sunteți un pasionat sau sunteți angajat profesional în activități care necesită utilizarea permanentă a acestor unelte, este recomandabil să vă procurați un set de clești care să aibă diferite calități, stiluri de vârfuri, fălci și mânere, astfel încât să le puteți da utilizări multiple. Pentru o utilizare ocazională, este suficient un singur instrument dedicat.
Verificați diferitele mecanisme:
Aici va trebui să verificați care mecanism se potrivește cel mai bine scopurilor dumneavoastră cu ajutorul cleștilor. Există doar două tipuri de articulații în oferta comercială: cele cu articulație solidă, care au o articulație care fixează nasul pentru o singură mărime. Și cele cu articulație glisantă, care au o articulație reglabilă care se extinde pentru o gamă de dimensiuni.
În scopuri diferite:
Gama extinsă de clești pe care o veți găsi pe piață oferă, de asemenea, funcții multiple, îi veți găsi pe cei cu muchii ascuțite care taie prin sârmă și obiecte metalice; clești de sertizare care sunt utilizați în mod obișnuit de electricieni și muncitori metalurgiști pentru a îmbina două bucăți de metal prin manipularea sau deformarea pieselor; clești de blocare care au un mâner care se blochează în poziție odată ce a prins elementul dorit, creând o strângere foarte strânsă, ideală pentru sudură sau pentru strângerea și slăbirea piulițelor și există, de asemenea, clești electronici care au fălci mici și înguste, ideale pentru o utilizare delicată și pentru a oferi tăieturi foarte precise.
Clește izolat și neizolat:
Clește izolat, deși, datorită caracteristicilor sale, este utilizat de obicei pentru lucrări cu electricitate, în realitate este util pentru orice lucrare, în funcție de vârf, dimensiune și falcă.
Acestea au un strat de plastic care împiedică trecerea curentului electric. Cleștii neizolați sunt pur și simplu clești care nu au un strat de protecție.
Decideți tipurile de sarcini pe care le veți efectua cu ajutorul cleștilor:
În funcție de tipul lor, cleștii pot îndeplini o varietate de sarcini: tăierea, îmbinarea și răsucirea firelor, prinderea țevilor, strângerea sau demontarea lucrurilor, deoarece acestea sunt strânse, slăbite sau fixate cu ajutorul piulițelor și șuruburilor.
Au, de asemenea, multiple utilizări casnice, cum ar fi ciocănitul, repararea unei chiuvete, îndepărtarea cuielor de pe perete, repararea momelilor de pescuit, printre alte utilități.
Cumpărați cea mai bună marcă:
În lumea uneltelor, există un număr infinit de mărci din care puteți alege. Unele sunt superioare altora și cu caracteristici diferite: printre cele mai cunoscute se numără Bahco, Draper și Stanley, care oferă produse de top.