Surse: mil.ru,  remnmilitaryblog.com

   Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 17.09.2019, că subunități de rachete ale marii unități din Regiunea Sverdlovsk aparținând Regiunii Militare Centru au efectuat un marș în Poligonul Sary Shagan din estul Kazahstanului, în cadrul exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019.

 

Echipajele complexelor de rachete operativ-tactice Iskander-M au executat un marș până în stația de cale ferată și au îndeplinit normative de încărcare a tehnicii militare pe platforme feroviare. Marșul combinat, executat pe roti și pe calea ferată, a avut o lungime de peste 2.000 de kilometri și s-a încheiat pe 17 septembrie.

 

În timpul exercițiului Centru-2019, subunitățile de rachete ale Regiunii Militare Centru vor executa, într-un poligon necunoscut, lansări de rachete electronice și de luptă asupra unor ținte care imită obiective de importanță critică ale adversarului convențional.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Complexele de rachete operativ-tactice Iskander-M deplasate în Kazahstan aparțin Brigăzii 119 Rachete – Elansky (Regiunea Sverdlovsk) a Armatei 41 arme întrunite – Novosibirsk a Regiunii Militare Centru.

Nu este pentru prima dată când Federația Rusă dislocă în străinătate complexele de rachete de tip Iaskander-M. Această procedură a mai fost întrebuințată în timpul unor exerciții desfășurate la nivelul OTSC.

Exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019, care se desfășoară în perioada 16-21.09.2019 este împărțit în două etape, egale ca durată. În prima etapă, în perioada 16-18 septembrie, organele de conducere militară ale statelor participante desfășoară activități comune de luptă împotriva amenințării teroriste. În condițiile unei situații politico-militare aflate în schimbare, este planificată desfășurarea de acțiuni de cercetare, de apărare și de respingere a unor atacuri aeriene. În cea de-a doua etapă a exercițiului, în perioada 19-21 septembrie, va fi realizată ducerea de acțiuni active împotriva adversarului convențional. Statele majore și contingentele militare vor executa un atac cu foc masiv asupra adversarului, cu avansarea ulterioară pe pozițiile acestuia.

Astfel, în prima zi a exercițiului au fost alertate forțele participante și au fost deplasate în raioanele indicate pentru desfășurarea activităților de pregătire pentru luptă. Acestea au început să desfășoare serviciul de luptă pe noile poziții, unde, în zilele doi și trei vor desfășura activități în defensivă.

17 septembrie 2019
 Complexe de rachete Iskander-M au fost redislocate în Kazahstan în cadrul exercițiului “Centru-2019”

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE