Surse: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

  Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 18.10.2019, că subunități de rachete antiaeriene au executat un exercițiu în poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan, cu întrebuințarea unui sistem de rachete S-400 Triumf.

 

Militarii participanți la exercițiu au sosit în poligon cu tehnica și armamentul din dotare, au desfășurat complexele de rachete în noul raion de poziție și au intrat în serviciul de luptă. În timpul diferitelor episoade ale exercițiului, a fost efectuată verificarea sistemului de apărare antiaeriană de către avioane de cercetare ale adversarului, în calitate de ținte de control, a fost respins un atac aerian al avioanelor și elicopterelor adversarului convențional, cu imitarea lansărilor de rachete antiaeriene, după care s-a trecut într-un nou raion de poziție de luptă.

 

De asemenea, echipajele complexelor S-400 au distrus opt ținte de mare viteză, cu manevrabilitate mare, care evoluează la joasă altitudine, de tip Kaban, Bekas și Armavir.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, complexele de rachete antiaeriene S-400 Triumf aparțin Regimentului 1537 Rachete Antiaeriene – Novorossiysk din cadrul Diviziei 51 Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don. În compunerea acestuia se află două divizioane de rachete antiaeriene S-400 (16 instalații de lansare) și un divizion de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1 (șase instalații de lansare).

Trupele Regiunii Militare Sud includ trei regimente de rachete antiaeriene S-400, din care două sunt dislocate în Crimeea (Regimentul 12 Rachete Antiaeriene – Sevastopol și Regimentul 18 Rachete Antiariene – Feodosia), ambele în compunerea Diviziei 31 Apărare Antiaeriană – Sevastopol. Împreună, cele trei regimente dispun de șapte divizioane de rachete antiaeriene S-400 (Regimentul 18 Rachete Antiariene are trei divizioane).

Activitățile au fost desfășurate, probabil, în cadrul verificării finale a nivelului de pregătire pentru luptă al Trupelor Regiunii Militare Sud pe anul de instrucție 2019, cu participarea unui divizion de rachete antiaeriene S-400.

18 octombrie 2019
 Complexe de rachete antiaeriene S-400 din RM Sud au distrus ținte de mare viteză

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE