06 noiembrie 2019

Sursa: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 05.11.2019, că subunitățile de rachete antiaeriene reprezentate de un divizion S-400 și o baterie Pantsir-S au revenit din Republica Serbia în punctul de dislocare permanentă, după participarea la exercițiul comun ruso-sârb Scutul slav-2019.

 

Deplasarea subunităților de apărare antiaeriană cu tehnica din dotare a fost asigurată de avioane ale Aviației Militare de Transport.

 

După sosirea pe aerodrom, subunitățile au efectuat un marș în punctul de dislocare permanentă și, după întreținerea tehnicii, au trecut la desfășurarea serviciului de luptă pentru apărarea antiaeriană, în zonele stabilite de responsabilitate.

 

Exercițiul comun ruso-sârb de apărare antiaeriană Scutul slav-2019 s-a desfășurat pentru prima dată și a inclus două etape. Prima etapă a fost executată în luna septembrie la Centrul de pregătire și întrebuințare în luptă al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse din Regiunea Astrakhan. Etapa a doua s-a desfășurat, în perioada 23-29 octombrie, în cadrul Bazei Aeriene – Batajnica și în poligonul Pasuliansk-Levada din Republica Serbia.

 

În timpul exercițiului, au fost executate activități de cooperare și de întrebuințare comună a subunităților de apărare antiaeriană din Federația Rusă și Republica Serbia.

 

Comentariu BSMAP: Informația vine să înlăture îngrijorările exprimate de unii analiști privind posibilitatea ca divizionului de rachete antiaeriene S-400 Triumf, dislocat pentru prima dată în afara Federației Ruse, să nu mai fie adus înapoi. Se pare însă că Rusia nu intenționează încă acest lucru, iar sistemul S-400 este probabil prea scump pentru Serbia. Belgradul va achiziționa în schimb complexele de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S, chiar în lunile următoare.

 

 

 

 

 

 

 

 

Complexele S-400 și Pantsir-S au revenit în Federația Rusă, după participarea la exercițiul din Serbia

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE