Surse: mil.ru,, remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 16.10.2019, subunități de apărare antiaeriană ale Armatei 58 au respins atacul diversioniștilor convenționali și au distrus ținte aeriene, în cadrul unui exercițiu tactic început în Osetia de Nord.

 

Echipajele au fost alertate și au efectuat un marș de mai mulți kilometri într-un poligon de arme întrunite, unde au desfășurat pregătiri pentru ducerea acțiunilor de luptă.

 

Potrivit planului exercițiului, forțele principale au fost supuse unui atac aerian al adversarului convențional. În raionul indicat, echipajele complexelor de rachete antiaeriene Buk-M3 au ocupat poziții, au desfășurat tehnica de luptă și au executat misiuni de descoperire, escortare și clasificare a țintelor aeriene.

 

De asemenea, au fost executate lansări electronice de rachete asupra unor ținte aeriene. Mijloacele de atac aerian ale adversarului au fost reprezentate de avioane de asalt de tip Su-25SM3.

 

La exercițiu participă peste 400 de militari și aproximativ 60 de unități de tehnică militară și specială.

 

Exercițiul tactic are un caracter planificat și se desfășoară în cadrul verificării de control pe anul de instrucție 2019.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Complexele de rachete antiaeriene Buk-M3 participante la exercițiu aparțin Brigăzii 67 Rachete Antiaeriene – Vladikavkaz din cadrul Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz. Brigada din Republica Daghestan dispune de două divizioane de acest tip, operaționalizate la sfârșitul anului 2017. Anterior, în compunerea brigăzii s-au aflat patru divizioane dotate cu complexe Buk-M1.

Un divizion din organica brigăzii desfășoară misiuni în sprijinul Flotilei din Marea Caspică.

Complexul de apărare antiaeriană 9K317M Бук-M3 este un complex cu rază medie de acțiune, destinat Forțelor Terestre. Acesta a fost introdus în înzestrarea trupelor începând din anul 2016, fiind livrate câte trei complete de nivel brigadă pe an. Un complet de brigadă include două divizioane, dotate cu opt instalații de lansare.

Avioanele de asalt Su-25SM3, care au jucat rolul adversarului, provin de la Regimentul 368 Aviație de Asalt – Budennovsk din cadrul Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don. În compunerea regimentului se află o escadrilă de aviație dotată cu avioane de acest tip.

16 octombrie 2019
Complexe de rachete Buk-M3 au respins atacul aerian al adversarului în RM Sud 

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE