15 mai 2020

Sursa: mil.ru

 Pe 13 mai, comandantul-șef al Forțelor Navale ale Federației Ruse, amiral Nikolai Evmenov, a felicitat conducerea Flotei Ruse de la Marea Neagră (FRMN) cu ocazia sărbătoririi Zilei FRMN.

 

"Istoria creării unei flote ruse la Marea Neagră este strâns legată de lupta seculară a poporului rus pentru accesul la Marea Azov și Marea Neagră. Sosirea navelor din Flotila Azov în Golful Akhtiar, pe 13 mai 1783, a marcat soluția uneia dintre principale problemele ale dezvoltării statului rus - accesul la mare cu asigurarea unei forțe navale adecvate", a declarat în introducere amiralul rus.

 

Printre felicitările transmise, acesta a subliniat că „Flota Mării Negre se află în  stadiul de dezvoltare activă a echipamentelor militare. Acest proces este dictat de nevoia logică de a preveni amenințările împotriva Rusiei venite pe direcția maritimă sud.“

 

Potrivit amiralului Nikolai Evmenov, „literalmente, în viitorul foarte apropiat, FRMN va fi completată cu o serie de șase nave de patrulare Proiect 22160. Componenta de suprafață a FRMN va fi, de asemenea, reînnoită în viitorul apropiat cu trei corvete moderne, capabile să îndeplinească sarcini în zona mării îndepărtate, o serie a navelor mici purtătoare de rachete Proiect 22800."

 

„Cu siguranță, va continua dezvoltarea activităților de reparații și construcții navale, care reprezintă cel mai important segment de infrastructură costieră. FRMN va fi echilibrată și autosuficientă în componența forțelor și mijloacelor”, a subliniat amiralul Nikolai Evmenov în felicitarea sa.

 

"Procesul de dotare a FRMN cu cele mai noi nave și sisteme de armament va fi realizat în conformitate cu importanța misiunii de asigurare a securității statului pe direcția de sud", a menționat comandantul-șef al Forțelor Navale Ruse.

 

Felicitând militarii FRMN, acesta a mai declarat că „forțele FRMN vor rămâne, împreună cu forțele altor flote, cel mai important element al Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.“

 

 

 

Comandantul-șef al Forțelor Navale Ruse: FRMN vor fi dotate corespunzător importanței direcției SUD

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE