24 septembrie 2019

Sursa: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

  Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 23.09.2019, că militarii unei brigăzi de rachete vor executa o lansare de instrucție și luptă cu complexul operativ-tactic Iskander-M, într-un poligon al Regiunii Militare Sud din Regiunea Astrakhan.

 

“Brigada de rachete a Regiunii Militare Vest dotată cu complexe de rachete operativ-tactice Iskander-M a fost alertată în Regiunea Ivanovo. A început încărcarea armamentelor, tehnicii militare și personalului pe eșaloane de cale ferată, care se vor deplasa în poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan, pentru executarea unui exercițiu tactic”, se arată în comunicatul de presă.

 

Exercițiul executat în poligon se va încheia cu lansarea unei rachete asupra unei ținte de instrucție, care va imita un punct de comandă al adversarului convențional.

 

“Activitatea are un caracter planificat, iar la aceasta vor participa peste 600 de militari și peste 150 de unități de tehnică militară”, au precizat reprezentanții Regiunii Militare Vest.

 

Potrivit declarațiilor acestora, în localitatea Shuya din Regiunea Ivanovo este dislocată Brigada 112 Rachete a Armatei 1 Tancuri.

 

Pe 11 februarie, gazeta a informat, citând o sursă din serviciile speciale occidentale, că Shuya este unul dintre locurile de dislocare pentru rachetele rusești de croazieră 9M729, care se presupune că încalcă Tratatul privind rachetele cu rază scurtă și medie de acțiune (Tratatul INF). La Moscova s-a menționat de mai multe ori că bătaia rachetelor complexului Iskander-M nu încalcă Tratatul INF.     

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este posibil ca lansarea rachetei cu complexul Iskander-M să se facă la o distanță mai mare de 500 de kilometri, fapt care a fost interzis până de curând de Tratatul INF.

Astfel, Federația Rusă va răspunde așa cum a promis, adică în oglindă, la acțiunile SUA legate de rachetele cu rază scurtă și medie de acțiune cu bazare terestră.

Dacă racheta va fi o rachetă de croazieră de tip 9M729 și va atinge o distanță mai mare de 500 de kilometri se va dovedi că și Federația Rusă a încălcat tratatul INF, așa cum s-a dovedit că a procedat și SUA dezvoltând o versiune de rachetă interzisă de tratat. Aceasta a fost lansată recent, la scurt timp după încetarea valabilității tratatului.

 

Complexe de rachete Iskander-M au fost aduse din vestul Federației Ruse în poligonul Kapustin Yar

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE