Coarda de sarit

Coarda de sărituri era considerată un joc tradițional pentru copii, dar acum este cunoscută ca un exercițiu distractiv pentru mulți oameni și, de asemenea, pentru că este unul dintre cele mai complete exerciții, oferă beneficii nesfârșite organismului, dar pentru ca antrenamentul să fie cât mai eficient nu toate frânghiile de sărituri funcționează, așa că este nevoie de cea mai bună coardă de viteză Crossfit.

O coardă de sărituri de calitate este esențială în sistemul de fitness în circuit și este utilizată în antrenamentul sportivilor într-o varietate de sporturi, deoarece dezvoltă viteza, echilibrul, agilitatea, rezistența, coordonarea și alte abilități pentru a obține performanțe bune în diferite discipline.

Principalele părți ale corpului care beneficiază de această practică de sărituri sunt umerii, brațele și picioarele, întărind musculatura și forța cardiovasculară, motiv pentru care este folosită de sportivi de toate nivelurile.

Corzile pentru sărituri vin în diferite forme, lungimi sau greutăți, iar succesul utilizării lor va depinde de performanța corectă a antrenamentului; dar, în plus, având două sau mai multe corzi diferite, veți avea un plus atunci când încercați să vă îmbunătățiți abilitățile, deoarece corpul dumneavoastră va trebui să se adapteze la caracteristicile diferite ale fiecărei corzi pentru a menține rezistența.

 

Cele mai bune frânghii de viteză

Care sunt cele mai bune frânghii de viteză Crossfit?

Dacă aveți îndoieli cu privire la cele mai convenabile frânghii de viteză în funcție de practicile dvs., aici am făcut o compilație a modelelor care vor fi cei mai buni aliați ai dvs. pentru a realiza rutine eficiente, având în vedere, de asemenea, că acestea sunt economice, durabile și funcționale, astfel încât investiția dvs. să fie garantată.

Iată cele mai bune frânghii de viteză Crossfit:

1. Crossfit Velites VROPES FIRE 2. 0

Cele mai recomandate

comba-de-velocidad-Crossfit

Vezi pretul Emag

Când vine vorba de Crossfit, aceasta este cea mai bună frânghie pe care o puteți avea, cablul său este ultra-subțire, cu un diametru de numai 2 mm, ceea ce vă va obliga să faceți mișcări rapide pentru a performa.

Este fabricat din sârmă de aluminiu, este foarte ușor, are mânere lungi cu finisaj anodizat și este confortabil de ținut în mână. Mânerul are, de asemenea, o priză în care puteți introduce cablul pentru a ajusta lungimea după bunul dumneavoastră plac.

Achiziția include accesul la un curs care arată în detaliu cum să vă îmbunătățiți săriturile și să deveniți mai agili.

Piesa este folosită și recomandată de sportivi renumiți, astfel încât calitatea sa bună este garantată.

2. Comba de Velocidad Elit Sport

Cea mai versatilă

51cgI0FC5zL

Vezi pretul Emag

Coarda are rulmenți metalici de 360° care măresc puterea de rotație și un cablu de oțel acoperit care îi va prelungi durata de viață utilă.

Piesa facilitează săriturile duble sau triple și este, de asemenea, utilă pentru box, kickboxing, WOD și alte sesiuni de antrenament.

Este una dintre cele mai rapide, are o greutate potrivită, mânere din aluminiu și un finisaj care vă va dura mult timp.

Achiziția este garantată, așa că puteți investi cu mintea liniștită, iar dacă nu sunteți 100% mulțumit, vă veți primi banii înapoi, fără întrebări.

Este una dintre cele mai bine referențiate de către clienți, frânghia vă va motiva pentru versatilitatea sa și, pe scurt, are o calitate remarcabilă pentru un preț scăzut.

3. Procircle Speed Jumping Rope

Pentru cei mai rapizi

comba-de-velocidad-Crossfit

Vezi pretul Emag

Această frânghie îndeplinește specificațiile celor mai exigenți atleți, deoarece va performa în aproape orice tip de antrenament, deoarece este potrivită pentru rutinele de intervale, circuite, dublu-unders, printre altele.

Este perfect pentru a face exerciții fizice acasă, pentru a-l lua la sala de sport sau chiar pentru a călători; va fi ca o sală de gimnastică portabilă, iar atunci când îl cumpărați veți primi și o geantă de transport practică pentru a-l lua cu dvs. oriunde.

Setul este livrat, de asemenea, cu șuruburi de înlocuire și un ghid de instruire pentru a vă ajuta să obțineți cele mai bune rezultate.

Frânghia este fabricată dintr-un material bun, are un design elegant, perfect pentru bărbați sau femei, iar mânerul metalic este acoperit cu cauciuc spumant dur.

În comparație cu alte frânghii cu caracteristici similare, prețul acesteia este competitiv, așa că este o opțiune tentantă printre recomandările noastre.

4. BeMaxx Fitness BM-SP1B coardă de sărituri de mare viteză

Ieftin și bun

41emoh7-fHS

Vezi pretul Emag

Este o coardă de mare viteză la un preț scăzut care se potrivește oricărui buget. De asemenea, menține o calitate excelentă, care nu vă va dezamăgi în timpul antrenamentelor și este perfect pentru a fi folosit de începători sau de sportivi profesioniști,

lungimea este de 3 metri, dar este ușor de reglat la înălțimea dumneavoastră. Mânerul este unul dintre cele mai robuste, cu plastic texturat pentru o bună prindere.

Un favorit pentru persoanele cu rutine simple, pentru slăbire, stimularea metabolismului, menținerea sănătății cardiovasculare, arderea grăsimilor și multe altele.

Frânghia nu se încurcă, utilizarea vă va face să faceți tot posibilul, este bine asamblată și are un raport preț-valoare bun.

5. TrainedTo Speed Jumping Rope

Garantat pe viață

51zd59T7-oL

Vezi pretul Emag

Este una dintre cele mai bune frânghii economice pe care le puteți cumpăra, atât de mult încât producătorul este sigur de calitatea sa și oferă o garanție pe viață.

Achiziția include o coardă de schimb gratuită și o husă de transport.

Greutatea este suficient de ușoară pentru a menține controlul fără a provoca prea multă oboseală, cablul este ușor de înlocuit, iar frânghia are o frecare redusă, astfel încât nu există limite pentru performanțele dumneavoastră de doborâre a recordurilor.

Este unul dintre cele mai bine vândute și a primit recenzii bune din partea celor care îl dețin deja.

6. Coardă de viteză Sportvitae

Include geantă de transport

51nLSFYEq0S

Vezi pretul Emag

Această coardă nu este doar pentru copii, ci este unul dintre cele mai puternice instrumente pe care le veți avea atunci când vine vorba de crossfit sau pur și simplu de antrenarea corpului dumneavoastră în ceea ce privește rezistența și coordonarea. Este conceput pentru a vă ajuta să atingeți viteze de până la 320 de rotații pe minut. În timp ce cei 3 m de frânghie se ajustează destul de ușor, în funcție de mărimea, greutatea și agilitatea dumneavoastră. Când vine vorba de confort, mânerele din aluminiu cu textură mată sunt ideale.

7. 5BILLION FITNESS coardă de viteză

Pentru orice antrenament

41UqM2MkboL

Vezi pretul Emag

Cablul său perfect ponderat permite o viteză maximă în antrenament și s-a dovedit a fi fără încurcături, ceea ce îl face foarte ușor de depozitat și de utilizat. Acestea sunt compatibile cu orice antrenament, chiar și cu boxul. Un avantaj clar este faptul că mânerele lor sunt fabricate din aluminiu anodizat, ceea ce le permite să reziste la o utilizare intensă. În plus, acestea sunt foarte lungi, de aproximativ 15 cm, ceea ce înseamnă că sunt ușor și confortabil de ținut în mână.

 

Ce este o frânghie de sărituri rapide

Este o frânghie subțire de plastic armat sau de sârmă cu mânere de prindere, concepută pentru competițiile de sărituri rapide.

Frânghia este un accesoriu în general ieftin și este utilizată în rutinele cardiovasculare; are specificații convenabile care favorizează sportivii, crescând viteza pe distanțe stabilite sau îmbunătățind rezistența pe distanțe extinse.

8 caracteristici prezente în cele mai bune frânghii de viteză

Majoritatea sportivilor de CrossFit și a altor sportivi de înaltă performanță sunt de acord că o frânghie bună de sărituri ar trebui să aibă următoarele caracteristici

1- Mâner cu unghiuri de 90°

Acesta este cel mai eficient mod în care mânerul poate roti eficient frânghia. Mâinile nu vor fi afectate, iar performanța va fi mai bună.

2- Coarda de frânghie

Este important ca aceasta să fie rigidă, cu o greutate adecvată și să aibă un diametru subțire care să faciliteze performanța în materie de viteză.

3- Rulmenți în mânere

Acestea sunt sfere care unesc frânghia cu mânerele, facilitează fiecare întoarcere și sunt prezente în cele mai rapide frânghii de pe piață, aceleași folosite pentru sărituri de viteză, concursuri și altele.

4- Ușurința înlocuirii cablului

Chiar dacă cablul este de cea mai bună calitate, acesta se va uza, așa că este mai bine ca mânerele să faciliteze înlocuirea cablului, ceea ce va adăuga, de asemenea, versatilitate, oferind posibilitatea de a schimba materialul sau greutatea instrumentului pentru sesiuni de antrenament specifice.

Cele mai bune cabluri sunt acoperite cu nailon, iar acestea garantează, în cazul unei utilizări medii, o durabilitate de până la șase luni, deși acest lucru depinde și de suprafața pe care este utilizat.

5- Reglarea lungimii

Dimensiunile frânghiilor se potrivesc bine la medie, dar este mai bine dacă acestea pot fi reglate pentru a obține lungimea optimă personală.

6- Adaptabilitatea cablurilor de sârmă

Una dintre cablurile cunoscute ca fiind cele mai rapide este cablul de sârmă din oțel inoxidabil de 1/16', dar caracteristicile sale înseamnă că se uzează rapid dacă nu este utilizat pe un covor de cauciuc. Deci, dacă aveți nevoie de un antrenament solicitant, asigurați-vă că puteți adapta acest tip de coardă.

7- Aderență bună

Mânerele preferate de mulți oameni sunt cele cu spumă de acoperire sau căptușeală atașată; cu acestea, atunci când mâinile devin transpirate, lichidul nu va fi o problemă, spre deosebire de alte materiale care ar putea lăsa mânerul alunecos.

8- Greutate

Acest lucru va face ca rutina să fie mai solicitantă și va adăuga mai multe exerciții pentru brațe decât pentru picioare. Pentru unele persoane, acesta este modul care li se potrivește, dar dacă nu este cazul dumneavoastră, vă recomandăm o coardă ușoară care nu depășește 70 de grame între mânere și cablu. Avantajul frânghiilor ușoare este că, chiar și fără rulmenți în mânere, acestea sunt destul de rapide și eficiente.

Factori de luat în considerare înainte de a alege o frânghie

Calitate

Toată lumea își dorește produse de bună calitate, mai ales dacă doriți să vă întăriți sănătatea prin exerciții fizice. Frânghiile ieftine se sparg ușor sau pot să nu faciliteze condiția de a îmbunătăți tehnica de sărituri, așa că este recomandat să faceți o investiție înțeleaptă într-o frânghie funcțională fiabilă, care nu vă va dezamăgi în practica CrossFit.

Lungime

Depinde de înălțimea utilizatorului și trebuie să țineți cont de lungimea frânghiei statice și a frânghiei dinamice. Deși poate părea ciudat și în funcție de materialul de fabricație, coarda tinde să se lungească puțin în timp ce săriți cu ea, această dimensiune va depinde de mărimea corpului și de tipul de exercițiu pe care îl practicați.

Înainte de a face alegerea, măsurarea relevantă de care trebuie să țineți cont este lungimea statică, iar pentru a o calcula trebuie să stați în picioare cu umerii relaxați și cu mâinile pe axa mediană; din această poziție, cu frânghia în mâini, frânghia ar trebui să aibă un spațiu liber de cel puțin 30 cm în timp ce trece pe deasupra capului și în fața picioarelor.

Ținând cont de acest lucru, este mai convenabil ca frânghia să fie reglabilă, motiv pentru care cele mai populare mărci asigură aceste caracteristici în modelele lor.

Materiale

Acestea pot fi din plastic, cablu de vinil, tuburi de cauciuc, nailon sau cabluri de oțel, iar tipul pe care îl alegeți va depinde de ceea ce aveți nevoie pentru antrenament, precum și de mărimea, greutatea sau starea corpului dumneavoastră.

Ideale pentru începători sunt cele din cauciuc, vinil sau plastic; toate au o durabilitate considerabilă și, de obicei, sunt disponibile într-o varietate de culori.

Pentru utilizatorii avansați, se recomandă cataramele din țesătură sau din piele, deoarece sunt mai ușoare și mai rapide, dezavantajul fiind acela că sunt mai predispuse la uzură.

Pentru rutinele CrossFit, sunt recomandate cablurile metalice lungi, care se rotesc, de asemenea, rapid și necesită mișcări agile pentru a fi stăpânite.

Mânere

Unele sunt din plastic, altele din lemn, oricare dintre ele veți alege, trebuie să țineți cont de doi factori care vor îmbunătăți experiența, primul este existența rulmenților cu bile, despre care am vorbit deja puțin, iar al doilea este ca forma să fie confortabilă pentru mâna dumneavoastră, ceea ce vă va împiedica să vă simțiți inconfortabil sau să vă puteți chiar elibera involuntar printr-o mișcare greșită.

Frecare redusă

Pentru sărituri, fiecare are nevoie de o coardă cu mecanisme care să permită o mișcare eficientă, fie că este vorba de rulmentul din mâner, de mecanismul de susținere pivotant sau de curbura cablului, ceea ce va face din ea o coardă optimă cu care să se obțină mai multe rotații pe minut și un exercițiu mai eficient.

Beneficiile antrenamentului cu coarda de sărituri

Pentru sportivii de toate nivelurile, acestea sunt beneficiile coardei de viteză

 • Crește rezistența
 • Îmbunătățește coordonarea
 • Crește agilitatea
 • Optimizează simțul echilibrului
 • Întărește brațele și picioarele
 • Promovează un ritm și o performanță mai bune
 • Îmbunătățește condiția fizică respiratorie
 • Consumă mai multe calorii decât alergarea
 • Impact mai mic asupra genunchilor
 • Antrenamentul aduce beneficii multiplelor discipline
 • Exerciții de intensitate medie
 • Îmbunătățește condiția fizică aerobică generală