Compresor de aer
A avea cel mai bun compresor de aer acasă, la locul de muncă sau în atelier vă poate salva viața dacă aveți nevoie să folosiți utilaje sau unelte alimentate cu aer comprimat.
Un astfel de dispozitiv poate fi foarte util pentru o varietate de sarcini, atât în interiorul cât și în afara casei. Îl puteți folosi pentru pictură, pentru o varietate de activități profesionale și de amatori și există chiar și alte tipuri care pot fi folosite într-un atelier.
Există diferite tipuri de compresoare, printre cele mai populare sunt cele fixe și portabile, dar puteți obține și compresoare pentru mașini sau camioane și chiar pentru umflarea anvelopelor de motociclete, acestea având de obicei o baterie reîncărcabilă de 12 V.
Cu toate acestea, înainte de a cumpăra, trebuie să știți clar la ce o veți folosi și ce tip și calități aveți nevoie, astfel încât să faceți o investiție corectă.
Pe piață există o mare varietate de compresoare. Le-am testat calitățile și caracteristicile, am comparat producătorii, costurile și calitatea și, în final, am alcătuit acest ghid pentru a vă ajuta să faceți alegerea potrivită:
Cele mai bune compresoare de aer
Care este cel mai bun compresor de aer?
Atunci când alegeți un compresor de aer, primul lucru pe care trebuie să îl aveți foarte clar sunt nevoile dumneavoastră, dacă aveți nevoie de el pentru lucrări simple și punctuale sau dacă aveți de gând să lucrați cu el pentru perioade lungi de timp și cu diverse unelte.
Acest lucru înseamnă că, cu cât aveți nevoie de compresor pentru o perioadă mai lungă de timp, cu atât mai multă capacitate de aer va fi necesară, astfel încât va trebui să cumpărați un dispozitiv cu un CFM destul de mare, precum și o dimensiune a rezervorului care să se potrivească nevoilor dumneavoastră.
Există 3 tipuri, electrice, pe benzină sau chiar diesel. Va trebui să alegeți una dintre ele în funcție de ceea ce vă este cel mai ușor să obțineți, cea mai practică dintre cele 3 fiind cea electrică, în timp ce cea mai puternică va fi cea pe benzină sau diesel.
Iată cele mai bune compresoare de aer :
1. Compresor de aer Mecafer
Acest compresor este cu adevărat multifuncțional, deoarece are capacitățile perfecte pentru curățarea și suflarea frunzelor, a solului, a suprafețelor pline de praf sau murdare, chiar și pentru umflarea anvelopelor de mașină, a bicicletelor și multe altele. De asemenea, este posibilă utilizarea altor unelte care utilizează compresoare, cum ar fi pistoale cu șuruburi, pistoale cu capse, șurubelnițe, pistoale de vopsit și multe altele.
Toate acestea datorită unui cilindru puternic de 2 cai putere, fără ulei, astfel încât nu este necesară nicio întreținere. În plus, cupa sa are o capacitate de 50 de litri și o presiune maximă de 10 bar.
În cele din urmă, are un cablu de alimentare de 1,8 metri și dispune, de asemenea, de anumite suplimente care îl fac ideal pentru toate utilizările. De exemplu, este foarte ușor de manevrat datorită roților mari și ghidonului său, are, de asemenea, un manometru și un regulator pe pistol și vine cu un suport pentru unelte.
2. Compresor de aer compact Michelin CA-MCX6U
Primul lucru care te frapează la acest compresor bun este dimensiunea sa compactă, care îl face super portabil și comod de transportat. Singurul dezavantaj ar putea fi faptul că capacitatea rezervorului nu este în mod clar atât de mare, deoarece ajunge doar la 6 litri. În același timp, poate oferi o presiune maximă ridicată de până la 8 bar, în timp ce debitul total de aer este de 160 de litri pe minut.
Dispune de un întrerupător de alimentare, precum și de o reglare a presiunii cu 2 manometre și o funcție de autolubrifiere pentru o întreținere ușoară. În afară de aceasta, designul facilitează utilizarea și face totul mai confortabil, de la picioarele din cauciuc care absorb șocurile până la mânerul ergonomic pentru ridicarea acestui compresor compact care cântărește doar 10 kg.
Puteți să umflați anvelopele și să folosiți instrumente de presiune.
3. Compresor de aer Grand Master de 50 litri
Cu un rezervor cu o capacitate de până la 50 de litri, o presiune maximă de 116 psi, filtru de aer și o putere de 2200 wați, acest compresor portabil cu piston dublu este ideal pentru munca în atelier, pentru alimentarea uneltelor pneumatice.
Are un comutator automat de presiune și protecție termică la suprasarcină, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la suprautilizarea energiei.
Este un instrument ușor pentru un transport ușor, funcționează cu două cuplaje rapide și este lubrifiat cu ulei pentru o durată de viață mai lungă a motorului.
Prețul său este cel mai ridicat din selecția noastră, dar cei care îl dețin deja spun că este un instrument practic, cu o bună fluiditate și de înaltă calitate. Ei spun că merită investiția.
4. Compresor de aer profesional Stanley DN200/10/5 AIRBOSS
Conceput special pentru a fi un ajutor în casă, grădină și atelier, acest mic aparat portabil este de calitate profesională și este fabricat din materiale robuste și rezistente.
Punctul său forte constă în alimentarea cu energie a unor echipamente cum ar fi pistoalele de capsare, de presiune, de cuie și de bătut cuie, printre altele. Acest mini compresor este foarte versatil.
Funcționează la 230 de volți, are o putere de 1100 de wați și un motor de 15 cai putere, presiunea maximă este de 145 psi și nu este lubrifiat.
Este accesibil, iar cei care îl dețin deja îi laudă performanțele ridicate, în contrast cu greutatea și dimensiunile reduse. De asemenea, aceștia susțin că este destul de zgomotos pentru dimensiunile sale.
5. Revolution'Air Revo Handy Compresor de aer portabil
Realizat cu un mâner lung, compact și ușor, acest dispozitiv are o capacitate cubică de cinci l itri, o presiune maximă de 145 psi și un debit de 180.
Aceasta este o unitate la îndemână, ușor de utilizat și de transportat, cu un cablu de alimentare de 230 V. Este dotat cu transmisie coaxială, este monocilindru și funcționează fără ulei, cu o putere electrică de 1,2 kW
Nu este silențios, dar este un aparat performant, foarte util pentru lucrul în casă și pentru alimentarea uneltelor în diferite tipuri de ateliere.
Are un preț scăzut și este disponibil într-o culoare neagră sobră cu rezervor portocaliu.
6. Compresor de aer Cevik Pro PRO24XT
Marca Cevik vă oferă acest compresor care, deși este mare, este ușor de transportat și depozitat, datorită mânerului și roților de transport
Este un aparat robust, cu un rezervor cu o capacitate de 24 de litri, cu o putere de 230 V și un motor de 2,5 CP, care este echipat cu un regulator de presiune și funcționează cu o presiune de 145 psi.
Vine lubrifiat, cu protecție termică, cu cilindri din fontă și cântărește 25 de kilograme.
Este fabricat din materiale solide, de bună calitate și este ideal atât pentru munca la domiciliu, cât și pentru atelierul de specialitate, în special pentru vopsire și pentru manipularea altor unelte. Este cel mai ieftin din selecția noastră.
7. Compresor de aer Einhell TE-AC 270/24/10
Einhell TE-AC 270 este echipat cu un debit variabil cu o presiune maximă de 145 psi. Această calitate a variabilității îl face ideal pentru diferite tipuri de muncă, atât în casă, cât și în zone de lucru mai specializate.
Acesta este un instrument greu, cântărind până la 27 de kilograme, funcționând la 230 de volți și având o putere de 1800 de wați.
Este dotat cu supapă de siguranță și supapă de reținere și are, de asemenea, lubrifiere cu ulei și o fereastră de inspecție care vă permite să vedeți nivelul și să determinați ce tip de ulei se află în compresorul de aer. Cu această opțiune puteți fi atenți când este nevoie de schimbare sau de lubrifiere completă și, astfel, puteți păstra durata de viață a echipamentului dumneavoastră.
Este ieftin, are o culoare roșie puternică și, în opinia celor care l-au cumpărat deja, este un instrument puternic, dar nu este izolat fonic.
Ce este un compresor de aer?
Este un dispozitiv care utilizează energia mecanică pentru a o transforma în energie pneumatică prin comprimarea aerului printr-o creștere a presiunii și apoi transferarea acesteia către o altă unealtă printr-un tub sau furtun.
Cu alte cuvinte, acestea sunt dispozitive care furnizează energie uneltelor și mașinilor de construcții datorită sistemului lor de funcționare, bazat pe preluarea gazului (aer în majoritatea cazurilor) care este apoi comprimat într-un spațiu redus, rezervorul. Este o forță motrice și înlocuiește electricitatea, deoarece este mai sigură și mai ieftină.
Ca și pompele, și acestea pun în mișcare fluide, dar, spre deosebire de primele, care sunt mașini hidraulice, acestea sunt mașini termice, deoarece fluidul lor de lucru este compresibil, suferă o modificare apreciabilă a densității și, în general, și a temperaturii; spre deosebire de ventilatoare și suflante, care antrenează fluidele, dar nu le cresc în mod semnificativ presiunea, densitatea sau temperatura
Funcționarea compresoarelor de aer
Compresoarele cu o singură treaptă și cele cu piston sunt cele mai comune modele pentru uz casnic și funcționează bine pentru multe aplicații legate de casă sau de un mic atelier. Un motor, care poate fi electric sau pe benzină, acționează un piston care trimite aerul într-un rezervor de stocare. Pe măsură ce pistonul antrenează mai mult aer, presiunea crește. Odată ce presiunea atinge un anumit nivel, compresorul se oprește din funcționare. Pe măsură ce utilizează aerul stocat pentru a alimenta o unealtă, echipamentul repornește pentru a genera din nou presiunea aerului.
Există, de asemenea, compresoare cu două trepte, care au două pistoane. Primul comprimă aerul și îl împinge prin intermediul unei supape de reținere către al doilea piston, care îl comprimă și mai mult și îl trimite în rezervor. De obicei, acestea sunt grele. Acestea sunt alegeri bune pentru utilizarea continuă în atelier sau pentru alimentarea mai multor scule simultan.
Tipuri de compresoare de aer
Există mai multe tipuri, cum ar fi compresoarele de aer staționare care sunt concepute pentru a fi amplasate într-un magazin sau garaj. Acestea sunt modele grele, cu un design vertical, ale căror rezervoare mari de stocare permit o utilizare mai îndelungată.
De asemenea, veți primi și umflatoare, care sunt compresoare mai mici. Un dispozitiv de umflare nu are un rezervor de stocare, astfel încât motorul trebuie să funcționeze continuu pentru a furniza aer.
Le veți găsi și pe cele portabile, care sunt ideale pentru aplicații ușoare și rapide. Acestea au rezervoare mai mici, roți pentru o deplasare ușoară și sunt de obicei modele compacte care vin în diferite stiluri, inclusiv:
Au rezervoare de stocare rotunde, plate, montate pe partea inferioară a unităților. Designul adaugă stabilitate și ocupă mai puțin spațiu decât alte modele.
Acestea au un design orizontal cu un singur rezervor cilindric.
Au două rezervoare orizontale, cilindrice. Designul stivuit adaugă capacitate de aer fără a mări amprenta la sol a unității.
Rezervoare cilindrice duble cu roți și mânere pentru mobilitate ușoară.
Alimentarea cu energie
Există în principiu două surse de energie: electricitate sau combustibil. Compresoarele electrice sunt cele mai comune modele. Acestea necesită mai puțină întreținere decât modelele pe benzină, sunt mai silențioase și funcționează în orice zonă uscată cu alimentare electrică. Acestea sunt potrivite pentru utilizare în interior și, de obicei, funcționează la o tensiune de 120 V. Un compresor electric portabil necesită un cablu prelungitor adecvat, ceea ce limitează mobilitatea.
Compresoarele alimentate cu benzină sunt o alegere bună pentru zonele de lucru în aer liber unde energia electrică este limitată sau indisponibilă. În general, acestea au o putere mai mare decât modelele electrice, astfel încât pot genera o presiune mai mare.
Specificații
Puterea în cai putere (HP) a unui compresor indică puterea de ieșire a motorului. O putere mai mare produce o presiune mai mare a aerului, măsurată în PSI. Un PSI mai mare înseamnă că compresorul poate stoca mai mult aer în rezervor, permițând funcționarea uneltelor pneumatice mai mult timp.
Picioarele cubice pe minut (CFM) și picioarele cubice standard pe minut (SCFM) descriu volumul de aer pe care îl furnizează un compresor la anumite niveluri PSI. Valoarea CFM se modifică pe măsură ce se modifică PSI. Pe măsură ce puterea PSI scade, CFM crește. Un compresor cu o putere nominală mai mare de CFM poate furniza mai mult aer și este mai potrivit pentru aplicații mai grele.
Producătorii de compresoare evaluează dimensiunea rezervorului de stocare în galoane. Rezervoarele mai mici stochează în jur de 4 până la 6 galoane, ceea ce este suficient pentru multe proiecte, cum ar fi aerografia și utilizarea pistoalelor de unghii. Rezervoarele mai mari stochează mai mult aer comprimat la presiuni mai mari. Acestea sunt potrivite pentru sarcini mai mari care necesită un flux de aer susținut, cum ar fi lucrările la automobile și proiectele de remodelare.
Caracteristicile unui compresor de aer
Înțelegerea caracteristicilor disponibile ale compresorului vă ajută să alegeți un model care vă poate rezolva și simplifica sarcinile. Iată câteva dintre ele:
- Pompă fără ulei: Reduce întreținerea și nu amestecă uleiul în aerul comprimat.
- Sistem de acționare cu curea: Oferă o funcționare mai silențioasă decât un sistem de acționare directă.
- Protecție termică: Oprește motorul pentru a preveni deteriorarea prin suprasarcină.
- Evacuare reglabilă: Vă permite să direcționați evacuarea gazelor de eșapament departe de zona dvs. de lucru.
- Cuplere multiple: Vă permite să vă ocupați de diferite sarcini fără a fi nevoie să conectați și să deconectați uneltele.
- Accesorii și unelte incluse: Cum ar fi furtunuri, cuie și pistoale, adaugă valoare investiției dumneavoastră. Rețineți că nu toate compresoarele sunt livrate cu furtunuri de aer.
Sfaturi pentru cumpărarea unui compresor de aer
Înainte de a cumpăra, există o serie de factori, funcții și caracteristici ale compresorului pe care ar trebui să le luați în considerare, astfel încât să îl achiziționați exact pe cel de care aveți nevoie:
Necesarul dvs. de CFM:
Acesta este probabil cel mai important considerent atunci când cumpărați un compresor Câți metri cubi pe minut trebuie să producă compresorul de aer pentru ca toate uneltele să funcționeze în mod optim?
Alegerea dimensiunii rezervorului:
Alegerea capacității perfecte a rezervorului/receptorului va afecta serios performanța compresorului dumneavoastră. Așadar, în funcție de nevoile dumneavoastră, ar trebui să îl alegeți pe cel a cărui capacitate a rezervorului este cea mai potrivită pentru utilizarea pe care o intenționați.
Compresor cu ulei sau cu ulei:
Compresoarele fără ulei necesită puțină întreținere și nu conțin contaminanți; cu toate acestea, un compresor standard va produce o putere mai mare și va funcționa mai silențios.
Utilizare profesională, semiprofesională sau la domiciliu:
Toate au garanții, în funcție de utilizarea pe care o veți face. Asigurați-vă că îl alegeți pe cel potrivit pentru tipul dumneavoastră de muncă sau de proiect.
De ce să folosiți un compresor în loc de o altă sursă de energie?
Alegerea aerului comprimat ca sursă de energie, în locul energiei electrice obișnuite, are multe avantaje distincte. Utilizarea compresoarelor a devenit din ce în ce mai populară în locuințe, precum și în locații mai mari, cum ar fi atelierele și garajele. Iată câteva dintre beneficii:
- Unelte mai ușoare și ergonomice: Uneltele tind să fie mult mai ușoare și mai mici decât uneltele alimentate cu baterii sau cu energie electrică, pur și simplu pentru că nu trebuie să fie echipate cu un motor greu sau cu celule de baterii.
- Mai sigure decât electricitatea: Sunt mai sigure pentru că nu conțin elemente electrice, ceea ce înseamnă că nu există nimic care poate fi dăunător din punct de vedere electric și care poate dăuna utilizatorului. Există multe locuri de muncă în care uneltele electrice nu pot fi utilizate din cauza riscului de incendiu sau a posibilității de electrocutare a operatorului. Dacă lucrați într-o zonă umedă sau dacă există gaze combustibile în jur, puteți folosi unelte pneumatice și un compresor pentru a menține condiții de lucru sigure.
- Mai ieftine: Sunt aproape întotdeauna mai ieftine decât uneltele electrice sau hidraulice și au cerințe de întreținere considerabil mai mici, ceea ce înseamnă mai puține timpii morți.
Electric, pe benzină sau diesel
Cu un compresor electric convențional, veți fi întotdeauna limitat la o zonă aflată în apropierea unei prize de curent. Cu un compresor pe benzină sau diesel puteți fi, fără obstacole, oriunde trebuie să fiți. Acest tip de compresor este perfect pentru utilizare semi-profesională și profesională.