06 noiembrie 2019

Surse: 112.inernational, rpr.org.ua, 

 Potrivit Wall Street Journal, Erik Prince, director executiv și vicepreședinte al “Frontier Services Group”, o companie privată americană de securitate, se află în discuții pentru achiziționarea Întreprinderii ucrainene de aeronave “Motor Sich”.

 

În încercarea de a împiedica investitori din China să achiziționeze “Motor Sich”, administrația Trump s-a orientat către Erik Prince și către cel puțin un alt potențial cumpărător american din sectorul privat pentru a-i susține în achiziționarea companiei ucrainene.

 

Erik Prince, milionar, consilier informal al președintelui american Donald Trump și fost membru al Navy SEAL, a călătorit de mai multe ori în Ucraina, vizitând țara nouă ori din martie 2014, când s-au deteriorat relațiile ruso-ucrainene.

 

Potrivit unor surse neoficiale, în ultimele săptămâni, E. Prince a discutat cu reprezentanții ucraineni și a vizitat fabrica principală a companiei. Deși milionarul american a refuzat să comenteze informațiile, un purtător de cuvânt al “Frontier Services Group” a confirmat că acesta „caută să investească în Ucraina”.

 

În prezent Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) desfășoară o anchetă a asupra activității întreprinderii “Motor Sich” care este acuzată că a furnizat Rusiei produse militare ce puteau fi utilizate pentru acțiuni de sabotaj în Donbas.

 

Comentariu BSMAP: În perioada privatizării galopante din Ucraina anilor ‘90, Viacheslav Bohuslaiev, un director al întreprinderii “Motor Sich” care a lucrat în diverse posturi, a devenit proprietar al acesteia. 

Principala problemă a companiei “Motor Sich”, pe lângă dependența de piața din Federația Rusă, este că nu poate să funcționeze fără documentația de proiectare și brevete de motoare produs de Biroul de proiectare de stat „Ivchenko-Prohres”. Acesta din urmă este o  întreprindere unică din lume, specializată în proiectarea, fabricarea, certificarea și producerea aeronavelor cu turbină cu gaz și a altor tipuri de motoare și este parte a concernului de stat “Ukroboronprom”, care gestionează la nivel național construcția și vânzarea de tehnică militară din Ucraina. 

Conform rezultatelor unei analize efectuate de “Ukroboronprom” în perioada președinției lui Petro Poroshenko (2014-2019), 80% din elicopterele produse în Federația Rusă sunt echipate cu motoare provenite de la “Motor Sich”, inclusiv mândria industriei aviației ruse, elicopterul de atac cu două locuri în tandem, Mil Mi-28 „Havoc”.

 

Compania ucraineană "Motor Sich" este dorită de investitori atât din China, cât și din SUA 

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE